M-Audio Fast Track vs. Lexicon Alpha

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
DISHOA

M-Audio Fast Track vs. Lexicon Alpha

Příspěvek od DISHOA »

Zdravím,
vím, že zde už byly tyto zvukovky mnohokrát řešeny, ale na tuhle otázku jsem nenašel odpověď. Byl jsem rozhodnut pro M-Audio s Pro Tools Essential, ovšem odradila mě nemožnost použít externích pluginů v dodávaném softu plus to, že nefunguje jako standalone program. Vrhl jsem se zkoumat Lexicon Alpha, kvalita v téhle cenové kategorii je pravděpodobně podobná. Cubase LE výhodou - externí pluginy se dají použít (aspoň jsem si nikde nevšiml, že by tomu bylo jinak). Ovšem zase prý jsou problémy s ovladači, občasným trháním zvukovky. A teď babo raď?
Kvalitativně jsem přesvědčen o vítězství M-Audia, ovšem u Lexiconu mě láká Cubase, jaké jsou tedy vaše názory, když porovnáte tyto dvě karty?
Děkuji
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: M-Audio FT vs. Lexicon Alpha

Příspěvek od aivn86 »

Osobně jsem měl oboje doma. A lépe mi fungovala ta M-audio. Je to docela těžký co je lepší. Alpha nabízí ten Cubase, kvůli kterému jsem ji pořídil a Fast Track prodal. Jenže pak ukázaly problémy se sekáním zvuku apod. Nevím jestli to řeší nové ovladače nebo třeba asio4all. Já jsem si potom koupil Lexicon Omega a měl jsem klid. Mám ji dodnes a spokojenost. Co se týká spolehlivosti volil bych M-audio Fast track. Co se týká softwaru volil bych Lexicon. A teď babo raď. Vím, že je to těžký a i když jsem měl oboje tak úplně nevím co bylo lepší. Třeba se ten problém se zvukem dá u té alphy řešit. Ale já to v té době nezjištoval. Vyřešilo jsem to přestupem na lepší zvukovku.

Jinak co se týká kvality zvuku tak bych řekl, že je to hodně podobné.

Jinak jsem trochu pozměnil název tématu....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
DISHOA

Re: M-Audio Fast Track vs. Lexicon Alpha

Příspěvek od DISHOA »

Tedy pokud bych chtěl Cubase, tak raději investovat do Omegy (Lambdy?). Ony jsou to už zase dva tisíce navíc, ale jestliže s ní nejsou žádné problémy, tak by to asi bylo rozumné. Budu o tom muset přemýšlet.
DISHOA

Re: M-Audio Fast Track vs. Lexicon Alpha

Příspěvek od DISHOA »

A co třeba E-MU Tracker Pre oproti těmto dvou kartám? Je tam nějaký rozdíl nebo je to zbytečnost si připlácet?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“