Guitar Pro 6
Pravidla fóra
Re: Guitar Pro 6
Stačí se s tím naučit.
Sice to má mouchy (a že jich je), ale za pětku bych neměnil.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Mouchy? Hnusnej zvuk, pomalost, nenazranost, neschopnost otevrit nektery soubory ve vlastnim formatu i ptb (tuxguitar to zvladne lip), nemoznost zobrazit si klasicky taby u "nekytarovych" tracku... no sorry, to je spatny 
Hodně budem někde...
-
Teorge
tomu říkám kvalitní "upgrade"SUK píše:Mouchy? Hnusnej zvuk, pomalost, nenazranost, neschopnost otevrit nektery soubory ve vlastnim formatu i ptb (tuxguitar to zvladne lip), nemoznost zobrazit si klasicky taby u "nekytarovych" tracku... no sorry, to je spatny
Nešlo třeba o nevychytanou beta verzi?SUK píše:Mouchy? Hnusnej zvuk, pomalost, nenazranost, neschopnost otevrit nektery soubory ve vlastnim formatu i ptb (tuxguitar to zvladne lip), nemoznost zobrazit si klasicky taby u "nekytarovych" tracku... no sorry, to je spatny
Zvuk GP5 a GP6 je jako nebe a dudy. El. kytary moc povedené nejsou, ale i tak se tam dá dosáhnout poměrně slušného zvuku. Stačí se snažit a pracovat se skladbou jako celkem a ne si říct, že se na to vykašlu, protože ta kytara sama o sobě zní husně.SUK píše:Hnusnej zvuk
Nemám úplně výkonný stroj (Lenovo Thinkpad R61) a žádné zvlástní problémy s rychlostí nemám. Nic, co by mi přišlo až tak děsné, pokud vezmu, že GP5 pracuje s MIDI, zatímco GP6 se samply (a hádej, co bude pomalejší).SUK píše:pomalost
Jo, to je trošku fail. Ale od toho mám GP5. A pokud si to nechci přehrávat, tak i ta šestka stačí.SUK píše:neschopnost otevrit nektery soubory ve vlastnim formatu i ptb
A k čemu? Nauč se noty!SUK píše:nemoznost zobrazit si klasicky taby u "nekytarovych" tracku
Jestli něco vidím, jako velkou chybu, pak je to rozhodně odfláknutý palm-muting a místy nefunkční export do PDF (ačkoliv kdybych to býval měl legálně, nejspíš už by byl k dispozici update).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Nevim, ci mam opravdu to co se normalne prodava (mam stahnutou verzi, stoji to polovinu moji kytary a presto to stoji za h0vn0). Ale zvuk kytar je naprosto tragickej. To petka mela lepsi. Bici uz znej lip, basovka mi tu temer nehraje (vetsinou vubec)...
Ad rychlost: petka taky mela RSE, zvladala to rychlejc. Samotny prostredi bylo rychlejsi. Sestka je totalne zpomalena, zabrzdena. Ale predpokladam, ze oproti petce nema ty sileny memory leaky). A nejde mi nutne o prehravani, jde mi hlavne o to ovladani. Song se nacita strasne dlouho, vidim jenom "Loading" a "ajaxovy kolecko" (ja nevim, jak to nazvat).
Kdyz mi taby u nekytarovejch tracku mohla ukazat petka, kdyz mi to muze ukazat tuxguitar, proc by nemohla sestka? Ze by si u Arobas rekli "konec kytaristum, co neumej noty!"? Guitar pro pro me je/byl program hlavne na taby. A kdyz si stahnu tab, necekam noty. (Btw, noty se naucit hodlam, ale co se tyce teorie, nejradsi mam praxi. Vsak sis urcite taky o sexu necetl a rovnou na to skocil, ze?)
Ad rychlost: petka taky mela RSE, zvladala to rychlejc. Samotny prostredi bylo rychlejsi. Sestka je totalne zpomalena, zabrzdena. Ale predpokladam, ze oproti petce nema ty sileny memory leaky). A nejde mi nutne o prehravani, jde mi hlavne o to ovladani. Song se nacita strasne dlouho, vidim jenom "Loading" a "ajaxovy kolecko" (ja nevim, jak to nazvat).
Kdyz mi taby u nekytarovejch tracku mohla ukazat petka, kdyz mi to muze ukazat tuxguitar, proc by nemohla sestka? Ze by si u Arobas rekli "konec kytaristum, co neumej noty!"? Guitar pro pro me je/byl program hlavne na taby. A kdyz si stahnu tab, necekam noty. (Btw, noty se naucit hodlam, ale co se tyce teorie, nejradsi mam praxi. Vsak sis urcite taky o sexu necetl a rovnou na to skocil, ze?)
Hodně budem někde...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když vás tak poslouchám, jsem vcelku rád, že mám na notebooku Tux Guitar
Na práci s taby úplně v pohodě...
Ale abych byl OT - GP6 se mi snad líbí jen designem, jinak mi nějak nepřišlo potřebné opouštět GP5. Je to pořád jen tool na ukázání tabulatur a lehké přehrání. To mi k štěstí stačí.
Ale abych byl OT - GP6 se mi snad líbí jen designem, jinak mi nějak nepřišlo potřebné opouštět GP5. Je to pořád jen tool na ukázání tabulatur a lehké přehrání. To mi k štěstí stačí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Někde jsem tu postoval ukázku jednoho mého hraní si s GP6. Doporučuju poslechnout. Jestli se ti zdá, že nakroutíš v GP5 lepší zvuk, prosím. Uděláme battle. 
GP5 mělo RSE, ale jestli jsi si všiml, celé se to nahrávalo až před spuštěním skladby. Tady to funguje jinak.
Basovka je perfektní, líbí se mi ta odezva na dynamiku - když říznu jemně, je zvuk zakulacený a nevnucuje se. Když říznu silně, je kovovější a lehce drnčí o pražce.
Bicí jsou super, jen hajtka by chtěla ještě trošku poštelovat.
A celé se to dá doladit mnoha kroutítky ekvalizérů před a po zesílení.
GP5 mělo RSE, ale jestli jsi si všiml, celé se to nahrávalo až před spuštěním skladby. Tady to funguje jinak.
Basovka je perfektní, líbí se mi ta odezva na dynamiku - když říznu jemně, je zvuk zakulacený a nevnucuje se. Když říznu silně, je kovovější a lehce drnčí o pražce.
Bicí jsou super, jen hajtka by chtěla ještě trošku poštelovat.
A celé se to dá doladit mnoha kroutítky ekvalizérů před a po zesílení.
- Nero
- Rádce
Vy z toho zase děláte moc velkou vědu, podle mě. Dyť GP je jen nástroj ne práci s taby, ne na skládání hudby. Na učení člověku v podstatě postačí jen obyčejné MIDI zvuky, RSE z GP5 taky bohatě funguje. Chcete-li dělat s reálnými zvuky, používejte VSTi a je to vyřešeno. Už jen proto, že proti kvalitním VST si GP ani neškrtne. 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ale Nero, vždyť je to fuk. Samozřejmě, že na učení stačí MIDI. Ale když si sám pro sebe něco skládám a chci, aby to bylo jaksi GP kompatibilní, prostě použiju GP a chci, aby to mělo co nejlepší zvuk, abych mohl svojí představu o budoucnosti té skladby naaranžovat dopředu dostatečně detailně.
- Nero
- Rádce
Tak "jaksi GP kompatabilní" je jakýkoli MIDI zápis
GP je sice fajn z hlediska ovladatelnosti, protože kytaristovi se dobře tuká do "obrázku hmatníku", ale jinak to není soft dělaný za účelem skládání a aranžování. Je sice fajn, že se vývojáři snaží z GP udělat všestrannější tool, ale pokud ho to zpomaluje, tak to pro mě osobně není cesta dobrým směrem. Proto i v GP5 mám většinou vyplé RSE.
GP je sice fajn z hlediska ovladatelnosti, protože kytaristovi se dobře tuká do "obrázku hmatníku", ale jinak to není soft dělaný za účelem skládání a aranžování. Je sice fajn, že se vývojáři snaží z GP udělat všestrannější tool, ale pokud ho to zpomaluje, tak to pro mě osobně není cesta dobrým směrem. Proto i v GP5 mám většinou vyplé RSE.
PetrPeter 1975 - 2008
Tak zrovna ten "hmatník" mi přijde úplně k ničemu (pokud tedy nedržím kytaru poprvé).
Jak tě v GP5 zpomalovalo RSE?
Mimo přehrávání skladby je přece vypnuté...
Jak tě v GP5 zpomalovalo RSE?
- Nero
- Rádce
Obrázek hmatníku je krycí jméno pro tab - sorry za nepřesné vyjádření
No, zpomaluje právě přitom, když si člověk napíše pár taktů, chce si je přehrát a ono to začne RSE načítat. Což u mého už lehce předpotopně dimenzovaného PC bylo občas dost otravné.
No, zpomaluje právě přitom, když si člověk napíše pár taktů, chce si je přehrát a ono to začne RSE načítat. Což u mého už lehce předpotopně dimenzovaného PC bylo občas dost otravné.
PetrPeter 1975 - 2008
já většinu své tvorby mám napsanou do GP5 (včetně basy, bicích...)Nero píše:Obrázek hmatníku je krycí jméno pro tab - sorry za nepřesné vyjádření![]()
Když si otevřu soubor, kterej chcu skladat a pozdeji aj prehrat, tak rychle dvakrat zamcku mezernik, ono se nacte RSE ale nepousti se pisnicka, tp. se mi to nikdy nelagne
Skládám tak, že mě něco napadne na kejtru, napíšu to do kompu, pustím azkusím si ktomu zahrát basu (mám pravěkou jolanu, pololub, za 50 z lidušky
A bici pise bubenik, tam to nehrotim, ale podle em je GP5 vyborne i na skladani tabu (a zvuky RSE mi plne vyhovuji, nemam duvot prechazet na 6ku)
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Noty nebo struny bys v krámě taky ukradl? Čím víc to budete krást, tím horší budou následující verze - velmi prosté.mam stahnutou verzi, stoji to polovinu moji kytary a presto to stoji za h0vn0
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Atkins: pokud by ty struny nikde nechybely, tak bych je klidne na zkousku ukradnul - a kdyz by byly k prdu, tak vyhodil. Software ma tu vyhodu, ze kdyz ho ukradnu, tak nikde nechybi. Mas to blby prirovnani. A v pripade guitar pro 6 by koupe nebyla koupe ale spis sponzoring...
Hodně budem někde...
-
Teorge
SUK: v jakém oboru pracuješ?
EDIT: s tím, že to nechybí je blbá odpověď, když budu mít 100 miliónu a ty mi ukradneš 1000 Kč tak je to v pořádku?
EDIT: s tím, že to nechybí je blbá odpověď, když budu mít 100 miliónu a ty mi ukradneš 1000 Kč tak je to v pořádku?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Podle jeho výroků to vypadá, že na práci ještě nehrábl.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Teorge: jsem programator...
Jinak kdyz budes mit 100 milionu a ja ti ukradnu 1000kc, tak ti bude chybet 1000kc.
Jinak kdyz budes mit 100 milionu a ja ti ukradnu 1000kc, tak ti bude chybet 1000kc.
Hodně budem někde...
- frajerik
- last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo
To si povie 5000 ľudí a hneď je to veľká čiastka.