LP nebo LP - Fokus nebo Epi?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
oximoxi

LP nebo LP - Fokus nebo Epi?

Příspěvek od oximoxi »

Zdravím všechny. Mám doma Epiphone Sg G-400. Je to bezva kytarka,zvuk parádní. Nemám s ní po technické stránce žádnej problém. Rozhodnul jsem se ale přejít na LP a chtěl bych po vás radu ohledně výběru. Do mého nejužšího se dostali tito dva kandidáti:

http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara.csp?!CP1,8,!P,94

a

http://www.audiotek.cz/product-16549-ep ... e-sunburst

Co myslíte? Která z nich je lepší volba? Epiphone? Vezměte v úvahu rozdíl v cenách. Je opravdu Epi o tolik kvalitnější, že stojí za to si tolik připlatit?
Amid

Re: LP nebo LP?

Příspěvek od Amid »

Osobně mám takový pocit, že mezi těmito kytarami nebude zas až tak velký zvukový rozdíl. Co se týče kvality zpracování, tak ta Epina bude lepší.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To zjistíš jediným způsobem - naklušeš do hudebnin a ozkoušíš si je.
panedge

Příspěvek od panedge »

Nevím co by se muselo stát,aby Fokuska byla lepší-asi takový jsou,ale jinak bude lepší Epiphone
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

woro90-1 píše:To zjistíš jediným způsobem - naklušeš do hudebnin a ozkoušíš si je.
+1, levné kytary se liší kus od kusu ....
oximoxi

Re: LP nebo LP - Fokus nebo Epi?

Příspěvek od oximoxi »

Lidi a co říkáte na tento kousek?

http://www.bachmusik.com/bach-pl-03-hchs_p1189
Richard

Příspěvek od Richard »

Rozhodně to neni špatná kytara a dost lidí je sní velice spokojeno...ale myslim si že mnohem lepší v této cenový kategorii budou kytary značky VINTAGE ty jejich LP sou velmi kladně hodnocení a nejen kvůli těm "značkovějším snímačum Wilkinsn" každopádně Bachem chybu neuděláš ale přinejmenšim bych zkusil i ty Vintage.. :wink:Jo a jinak zkus !!!!!!!HLEDEJ!!!! je tady toho spousta o těhlech LP...........
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
Tomy
Bandzone: bandozne.cz/sunnyway

Příspěvek od Tomy »

Myslím, že epiphonem nic nezkazíš , ale když budeš šikovnej dá se tahle kráska sehnat za mnohem příjemnější peníze, jak nová tak třeba v bazáči. Zkus nejprve jak hraje... a poté si řekni o lepší cenu zde je cena určitě příjemnější http://www.thomann.de/gb/epiphone_les_p ... nburst.htm ale pokud do o to Kytary.cz nabízej vetšinou vetší slevy než musiccenter( osobní zkušenost ) Jinak hodně štěstí při výběru =)
oximoxi

Příspěvek od oximoxi »

Tak jsem brouzdal po netu a našel tohle. Uvažuju už o pěti značkách a zatim postupně se přikláním k Vintage. Tahle je mi opravdu sympatická:-)

http://www.music-city.cz/vintage-v100mr ... 10161.html
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

oximoxi píše:Tak jsem brouzdal po netu a našel tohle. Uvažuju už o pěti značkách a zatim postupně se přikláním k Vintage. Tahle je mi opravdu sympatická:-)

V každém případě zajet a vyzkoušet třeba s nějakým zkušenějším kamarádem, může to hrát luxusně a může to být sh*t, nikdy nevíš...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Když už tu padl BaCH Les Paul, tak jednoho právě prodávám na bazaru, handmade aktuální fotky + demíčko přílohou. Takhle by ti zbyly ještě peníze na nákup třeba lepších snímačů (RM), nebo třeba zamykacích ladících mechanik.
trziste/p-bach-les-paul-t21000.html
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 30.08.2010 23:13, celkem upraveno 1 x.
oximoxi

Příspěvek od oximoxi »

Teď se rozhoduju mezi Vintage a Fokusem. Co myslíte?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Měl jsem v ruce Fokusáckého Les Paula Customa a teda nic moc, ladil dobře, ale byl takový mrtvý. Nejlepší by bylo si je někde vyzkoušet... Ty Vintage jsou dost chválené, ale to co neznám nechci soudit.
loos

Příspěvek od loos »

oximoxi píše:Tak jsem brouzdal po netu a našel tohle. Uvažuju už o pěti značkách a zatim postupně se přikláním k Vintage. Tahle je mi opravdu sympatická:-)

Hele Vintage jsou chválený a možná u těch LP vycházej nejlíp, ALE u žádný z kytar (a to platí i u Gibsona a dražších) si nemůžeš bez vyzkoušení bejt ničim jistej.
A nenech se u tý Vintageky ukolíbat Wilkinson hardwarema snímačema...sice je to lepší než většina no name věcí, ale je to jen korejská licence Wilkinsona :wink: Nicméně snímače jsou fakt dobrý :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
panedge

Příspěvek od panedge »

Snímače na Vintage jsou asi tak stejně (ne)kvalitní jako na Epiphone.Nevím kdo tady zase vymyslel,kdoví jaký to jsou pecky :roll: Pro Vintage mluví hlavně cena,nicméně stejně bych se přiklonil k bazarovýmu Epiphonu standard,custom.Ale stejně platí to,co již bylo napsáno vejš-není nad to si je vzít do ruky a zkusit co ti padne nejlíp do ruky-u mě to byly z těhle levnějších vždycky Epi.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Vintage nejsou zlý ale jak už tady zaznělo, zase pecka to taky neni..pořád se bavíme o kytarách kolem 8-10 tisíc. snímače s nápisem wilkinson jsou na můj vkus trochu upištěný ale s trochou snahy to jde vyladit. Zpracování kus od kusu ale co sem zatim viděl tak úplnej průser tam nebyl...samozřejmě hmatník a krk trochu odfláklejší ale už sem viděl horší- viz právě třeba modely od Fokusu. Pro mě byl u Vintage LP trochu zklamání krk...takový podivný pádlo ..Epiny mají jasně lepší. takže známý klišé nakonec-prostě vyzkoušet pár značek (Vintage, BaCH, Fokus, prý nejsou špatný ani Avalanche, Tokai, a samozřejmě Epiphone) a co se bude líbit nejvíc vzít
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
panedge

Příspěvek od panedge »

oximoxi

Příspěvek od oximoxi »

Hrál jsem na Epiphone LP standard a moc mi nesednul, tak si pojedu vyzkoušet Vintage LP a uvidim.
oximoxi

Příspěvek od oximoxi »

Sakra,všimnul jsem si, že model kterej jsem si vybral je blues/jazz:

http://hudebniraj.cz/inshop/scripts/sho ... ctID=10204

Poradil by mi prosim někdo kterej model si mám vybrat, chci li na něj zahrát i trochu tvrdší žánry? Nebo myslíte, že to nevadí?
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Les Paul je univerzální typ kytary na který se dá hrát jak blues, jazz, rock, pop tak i tvrdší styly. Navíc co tak koukam tenhle model je kromě zlatý barvy stejnej jako všechny V100 Icon series takže ano- půjde na to hrát tvrdší styl
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“