4x12 box Eminence V12

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

4x12 box Eminence V12

Příspěvek od bubucci »

Zdarec,
má tu někdo zkušenosti s reprem Eminence V12 ? Měl aby to být odpověd Emin. na V30 a o kvalitě svědčí to, že je osazují do Krank boxů. Výkon je děsivých 480W a budu to krmit rectifierem.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: 4x12 box Eminence V12

Příspěvek od Kinx »

hrajou mnohem vic hrube, bzuciveji. do nejakeho industrialu nebo na opravdu DRSNY zvuk do nejake prasarny budiz, na vsechno ostatni mi to prijde az moc. a krank bych si jako meritko kvality urcite nedaval ;) jinak ty repra jsou hodne levna, myslim ze snad nestoji ani dvojku jedno.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Viděl jsem je za 1.300,- nové. S toho jako fakt nejde dostat nějaký normální zvuk ? Můžu ji mít za 5k... zase teď memám na mesa bednu, tak musím řešit co nejlepší value for money... :?
Podle recenzí na harmony-central, to nevypadá zase tak zle http://reviews.harmony-central.com/revi ... d+V12/10/1
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nevtrdim ze to je zle, je to ale hodne specificke. takovy az dost nekonvencni zvuk, je to proste hodne hrube v pravem slova smyslu, V30 jsou proti tomu jemnost sama :)

nevim kolik na to mas ale jestli vylozene touzis po 4x12 tak kolem 9 tisic je u thomanna 4x12 harley benton s V30 ktera hraje nastejno jako marshall 1960AV (vyzkouseno) akorat ma horsi kolecka, horsi tolex, horsi platno pred reprama a hnusnejsi logo :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Těd zrovna tolik peněz na box nemám, jde mi o to, že mám 1x12 s V30 a příjde mi to na koncertě, že už hraje za hranicí možností, tak špekuluju, jak to nějak vyřešit. Pak je ještě možnost 2x12 benton s V30, který už myslím by to v pohodě uhrál, akorát nevm, jak se od toho Thomann obědnává a na kolik příjde poštovné nebo jestli se to platí přes účet nebo jak.
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Ty V12-ky hrajou vic neutralne a celkove neovlivni tolik zvuk aparatu.Ze zacatku znej trosku dute ale je to jen vec pohrat si s korekcema na zesiku..Tezko rict jak budou znit v ne-oversized boxu ale v Krank bedne sedej fajn....

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

A je to vyřešené, 10 minutek hraní a bylo rozhodnuto, zvukově to nebylo V30 moc daleko, nemělo to vyšší středy charakteristické pro V30, ale v mém případě to není nedostatek. Ve výškách je V30 průraznější, ale ne zase o moc, za to v pásmech nižších středů a basů je velice konkrétní a celkově hraje hodně vyrovnaně. Box není oversized, konstrukce je velice solidní, nikde nic nerezonuje a výkon 480W je možná zbytečný, ale když už je, tak co :D Citlivost 102dB rozehraje box i při málo vybuzeném zesilovači. Zapojení je 16ohm od původního majitele /kvůli nepřítomnosti 4ohm výstupu/ ale já ho plánuji přepájet na 4ohm. Důvod prodeje pův. majitele byl nekontrétní zvuk, což jak jsme se potom shodli, bylo hlavně kvůli korekcím na jeho Englu Thunderu/ někdy si říkám, jestli ty korekce na englu nejsou jenom na okrasu :D /, ale s Mesou nabral box na obrátkách a konečně zvuk nabral na konkrétnosti. Třešnička na dortu je cena...dohodli jsme se na 5.000,-
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

[quote="bubucci"] Zapojení je 16ohm od původního majitele /kvůli nepřítomnosti 4ohm výstupu/ ale já ho plánuji přepájet na 4ohm.[quote]

Nechal bych to na 16 ohmech.Zapojeni 4 ohmy uz nikdo nedela pac je to sh*t.Navic az treba nekdy budes chtit zapojit druhou bednu musis jit se zatezi na pul coz u 4 ohmu nejde...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jak to myslíš s tím sh*tem? Zvukově nebo jak ?
Jinak jsem to pájel dnes ráno, všechny 4 paralelně a bylo to. Rectifier 50W nemá 16ohm, vím že by to šlo do 8ohm výstupu jako safe mismatch, ale zase by klesl výkon zesilovače na cca 38W / teda ne že bych někdy těch 50 využil/, ale radši ať to sedí když to jde. Taky to šlo seriovo-paralelně do 8 Ohm. Další bednu už opravdu připojovat nehodlám, to už by bylo na mě moc ve všech směrech :)
Jinak u těch V12 asi dost záleží na použitém zesilovači, o víkendu bude testovačka s Englem, ještě jedním rectifierem a boxem 1960AV V30 tak uvidíme...
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

bubucci píše:Jak to myslíš s tím sh*tem? Zvukově nebo jak ?
Jinak jsem to pájel dnes ráno, všechny 4 paralelně a bylo to. Rectifier 50W nemá 16ohm, vím že by to šlo do 8ohm výstupu jako safe mismatch, ale zase by klesl výkon zesilovače na cca 38W / teda ne že bych někdy těch 50 využil/, ale radši ať to sedí když to jde. Taky to šlo seriovo-paralelně do 8 Ohm. Další bednu už opravdu připojovat nehodlám, to už by bylo na mě moc ve všech směrech :)
Jinak u těch V12 asi dost záleží na použitém zesilovači, o víkendu bude testovačka s Englem, ještě jedním rectifierem a boxem 1960AV V30 tak uvidíme...

No,traduje se ze vetsi ohmas kvalitnejsi zvuk,u sluchatek to vlastne funguje stejne..Zvlastni je ze Single Recto nema 16 ohm vstup pac Dual ho ma ale Mesa vlastne dela 8 ohmu bedny tak vlastne proc...Ja co jsem zkousel moji Krank bednu s jinejma hlavama (Peavey 5150,Mesa Dual Recto,Engl Powerball a Rockwell) a musim rict ze bez vyjimky si sedla s kazdym zesikem a treba ten Peavey a Mesa s ni hrali lip nez s Mesa Recto 4x12...

bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jestli to u toho Duala nemá něco společného s trafem a tím že má 4 lampy /spekulace, moc tomu nerozumím/ nebo jenom prostě většími možnostmi, samozřejmě zoohledněnými v ceně :)
V12 zní na modern kanálu naprosto vyrovnaně, silné spodky, neřezavé výšky, dalo by se říct, že jsem takový zvuk hledal, něco mezi V30 a GT-75, a na čistém kanálu je určitě lepší než V30. Příjde mi to, že recto na nich trochu ztratilo recto charakter a zvuk šel spíš k marku. Každopádně velice zajímave repro, které mě oslovilo o dost víc než V30.
2 kinx : na jakém aparátu a v jakém boxu jsi to slyšel ty ? ta tvoje charakteristika mě k tomu moc nesedla...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zvuk mezi G12T-75 a V30? To mě zajímá... :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: bubbuci

Příspěvek od Kinx »

krank a marshall, oba pres 4x12. ale je mozny ze to bylo tema hlavama. zvuk mi neprisel spatny, ale proste velmi hruby. jedno byl krank box a druhy box byla nejaka stavba, je mozne ze me majitel dezinformoval o tom co tam vlastne ma za eminence. z obou jsem mel ale podobny dojem.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“