VOX AC30 H2 (Heritage Collection) - Čína?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Severin 852

VOX AC30 H2 (Heritage Collection) - Čína?

Příspěvek od Severin 852 »

Čaute chtěl jsem se zeptat: i nejvyšší řada aparátů VOX (Heritage collection) je vyráběna v Číně? díkec Mira
Jester
Rádce

Re: VOX AC30 H2 (Heritage Collection) - Čína?

Příspěvek od Jester »

Jo, ale na to bych nebral zřetel. To kombo hraje parádně.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Made in China opravu neřeš. Je to dělané na turrety co jsou na PCB, podobný systém používá třeba MatAmp nebo Hiwatt, prostě takový polobutique, daleko pracnější na výrobu něž např. Marshall, Mesa atd. Zvuk božský :)

Jinak to opravdu hraje, sice pár škarohlídů, kteří to kombo viděli leda tak na obrázku, se vždy najde a to "made in China" vytáhnou, ale kdyby to byl oravdu takový krám, jak tihle lidi tvrdí, tak by na to asi nehrál např. Bono Vox z U2 nebo lídr Black Crowes atd.
IAMG

Příspěvek od IAMG »

qwer píše:Made in China opravu neřeš. Je to dělané na turrety co jsou na PCB, podobný systém používá třeba MatAmp nebo Hiwatt, prostě takový polobutique, daleko pracnější na výrobu něž např. Marshall, Mesa atd. Zvuk božský :)

Jinak to opravdu hraje, sice pár škarohlídů, kteří to kombo viděli leda tak na obrázku, se vždy najde a to "made in China" vytáhnou, ale kdyby to byl oravdu takový krám, jak tihle lidi tvrdí, tak by na to asi nehrál např. Bono Vox z U2 nebo lídr Black Crowes atd.

Díky za reakci. A ještě bych se rád zeptal: které z těchto komb je nejlepší ohledně kvality zpracování? A které bys mě případně doporučil? Chtěl bych co nejjednodušší kombo a kreslit jenom volume. Díky Mira
VOX AC30 H2
Fender Bassman reissue 59s
Marshall 1962 Bluesbreaker
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Na Fenderech si moc nefrčím, ten zvuk mě nikdy až tak neoslovoval, takže Bassmana komentovat nebudu, momentálně mám ale doma jak toho Voxe, tak i Bluesbreakera a daleko víc mě vyhovuje ten Vox, je to ale o vkusu, někomu zase může sednout spíš ten Bluesbreaker... doporučoval bych všechny zkusit, jsou to všechno klasiky.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

voxe moc nesleduju nicmene ten bassman i BB mi prijdou kvalitativne na stejno - jak zpracovani tak zvukem, proste vintage reedice starych aparatu ktere hrajou dobre a nepamatuju nikoho (par majitelu znam) kdo by mel problemy. kazdej ale hraje totalne specificky a po svym, proste ruzny zvirata.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

ac30 z roku 1964
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

no nevim jestli to chces kupovat pro sebe,ale nekdo na bazaru tu prodava starou ac50 za myslim dost smesny penize, sice s novou skrini, ale to je fuk...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

IAMG píše:..... Chtěl bych co nejjednodušší kombo a kreslit jenom volume. Díky Mira
VOX AC30 H2
Fender Bassman reissue 59s
Marshall 1962 Bluesbreaker
Kdybys chtěl kreslit jen Volume tak ti Bassman utrhne hlavu :lol:
Mám tvídovýho Bandmastera, ten má o něco menší výkon ten Bassm.( 2x5881 místo 2x6L6,a měkčí rectifier) a 3 repráky (stejný Jenseny) místo 4 - a kreslit koncem chce buď velký prostory nebo špunty do uší.

Naštěstí má ten tonestack kde Trebl a Bass přes 12 zvyšujou gain takže to přikresluje při snesitelný hlasitosti.
To nevím jestli takhle funguje i tý RI Bassmana... myslím že ne.
I´m wheels... movin´wheels
Severin 852

Asi jo no 45W to nebude asi zrovna sranda vytavit :D . Ale tak 30W by už šlo ne? Nebo bych měl jít až na 15W? Na to kombo bych si chtěl zahrát i nějaký ten menší koncertík.
panedge

Příspěvek od panedge »

Severin 852 píše:Asi jo no 45W to nebude asi zrovna sranda vytavit :D . Ale tak 30W by už šlo ne? Nebo bych měl jít až na 15W? Na to kombo bych si chtěl zahrát i nějaký ten menší koncertík.
No vytavenej Vox je teda slušnej nářez-doma ohluchneš
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Severin 852 píše:Ale tak 30W by už šlo ne? Nebo bych měl jít až na 15W? Na to kombo bych si chtěl zahrát i nějaký ten menší koncertík.
Pokud vím, tak qwer si tahá na zkoušky s kapelou krabku, protože s vytavenou AC30 ho zbytek kapely poslal někam. Ten vyšší výkon AC30 je dobrý pro dosažení vyšší hlasitosti čistého zvuku.

Jinak já osobně bych pro hraní na pódiu spíš bral tu AC30H2 než AC15H1, právě kvůli tomu čistému zvuku. AC15H1 nakreslím (tedy lehce nakreslím) s HB (PRS Dragon II) na Hi Input při pokojové hlasitosti.

Ještě si neodpustím jednu poznámku. Zatím jsem slyšel jenom jedno kombo, které mělo lepší zvuk než Vox AC30H2. A to bylo VoxAC30H2L. :D Takže za tu cenu, za co ji mají na musiccenter, bych neváhal. A kdybych mohl hrát i jinde než v pokoji v paneláku, dávno už by byla doma.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No AC30H2 je hodně hlasitá, ten Bluesbreaker je na tom pak s hlasitostí někde mezi AC30 a AC15, doma mám momentálně ještě Framuse Ruby Riota a ten je na tom cca podobně jako ten Bluesbreaker - AC30 je určitě nejhlasitější 30w aparát, co jsem měl zatím doma.

Na čistý zvuk s kapelou bez zvučení (zkoušky) je ale zase ta AC30 tak akorát, hlavně pokud hraje člověk na kytaru s humbáčema, tak je ta AC30 spíše nutnost (začíná kreslit cca od 8 hodin), v případě singlů bych se vůbec nebál ani té AC15, spíš bych ji nejspíš i preferoval.

Trochu průser je pak samozřejmě s tím zkresleným zvukem, ten prostě přibývá až s tou vyšší hlasitostí a když si AC30 nastavím na větší zkreslení, tak skoro neslyším bicí, co jsou 2m ode mě. AC30H2 by byl super aparát na velké prostory nebo openair - má dva preampy, takže jde jeden nastavit na solový zvuk a druhý nechat na čistý až lehce nakřáplý, prostě jeden preamp vytavit úplně a druhý nechat na té hraně čistý / zkreslený, pak přepínat AB krabkou (takhle jsem to chvíli dělal, když jsem si šel zahrát do zkušebny sám a fungoval jsem takhle třeba 2-3h vkuse, nicméně mě pak vždy 3 dny bolelo v uších, tak jsem toho po pár týdnech nechal...), člověk tam má vlastně dva kanály a pořád má nekompromisní zvuk nonmaster volume aparátu.

Zkreslení se dá tahat docela úspěšně z krabky, ale člověk si pořád říká, že to prostě není oproti zvuku toho vytaveného aparátu ono :cry: Ono ale stojí za to si takový apec pořídit i kvůli tomu požitku z hraní pro sebe sama, bez kapely... ten zvuk je prostě božský :wink:
Severin 852

Aha takže toho VOXE bych si asi ve skušebně moc nevytavil škoda :D . A jaké byste mi ještě poradily nonmaster aparáty? Chtěl bych hrát starší rock 60-70 léta, ale chtěl bych si taky na to zahrát jazz, což by asi byl problém protože na jazz je potřeba zase silný aparát kvůli čistému zvuku.Hmm tak nwm no...
loos

Příspěvek od loos »

Severin 852 píše:Aha takže toho VOXE bych si asi ve skušebně moc nevytavil škoda :D .
myslím, že bys nevytavil ani jedno z těch vejš uvedenejch...a bassmana na 100% :mrgreen:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
citizen.one

ale jo, vytavil, akorat by se zbytek kapely asi moc neslysel, samozrejme zalezi na zkusebne, u sebe 100w hlavu muzu pustit co to jde, zalezi spis potom uz na tom charakteru zvuku, ten 50w orange co ted pouzivam je vytaveny tak zvlastne stredove reze do usi, ze ma clovek pocit jak kdyby si vrazil hlavu do repraku...

takze to trochu resim taky, momentalne me zajimaji moznosti jako prirozeny powerbreaky v podobe repraku ktery nemaji plochu, ale civka kmita a vykon bere...no zase ty stary aparaty chte nechte hrajou nad cenovy prumer za ktery se prodavaji...
Severin 852

Čaute takže bych upřesnil "co vlastně chci" chtěl bych zvuk asi takový
http://www.youtube.com/watch?v=a3cELfFjXvY
Jaký má božský Eric :) . Tuším že má Bluesbreakera ale ten jaký se dá dnes koupit asi takový zvuk mět nebude. A myslíte že to hraje čistě na zesík nebo tam má nějakou krabku? Podle mě se tomuto zvuku blížil nejvíc vytavený VOX AC30 H2 ale poslouchal jsem jenom na youtube, takže tak. Díky za všechny reakce Míra
Severin 852

Aha tak se omlouvám, Bluesbreaker to asi nebude, vzadu tam je vidět nějaké kombo ale nevím co to je zač. Kdyby ho někdo poznal byl bych rád. Díkec Míra
citizen.one

Jestli se nepletu, tak jsem zrovna v tomhle videu zahlid Selmer Zodiac, cenove sakra vysoko, v cechach ho snad nikdo nema. Zvukove opravdu mezi Marshallem a Voxem...

a presne jak pises, novy bluesbreaker nebude mit zvuk claptona, minimalne by se musely sehnat stary repraky a pochopitelne taky adekvatni kytara, u gibsona pro tenhle zvuk rekl bych 1980 a starsi...vzhledem k tomu, ze pak s prichodem Shawa nebo jak se ten clovek jmenoval, zacali delat vysokovystupovy snimace...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

expert na Claptona rozhodně nejspem, ale myslím, že používal na nakopávání aparátů germaniový treble booster, znalí ať mě opraví...

jinak mě napadl ještě jeden aparát - Blackstar Artisan 30. Je to něco mezi Marshallem a Voxem, je to velice pěkně udělané (podle mého názoru z hlediska kvality zpracování toho Voxe, Fendera a Marshalla převyšuje o určitě o třídu), zvukově by ti to třeba taky sedlo, ikdyž mě víc vyhovuje Vox, zase bych toho Artisana bral určitě radši než Marshalla Bluesbreakera, každému prostě sedne něco jiného...

Artisan má dva preampy, jeden je non-master volume dělaný přes elektronku EF86, druhý má master volume ... Když koupíš A / B přepínací krabku, tak budeš mít možnost přepínat mezi nonmaster volume EF86 kanálem, ze kterého nejspíš dostaneš při zkušebnové hlasitosti čistý až lehce nakřáplý zvuk (podle použité kytary) a budeš mít prostě zvuk nonmaster volume zesíku, a kanálem s master volume, na kterém si naladíš zvuk na sola při rozumné hlasitosti (a můžeš tak třeba případě potřeby ještě hodit nějaký booster). Ten aparát má ještě přepínání na 10w singlended, což je velice užitečné, když budeš chtít aparát ještě víc tavit. Já měl sice Artisana 15, který měl poloviční výkon, ale přepínání na nižší výkon na něm fungovalo podobně jako u té třicítky. Tohle přepínání se mi zdálo jako jediné použitelné ze všech aparátů, co jsem měl doma, a které přepínání na nižší výkon nabízely. Artisan totiž při přepnutí na nižší výkon použije jen polovinu koncových lamp a navíc přejde z push pull do singl ended a zvuk je pořád použitelný a není zdechlý - narozdíl od často používáných metody, kde se nižší výkon dosahuje přepnutí koncovek z pentody na triodu, kdy ten aparát úplně ztratí šťávu, attack atd...

Akorát bych teda nejspíš vyměnil repráky z Vintage 30 třeba na Greenback nebo v případě nadité peněženky třeba za Celestion Gold nebo Blue :) Pak by to byla dokonalost. Ale to už jsou takové drobnosti.

Je třeba ale myslet na to, že z toho aparátu dostaneš pěkné zkreslení tak akorát ve zkušebně, ikdyž to má ten master volume... tyhle aparáty prostě naprosto nehrají, když jsou přidušené na minimum, s pěkným zkreslením někde v paneláku naprosto nepočítej, tam už musí přijít na řadu krabička.

Ostatně těch krabic bych se zas tak nebál, ikdyž koupíš třeba toho Bassmana, AC30 nebo Bluesbreakera (nebo prostě nějaký čistokrevný nonmaster volume zesík), tak si i s krabičkou uděláš parádní zvuk, jen to nebude ta dokonalost, jako když ten aparát hraje vytavený :(

to Citizen.One

tím přirozeným powerbreakem myslíš něco ve stylu Mass od Teda Webera? Jednou jsem to doma měl a fungovalo to docela dobře, pokud tím člověk ten aparát "nekrotil" až moc. Myslím, že na útlum o nějaké 3-4db to bylo fajn, když chtl člověk víc, tak šel zvuk dost do háje. Já momentálně přemýšlím o jedné mega-bláznovině. Mám na Voxu dva preampy - čili kdybych koupil Footswitchem spínatelnou brzdu od Webera a dal ji mezi repro a zesík, zaroveň použil krabičku A / B na přepínání kanálu a ty kanály vyladil tak, abych měl na jednom čistý (krabička A/B sepnutá na A a brzda FS vypnutá), na druhém zkreslený (krabička A/B sepnutá na B a brzda FS zapnutá), tak by to byla paráda... A kdyby mě ještě nějaký kutil udělal krabičku na připínání tak, aby při jednom sešlápnutí změnila jak kanály na zesíku, tak i režim na brzdě (což by neměl být až takový problém), tak by to už byla úplná dokonalost.... jen nevím, co by tomu řekl ten zesík, jestli by to neustálé přepínání na brzdu nazabilo, napsal jsem mail i k weberům, zatím nic nedošlo.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“