Levný Telecaster - zvýšení gainu
Pravidla fóra
- CNMartin
- Kontaktovat uživatele:
Levný Telecaster - zvýšení gainu
Potřeboval bych poradit, mám hodně levný asijský Telecaster, a nějaké slabé levné snímače, nevíte, jak nějak docílit vyššího gainu? (zdarma?) přes kombo jsem to zkoušel, pořád to není ono... 
Fender Telecaster - Seymour Duncan Hot Rail, Quarter Pounder
Epiphone Dot - ebony
Orange Dual Terror - Orange PPC 412
Fender Squier Chris Aiken PB
Line 6 Spider IV
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
Re: Levný Telecaster - zvýšení gainu
Jediné, co lze udělat, tak dát snímač(e) blíže ke strunám.
- CNMartin
- Kontaktovat uživatele:
tam je jeden malej problém, už tak to mam vysoko u strun a dám to ještě vejš, tak bude silně drnčet, už teď z toho je takovej Crunch...Amid píše:Jediné, co lze udělat, tak dát snímač(e) blíže ke strunám.
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
zdarma toho moc nevykouzlíš....jak říká kolega, zkus si pohrát z vejškou snímačů, trochu je zvyš...
Volume na kejtře měj furt na plno.....
Tak tedy potom asi nijak. Bez peněz to nepůjde...
Naposledy upravil(a) Amid dne 29.08.2010 17:31, celkem upraveno 1 x.
- CNMartin
- Kontaktovat uživatele:
dobrá, díkyDrobák píše:zdarma toho moc nevykouzlíš....jak říká kolega, zkus si pohrát z vejškou snímačů, trochu je zvyš...
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
Bez peněz těžko uděláš nějaký radikální změny, spíš si myslim že by jsi si měl trochu hrát se zvukem...
Jinak mi neříkej že na Line 6 Spider nevytočíš aspoň trochu pilu?....
To neni zas takovej nejvíc low end humus aby se i na noname kytaře se singlama nedala hrát tvrdší hudba...
Jinak mi neříkej že na Line 6 Spider nevytočíš aspoň trochu pilu?....
To neni zas takovej nejvíc low end humus aby se i na noname kytaře se singlama nedala hrát tvrdší hudba...
Navíc s noname singly to zrovna nebude idylka při větším množství gainu. Už jen proto, že ty levné singly při zkreslení strašně brumí ...
- CNMartin
- Kontaktovat uživatele:
Line 6 umí hodně dobře, ale ty snímače mi to pořád tlumí, o pilu ani nejde, to už slyšíš dejme tomu na kanálu Crunch, snímače sem zvedl co se dá, je to to samé, pořád se jakoby dusí ve vlastní šťávě.. ( na Line 6 jsem zkoušel LTD a chodilo v klidu)
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
chce to silnější snímače no, podle toho co hledáš za zvuk, kup něco s HB, nějakej low end, ke kobyle hoď SD invadera a seš vysmátej....Ten má silnej výstup, nevim kolik už, ale bude to hned změna...
- CNMartin
- Kontaktovat uživatele:
Mám na mysli možná i něco takového http://kytary.cz/fender-72-telecaster-custom/HN083125/
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
Spíš mini-humbucker. Humbucker se tam nevleze. 
Amid: Píšu "kup ně s HB, nějakej low end" jako kytaru 
CNMartin: vybírej kytaru která má humbucker u kobyly....jako jestli si šikovnej tak si díru pak můžeš zvětšit sám,kdyby jsi byl 100% rozhodnutej pro něco co má u kobyly singl...
CNMartin: vybírej kytaru která má humbucker u kobyly....jako jestli si šikovnej tak si díru pak můžeš zvětšit sám,kdyby jsi byl 100% rozhodnutej pro něco co má u kobyly singl...
- CNMartin
- Kontaktovat uživatele:
Amid píše:Spíš mini-humbucker. Humbucker se tam nevleze.
cpát jiný snímače na tuhle kytaru, to snad ani nemá cenu, původní cena kytary je asi 1500 kč
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
- CNMartin
- Kontaktovat uživatele:
jinak, ještě se vrátim k věci, představuju si tim hrát nějakej blues, rock, punk rock, ještě možná lehce líznout metal..
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
Epiphone Dot - ebony
Line 6 Spider IV
Aa, sorry. Blbě jsem to přečetl.Drobák píše:Amid: Píšu "kup ně s HB, nějakej low end" jako kytaru
-
woro90-1
I drahé singly. Singly jako takové nemají žádnou možnost ovlivnění brumu, ten chytají nezávisle na ceně. Proto se dělají snímače s parazitní cívkou, to je asi to, co považuješ za "drahé singly".Amid píše:Navíc s noname singly to zrovna nebude idylka při větším množství gainu. Už jen proto, že ty levné singly při zkreslení strašně brumí ...
Hele a co do toho teloucha jen tak na zkoušku ke kobyle naprat HB, s tím, že ho pak kdyžtak stejně zahodíš, humbucker nehumbucker? Pokud to bude dobré, necháš si ho, a pokud ne, zahodíš ho (třeba mně do okna) - pokud vyfrézuješ u kobylky díru pro HB a vyměníš baseplate kobylky za humbuckerovou variantu třeba od DR parts, můžeš tam před zahozením dát zpátky původní baseplate a původní snímač aniž by to na kytaře bylo poznat. Navíc tam tu díru na HB možná už máš. Nějaký snímač ti někdo určitě půjčí, a pokud bys koupil třeba i celou kobylku na HB tele, není to takový výdaj. Jsem totiž přesvědčený že problém není v té kytaře. A navíc od tebe pak klidně tu telecí kobylku koupím, protože mám v plánu si konečně dodělat havajku s HB.
Nebo se dívej po bazaru...jdou sehnat minihumbuckery, které by tě mohly uspokojit. Sám jeden mám za 800kč(RM vv rails) A nemůžu si stěžovat ta investice se vyplatila. I když tvoje kytara stála 1500, tak se to vyplatí. Musíš to brát asi takhle. Pokud ti ta kytara nějak ladí, hraje nevyplatí se kupovat novou levnou, bude to stát stejně na h***o a budeš mít ve výsledku dvě nepoužitelné kytary:)) Snímač sice není vše, ale zrovna ten minihumbucker by ti mohl "levně" dát to co chceš...CNMartin píše:Potřeboval bych poradit, mám hodně levný asijský Telecaster, a nějaké slabé levné snímače, nevíte, jak nějak docílit vyššího gainu? (zdarma?) přes kombo jsem to zkoušel, pořád to není ono...
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =10&order=CNMartin píše:jinak, ještě se vrátim k věci, představuju si tim hrát nějakej blues, rock, punk rock, ještě možná lehce líznout metal..
tohle mi přijde ideální a v nejhorším to jde i prodat, kdybys měnil kytaru...či to pak přímo dát na novou. Snímače nejsou jednorázovka...
Furch Durango
Furch Durango
Dobrý pokusworo90-1 píše:I drahé singly. Singly jako takové nemají žádnou možnost ovlivnění brumu, ten chytají nezávisle na ceně. Proto se dělají snímače s parazitní cívkou, to je asi to, co považuješ za "drahé singly".Amid píše:Navíc s noname singly to zrovna nebude idylka při větším množství gainu. Už jen proto, že ty levné singly při zkreslení strašně brumí ...
Hele a co do toho teloucha jen tak na zkoušku ke kobyle naprat HB, s tím, že ho pak kdyžtak stejně zahodíš, humbucker nehumbucker? Pokud to bude dobré, necháš si ho, a pokud ne, zahodíš ho (třeba mně do okna) - pokud vyfrézuješ u kobylky díru pro HB a vyměníš baseplate kobylky za humbuckerovou variantu třeba od DR parts, můžeš tam před zahozením dát zpátky původní baseplate a původní snímač aniž by to na kytaře bylo poznat. Navíc tam tu díru na HB možná už máš. Nějaký snímač ti někdo určitě půjčí, a pokud bys koupil třeba i celou kobylku na HB tele, není to takový výdaj. Jsem totiž přesvědčený že problém není v té kytaře. A navíc od tebe pak klidně tu telecí kobylku koupím, protože mám v plánu si konečně dodělat havajku s HB.
Furch Durango
Furch Durango