Ale houbičky. Kvalitní dvouzvrat co tahá o sekundu je jakékoli stratovské tremolo a to se dá v pohodě koupit i za dvě kila. Na tom není co zkazit. A ta kobylka není až tak nenastavitelná jak na první pohled vypadá. Má dva šrouby na nastavení výšky konců a dva šrouby na nastavení vzdálenosti konců od nultého pražce. Pokud bude používat hladké géčko, nebude mít problém. A na omotané géčko se dělá jiný typ.TakJakyhoMeZnas píše:Jinak je hezký, že nechceš monstrum, floyda, ale kvalitní dvouzvrat, co tahá, dejme tomu, o sekundu, stojí to samé, co origo FR.
Hlavně bych nebral tu nenastavitelnou kobylku - jednou ti kytara nebude ladit...
Homemade kytara
-
woro90-1
Re: Homemade kytara
- TakJakyhoMeZnas
tak za 1. - stratovský tremolo za dvě stovky bych si na homemade kytaru nedal
a za 2. - stojím si zatím, že se dřevo bude hýbat a ta kytara nebude ladit v oktávách - a tím myslím přesně, cent sem cent tam u mně nepřipadá v úvahu -
můj názor - ať si dělá jak chce
houbínku
a za 2. - stojím si zatím, že se dřevo bude hýbat a ta kytara nebude ladit v oktávách - a tím myslím přesně, cent sem cent tam u mně nepřipadá v úvahu -
houbínku
"You feel alright then you hear a music ring"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
CE a Custom mají totálně stejné tělo. Takže šablon se klidně drž. Já bych tam dal stejný tremolo, jako je na PRS, to je jednoduchý a spolehlivý systém.SmileCZ píše:hoj. tak zas premejslim o kopii PRSka. CE a Cu serie maj uplne stejnej tvar tela? resp. udelam podle sablony na Cu CEcko? furt premejslim o kobylce. sice bych chtel tremolo, ale porad nemuzu (krome originalu z ebaye za fakt posrane moc) sehnat nic co by se tam hodilo. pevna kobylka me nejak nelaka uz... nejaky tipy? nechci velky monstra jako floyd a tak... no, pak sem premejslel o vyrezavani otvoru do tela. jak se to dela? rikal sem si ze treba by to slo vyriznout uplne skrz naskrz tu spodni desku (takovy to L ve kterym sou potaky a prepinac) a na to placnout top. bylo by to asi jednodussi, ale zas bych tim vyhodil strasne moc dreva, co? no a na zaver. nedelam si iluze ze udelam neco co bude hrat jako original USA PRSko, to asi fakt ne. ale je realny (pri pouziti original PRS snimacu) ze by homemade hral na urovni kytar za 15k+ (myslim treba SE serii, proste uz trosku lepsi nez uplne low nastroj)? nebo mam misto vymejsleni picovin radsi mazat shanet brigadu?
Mno, podle mě bude fajn, když si tu kytaru postavíš, člověk má k tomu nástroji hnedka jiný vztah. Kdybych na to měl čas a hlavně teda výbavu, taky bych se do něčeho takového pustil. Nicméně pamatuj na to, že materiály nejsou zadarmo, udělat dobrý krk je dost složité, frézování klenutého topu není sranda.
Máš vůbec se stavbou kytary nějké zkušenosti? Máš představu, kde seženeš materiály a komponenty? Máš dostatečnou výbavu? A nenapadlo tě začít s něčím jednodušším - třeba plochou kytarou typu SE? Protože jestli na dvě z těchto otázek odpovíš "Ne", pak by bylo určitě lepší to SE koupit a případně si ho třeba vylepšit US snímači.
Pointa?TakJakyhoMeZnas píše:to ti jde o pocit?SmileCZ píše:CE a Cu serie maj uplne stejnej tvar tela? resp. udelam podle sablony na Cu CEcko?
jinak semihollow kytary maj též zajímavý zvuk
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Když se to dřevo hne, od toho jsou tam ty šrouby. A stratovská kobylka za dvě kila chodí stejně jako za litr. Tak ji Leo Fender vymyslel, bylo to nejlevnější dobře fungující řešení. Utrácet horentní sumy za tremolo na šesti vrutech mi přijde jako blbost, když se na něm nemá co opotřebovat a vystačí si velkosériovou čínskou přesností výroby dílů. Jako bonbónek bych tomu možná ještě nasadil rollerové kameny a zbavil se tak největší nectnosti tohoto mechanismu.TakJakyhoMeZnas píše:tak za 1. - stratovský tremolo za dvě stovky bych si na homemade kytaru nedal
houbínku
já bejt tebou tak začnu na začátek něčim jednodušším (placka z jednohu druhu dřeva, šroubovanej krk, pevná kobylka...) - po matuře se hodlám taky do něčeho podobného pustit - borovicovou fošnu budu mít zadarmo (hezky starou z nějakýho trámu či co), matroš na krk musím koupit - když sem počítal tak sem se cenově dostal asi na 1600 s tím že kobylka bude dělaná (vohnutej plech ala vintage tele) a poťáky a jacka mam doma od gotohu. (nultej pražec z hovězí kosti kterou už tu mam ležet, PG z gramofonový desky od Káji Gotta, jeden snímač ala esquire od pana tůmy)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
no zkusenosti se stavbou nemam, zarizeni ale je, mam pristup do truhlarsky dilny tak to by snad melo stacit. predstavu o shaneni surovin mam, planuju to uz vic nez rok, takze teoreticky to mam nejak projity... o placce sem uvazoval, ale me se to proste nelibi...
drevem chci klon CEcka.
takjakyhomeznas - jak sem psal vejs, nelibi se mi flat topy. ja vim ze to nebude sranda na tejden, ale myslim, ze to stoji za to. semihollow sou sice zajimavy, ale nejak me to nelaka...
woro - no, ja tomu nerozumim, ale neni stratovsky jednozvrat? nebo de jenom o sezizeni? mel sem doted jenom LPcko, takze vubec nevim... ale kdybys mi vysvetlil jak se s tim dela, tak by to bylo super a vypada to jako fajne reseni!
mrblack - krk bude sroubovanej
a asi ho koupim hotovej
drevem chci klon CEcka.
takjakyhomeznas - jak sem psal vejs, nelibi se mi flat topy. ja vim ze to nebude sranda na tejden, ale myslim, ze to stoji za to. semihollow sou sice zajimavy, ale nejak me to nelaka...
woro - no, ja tomu nerozumim, ale neni stratovsky jednozvrat? nebo de jenom o sezizeni? mel sem doted jenom LPcko, takze vubec nevim... ale kdybys mi vysvetlil jak se s tim dela, tak by to bylo super a vypada to jako fajne reseni!
mrblack - krk bude sroubovanej
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Jak jsem viděl factory tour Hamer, tak tam někdo klenutý top dělal flexkou. Jen nevím, jestli měl lamelový kotouč nebo nějaký frézovací. Takže oproti placce to nebude o moc víc práce, ale dá se to snadno zdrbat.
Tady to je 1:38, a vypadá to na lameláč.
Tady to je 1:38, a vypadá to na lameláč.
-
woro90-1
Že je to jen jednozvrat je populární mýtus, který snad svého času šířil i veliký Nero. Jde jen o seřízení. Jen pozor na to, jak ti bude sedět na klenutém těle. Je to dost nízká kobylka, na klenutá těla se většinou dávají ToM kobylky, jak ostatně víš za svého LP. Jako možné řešení bych viděl vycházet z plochého tvaru a směrem k okrajům udělat klenutí, ostatně tak nějak to má ta kytara na videu. Rozhodně bych to nedělal u klenutí jako má LP, to se ostatně dělá frézováním vrstevnic.SmileCZ píše:woro - no, ja tomu nerozumim, ale neni stratovsky jednozvrat? nebo de jenom o sezizeni? mel sem doted jenom LPcko, takze vubec nevim... ale kdybys mi vysvetlil jak se s tim dela, tak by to bylo super a vypada to jako fajne reseni!
- Nero
- Rádce
Woro, to je o úhlu pohledu, pokud je o šíření mýtů - to, že se stratovský tremolo dá seřídit na dvouzvrat, pořád nemění fakt, že primárně (a troufnul bych si snad i říct že u většiny kytaristů) je seřízeno jako jednozvrat. Je tam dost tenká hranice, řekl bych
Pokud jde o klenutí - udělat tam klenutí ala PRS by byl dost problém, pokud nejsi trochu zběhlejší v práci v dílně. Bylo by lepší ten ne-flat top řešit malinko jinak.
A krk se rozhodně vyplatí koupit, přece jen to je docela piplačka a dost precizní práce.
Pokud jde o klenutí - udělat tam klenutí ala PRS by byl dost problém, pokud nejsi trochu zběhlejší v práci v dílně. Bylo by lepší ten ne-flat top řešit malinko jinak.
A krk se rozhodně vyplatí koupit, přece jen to je docela piplačka a dost precizní práce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Většina to tak možná má, ale podívej se do patentu, Leo Fender ho vymyslel jako dvojzvratné, což je tedy jeho primární funkceNero píše:Woro, to je o úhlu pohledu, pokud je o šíření mýtů - to, že se stratovský tremolo dá seřídit na dvouzvrat, pořád nemění fakt, že primárně (a troufnul bych si snad i říct že u většiny kytaristů) je seřízeno jako jednozvrat. Je tam dost tenká hranice, řekl bych
- Nero
- Rádce
To je jak s tremolem (tou pákou na kytaře) a vibratem
Drtivá většina lidí má prostě s fenderem spojený pojem jednozvratné tremolo. Klidně tomu budu říkat vintage tremolo (což často používám), ale nezřídka narážím na to, že člověk nepochopí, o čem mluvím. Tuplem, kdybych mluvil o synchronizovaném tremolu. A kdybych zas řekl "ten krám na šesti šroubech" tak se to už bude plést s PRS tremolem, které je malinko jiné
Když jsme u toho - existuje vůbec nějaké opravdu ryze jednozvratné tremolo, které za žádných podmínek nepřenastavíš na dvojzvrat? Možná tremolo na jaguarech?
Když jsme u toho - existuje vůbec nějaké opravdu ryze jednozvratné tremolo, které za žádných podmínek nepřenastavíš na dvojzvrat? Možná tremolo na jaguarech?
PetrPeter 1975 - 2008
krám na šesti šroubech bych seřizoval primárně jednozvratně, protože tam je jeho vodorovná poloha
naopak když dvojzvratně, tak ten krám na dvou šroubech a břitech
naopak když dvojzvratně, tak ten krám na dvou šroubech a břitech
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
-
woro90-1
Na jaguarech je dvojzvrat, ale s dost malou výchylkou. Tremstop ho zastavuje uprostřed dráhy. Ryze jednozvratný je kupodivu floyd na kytarách Eddieho van Halena, ten se dvojzvratně nastavuje blbě a skoro určitě mu to nesvědčí.Nero píše:Když jsme u toho - existuje vůbec nějaké opravdu ryze jednozvratné tremolo, které za žádných podmínek nepřenastavíš na dvojzvrat? Možná tremolo na jaguarech?
Vodorovná poloha podle horní strany. Ale viděl jsi ho zespodu? Sedí na hraně (ten úhel je dost tupý, ale je to hrana), a jeho normální poloha, pro kterou to Fender navrhnul, je vyvážená na té hraně.Moleek píše:krám na šesti šroubech bych seřizoval primárně jednozvratně, protože tam je jeho vodorovná poloha
- Nero
- Rádce
Hele, ohledně toho EVH se rád nechám poučit - to má nějak speciální ukotvení / uložení tremola či modifikovanou verzi FR?
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Prostě tam nemá tu díru, do které ta kobylka leze když zatáhneš za páku.
- Nero
- Rádce
Ach tak... Hned se cítím chytřejší 
PetrPeter 1975 - 2008
takze to vypada na... synchronized tremolo
ted premejslim nad necim jinym... chtel bych modre namorenej top a natural spodek. ale co s tim vykrojem ve vykroji pod krkem?
tady to vidite snad co myslim...
kdyz to slepim, udelam vyrez a namorim, tak bude modrej i ten spodek... kdyz to namorim a pak udelam ten vyrez, tak tam bude kus topu v natural barve a to taky nechci
predpokladam ze moridlo neprojde skrz naskrz 15 mm dreva
napadlo me ty desky svrutovat k sobe v miste kde pak bude dira na kobylku, udelat ten vyrez a klenuti tela a pak rozsroubovat, namorit a pak az slepit. nebo, pokud moridlo nejde skrz lepidlo kterym se to pak lepi, slepit desky, udelat tvar jakej chci a pak spodni desku obtahnout nakou lepenkou nebo tak neco a pak morit? asi ted budu za uplnou lamu a dozvim se aspon od peti lidi "omg ty si lama, radsi si tu kytaru kup", ale doufam ze mi woro nebo naka jina studnice moudrosti poradi 
tady to vidite snad co myslim...
kdyz to slepim, udelam vyrez a namorim, tak bude modrej i ten spodek... kdyz to namorim a pak udelam ten vyrez, tak tam bude kus topu v natural barve a to taky nechci
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
- Nero
- Rádce
Koukni na YT na PRS factory tour. Je tam dost videí z výroby, a to dost podrobných. Myslím, že bys tam mohl najít inspiraci.
PetrPeter 1975 - 2008
Tak začátkem prázdnin jsem se rozhodl, že bych si mohl postavit kytaru,
s tím, že na ní neumím hrát a se dřevem jsem nikdy nepracoval.
(Jen vyfrézované překližkové stavebnice letadel). A tady mám výsledek.

s tím, že na ní neumím hrát a se dřevem jsem nikdy nepracoval.
(Jen vyfrézované překližkové stavebnice letadel). A tady mám výsledek.

Naposledy upravil(a) maramat dne 5.09.2010 19:44, celkem upraveno 1 x.
hezká - ať slouží... 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net