Ibanez s 320
Pravidla fóra
Ibanez s 320
Zdar chi se zeptat kdo má skušenosti s touto kytarou Ibanez S 320. Mám ji tři tydny s toho je ted dva na seřízeni tak uvidím jaký bude rozsudek. http://kytary.cz/ibanez-s-320/HN095820/ díky
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Re: Ibanez s 320
k čemu ti to bude, když už ji máš doma? To jako kdyby ti tady 99% lidí řeklo , že je na h***o tak ji hodíš na podpal? hlavní je tvůj názor a jestli sedí tobě tak je jedno jestli ti někdo řekne, že si myslí, že ta kytaraje sh*t
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Jo je to blbost ale každá rada dobrá.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle dotazy se tu začínají nepříjemně množit. Je úplně mimo se ptát, jestli je dobrá nebo špatná, když už v ní máš prachy. Ale o S řadách Ibanez se tu mluví pochvalně, Zero Resistance tremolo tu má taky dobrou reputaci.
Ale ne, nehrál jsem na ní, nevím, neznám. Příště ale rychleji přemýšlej, než utratíš peníze.
Ale ne, nehrál jsem na ní, nevím, neznám. Příště ale rychleji přemýšlej, než utratíš peníze.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Jo to jo chyba. Ale něco sem si o ni naštudoval a ten tyden co nebyla u ještě nástrojáře hrála luxusně ale nebyla seřízená takže struny hodně vysoko snímače hodně ujdou neříkam že je to špička ta elektronika ale jde dobře. Ale ja sem myslel něco jako budou cí rady co nani ještě zlepšit. Ale to je blbost co pač každemu kytaristovi vyhovuje něco jiného. jo a to tremolo je dobrí ale s měkýma strunama se nevrací uplně do nulté polohy za to mužou ty přídavné pružiny.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
-
woro90-1
Tak si ji seřiď. Nebo nech seřídit. Ty přídavné pružiny jsou tam právě proto, aby se to do neutrální polohy spolehlivě vracelo a drželo v ní.Míra píše:jo a to tremolo je dobrí ale s měkýma strunama se nevrací uplně do nulté polohy za to mužou ty přídavné pružiny.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Míra píše: Ale ja sem myslel něco jako budoucí rady co nani ještě zlepšit. Ale to je blbost co pač každemu kytaristovi vyhovuje něco jiného.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
Ja ji mám na seřízení už druhý týden. A doufám že od kytaráře vyleze v lepším stavu než sem ji tam dones. Ale je to podle kamošu kytaristu nejvyhlašenější nástrojář v Ostravě. 
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
-
woro90-1
Pokud ne, holt se budeš muset přidat k temné straně, kam už nějaký čas lákám všechny - neutrácet za něco, co si můžeš udělat sám a podle vlastní chuti 
Jo já to taky nějak nechápu, není na tom nic složitýho ne ? Já si vystačím s pár šroubovákama, očima, imbus klíčama a spárovejma měrkama, nikomu necpu prachy, mám to taky a nečekám na to.woro90-1 píše:Pokud ne, holt se budeš muset přidat k temné straně, kam už nějaký čas lákám všechny - neutrácet za něco, co si můžeš udělat sám a podle vlastní chuti
-
woro90-1
A to ani nemluvím o tom, že místo spárové měrky také stačí oko nebo u slepoňů tenké trsátko, kromě toho je potřeba jeden velký inbus na výztuhu a na zámky a jeden malý na kameny u strata nebo na výšku opěrných špuntů, a jeden křížový šroubovák na intonaci, napnutí pružin, tuhost ladicích mechanik a všechny krytky. To jsou čtyři nástroje, z toho jeden není nutný. A že i toho strata na dvojzvrat jsem měl ani ne za hoďku seštelovaného tak, že mi to všichni záviděli a tak, jak by mi to žádný kytarář neudělal - a to jsem u toho dost experimentoval, takže jsem to seřizoval asi pětkrát. A od té doby jenom při výměně strun promáznu těch pár míst, aby to chodilo co nejlépe, a ladím jednou za týden géčko a háčko.
JO ja vim a navíc ja si starou kytaru seřizuju sam a na té nové je tremolo zero rezistenc což má seřozování pružin skrz zadní desku. Ale prostě chi vyskoušet jak to bude seřízené od někoho kdo se tím živí možná mě to odrdí ale zase je dost vyhlašeny takže by to mělo byt všechno v cajku 
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ach ta sebechvála...jak by mi to žádný kytarář neudělal
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
woro90-1
Neudělal. Protože není řeč o kvalitě provedení ale o tom, jak moc ti výsledek sedne. A cokoli si uděláš sám ti bude sedět víc než co ti udělá jiný člověk, protože ten člověk nejsi ty - ten člověk nemá tvoje ruce a tvoje uši. Jedině že bys nad ním pořád stál nebo měl oměřené svoje oblíbené hodnoty dohmatu, prohnutí a úhlu kobylky. Jenže když se ti to rozejde nebo to chceš o kousek jinak, kytarář to neví, resp. minimálně neví co je to kousek. A úhel kobylky vůči tělu se popisuje blbě. U kytyráře většinou nemáš možnost si na to zahrát a říct "ještě trochu" nebo "kousek zpátky" a to celé několikrát dokola.Atkins píše:Ach ta sebechvála...jak by mi to žádný kytarář neudělal![]()
Kouzlo domácího seřizování je v tom, že to máš podle sebe a ne podle kytarářových zvyků. A pochybuji že by si profík dal tu práci a všechno mi při seřizování mazal a usazoval struny do polohy, kde zůstanou i po agresivním páčení (viz můj článek o seřízení). A pokud ano, bylo by to pěkně drahé.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Mno, to je mi celkem jasné, jenom to jednoduše vyznělo tak, že všichni kytaráři jsou gumy jenom Ty jsi jednička. 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Všechno se má vyskoušet taky sem uvažoval že bych se domluvil s něakym kytarářem a chvicel bych mu dělal ruce a učil se bohužel ted du na střední takže možnost vyučit se kytarářem u něakého mistra padá

IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Brrrrr, "chvicel" bych fakt dělat nechtěl. 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono zase ne každý kytarář má na tohle čas (a náladu). Lepší je najít si nějakého zkušenějšího kamaráda, co ti vše ukáže za pivo nebo dvěMíra píše:Všechno se má vyskoušet taky sem uvažoval že bych se domluvil s něakym kytarářem a chvicel bych mu dělal ruce a učil se bohužel ted du na střední takže možnost vyučit se kytarářem u něakého mistra padá![]()
![]()
![]()
Jinak souhlasím s worem - kytarář jistě mnohem lépe zvládne "papírově optimální" seřízení, ale každý člověk má jiné požadavky. A byť si sám nástroj neseřídím tak rychle a tak precizně jako by to udělal kytarář, umím si to udělat tak, jak mi to vyhovuje. A hlavně s tím můžu pořád hýbat, když mi to nesedí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No tak neska sem si pro ní jel a jaksi po srovnáni krku se oběvily nerovnosti na pražcivh a zbrousil mi je na což bych si netroufnul. Takže sem dospěl k názoru že je lepší poprvé nechat kytaru projet nástrojářem a potom se pustit jak bylo řečeno na temnou stranu síly a domácí seřizování.

IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Uff, pomalu šetřím korunky na S420 a s tím broušením jsi mě teda trochu rozhodil. U S-kové řady jsem doufal, že kytarář maximálně něco dotáhne nebo povolí. Můžu se zeptat, komu jsi to v OV dával ?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy