Karta nebo USB mixer
Pravidla fóra
Karta nebo USB mixer
Zdravím. Budu nahrávat akustickou muziku - kytary, mandolína, kontrabas, banjo...
Budu potřebovat 2 vstupy pro mikrofon. K dispozici mám AKG C3000B a SM57 (popř. další kondiky má kolega).
Bude lepší koupit nějakou kartu, která umí 2 Mic IN a má externí napájení, nebo USB mix? Pokud bych měl časem obojí, je možné použít 2 výstupy z mixu a 2 z karty na současný záznam 4 vstupů?
Díky za radu J.
Budu potřebovat 2 vstupy pro mikrofon. K dispozici mám AKG C3000B a SM57 (popř. další kondiky má kolega).
Bude lepší koupit nějakou kartu, která umí 2 Mic IN a má externí napájení, nebo USB mix? Pokud bych měl časem obojí, je možné použít 2 výstupy z mixu a 2 z karty na současný záznam 4 vstupů?
Díky za radu J.
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Karta nebo USB mixer
většinou neni dobrý kombinovat více různých zvukových zařízení - některý ovladače to zvládaj, ale rapidně narůstá latence.... osobně bych volil cestu kvalitní zvukovky typu M-Audio Profire 2626
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Určitě bych doporučil E-MU 0404 USB
Já mám PCI verzi a jsem spokojen, jenomže má nedostatek - nemá vstup na mikrofon a ani žádnej předzesilovač (všechno je potom vyřešeno v USB koncepci). Co se ale kvality zvuku a nežádoucího šumu týče - perfektní. Samozřejmě v PCI je šumu asi o 20 nebo 30 dB míň a latence bude určitě taky nižší. Pokud by se ti chtělo do tý PCI, tak já to mám vyřešený takto: mikrofon -> předzesilovač (+ napáječ) -> jack kabelem do zvukovky
Pokud bys ovšem chtěl mít všechno v jednom, 0404 USB je výborný řešení. Píše se o ní, že má hooodně kvalitní předzesilovače, navíc má i MIDI a digitální in/out, takže bych to viděl i na nejuniverzálnější volbu. Disponuje taky vysokoimpedančním vstupem pro přímý napojení z kytary či baskytary
Ale samozřejmě se to všechno projeví na ceně...
Já mám PCI verzi a jsem spokojen, jenomže má nedostatek - nemá vstup na mikrofon a ani žádnej předzesilovač (všechno je potom vyřešeno v USB koncepci). Co se ale kvality zvuku a nežádoucího šumu týče - perfektní. Samozřejmě v PCI je šumu asi o 20 nebo 30 dB míň a latence bude určitě taky nižší. Pokud by se ti chtělo do tý PCI, tak já to mám vyřešený takto: mikrofon -> předzesilovač (+ napáječ) -> jack kabelem do zvukovky
Pokud bys ovšem chtěl mít všechno v jednom, 0404 USB je výborný řešení. Píše se o ní, že má hooodně kvalitní předzesilovače, navíc má i MIDI a digitální in/out, takže bych to viděl i na nejuniverzálnější volbu. Disponuje taky vysokoimpedančním vstupem pro přímý napojení z kytary či baskytary
Ale samozřejmě se to všechno projeví na ceně...
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Také jsem mohl napsat, že budu nahrávat do notesu... Budu nutně potřebovat USB 2.0, nebo si vystačím s USB 1?
Nemáš firewire? 
- DJ Murano
K notebooku je fakt lepší USB než karta, samozřejmě fire-wire je ještě o něco lepší...mylsim že NUTNĚ 2.0 potřebovat nebudeš, ale znáš to, čim víc, tim líp 
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hele DJ, není ta informace o 20 - 30 dB šumu navíc v neprospěch externí (USB) verze trochu úlet?
Jinak se osobně přikláním k USB/FW verzi.
P.
Jinak se osobně přikláním k USB/FW verzi.
P.
- DJ Murano
Teď nevim jak to myslíš...pravdivá informace to je (aspoň myslim, je to už dlouho co jsem to pročítal), dočetl jsem se, že moje PCI má rozdíl signál/šum -120dB (nebo tak nějak to tam bylo), kdežto USB má -90dB....samozřejmě že je to nepostřehnutelná hladina, ale při high-gain zkreslení kytary už to znát je
EDIT: Tak pardon...měl jsem u sebe asi časem zkreslenou informaci. Když jsem si to pročet teď, zjistil jsem, že PCI má odstup 116dB a USB 113dB, což je naprosto minimální rozdíl. Z toho vyplývá, že jediná zbývající nevýhoda USB je latence...ale jelikož to chce k notebooku, tak PCI verze je už momentálně OT
EDIT: Tak pardon...měl jsem u sebe asi časem zkreslenou informaci. Když jsem si to pročet teď, zjistil jsem, že PCI má odstup 116dB a USB 113dB, což je naprosto minimální rozdíl. Z toho vyplývá, že jediná zbývající nevýhoda USB je latence...ale jelikož to chce k notebooku, tak PCI verze je už momentálně OT
Ještě další dotaz: Bude mi to chodit i s netbookem EEEPC?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
EEEPC je pro práci s audiem naprosto nevhodné!
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
V podstatě bys měl zohlednit hardwarové nároky, které udává výrobce software, který použiješ pro záznam a měl bys vzít v úvahu, že i USB port je obsluhovaný procesorem, který je zrovna v těchto netboocích slabý (Atom). Teoreticky by to sice šlo rozchodit, ale prakticky by se to asi výrazně zadýchávalo.
Neuvažoval jsi o kombinaci klasického mixu a externí zvukovky?
Neuvažoval jsi o kombinaci klasického mixu a externí zvukovky?
Zkus mi to, prosím, upřesnit....CzechJoker píše:Neuvažoval jsi o kombinaci klasického mixu a externí zvukovky?
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem klasický mixpult a externí zvukovku, což by v nižší třídě mohlo být lepší, než mixák se zabudovanou zvukovkou a umožnilo by ti to nahrát celý ansámbl naráz. Pokud ale budeš mít USB kartu, vždy ti současně půjdou nahrát pouze dva kanály. Místo zvukovky a notebooku bys to z mixu mohl poslat do nahrávadla, třeba Zoom H2.
chtěl bych se zeptat, s jakým vybavením budu moct nahrát třeba osm stop zároveň do kompu..
bude mi stačit třeba tento usb mix..?
http://www.audiotek.cz/product-39730-be ... x-x2222usb
jako jestli když ho zapojím do usb, tak jestli mi v nějakém hudebním softu nahraje každou stopu zvlášť..? nebo mi to tam pošle jen výsledný mix v jedné stopě..?
hledal jsem dlouho, ale nikde jsem to takto polopaticky nenašel.. jo a pokud to nejde, tak s jakým zařízením bych to takto mohl rozchodit.. sorry, že se ptám takto, už fakt nevím.. jo a nepotřebuju rady typu ať si to jdu nahrát třeba do nějakého studia.. dík moc, čau...
bude mi stačit třeba tento usb mix..?
http://www.audiotek.cz/product-39730-be ... x-x2222usb
jako jestli když ho zapojím do usb, tak jestli mi v nějakém hudebním softu nahraje každou stopu zvlášť..? nebo mi to tam pošle jen výsledný mix v jedné stopě..?
hledal jsem dlouho, ale nikde jsem to takto polopaticky nenašel.. jo a pokud to nejde, tak s jakým zařízením bych to takto mohl rozchodit.. sorry, že se ptám takto, už fakt nevím.. jo a nepotřebuju rady typu ať si to jdu nahrát třeba do nějakého studia.. dík moc, čau...
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Tento mix posílá do USB pouze streo mix, je třeba pročítat manuály, protože ne všechno co má USB nebo FireWire umí nahrávat všechny seperátní kanály a prodejci buď ví kulové nebo mlží. Jinak pro nahrávání 8 kanálů třeba: http://kytary.cz/alesis-io26/HN098628/ nebo: http://kytary.cz/presonus-firestudio-project/HN097313/
tak přesně toto jsem si myslel.. špica, dík moc..