Behringer V-Amp 3 vs. Digitech RP-155

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Mika.Rybanenn

Behringer V-Amp 3 vs. Digitech RP-155

Příspěvek od Mika.Rybanenn »

Ahoj, uvažuji o koupi multiefektu a přemýšlím o jednom z výše zmíněných. Leč s ani jedním nemám zkušenosti, ve zdejší prodejně je nemají vystavené a jet do Prahy je pro mě dosti nereálné, budu kupovat přes net. Proto bych se vás rád zeptal na vaše zkušenosti či dojmy z toho kterého zařízení. Já sám co jsem mohl prozkoumat doteď bych vypíchl u každého plus a mínus. Co se týče SW výbavy, nebudu vůbec řešit simulace reproboxů a zesilovačů, to pro mě není až tak podstatné, beru ryze jen jednotlivé efekty. Takže:

Behringer V-AMP 3

+ dle mého skvělé ovládání, cokoliv chci lze "nakroutit" během chvilky
+ bohatá výbava gigbag a externí zvukovka v ceně
- menší počet efektů, chybí mi např. simulace akustické kytary
- nižší vzorkovací frekvence oproti Digitechu RP-155
- pomalejší odezva při přepínání jednotlivých nastavení
- údajně velmi nespolehlivá ladička

Digitech RP-155

+ více efektů
+ vyšší vzorkovací frekvence
+ rychlá odezva při přepnutí nastavení
+ pokud se od RP-50 nic nezměnilo tak dobrá ladička
- dle zkušeností s Digitech RP-50 mizerné ovládání, mnohem méně ovl. prvků
- podstatně chudší výbava

Berte prosím mé postřehy, zejména u Digitecha jako "podložené" dlouhodobějším užíváním modelu RP-50 kde to ovládání nebylo vážně nic moc. Vím, přibylo u RP-155 pár prvků, ale oproti V-Amp 3 mi to přijde slabota. Ostatní záležitosti nejsem schopen objektivně posoudit, jde o to co jsem četl ve shrnutí vlastností, viděl a slyšel na youtube a četl testech, které samozřejmě mohou odrážet jen subjektivní názor autora a nejsou jakousi univerzální pravdou. Uvítám tedy vaše případné uživatelské zkušenosti s tím kterým zařízením. Hezký den, Vojtěch.

EDIT: Pokud mi poradíte jiný multiefekt do tří tisícovek s argumentací proč je lepší než ony dva zmíněné, velmi to přivítám :-).
lunchie

Re: Behringer V-Amp 3 vs. Digitech RP-155

Příspěvek od lunchie »

1. digitech ma primo USB, takze si muzes vytvaret presety primo na pocitaci, taky muzes pouzit digitech primo na nahravani jako zvukovku ... ta 'zvukovka' u behringeru me prijde, ze ji tam proste pridali, aby mohli napsat, ze v-amp3 jde pripojit do usb ... coz je blbost.
2. digitech ma 20 sec. looper - nevim jak hodne to pouzijes
3. digitech ma oddelene skece 'distortion/od stomp box' a amp simulation - takze muzes vytvaret retezec treba tube screamer -> M/B rectifier -> box -> eq ...
rat -> twin -> box ...

kazdopadne koukni jestli nekde spise nekoupis neco s expression pedalem - treba rp255 - prece jenom je docela zabava si zakvakat nebo zawhammy-ovat :)
Dante

Příspěvek od Dante »

Jak velkej je rozdíl mezi kvákadlem za 2000 a třeba tím na RP255?
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Mika.Rybanenn

1. Co se týče zvukovky tak jde o http://www.behringer.com/EN/Products/UCA222.aspx tohle? Čekal jsem tedy něco lepšího...ale co už, něco kam bych připojil vše možné. V tom případě bod pro RP-155.
2. Vůbec bych to nepoužil, tahle záležitost by byla něco navíc.
3. Tohle je hodně dobrá vlastnost. Nicméně nevím zda je rozhodující, abych zvolil právě RP-155
4. Zábava by to byla...jenže mám zdravotní problémy s nohama takže by to pro mě moc nebylo použitelné...proto mi ani nevadí, že u V-Amp se efekty neovládají footswitchem, ale musí se "nakroutit".
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Dante píše:Jak velkej je rozdíl mezi kvákadlem za 2000 a třeba tím na RP255?
kvaka to pekne, jen nevim jaka by asi byla pouzitelnost pred zesilovacem. V ramci multaku je to parada a prijde me, ze ta simulace dunlop wahu je docela podobna, co me leze z crybaby. Simulace clydu je moc pekna. Taky si tam muzes nastavit frekvencni rozsah, coz se muze hodit
co se tyce mechanickeho zpracovani - tak rp je udelane docela bytelne, ale to kvakadlo oproti treba crybaby, jde daleko lehceji.

osobne - pred zesik wah jako krabku ... ale v ramci multiefektu beru ten wah jako velke plus.
Mika.Rybanenn

lunchie píše:co se tyce mechanickeho zpracovani - tak rp je udelane docela bytelne
Mě osobně se více líbí V-Amp 3, nemůžu se pořád zbavit dojmu který na mě zanechala RP-50 čili šasi dělané z jakéhosi pofidérního plastu...nechtěl bych na to šlapat, bál bych se, že se mi to rozsype.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tyhle vyšší (a novější) řady digitechu jsou prakticky celokovové, takže toho se bát nemusíš (pod nohou jsem měl RP255 a nebál bych se šlápnout na to v gladech... samozřejmě ale ne skočit :D)
Zvuk, který mě osobně moc neoslovil je věcí druhou (ovšem značnou roli, obzvlášť u modulačních efektů atp, bylo to, že jsem měl tu RP255 jen půjčenou a nemohl jsem tedy ukládat svoje presety, což mě celkem omezovalo :idea: :| )
Mika.Rybanenn

Trochu jsem googlil a vylezlo mi die-cast chassis což mě velmi příjemně potěšilo, vnímám to jako obrovskou výhodu oproti V-Amp 3, který vypadá značně plastově. Nicméně jako nevýhodu stále vidím ovládání, možná mě někdo vyvede z omylu, ale u V-Amp 3 mi přijde dosti intuitivní což o RP-155 nemohu napsat již vzhledem k počtu ovládacích prvků a stylu ovládání jako takového.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ono asi nejlepsi by bylo jit si to osahat a poslechnout si to na zivo. co asi nevyzkousis je ten interface z pocitace, ktery me prijde vyborny. Co se tyce zvukove stranky (a moznosti) muzu srovnavat max. s pocket podem a rp100 (ktere se mi tu nekde vali). No tam me prijde rp250, ze ma na vrch - kdyz kouknes na digitech web site, tak tam mas primo ukazky, ktere zni opravdu uplne stejne jako to co leze z toho digitechu.

btw jako cvicitko do sluchatek me to rp prijde vyborny. Pokud si chces trochu jen tak pohrat, doporucuju zkusit treba pluginy od le pou (zadarmo) nebo komercni pod farm nebo revalver ...(le pou ale podle meho vede)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Jinak opravdu u toho RPčka je ideální vytvořit si na kompu presety a je ti jedno to ovládání... to základní je opravdu celkem zbytečně složitý
Mika.Rybanenn

Díky moc všem za dosavadní názory. Když jsem zakládal tento thread, trochu jsem fandil V-Ampu 3. Nicméně mé sympatie se převážily na druhou stranu a vážně uvažuji o pořízení toho Digitechu. Jen škoda, že ty ukázky jsou takové jaké jsou, víc by mi třeba pomohlo, kdybych přes to mohl slyšet cover nějaké známé skladby. Abych si udělal představu, zda z toho alespoň vzdáleně dostanu zvuk výbavy toho či onoho kytaristy.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Čau hele ja mám skušenost s rackovim behringerem a vim ze na zivi hrani je to nepouzitelny vubec se to neprosazuje v kapele a ten zvuk byl mrtvej. Pokud můžu poradit když chceš multiefekt proc ne nákej starej spičkovej z ebaye např. http://cgi.ebay.com/Roland-GP-16-and-FC ... 940wt_1137 starej ale ve sví době king a i ted neni k zahozeni. Rozhodně 10000000000000000000000000x lepší než ty levný dnesni sh.ty :)
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Predator

Příspěvek od Predator »

petrvach píše:Čau hele ja mám skušenost s rackovim behringerem a vim ze na zivi hrani je to nepouzitelny vubec se to neprosazuje v kapele a ten zvuk byl mrtvej. Pokud můžu poradit když chceš multiefekt proc ne nákej starej spičkovej z ebaye např. http://cgi.ebay.com/Roland-GP-16-and-FC ... 940wt_1137 starej ale ve sví době king a i ted neni k zahozeni. Rozhodně 10000000000000000000000000x lepší než ty levný dnesni sh.ty :)
Nepresadí sa, ak nenastavíš poriadne oba ekvalizéry - presetový aj Live. A samozrejme to chce vedieť, čo robíš, nastaviť si zvuky viac do stredov, gainu dať presne akurát, nepreháňať to s ostrosťou ani s basmi, lebo tieto modelery strašne lákajú k "véčku" a ľahšie tam natočíš nejaký blud, ako na klasickom aparáte. Osobne používam V-Ampire (čo je varianta V-Amp Pro zabudovaná v gitarovej hlave) a nikdy som nemal problém s prieraznosťou a "mŕtvym" zvukom. A to ako na open air pódiu, tak v klube. Stále to hralo dobre a nahlas, počul som sa aj ja, aj ostatní ma počuli.

BTW ten V-Amp používal gitarista z Edguy, takže asi až taký prúser to nie je, len s tým treba vedieť dačo robiť.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Hele měl ho muj tata kterej prez tyhle multiefekty jede ma jich asi 6 stary i nový drahý i levný a oba jsme měli stejnej nazor pro zacatecnika s malejma financema ano, ale ja bych si ho do miho cajku nedal ani za zlaty prase dyt je to strasně uměli jak bakelit :mrgreen:
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Predator

Příspěvek od Predator »

http://bandzone.cz/universum

Skladba Kríza

tu máš ten "bakelit" :D - všetky gitary v tejto pesničke sú cez V-Ampire, priamo do linky z DI. Tie samé zvuky používam aj na live. A budeš to tam počuť, ako to pekne vlezie do aranže a nestratí sa ani v kapele s dvojkopákmi.

petrvach

Příspěvek od petrvach »

ano na nahravky studiovi super ovladatelnej stroj ale ja mluvim o zivim hrani pouzival jsem jejich predvoleny i naky ktery jsem si sam nakroutil a prostě na nic zvuk takovi makovi
Predator

Příspěvek od Predator »

Hovorím ti, používam to aj na live a nikdy som nemal problém, že by som nepočul, čo hrám, alebo že by ma nepočuli ostatní spoluhráči. Práve tá super ovládateľnosť je ale podľa mňa dvojsečná zbraň. Skúsenému pomôže, neskúsenému skôr ublíži.

Predvolené presety tam ale stoja za prd, taká je pravda ... a keď krútiš a nevieš si nakrútiť to, čo sedí do kapely, to je opäť cesta nevedúca nikde. Proste to má veľa skrytých parametrov a keď používaš len to, k čomu sa bežne dostaneš čudlíkmi na paneli, tak to je málo ... nastavoval si centrálny EQ a centrálny gain? Menil si druh simulovanej bedne pre každý preset (tie, čo sú priradené k modelom, nie furt sedia dobre na live)? Skúšal si nastaviť iný typ reverbu ako ten predvolený k presetu? Použil si 2nd parameter? Atď atď ...

A nehovorím ešte o tom, že to chce slušnú bedňu s vyhovujúcou impedanciou (4 Ohm alebo 2x8 Ohm). Mne sa osvedčil najdrahší model BG-412S s Jensenmi, to robí dobrý zvuk.

Zvučenie toho cajku je detská hračka, trvá to tak minútku, zvukárovi strčím 2 XLR káble, hodí ma do sterea a to je všetko. Do PA potom lezie presne ten tón ako v štúdiu a ja sa po koncerte furt chechtám, jak ľudia nechcú veriť, že to je iba Behringer a tak to hrá :D .

petrvach

Příspěvek od petrvach »

Měl jsem ho pučenej asi tejden s manualem jsem projel všechny čudlíky už si opravdu napamatuju jak jsem to měl nastavený ale vím že jsem si stim hrál hodně dlouho nastavil jsem si užásný zvuky který se mi doma libili, ale když jsem to použil na zivo tak prostě bylo slyšet že je to levnej stroj za 3k nebo kolik stoji.
Predator

Příspěvek od Predator »

A práve tu sa stala chyba. Ja som si zvuky ladil tak, že som najskôr urobil nejaké svoje predvolené a tie som potom na skúške kapely upravil tak, aby to bolo prierazné. Niektoré som pomenil aj dosť radikálne, lebo s bicími a s basou to proste všetko znie ináč. Poukladal som si to, celková robota tak na 2-3 hodiny ... a teraz mi stačí iba prísť na pódium a nič nekrútim, nenastavujem, iba to zapnem a hrá to hneď. Každý koncert mám úplne na chlp rovnaký zvuk, identický ako ten na nahrávke. Nekrútim, neštelujem, neriešim. Iba zapnem a užívam si hranie.

petrvach

Příspěvek od petrvach »

Měl jsem i nastaveny zvuky od otce a taky nic a ten uz ho mel zhruba rok a celkem se v tehle multakach vyzna. Ja musim za sebe rict ze digitalni veci nemam rad proto se snazim mit toho co nejmin (coz se mi nikdy nepovede protoze chci mit vzdycky nakou blbost jako naposled MXR blue box :mrgreen: )a když už tak analog.
EDIT: ikdyby mi někdo dával zadarmo novej např t.c. electronic g-force tak bych si ho vzal jenom proto abych ho moh prodat. :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“