120W proc tolik
Pravidla fóra
120W proc tolik
Ahoj,jake mate zkusenosti s tolika watama,mel sem Engl Screamer 50W hralsem na 1/3 ted mam Rockwella 120 W vyndavam pojistku,takze hraju na 60W a stejne hraju na 30%,proc se vubec delaj tak silny lampovy zesiky,nerozumim,nedovedu si prestavit,kdybych ohulil 120W treba na 80%to by nam urvalo usi.Ale hlavne sem se chtel zeptat,na vykonove przdy Power Beaky,nema to vliv na charakteristiku zvuku zesiku???diki za prispevky Los Blondos http://bandzone.cz/fetidcarrion
Re: 120W proc tolik
Tak silny lampvy zesiky se delaj pro ty,co pravidelne hrajou na rock for peopleblondos píše:Ahoj,jake mate zkusenosti s tolika watama,mel sem Engl Screamer 50W hralsem na 1/3 ted mam Rockwella 120 W vyndavam pojistku,takze hraju na 60W a stejne hraju na 30%,proc se vubec delaj tak silny lampovy zesiky,nerozumim,nedovedu si prestavit,kdybych ohulil 120W treba na 80%to by nam urvalo usi.Ale hlavne sem se chtel zeptat,na vykonove przdy Power Beaky,nema to vliv na charakteristiku zvuku zesiku???diki za prispevky Los Blondos http://bandzone.cz/fetidcarrion
Kvalitní powerbreak by neměl mít téměř žádný vliv na zvuk
něco málo zde komba-zesilovace-reproboxy/snizeni-vyko ... t7991.html
EDIT: opravena malá chbka z žádný vliv na téměř žádny vliv
Naposledy upravil(a) JohnyWM dne 30.08.2010 17:37, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
I kvalitní powerbraky mají trochu vliv na zvuk. Fyzika se očůrat nedá. Jinak diskuze o nich je zde komba-zesilovace-reproboxy/vykonove-brz ... powerbrake
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jiny trafo, vice lamp => jiny zvuk. Ale ten rozdil neni uplne kulervouci a ja bych treba uvital 50W verzi Blackmora, kdyby se delala. Misto toho se dela akorat 150W 
Mam vyzkouseny THD Hot Plate a pokud po tom clovek nechce extremni zeslabeni (vice nez 12dB), tak to zvuku nijak zasadne neublizi. U levnejsich brzd bych se toho docela bal...
EDIT: Mimochodem ten narust hlasitosti 50 vs 100W neni ani zdaleka dvojnasobny, takze to neni zas tak hrozny peklo.
Mam vyzkouseny THD Hot Plate a pokud po tom clovek nechce extremni zeslabeni (vice nez 12dB), tak to zvuku nijak zasadne neublizi. U levnejsich brzd bych se toho docela bal...
EDIT: Mimochodem ten narust hlasitosti 50 vs 100W neni ani zdaleka dvojnasobny, takze to neni zas tak hrozny peklo.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
je to hlavne pozustatek z dob kdy se jeste aparaty nezvucily a vsechno jelo z podia - staci se mrknout treba na woodstock, ty stacky za nim jsou opravdu zapojene
jinak z tech levnych funguje vyborne treba horkeho brzda.
pak tu jsou uchylarny (opravdu si myslim ze si vyrobce spis delal trochu srandu z uzivatelu a konkurence) jako male 100w 1x12 kombo boogie, ktere jsem nikdy nemel nad dvojku ani na nejvetsim podiu a pritom se k nemu kazdy bednak hned zene ze ho odnese jako prvni protoze je male a vypada lehce (nikdo samozrejme netusi ze vazi pres 30kg)
pak tu jsou uchylarny (opravdu si myslim ze si vyrobce spis delal trochu srandu z uzivatelu a konkurence) jako male 100w 1x12 kombo boogie, ktere jsem nikdy nemel nad dvojku ani na nejvetsim podiu a pritom se k nemu kazdy bednak hned zene ze ho odnese jako prvni protoze je male a vypada lehce (nikdo samozrejme netusi ze vazi pres 30kg)
- Nero
- Rádce
Souhlasím, že to zvuku zásadně neublíží. Nicméně člověk musí mít zaplý Bright a Deep switche, který kompenzujou jisté ztráty na kvalitě zvuku. Kvalitní attenuátor rozhodně zvuk nezkazí, ale pořád tam trochu vliv je...Wohma píše: Mam vyzkouseny THD Hot Plate a pokud po tom clovek nechce extremni zeslabeni (vice nez 12dB), tak to zvuku nijak zasadne neublizi. U levnejsich brzd bych se toho docela bal...
Já jsem s THD moc spokojený, umožňuje mi hrát na pokojovou hlasitost i s 50W lampou, a to při super zvuku. A osobně jsem THD používal i v situacích, kdy bych nemusel. Ono i ten útlum o 4 dB (který zvuk v podstatě vůbec neovlivní) umožní posunout Master o něco málo dál, a to zvuku vždy pomůže.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
hele taky to neni dogma ze cim vic vyhulenej master tim lepsi zvuk, je to hodne o tom co chces a co mas za aparat...Nero píše:Souhlasím, že to zvuku zásadně neublíží. Nicméně člověk musí mít zaplý Bright a Deep switche, který kompenzujou jisté ztráty na kvalitě zvuku. Kvalitní attenuátor rozhodně zvuk nezkazí, ale pořád tam trochu vliv je...Wohma píše: Mam vyzkouseny THD Hot Plate a pokud po tom clovek nechce extremni zeslabeni (vice nez 12dB), tak to zvuku nijak zasadne neublizi. U levnejsich brzd bych se toho docela bal...
Já jsem s THD moc spokojený, umožňuje mi hrát na pokojovou hlasitost i s 50W lampou, a to při super zvuku. A osobně jsem THD používal i v situacích, kdy bych nemusel. Ono i ten útlum o 4 dB (který zvuk v podstatě vůbec neovlivní) umožní posunout Master o něco málo dál, a to zvuku vždy pomůže.
- Nero
- Rádce
Blbě jsem se vyjádřil, měl jsem samozřejmě na mysli svůj aparát, tedy mesu F50. Na jiných apcích jsem THD ani nezkoušel. A samozřejmě to je moje subjektivní vnímání zvuku 
PetrPeter 1975 - 2008
Presne proto hodlam do budoucna k panu Blackmorovi dokoupit Hot Plate - ona ta hlasitost do druhe carky roste dost ostre a i nelinearne...Nero píše:Ono i ten útlum o 4 dB (který zvuk v podstatě vůbec neovlivní) umožní posunout Master o něco málo dál, a to zvuku vždy pomůže.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
taky me vcelku fascinoval blackstar s 200w .))
Jenze ten ma v sobe zabudovanou brzdu uz z vyroby, takze tam to tolik nevadi 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Toto je ináč problém väčšiny lampáčov - po prvú tretinu rastie hlasitosť priam skokovo, potom sa v druhej tretine dá nejak rozumne korigovať, a v poslednej tretine sa už nič s hlasitosťou nedeje, len rastie saturácia koncáka.
Preto má väčšina ľudí pocit, že trebárs 50W lampáč hrá hlasnejšie ako 50W tranzistor. Lenže s masterom na trojke hrá ten lampáč povedzme už na 10W a tranďák len na 1W. Pri väčšej volume sa už situácia vyrovnáva. Samozrejme fyzika je fyzika, 50W je 50W bez ohľadu na to, či ide z lampy alebo z tranzistora. Ja mám 2x60W digitál a ani na veľkom open air pódiu som nepotreboval vytočiť master na viac ako 2/3 rozsahu! Keď som dal viac, prestával som počuť bicie, a to nemám rád, lebo potom začne kapela plávať v rytme.
Späť k téme - rozhodne dvojnásobok výkonu neznamená dvojnásobok hlasitosti, rozdiel hlasitostí medzi 50W a 100W je len 3 dB! Teda až taký masaker rozdiel to nie je. Výhoda vysokowattových lampáčov tkvie iba v tom, že majú pevnejší spodok (a tak znejú lepšie na podladenie a na sedmičku či dokonca osmičku), a taktiež je výhodou čistý zvuk, ktorý ostáva čistý aj na vysokej hlasitosti.
Preto má väčšina ľudí pocit, že trebárs 50W lampáč hrá hlasnejšie ako 50W tranzistor. Lenže s masterom na trojke hrá ten lampáč povedzme už na 10W a tranďák len na 1W. Pri väčšej volume sa už situácia vyrovnáva. Samozrejme fyzika je fyzika, 50W je 50W bez ohľadu na to, či ide z lampy alebo z tranzistora. Ja mám 2x60W digitál a ani na veľkom open air pódiu som nepotreboval vytočiť master na viac ako 2/3 rozsahu! Keď som dal viac, prestával som počuť bicie, a to nemám rád, lebo potom začne kapela plávať v rytme.
Späť k téme - rozhodne dvojnásobok výkonu neznamená dvojnásobok hlasitosti, rozdiel hlasitostí medzi 50W a 100W je len 3 dB! Teda až taký masaker rozdiel to nie je. Výhoda vysokowattových lampáčov tkvie iba v tom, že majú pevnejší spodok (a tak znejú lepšie na podladenie a na sedmičku či dokonca osmičku), a taktiež je výhodou čistý zvuk, ktorý ostáva čistý aj na vysokej hlasitosti.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
2wohma
ony ty blackstary nejsou zadny hovn* hodne se mi libi.. akorat moc tomu jejich DPR neverim ale zase naopak je to jen ma domenka a rad bych se pletl.. vytavit lampy a celkovou hlasitost pak uz jen korigovat ve wattech je hodne do pohody mel bys tak porad stejne nadupanej zvuk jak v klubu tak na nake mega stage.. ale nechce se mi verit ze pri 10ti nasobnem zmenseni ten zvuk zustane proste stejnej .))
ony ty blackstary nejsou zadny hovn* hodne se mi libi.. akorat moc tomu jejich DPR neverim ale zase naopak je to jen ma domenka a rad bych se pletl.. vytavit lampy a celkovou hlasitost pak uz jen korigovat ve wattech je hodne do pohody mel bys tak porad stejne nadupanej zvuk jak v klubu tak na nake mega stage.. ale nechce se mi verit ze pri 10ti nasobnem zmenseni ten zvuk zustane proste stejnej .))
Pri 10nasobnem pochopitelne ne, to z principu fungovat nemuze, ale v rozmezi takovych 40-100% vykonu tam zadny velky zmeny nebudou.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Teorge
bjjz
U těch blackstarů se sníženou W lampy vytavíš dřív, ale zároveň tím měníš charakter zvuku. Čím více W, tím je zvuk jakoby otevřenější. Co sem tak četl, tak to většinou lidé nevyužívají ke snižování výkonu, ale k dobarvení zvuku.
U těch blackstarů se sníženou W lampy vytavíš dřív, ale zároveň tím měníš charakter zvuku. Čím více W, tím je zvuk jakoby otevřenější. Co sem tak četl, tak to většinou lidé nevyužívají ke snižování výkonu, ale k dobarvení zvuku.