elektrická kytara pro začátečníka

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Snejg

elektrická kytara pro začátečníka

Příspěvek od Snejg »

zdravím,

chtěl bych si nechat poradit ohledně výběru elektrické kytary na domácí cvičeni, protože jsem začátečník, nechtěl bych šlápnout vedle a vybrat nejakej špatnej kus. Hledám elektrickou kytaru (do 5000,-). s koupí nespěchám, spíš mi jde o to získat nějaký informace a v klidu se rozhodnout. Vzhledem k tomu, že hraju na http://www.audiotek.cz/product-16989-cort-mr-710f-ns a jsem naprosto spokojen jsem se díval po stejné značce. zalíbila se mi http://kytary.cz/cort-kx5/HN102519/ tak mě zajímá, co vy na to, jestli je to dobrá volba nebo bych se měl mrknout po jiné :) (třeba jít o třídu níž nebo uplně jinou značku)
za každou informaci budu rád :) taky jsem slyšel, že je lepší se vyhnout tremolu (v této cenové oblasti) tak pokud možno doporučovat kytary bez tremola....
kytara by měla sloužit na hraní stylu hl. Metallica, ACDC, Zeppelinu, Maidenu..no proste ty starší rock/metalový kapaly :)
a když jsme u toho tak popřípadě nějakej tip na kombo. Říkam, pokud to pujde tak s cenou co nejníže, ale jestli bude potřeba přišetřit, abych si alespoň trochu solidně zahrál tak se nedá nic dělat
díky ;)
Demilich

Re: elektrická kytara pro začátečníka

Příspěvek od Demilich »

Pročti zíkladní informace a důležité topicy ohledně nákupu kytary, ale jinak tahle bude určitě OK, jdi do ní. :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Snejg

Příspěvek od Snejg »

no neco už jsem si pročetl, ale jelikož to bude moje první elektrika tak si pod mnoha věcma nedokážu moc představit, težko budu hodnotit kvalitu snímačů apod...pravě proto se ptám :) nenašla by se ještě nějaká, třeba o něco levnější, aby mi zbylo víc na kombo? :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

lenvejsi by se nasla mozna i tato, zkus se jen divat po bazaru
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A tremola se neboj, spíš přemýšlej jestli ho potřebuješ z toho důvodu, že pokud má kytara dvě verze lišící se jen kobylkou, verze s pevnou kobylkou nebo jednoduchým tremolem jako u Stratocasteru bývá levnější. A s tremolem se zámky je víc práce ohledně seřizování a ladění. Nicméně pokud chceš páku používat (ale nevyvádět úplné šílenosti), vřele doporučuji tremolo bez zámků - drtivá většina typů je levná, stejně velká jako pevná kobylka, a dá se seřídit tak, že se jako pevná kobylka chová. A to se vším všudy. Přitom není problém to seřídit jako dvojzvratné (možnost tón snížit i zvýšit) nebo jednozvratné (možnost tón jen snížit, chová se jako pevná kobylka). Dají se s tím vyvádět i hendrixoviny, ačkoli na šílenosti jaké vyvádí třeba Steve Vai nebo vyváděl Dimebag Darell už nestačí, na to je potřeba tremolo se zámky.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Woro +1

Jinak, je tu i vyhledavač, a je dobré ho používat ;)

O KX5 je tu tuna informací

např : elektricke-kytary/cort-kx5-vs-cort-x6-p ... ?hilit=kx5
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

woro90-1 píše:A tremola se neboj
Ja se tremola bojim porad a to zrovna nemam nejake orezavatko.... zacatecnikovi bych spis radil pevnou kobylu a nejlip struny skrz telo.
Bejt teboou tak se kouknu po bazarech po Ibanez RG321MH vybornej stroj za malo penez.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Disasterpiece píše:
woro90-1 píše:A tremola se neboj
Ja se tremola bojim porad a to zrovna nemam nejake orezavatko...
Proč? Pokud je to problém na tvojí kytaře, piš SZ, klidně ti ten problém pomůžu vyřešit.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

On to woro myslím úplně nedořekl, ale každopádně si v téhle cenové nekupuj dvojzvratné tremolo se zámky, ať už na GRG, nebo na cortech jsou to kanální věci, za dva měsíce se jim otupí nože a nebude to ladit... stratovské tremolo a ostatní jsou v pohodě :) Ohledně KX5... daleko víc se mi od Cortu líbily Mkový série (PRS tvar), tyhlety KX mě přišly takový těžký, nemotorný, mrtvý, jak ožralá stará babka ve škarpě.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Udělám si reklamu, pokuď máš peníze na kombo.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

mycountry píše:On to woro myslím úplně nedořekl, ale každopádně si v téhle cenové nekupuj dvojzvratné tremolo se zámky, ať už na GRG, nebo na cortech jsou to kanální věci, za dva měsíce se jim otupí nože a nebude to ladit... stratovské tremolo a ostatní jsou v pohodě :)
Jo, to jsem nedořekl, omlouvám se. U tremol se zámky bych se v této cenové kategorii skutečně bál o materiál, ať už jde o břity, základnu, zámky nebo otvor pro páku. Pozorné oko vyzbrojené dobrým osvětlením to sice může odhalit už v obchodě (po pořádném zakvedlání je vidět malinkatý otřep, který se časem bude zvětšovat, až se to ztupí úplně), ale nevím jestli za to ten risk stojí.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“