3 Komba a nevím které si z nich vybrat

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
RedDragon

3 Komba a nevím které si z nich vybrat

Příspěvek od RedDragon »

MARSHALL M AVT100XT - http://kytary.cz/marshall-m-avt100xt/HN106755/
LANEY LV300Twin - http://kytary.cz/laney-lv300twin/HN093918/
PEAVEY Valve King®212 - http://kytary.cz/peavey-valve-king212/HN090717/

Každá rada je pro mě důležitá 8)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: 3 Komba a nevím které si z nich vybrat

Příspěvek od Kinx »

valveking
RedDragon

Příspěvek od RedDragon »

Kinx píše:valveking
A důvod prosím nějaký nemáš???
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

RedDragon píše:MARSHALL M AVT100XT - http://kytary.cz/marshall-m-avt100xt/HN106755/

Jaký styl hraješ, kolik máš na to peněz, co máš za kytaru, tak se sakra rozveď :D
To je jako se zeptat, mám tři odrudy jablek a kera je lepsi :D
RedDragon

Příspěvek od RedDragon »

JohnyWM píše:
RedDragon píše:MARSHALL M AVT100XT - http://kytary.cz/marshall-m-avt100xt/HN106755/

Jaký styl hraješ, kolik máš na to peněz, co máš za kytaru, tak se sakra rozveď :D
To je jako se zeptat, mám tři odrudy jablek a kera je lepsi :D
Kytar Squier by Fender Telecaster a hraju normální rock....(pak chci přejít na metal s jinačí kytarou.takže vlastne hledam víceúčelové kombo) sem schopen do toho komba dat 16 000 kč
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

RedDragon píše:Kytar Squier by Fender Telecaster a hraju normální rock....(pak chci přejít na metal s jinačí kytarou.takže vlastne hledam víceúčelové kombo) sem schopen do toho komba dat 16 000 kč
Pokud máš 16 000 tak proč sem dáváš pololampy, za yt peníze seženeš z druhé ruky výbornou celolampu, která zabije vsecky vise zminena komba :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

RedDragon píše:Kytar Squier by Fender Telecaster a hraju normální rock....(pak chci přejít na metal s jinačí kytarou.takže vlastne hledam víceúčelové kombo) sem schopen do toho komba dat 16 000 kč
V tom případě máš daleko větší možnost výběru. Záleží jen a jen na tom, co od nového komba očekáváš. Jaký minimální výkon? Požaduješ pěkný čistý zvuk? Jednokanál nebo dvoukanál? Má to mít reverb? Chceš raději širokou škálu zkreslení nebo ti stačí jedno osobitější? Požaduješ nové nebo může být i použité?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
RedDragon

Příspěvek od RedDragon »

JohnyWM píše:
Pokud máš 16 000 tak proč sem dáváš pololampy, za yt peníze seženeš z druhé ruky výbornou celolampu, která zabije vsecky vise zminena komba :D
A nemášš nejakej TiP????
RedDragon

Příspěvek od RedDragon »

Bummer píše:
V tom případě máš daleko větší možnost výběru. Záleží jen a jen na tom, co od nového komba očekáváš. Jaký minimální výkon? Požaduješ pěkný čistý zvuk? Jednokanál nebo dvoukanál? Má to mít reverb? Chceš raději širokou škálu zkreslení nebo ti stačí jedno osobitější? Požaduješ nové nebo může být i použité?
Hele Minimální výkon tak 100 W chci čistý zvuk nejlépe dvoukanál a může být klidně použité ale aby nebylo nejak porouchané
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Pozor není 100W jako 100W i malý lampový prcek umí dělat krásný kravál;-)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

RedDragon píše:Hele Minimální výkon tak 100 W chci čistý zvuk nejlépe dvoukanál a může být klidně použité ale aby nebylo nejak porouchané
:D

Ok... Nad 100W jsou na trhu Bugery. Ale nechápu, k čemu potřebuješ takový výkon, navíc v podobě komba. Nikdy to nedáš ani na půlku, pokud nehodláš zvučit open-air festivaly.

Osobně by mě zajímalo, jak to asi vypadá uvnitř vytaveného 100W komba. To musí mít elektronky radost.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

RedDragon

Příspěvek od RedDragon »

Bummer píše:
RedDragon píše:Hele Minimální výkon tak 100 W chci čistý zvuk nejlépe dvoukanál a může být klidně použité ale aby nebylo nejak porouchané
:D

Ok... Nad 100W jsou na trhu Bugery. Ale nechápu, k čemu potřebuješ takový výkon, navíc v podobě komba. Nikdy to nedáš ani na půlku, pokud nehodláš zvučit open-air festivaly.

Osobně by mě zajímalo, jak to asi vypadá uvnitř vytaveného 100W komba. To musí mít elektronky radost.
Co si myslíš o Fenderu celolampa 15 W.....nechci nic říkat ale má to slabý výkon
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

slyšel jsi to na vlastní uši s kapelou?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

RedDragon:

Myslím, že když to dáš na plno, stejně ti poteče krev z uší. ;)
A sice nevím, o kterém Fenderu mluvíš, ale už vidím, že bude to jednokanál, nejspíš bez ekvalizace (Pro Junior) a zkreslení z toho dostaneš jen při hlasitosti, při které se třesou okna.

Na rock a metal tedy jedině s kreslící krabičkou (to ale vůbec není špatně).

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

valveking ty dva trandacky co jsi dal do vyberu s prehledem zabije. ja si stojim za valvekingem 212 z bazaru + dokoupit lepsi repra :)
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

RedDragon píše:
JohnyWM píše:
A nemášš nejakej TiP????
Abych ti dal nějakej tip, musel si rozvíst bummerovu otázku ;)

Když už jsme u těch Valvekingů, ten by se hodil, cotřeba 100W hlava +4x12 box? ;)
RedDragon

Příspěvek od RedDragon »

A na kolik ta hlava s reprem vyjde x)
bjjz

Příspěvek od bjjz »

twe zas dalsi agent s teplu vodu hod ocko na blackstar ht-40 a neni co resit
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Myslim, že 100w lampa ti bude jen a jen na zlost. Mám 50ku a ještě jsem nebyl přez čtvrtku (doma). Počítám, že na koncertě se přez půl nedostanu. Takže ta 100 W ti bude k ničemu, akorád tě bude štvát citlivost hlasitosti aby se to dalo poslouchat.

Zkus něco takového: :wink:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =50&order=
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Janekzz

Příspěvek od Janekzz »

Valvekinga bych osobně nedoporučoval, mám z něho dost rozpačitý pocity. Hrál jsem na to i jsem to slyšel několikrát hrát a já bych si to osobně nekoupil... Zrovna ted před pár dny jsem byl na koncertě, týpek na to hrál, používal jen čistý kanál a dokrmoval to krabičkama, ale stejně se mi to nelíbylo... Mám na zvuku rád když je nějak zajímavý a má svůj charakter, ale v tom Valvekingu ho nějak nemůžu najít... Za tuhle cenu se nechají vpohodě pořídit nějaký fendery, pokud ti jde o čistý kanál, nebo když trochu přišetříš tak mesa (caliber, studio) se nechají sehnat tak za 17t. Jinak souhlasím s tím že sto wattů je zbytečně moc... Nevyužiješ ani 50... :-)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“