Dilema - kytara vše v jednom :-(

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Dilema - kytara vše v jednom :-(

Příspěvek od rotten77 »

RJ píše:Univerzální kytara :
http://kytary.cz/vox-virage-doublecut-ab/HN103241/

P 90, HB a singl, metál a country
dlabajíč už v začátku psal, že o tyhle variax nemá zájem (jsou ale na ně docela dobré recenze, takže já osobně bych je nezavrhoval - alespoň do stuida). Nicméně ten Reverend o pár postů výš bych určitě zvolil jako ideální odpověď do tohoto tématu. I když jsem přesně na tenhle model nehrál, tak jsem měl v ruce model Jetstream a je to fakt parádní nástroj, což může potvrdit i wikxzen, protože ten ji, pokud vím, má (a navíc ještě Buckshota?).
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Gil Parris sign. je tvarově i materiálně zcela identický s Buckshotem, javor. krk má Reverend u všech kytar se šroubovanými krky stejné - fenderácké. Rozdíly jsou jen ve snímačích. Bazarový upgradovaný Gil Parris je navíc zajímavější než původní v nabídce Reverend.
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

rotten77 : se obávám, že o Variax jsem vůbec nemluvil a určitě bych ten digitální cosik nedoporučoval :-) podívej se na ten odkaz, co jsem poslal. Ale je to trochu mimo danou cenu, já jen že jsem tu kytaru slyšel na živo a je to něco fakt užasného, od numetalu po strat
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
panedge

Příspěvek od panedge »

Pokud chce opravdu někdo univerzální kytaru(což nechápu-co je univerzální,umí vždycky všechno průměrně,ale nic perfektně),pak je ale jediná volba Variax-zkusil bych si na to pořídně zahrát-recenze jsou na to dobrý a minimálně Radim Hladík třeba rozdíl mezi Variaxem a Gibsonem LesPaul označil za témeř žádný
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

RJ píše:rotten77 : se obávám, že o Variax jsem vůbec nemluvil
Jaj, překlik :-) mělo to být na post pod tebou
Predator

Příspěvek od Predator »

No s tým metalom by som opatrne ... každá lubovka bude totiž pri pódiovej hlasitosti bez ohľadu na kvalitu snímača nahúkavať, akonáhle skreslenie prekročí hranicu crunchu! Ak teda nemyslíš metal pri obývačkovej volume, čo by šlo, ale na to sú zasa tiež vhodnejšie gitary. Toto od jazzu cez blues tak max. na britpop. Na poriadny spievajúci higain by som pri tomto modeli moc nemyslel.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Predator píše:

No s tým metalom by som opatrne ... každá lubovka bude totiž pri pódiovej hlasitosti bez ohľadu na kvalitu snímača nahúkavať, akonáhle skreslenie prekročí hranicu crunchu! Ak teda nemyslíš metal pri obývačkovej volume, čo by šlo, ale na to sú zasa tiež vhodnejšie gitary. Toto od jazzu cez blues tak max. na britpop. Na poriadny spievajúci higain by som pri tomto modeli moc nemyslel.
A to hodnotíš podle obrázku nebo o té kytaře něco víš? :)
Tahle kytara by měla mít právě speciálně vyfrézované tělo tak aby nechytala vazbu. Co je na tom pravdy nevím ale klidně bych jim to věřil. Ohlasy na ni jsou dobré.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Predator

Příspěvek od Predator »

Nahúkavanie je problém všetkých dutých gitár. To je fyzika, tú neodrbeš. Pri skresleniach, ktoré sa na metal používajú, sa vie rozhúkať aj "placka", nieto ešte lubovka, tak potom čo tu treba riešiť.

panedge

Příspěvek od panedge »

Predator píše:Nahúkavanie je problém všetkých dutých gitár. To je fyzika, tú neodrbeš. Pri skresleniach, ktoré sa na metal používajú, sa vie rozhúkať aj "placka", nieto ešte lubovka, tak potom čo tu treba riešiť.
Já mám pololubovku obyčejnej Fokus a zpětnou vazbu v životě nechytla :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Smrťokvítek : loni jsem ji viděl na předváděčce, ukazoval ji nějaký známý slovenský kytarista (hrál jako ďábel, někde mám jeho vizitku) hnal to přes nějaký krabičky a 15 W Night train by Vox. Pak mi ji i půjčil, ta kytara hraje uplně sama, jen je na můj vkus moc umělá.
A právě se zmiňoval, že jeden jeho známý si ji pochvaluje, že už nemusí tahat na koncert 4 kytary.
On sám z té kytary kytary tahal obrovskou škálu zvuků, ty snímače budou fakt dobré, chvíli hrál jazz, pak podladil, něco pomačkal a vytáhl z toho zvuk alá Limp Bizkit nebo Korni nebo co chceš.
Já sám se na elektriky až tak neorientuju a nemám je v uších, nejsem znalec.
Ale jestli budeš mít šanci, zkus si na ni zahrát, nebudeš litovat ;-)

Predator : čistokrevná metalová bestie to asi nebude, v rámci možností myslím v pohodě ;-) Předpokládám, že kdo si koupí tuto kytaru nechce hrát jenom metál :-)
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Predator

Příspěvek od Predator »

panedge píše:
Predator píše:Nahúkavanie je problém všetkých dutých gitár. To je fyzika, tú neodrbeš. Pri skresleniach, ktoré sa na metal používajú, sa vie rozhúkať aj "placka", nieto ešte lubovka, tak potom čo tu treba riešiť.
Já mám pololubovku obyčejnej Fokus a zpětnou vazbu v životě nechytla :wink:
No ak používaš crunch a nemáš hlučného bicmena, tak sa dá ... alebo na podladené riffy typu KoRn, kde sa používa menšie skreslenie. Ale veci typu powermetal, speedmetal, progress, to na nej asi moc nepohráš. Tam ti treba poriadne sýte a šťavnaté skreslenie, ktoré udrží dlhý kvílivý sustain a podrží ťa v rýchlobehoch. A takisto ostro sekané palm mutingy z lubovky až tak dobre nedostaneš, budú sa ti rozmazávať.

Predator

Příspěvek od Predator »

RJ píše: Predator : čistokrevná metalová bestie to asi nebude, v rámci možností myslím v pohodě ;-) Předpokládám, že kdo si koupí tuto kytaru nechce hrát jenom metál :-)
No tak potom smola, nič pre mňa, ja hrám power/progress metal a tam to proste chce niečo silné a pritom ľahko technicky hrateľné, najlepšie superstrat ... skreslením v tomto štýle sa rozhodne nešetrí, a takisto 2 oktávy na hmatníku a Floyd páka sú veci, bez ktorých si proste neviem predstaviť svoje hranie :D :wink:

Ale každý to má samozrejme inak ...

wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak jako tak, na koncertech je třeba mít záložní kytaru. Pro všechny případy. Kytara s X zvuky ti bude k ničemu, když se na ni jedna ze zásadních komponent pokazí nebo ti ji někdo polije pivem a hořký zlatý mok pronikne dovnitř kytary, nebo nedej bože blbě upadneš během první písničky a zlomíš ji krk.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

wikxzen píše:Tak jako tak, na koncertech je třeba mít záložní kytaru. Pro všechny případy. Kytara s X zvuky ti bude k ničemu, když se na ni jedna ze zásadních komponent pokazí nebo ti ji někdo polije pivem a hořký zlatý mok pronikne dovnitř kytary, nebo nedej bože blbě upadneš během první písničky a zlomíš ji krk.
Pokud máš dobře udělanou instalaci, pivo s tím zpravidla nic neudělá - já mám třeba přes poťáky igelit a přes spoje nafest zataženou smršťovačku, a to by se do toho musel nalít tuplák aby něco přestalo fungovat. Ale záložní kytara se hodí, minimálně pro případ že na koncertě nebudeš mít čas měnit prasklou strunu, nebo právě pro tebou zmíněný zlomený krk.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ještě mě napadlo PRSo - z toho se dá vytočit jak twang tak tlustej mahagonovej tón...
ale s rozpočtem 20t nevim - ty SE většinou hrajou docela jinak než originál...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Zdravím. Děkuji všem za odpovědi. Některé mně i pobavily jako třeba ten Vox přes 70 litrů:-D Ale už jsem to zvážil a volba je jasná. Bude Ibanez SZ 520, na které předělám snímače a udělám rozepínání cívek. Ještě ale nevím jaké snímače... Ale určo alnico. A druhou nějakou bazarovku Fender Strat MIM HSS. Na tu SZ mně napadly snímače http://kytary.cz/mec-pasivni-kytarove-s ... /HN088999/
Co vy na to? Recenze nejsou zlé...
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

SZ520 doporučuju, jen se těžko shání... Ale zas tak univerzální kytara to teda není - má hodně tlustý mahagonový tón, twang a jiskřivost Fenderů z toho určitě nedostaneš. Ani s jinými snímači a rozepínáním. To by mi možná i praktičtější přišlo to PRS SE Custom. Nebo Parker P44.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

V kroměříži se shání výborně. Minulý týden jsem ji měl v ruce. Borec říkal, že není problém ji i objednat, pokud by se prodala. Navíc ji má za výbornou cenu 7800. Má levnější hudebniny než kytary.cz, což sem čuměl jak puk. Co mně na SZku zaujalo, že má podobný zvuk jak les paul. A slušný sustain. Struny skrz tělo udělají dost. A to mně osobně sedí. Pak koupím ještě nějakého strata na bazáči a bude vymalováno. akorát teda je to řada SZR 520. Nevím, jestli je v tom rozdíl... ??? Jo a ještě komerční připomínka na bazaru se válí moje Ibanezka, přemýšlím že ji dám kolem 6 K, což si myslím je slušná cena tak kdyby měl někdo zájem ;-)
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak to právě není SZ, ale novější SZR, což je docela rozdíl - jiné snímače, trochu horší hardware a dřevo, o něco horší zvuk. Aspoň mi to tak přišlo, když jsem porovnával svou SZ s dvěma novějšíma SZR. Jestli se nepletu, tak SZR je Indonesie, zatímco SZ bývala Korea. On je znatelný i pokles v ceně, SZ stála skoro 14 000, SZR je výrazně levnější.

Nicméně z hlediska koncepce to jsou totožné nástroje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Predator

Příspěvek od Predator »

Nero píše:Tak to právě není SZ, ale novější SZR, což je docela rozdíl - jiné snímače, trochu horší hardware a dřevo, o něco horší zvuk. Aspoň mi to tak přišlo, když jsem porovnával svou SZ s dvěma novějšíma SZR. Jestli se nepletu, tak SZR je Indonesie, zatímco SZ bývala Korea. On je znatelný i pokles v ceně, SZ stála skoro 14 000, SZR je výrazně levnější.

Nicméně z hlediska koncepce to jsou totožné nástroje.
A nebude ten rozdiel skôr vyhratosťou? Lebo aj moja gitara nehrala ako nová a vybalená z krabice tak fajn, ako mi to príde teraz ... Každý "surový" nástroj si časom "sadne" a začne hrať tak, ako má.

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“