Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
lunchie

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od lunchie »

lukus> hraje to vyborne! Jak mas udelane prepinani kanalu (jestli tam teda to prepinani je).

Me prepinani relatkama docela pridalo na sumu dokavad jsem nespojil zem z napajeni relatek se zemi zesilovace - od te doby je to az prekvapive tiche na to, jaky to je hi-gain a ani to nepotrebovalo stejnosmerny napeti na zhaveni pro prvni 2 elektronky (jak je to v originale). Jinak co se tyce zvuku tak uz vim, co to znamena - hraje to jak engl :). Ten charakter je proste tam na vsechny nastaveni ekvalizeru :).
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Diky moc, sam sem byl prekvapeny jak pekne to hraje.

Prepinani tam tedka jeste udelane nemam, ale uz se na to chystam. Bude to klasicky pres relatka, prepinat budu pre a post gainy a master volume, eq a presence je spolecna. Jinak zesak mi trosku sumi, na videu to vubec neni slyset a v realu je to taky pohoda, ale neco tam je.

Postupne nahraju vsecky ty zesy, ale prvni si necham seridit kytaru, uz mi to rve usi :D.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

mmjuz: díky, od Tebe to potěší :)
lunchie: nahraješ nám taky englíka? :twisted:

tak tady jsou nějaké nahrávky, mizerná kvalita, ale lepší to zatím nenahraju :(
http://www.box.net/shared/o277md5xon
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Stanley06 píše: tak tady jsou nějaké nahrávky, mizerná kvalita, ale lepší to zatím nenahraju :(
http://www.box.net/shared/o277md5xon
hezký...
škoda toho levnýho Celestiona - měl sem ho v kombu je to šumák jako prase...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak reproduktor se dá vyměnit nejsnáž, měl jsem ho za dobrou cenu, kdybych měl kupovat něco kvalitnějšího, tak bude cena za to kombo zase uplně někde jinde :( bohužel... ale nezdá se mi, že je to nějakej totální průser... tak snad to bude v pořádku

a návrh front panelu na další zesilovač:
http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... ndix01.jpg
http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... ndix02.jpg
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Stanley06 píše:m
lunchie: nahraješ nám taky englíka? :twisted:
no pokusim se co nejdrive neco nahrat ... uvidim jak to pujde ... ted jsem v takovem 'limbo' stavu, kdy menim zrovna praci a nejak na nic nemam naladu ...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tak. Od 25.8. jsem majitelem St.Anleyho zesilovače, do použitelného stavu (=do kompletně dodělaný bedny ;) ) jsem ho dostal 1.9. a od tý doby jsem si tak nějak hrál... až jsem se dnes odhodlal napsat mikrorecenzi :mrgreen:

Zesilovač 5W class A; Preamp: 1xECC83, Poweramp: 1xEL84; odděleně Level a Gain, společný EQ, Master Volume; efektová smyčka sériová/paralelní; footswitch: přepínání kanálů + smyčka - Repro Celestion G12M Greenback (12", 25W, 8ohm)
Finální fotky
A tady nějaký fotky z 'výroby' - samozřejmě je to Sadam.S project (a v nepřejmenovaných fotkách si to budete muset domyslet :D )

Takže... zezačátku jsem nebyl tak úplně nadšen, protože mě trochu vylekal nedostatek zkreslení, přičemž jsem to nebyl schopnej nějak poslouchatelně nakopnout jackhammerem, korekce nefungovaly tak, jak jsem byl zvyklej, ovládání smyčky si se mnou dělalo co chtělo... ale i tak jsem z toho prostě cítil ten potenciál, který jsem z toho nedokázal dostat ačkoli úplně dýchal :D O elkový dynamice ani nemluvím... takže jsem nelámal hůl, hrál si a hrál, minule se mi už začalo trochu dařit a dneska dokonalý! Ono z toho lezlo přesně to, co já rád, s JHčkem jsem z toho byl schopnej dostat i celkem slušnej a konkrétní hi-gain! To je z mých zkušeností a teď ke zvuku :D

Čistej je naprostá paráda, možná by mu slušelo trochu víc cinkavých vejšek, ale to bych házel spíš na snímače a postarší struny (něco přes 2 měsíce). Zkreslení samotnýho apecu je dostatečný někam k rock'n'rollu (dneska jsem prznil Chucka Berryho a ten zvuk bych si dovolil říct, že byl téměř totožný), dá se z něj dostat i něco jako Hendrix, The Eagles... další mě nenapadají, ale prostě na ten rokec je to paráda. Jak už jsem psal, s Jackhammerem z toho leze téměř cokoli, přičemž nádherně zůstává zachovaný původní charakter a konkrétnost taky dost slušná.

Jediný, co bych pořád ještě upravil, je chování ekvalizéru, který mohl mít mnohem větší rozsah, ale... teď, když jsem si zvyknul, už mi nijak zásadní problém nedělá, takže je to jen taková minivada na kráse ;)

Možná časem zkusím i nějaký nahrávky, ale nebude to nic moc, mám jen sluchátkovej mikrofon, případně foťák :D
Prostě... na domácí hraní můžu Stanleyho zesíky jedině doporučit, protože za tuhle cenu (kompletní zesilovač, repro i všechny serepetičky k bedně kolem 6000,-Kč - 'dřevo' {18mm slisovanej hajzlpapír :D} jsem měl) bych sehnal možná tak jednokanálový blackheart, se kterým bych toho asi doma tolik nevymyslel (tohle, když zkombinuju s jackhammerem, je téměř čtyřkanál + smyčku používám jako jump; efekt zatím žádnej není :D)

Huh... to jsem se rozepsal :D
Dante

Příspěvek od Dante »

Takže nebál by jsi se to minimálně srovnat s BLACKHEART BH5-112 co se týče zkreslenýho zvuku?
Nemyslím jestli je podobný ale kvalitou.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tohle srovnání ti nemůžu poskytnout, protože jsem Blackheart nikdy neslyšel :D
Ale řek bych to takhle: Zvukově bych ho já osobně nevyměnil za Wocassův Thunder (fyzicky samozřejmě jo, protože bych si za jeho prodej moh nechat postavit novej a ještě by mi deset kolíků zbylo :D) - engl má sice úžasnej higain (takže kdybych hrál fakt jen metal, tak nepřemejšlim ;) ) ale jeho rockový polohy se mi nelíběj - a já si doma rád brnknu všechno :)
Dante

Příspěvek od Dante »

Tak alespoň gratuluji ke spokojenosti. :wink:
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Dante píše:Takže nebál by jsi se to minimálně srovnat s BLACKHEART BH5-112 co se týče zkreslenýho zvuku?
Nemyslím jestli je podobný ale kvalitou.
Slyšel jsem ukázky zvuků od St.Anleyho a podle mě se nedá srovnávat. Blackheart hraje jinak než Stanley. Stalney mi přijde trochu víc "vintage", nevím jak bych to popsal. Středovější, trochu míň výšek.
BH má, řekl bych, gainu víc. Ale zase, je to jiný gain.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Dante

Příspěvek od Dante »

Mě ani nejde přesně o tento BH ale tak celkově, kdybych si nechal postavit kombo za +- 10k tak bych si řekl kolik gainu a tak, věřím že kvalita zpracování bude super ale spíš mi leží v hlavě otázka že ti lidi co navrhují seriovky přece jen nezačali včera a jak si stojí kombo třeba ten BH nebo Marshall clas 5 v porovnání s home made combem co se kvality zvuku týče, je jasný že každýmu charakterem sedne něco jinýho ale myslím to tak celkově s nadhledem jestli se to rovná seriovkám jen je to jiný a člověk si řekne jak jiný to chce.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Nom, já osobně bych za 10 klacků koukal po Blackstarovi :D
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Dante píše:je jasný že každýmu charakterem sedne něco jinýho ale myslím to tak celkově s nadhledem jestli se to rovná seriovkám jen je to jiný a člověk si řekne jak jiný to chce.
Ano, myslím, že srovnání to rozhodně snese.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tak, konecne mam zase nejaky cas (dokoukal jsem posledni dil prison break ;) ) a jdu se pustit do jednoducheho zesilovace ... bude to jednokanal postaveny na zaklade M/B rectifier RED kanal/Soldano Avenger (bude tam lo/hi input nebo to udelam na prepinac) do jednoduche seriove efektove smycky do SE class A konce postavenym na ECL82 (cca 3.5W podle dokumentace). Kdyby chtel nekdo secist naklady, tak je to cca $50 za trafa (edcor SE vystupak, Antek toroid na HV, oba made in usa), $50 za HW (sasi, konektory, pajeci listy, sokety ...) no a pak cca $40 za soucastky (nevim presne, pac jsem to kupoval zaroven se soucastkami na klon englu a dohromady to bylo myslim $90) + cca $20 za elektronky (3x$3 za 6n2p-ev, $8 za ecl82).
No porad jeste koumam, jestli nakonec ten konec (to se rymuje :) ) neudelam PP s pouzitim 6sn7, ale mam docela male sasi a PP konec potrebuje 1 lampu na PI ...

Postupem casu sem hodim fotky (a snad i zvukove ukazky) ... :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak abych k tomu taky něco řekl, když už tady byly nějaké názory na moje aparáty...
1) jsem rád, že si to už Sadam osahal a našel si zvuk(y) který mu vyhovuje...
2) k tomu srovnávání s BH - myslím, že obojí jsou koncepčně jiné aparáty, takže to opravdu nelze srovnávat, Sadamův model byl dělaný jako jednoduchý aparát (jen jedna ecc83 v preampu), s požadavkem na rockový zvuk, žádný hi gain + smyčka a oddělené gainy a volume... to jsem podle mě splnil, to více "vintage" zkreslení je právě důsledkem té pouze jedné ecc83 v preampu a koncepcí celého zesilovače... o hi-gain se pokusím v nějakých dalších modelech (vycházejících z Englu E530 nebo třeba Soldano SLO100)
3) na srovnání s seriově vyráběnými zesilovači si netroufám, ať každý posoudí sám, snažím se každý aparát zdokumentovat a není problém vyzkoušet aparáty u mě doma osobně...

moje další aparáty budou vycházet třeba z už jmenovaných preampu engl e530, soldano slo100, nebo třeba JCM800 a Orange Tiny Terror...

díky všem co mě podporují a radí mi :wink: jakékoliv další dotazy po SZ nebo ICQ
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Dalsi vec k Stanleyho kombu - diky tomu, jak je to delany (point to point), tak by v budoucnosti nemel byt problem pro Stanleyho vyvrtat dalsi diru do sasi na dalsi 12ax7 a pridat dalsi 2 gain stages (v podobnem duchu, jak to dela mark pro lead kanal) za vice mene minimalni naklady!!! To je jenom dalsi plus pro handwired kombo. Nejdrazsi veci na kazdym zesilovaci jsou - trafa, sasi, reproduktor, bedna (proste vsechen hardware). Zbytek jsou peanuts (elektronka za 200kc, soket za 20-30kc a tech par kondiku a odpurku stoji par korun).

jinak vyzva pro bastlire .... kouknete se tady:

http://www.vhtamp.com/pdf/VHT_Special_6 ... -17-10.pdf

a tady ukazka:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

lunchie: přesně tak 8) mista v šasi je necháno dost a další lampa je otazka par stovek... takže další upgrade neni takovy problem...

jinak ja jsem delal jedno kombicko s ecl86 (cca 4W) a to hralo pekne, takze ta ecl82 by mohla byt taky dobra volba :wink: budu se poustet do toho preampu e530 od engla, podle jakeho schematu jsi to delal? ja budu vychazet z tohohle http://www.nhmaniaci.wz.cz/e530-preamp.jpg, melo by byt ok, co myslis?
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Stanley06> presne to je na tom handwired krasne, kdykoli se tam muze neco dodelat nebo natweakovat :) - viz muj pripad, kdy porad nejsem uplne 100% spokojeny se svym fish brownem a porad tam neco koumam ... ale konecne vcera me prislo, ze uz to zacina byt to ono ....

jinak ten engl jsem delal ze 4 ruznych schematek, pricemz jedno bylo prave to co jsi sem linknul. No cross-referenci jsem pouzil dale to co sem postnul boga a pak co jsem nasel na sloclone (tam jsem nasel tuzkou nakresleny schema na powerball - preamp, efektova smycka, phase invertor) a tam jsem se inspiroval prave na efektovou smycku a PI.

Tady jsem ti to hodil:
http://mageo.cz/home/LUNCHIE2/engl.zip

a
http://mageo.cz/home/LUNCHIE2/E530.ZIP

jinak delat to tim mym stylem na pajeci listy byl docela opruz ... nakonec jsem hodil hromadu soucastek na universalni desku, na kterou jsem hodil relatka (ta sit kondiku a odpurku mezi 2. a 3. triodou je proste killer) ... no ale funguje paradne :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

díky moc, uvidím, co jak se mi to povede :wink:

EDIT: ja efektovou smyčku ani PI delat nebudu, jenom ciste preamp a mozna si tam dam 2x ten IO zesilovac jako to ma origo engl, na hrani bez koncaku do maly bedynky nebo do sluchatek...
St.Anley Tube Amps
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“