VOX AC30 H2 (Heritage Collection) - Čína?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
citizen.one

Re: VOX AC30 H2 (Heritage Collection) - Čína?

Příspěvek od citizen.one »

jasne, ja to myslel prave na takovy ten mensi utlum, nepotrebuju uplne stahnout signal, ale aby byl pak slyset taky jeste nekdo jiny, coz by pri teorii, ze se vykon deli do dvou vystupu v pomeru 1:1 melo pri pripojeni nejakyho toho repraku - jak pises ty - zarizeni podobnemu toho od webera melo dostacovat, vsechny ostatni verze opravdu musi zakonite likvidovat signal...nebo menit, to at si kazdej jak chce dle vkusu :)

clapton pouzival treble booster, to je jasny, jako skoro vsichni v ty dobe, kdy se aparaty hltily zespod, v tomhle pripade pak trochu vyrovnal charakteristiku a pridal kousek magie :)podobne pracuji efekty jako SD1 nebo OD1 a asi halda dalsich...

krabice kdyz jsou dobre udelany, tak jsem toho nazoru, ze je zesilovac kolikrat lepsi s krabici pred nez kdyz je vytavenej, resp. ono je to tak, ze dnesni repraky snad az na vyjimky (ktery bohuzel teda neznam) maji tendenci rezat ve vyskach a prave tim vyhulenim zesilovace se to jeste znasobi, verim ale ,ze leccktery tohle zvladaji, EVMka treba docela jo, ale tam je to spis tim nadmernym vykonem, kdy se reprak prakticky nema sanci dostat pod tlak. A taky to neni zadny ideal, stary repraky nicmene ale tohle rezani dost postradaji, takze potichu to zni jakoby zavrene a s pribyvajicim vykonem se reprak spolu s hlasitosti otevira...
Severin 852

Příspěvek od Severin 852 »

Hmm tak ty Selmer aparáty se mě začínají velice zamlouvat :D .Dají se vůbec sehnat nové, nebo už jenom vintage kousky? Jo a v tom klipu je to kombo typ SELMER ZODIAC 50 WATT Mk II ? díkec Míra
citizen.one

Jo presne to tam je, je to docela problem sehnat a laciny to teda rozhodne neni.

Nektery mely krokodyli kuzi na sobe a vubec to byl sakra luxusni aparat. Jeden z nejdostupnejsich je tohle

http://www.oldenburger-music-station.de ... Mark-2.htm

na rozdil od vetsiny dalsich se tam aspon da dojet, ty stary Goodmany jsou vyborny a vubec je to perfektni aparat, pouzivali to i Beatles a vubec kdekdo...

navic s casem to vyrazne jeste poroste na cene, co je ale problem, jsou originalni flasky co se tam davaly a taky neurvat ty repraky, nicmene s dobrym germaniovym fuzzem to bude hrat jak blazen, ostatne dost jsem o tom jeden cas uvazoval a ani ted to uplne nezahazuju, protoze orange je sice parada, ale asi ne uplne to co hledam, ted cekam jestli mi vyjde Neumann TLM102 co ted pouziva Radim Hladik, abych si zkusil jak to zni na nejaky lepsi mikrofon nez SM57, ktera bohuzel stejne jako dnesni repraky, rada pridava rezavost...je to bida, kdyz to ma vsechno slapat jak by to cloveku vyhovovalo, musi mit vpodstate neomezeny finance a cas to vsechno ladit a zkouset a kdeco...

jinac novy se rozhodne nedelaji, mam tu jeden Italy made, ale slabej, cca 10w, no hraje to dost osobite, ale nema se Zodiacem nebo modelem Treble/Bass (mimochodem v jedny verzi vypada stejne jak Zodiac.) nic moc spolecnyho, kazdopadne i z Youtube je videt, ze jsou to minimalne zajimavy aparaty..ktery stoji za to nezavrhnout...
Severin 852

To qwer
Prosím tě a s tím Artisanem 30W máš osobní zkušenost? To by mě taky velmi zajímalo :D .Vypadá to na dost luxusní mašinku, ty selmery asi nemá cenu shánět. Mohl bys trošku podrobněji porovnat toho artisana s tvým VOXEM? díkec Mira
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: mirne OT

Příspěvek od Kinx »

citizen.one: hele jestli ta rezavost neni i tim ze casto ty stary nahravky nejsou brany zblizka (close miking) ale nekde z prostoru, kolikrat davali mikrak i jinam a tak. jinak samozrejme brali to ledascim - neumann U67 pocinaje pres 57 (konec sedesatejch let) a tak, ono ty mikraky ani nemely takovy SPL aby mohli vytavenej aparat brat z blizka. jsem si celkem jistej ze treba hendrix ma pozdejsi nahravky zblizka, ale u nejakych veci od claptona bych o tom i trochu pochyboval.

severin: jinak trochu reklamy - kamos ted bude prodavat matamp C7 - myslim ze by te to mohlo zajimat, jelikoz to umi tyhle starobni zvuky a diky 7wattum to je sice na hranici pouziti v kapele ale porad velmi snesitelne, 20w A aparat uz rozhodne snesitelny neni :)

kazdopadne ten blackstar artisan vypada opravdu luxusne.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Severin 852 píše:To qwer
Prosím tě a s tím Artisanem 30W máš osobní zkušenost? To by mě taky velmi zajímalo :D .Vypadá to na dost luxusní mašinku, ty selmery asi nemá cenu shánět. Mohl bys trošku podrobněji porovnat toho artisana s tvým VOXEM? díkec Mira
Měl jsem asi 3 měsíce Blackstar Artisan 15, což je něco velmi podobného jako ta třicítka... jen to má jen jedno repro a polovičný výkon, zvukově to nebude zas o tolik jiné - prostě jakobys porovnával AC15 s AC30, zkrátka malé rozdíly... Když to srovnám s Voxem, tak byl zvuk takový méně zabarvený "do sladka", byl adekvátnější zvuku kytary, takový neutrálnější, míň líbivý, což někomu může vyhovovat... Určitě bych jej někde vyzkoušel, vytavit jej alespoň trochu v obchodě ale bude asi trochu nemožné :-/
citizen.one

Re: mirne OT

Kinx píše:citizen.one: hele jestli ta rezavost neni i tim ze casto ty stary nahravky nejsou brany zblizka (close miking) ale nekde z prostoru, kolikrat davali mikrak i jinam a tak. jinak samozrejme brali to ledascim - neumann U67 pocinaje pres 57 (konec sedesatejch let) a tak, ono ty mikraky ani nemely takovy SPL aby mohli vytavenej aparat brat z blizka. jsem si celkem jistej ze treba hendrix ma pozdejsi nahravky zblizka, ale u nejakych veci od claptona bych o tom i trochu pochyboval.

severin: jinak trochu reklamy - kamos ted bude prodavat matamp C7 - myslim ze by te to mohlo zajimat, jelikoz to umi tyhle starobni zvuky a diky 7wattum to je sice na hranici pouziti v kapele ale porad velmi snesitelne, 20w A aparat uz rozhodne snesitelny neni :)

kazdopadne ten blackstar artisan vypada opravdu luxusne.
jj,tim alternativnim snimanim je to samozrejme pravda, ale za me etalon rockoveho zvuku - Pink Floyd, to rekl bych meli opravdu nahlas a zaroven snimany z velky casti z blizka a ten zvuk je z nahravek proste genialni, stejne tak pozdnejsi Santana, jeho nahravky nemaji z hlediska poslouchatelnosti kytary v dnesni dobe snad ani konkurenci, samozrejme mluvim o kytare zkreslene, clean a jazz umi nahrat tisice lidi dobre...
Severin 852

Ještě bych měl otázečku na aparáty které mají 2 kanály a čtyři vstupy (zmíněné voxy, blackstary, plexina, bassman....) Když propojím dva kanály takovým tím krátkým dvojitým jackem, které kanály mě budou hrát přesně? např. když dám jack od kytary do prvního kanálu 1. vstupu a spojím kabelem do kříže první kanál 2. vstup a třeba druhý kanál 1. vstup. Snad ste mě pochopili co mám na mysli :D. Zajímaly by mě různé kombinace zapojení toho krátkého kabelu, jestli jdou třeba spojit vstupy jednoho kanálu. A jack kytary dát do druhého kanálu např. Díkec
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Původní Bassman, Plexi, JCM 800 a pod. jsou technicky řešeny tak, že mají dva kanály, které se liší v nastavení vstupní elektronky, případně hodnotě vazebního kondu, nebo v jednom bývá pevný "bright" a pod., tedy je rozdíl v barvě zvuku a zesílení. Takže každý kanál má svoji triodu s potenciometrem hlasitosti a za nimi se signál směšuje do druhého stupně a katodového sledovače, následně jde do korekcí a koncového stupně. Vstupy jsou zdvojené a to tak, že každý má jinou citlovost. Pokud nevužitý duplicitní vstup použiješ jako výstup a káblíkem propojíš s druhým kanálem, prakticky si zařadíš do cesty další triodu, tedy zesilovací stupeň navíc. Fungují Ti potom oba potenciometry hlasitosti a získáš vyšší zkreslení. U VOXů bylo více verzí, někde byl i kanál pro mikrofon, případně s vibratem, ale vesměs by to mohlo fungovat podobně.
Severin 852

A může se spojit 1.vstup 1.kanálu s 1.vstupem 2.kanálu (ten propojovací kabel nebude do kříže)?
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Severin 852 píše:Hmm tak ty Selmer aparáty se mě začínají velice zamlouvat :D .Dají se vůbec sehnat nové, nebo už jenom vintage kousky? Jo a v tom klipu je to kombo typ SELMER ZODIAC 50 WATT Mk II ? díkec Míra
tušim turbo mack má selmera - nějaká ultravýhodná koupě snad asi za 8t :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Severin 852 píše:A může se spojit 1.vstup 1.kanálu s 1.vstupem 2.kanálu (ten propojovací kabel nebude do kříže)?
Ale jo. Vyzkoušíš, co Ti bude více sedět.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Vox ( pro mě hodně překvapivě) přichází s novou řadou - Hand Wired, která je opravdu handwired na turret board... vypadá to moc pěkně... Předchozí řada byla tak na úrovni Hiwatt nebo Mat Amp, tahle je konstrukcí ještě o třídu výš, na úrovni Blackstar Artisan. Nicméně i ta stará řada dala na p***l dvěma true handwired zesíkům, které jsem měl doma, takže by mě nějaký posun k lepšímu u téhle nové řady spíš překvapil, než že bych jej očekávál, tu předchozí řadu mám prostě uloženou v mozku jako "dokonalost", opravdu nevím, jak by muselo hrát tohle, aby to bylo ještě lepší... Škoda, že upustili od elektronky EF86 a vrátili se ke kombinaci Normal a Top Boost preampu, to je podle mě trošku škoda.

Někteří možná ocení Master Volume (které jde "vypínat"). Moc se mi nelíbí ty plastové madla, koženkové u předchozí verze vypadaly líp. No ale nyní se to už opravdu řadí mezi butique aparáty, prostě konstrukce o třídu výš než všechno ostnatní z běžné produkce... ať někdo zkusí říct, že je to šmejd z číny, hehe :D Ceny budou asi docela "pěkné" - počítám, že AC15 s Blue bude stát min. 30t., AC30 pak takových 45t. S greenbackem to bude o pár tisíců míň. Jsem docela zvědavý na ten footswitchem přepínatelný režim, kdy bude jedna elka využita na zkreslení a ne jako hnadlo ekvalizace u Top Boostu, to může být zajímavé (ikdyž kvůli nárustu hlasitosti možná nepříliš použitelné)... No jsem docela vědavý, teším se, až se s tou novou řadou setkám :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“