Aparáty Rockwell, zkušenosti

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Aparáty Rockwell, zkušenosti

Příspěvek od Red Bull »

Cybermuff píše:Hele Fade, já viděl střeva RedTripu naposled minulý týden. Pro mne je to osobně mrtvý zesilovač, protože pokud budu chtít "butikový" zesilovač, tedy ne standardní sériovku (jedno jestli US nebo čínskou), tak budu chtít, aby to mělo standardní osazení součástkama, jaký se do podobných zesiků v týhle "butik" kategorii strkaj. Bohužel v tohle ohledu je Rockwell na hony vzdálen třeba horkýho HOT aparátům, takže se nekonají žádný Mallory, ani SoZo nebo Silver caps, uvnitř je krutá směs cz prvků - připadá mi to jako stndardní směs výprodejů. Ono to taky může hrát a někdy i hraje, ale není to pro butik zesilovače světový standard. O přilepených relé přímo na chassis nemluvě, o tom, že tam nešlo naregulovat správný BIAS pro Svetlany ani Sovteky už vůbec ne. Možná ti to hraje - v pohodě, drž se toho, ale po tom, co jsem viděl, bych to fakt nějak do nebes nevynášel. Je to prostě normoš zesik z běžných prvků.
Tak bylo potvrzeno, o čem jsme se tu minule hádali a čeho já jsem se bál. A to střev zesilovače za 15tis. dělaného ručně v malovýrobě. Cena tomuto scénáři přímo nasvědčovala, bohužel. Dokud hraje, tak fajn - třeba jeho životnost bude velká, to člověk neví ani u nového aparátu, ale osobně radši starou Mesu než levnou kopii.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Dík za tenhle post Muffe. Tohle jsem třeba vůbec netušil. I když Honza říkal, že aby stáhnul cenu, tak šetřil na designu i na součástkách nebo tak něco. V součástkách se já vůbec nevyznám a prakticky jediné, co ve mě zanechává dojem je zvuk.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

O zvuk jde v první řadě - ta cena, ale nasvědčovala tomu šetření. Pokud ti to hraje do ucha dobře a cena servisu u pana Vladyky je pro tebe přijatelná, tak není co řešit.

dalabo

Příspěvek od dalabo »

To mi vysvětlete: věříme všici tomu že bez drahých butik součástek nemůže být aparát dobrý ? Já už ne.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Dobrý být může, občas zničeho uděláš taky hodně, ale jde o životnost takových součástek. Je to nebezpečné pro spolehlivost aparátu a zvyšuje to možnost technických problémů před, nebo při koncertu.

dalabo

Příspěvek od dalabo »

No to bych už vůbec neřek. Vysvětloval mi nedávno jeden expert jak je to s kondíkama na výšky. Butik mikanit je drahej jak sviň a kazí se. Stará Tesla se nekazí. Zvuk stejný. A ESH prý pořád používá velké elektrolyty Tesla protože jsou lepší než co se dneska prodávají v Tubeampdoctor. Něco na tom bude. Dyť i ty rozdály se nekazily moc kvůli součástkám ale protože tam vždycky něco upadlo a tak.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

dalabo píše:No to bych už vůbec neřek. Vysvětloval mi nedávno jeden expert jak je to s kondíkama na výšky. Butik mikanit je drahej jak sviň a kazí se. Stará Tesla se nekazí. Zvuk stejný. A ESH prý pořád používá velké elektrolyty Tesla protože jsou lepší než co se dneska prodávají v Tubeampdoctor. Něco na tom bude. Dyť i ty rozdály se nekazily moc kvůli součástkám ale protože tam vždycky něco upadlo a tak.
No toto ti zareaguje nejlépe Cybermuff, tak to si počkám. Jinak ohánět se zrovna práci pana Rožďálovského je celkem krok špatným směrem.

dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ne já se jeho prací neoháním. Leda bych se ohnal sekyrou a bacil to i s výrobcem :-). Ale musím potvrdit že když se vylepšil a přitom zůstala většina součástek původních tak hrál spolehlivě.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

dalabo píše:A ESH prý pořád používá velké elektrolyty Tesla protože jsou lepší než co se dneska prodávají v Tubeampdoctor.
Anebo je pouziva, protoze jich ma tunu a nestaly ho skoro nic? To je pak jasny, ze bude rikat, ze jsou lepsi, protoze dneska kdyz clovek vidi napis Tesla, tak se desi. Nerikam, ze lze, ale zas bych to tem vyrobcum tak nezral, oni potrebuji svoje vyrobky prodat, takze na ne nadavat nebudou.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Na tom mě děsí jediné, že se tu mluví o velkých elektrolytech a součástkách Tesla, z přesně kterých byl vyroben můj starý Hocke a zrovna velký elektrolyt se odporoučel a musel se měnit. Díly byly vykoupeny při likvidaci Tesly opravdu na stovky kil. No potěš koště - víceméně red tripem a těmi součástkami se ESH dostalo na úroveň výrobků Hocke. Jinak ing. Hocke uvádí veřejně co je za součástky použito a tomu odpovídá i cena.

dalabo

Příspěvek od dalabo »

Wohma píše:
dalabo píše:A ESH prý pořád používá velké elektrolyty Tesla protože jsou lepší než co se dneska prodávají v Tubeampdoctor.
Anebo je pouziva, protoze jich ma tunu a nestaly ho skoro nic? To je pak jasny, ze bude rikat, ze jsou lepsi, protoze dneska kdyz clovek vidi napis Tesla, tak se desi. Nerikam, ze lze, ale zas bych to tem vyrobcum tak nezral, oni potrebuji svoje vyrobky prodat, takze na ne nadavat nebudou.
Ne. Kvalitu těch součástek říkali 3 úplně jiní lidi než ESH a ani jeden není Petrův fanda. Jeden třeba strašně nadával na české poty co ESH osazuje. A kondenzátory JJ ze Slovenska jsou jenom nástupce Tesly. Něco vím: skoro tchýně dělala v Lanškrouně :-).
Red Bull píše:Na tom mě děsí jediné, že se tu mluví o velkých elektrolytech a součástkách Tesla, z přesně kterých byl vyroben můj starý Hocke a zrovna velký elektrolyt se odporoučel a musel se měnit. Díly byly vykoupeny při likvidaci Tesly opravdu na stovky kil. No potěš koště - víceméně red tripem a těmi součástkami se ESH dostalo na úroveň výrobků Hocke. Jinak ing. Hocke uvádí veřejně co je za součástky použito a tomu odpovídá i cena.
Podívej to je otázka jak to bylo staré a vůbec. Taky jsem slyšel o tom že se staré kondy musejí formovat stejně jako aku baterky. Kámošovi odešel elektrolyt v Englu po roce hraní: vytekl na desku a deska se propálila. Podle opraváře to je častá vada. Abych se ESH nebál.
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 3.09.2010 10:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Spojeny dva příspěvky pod sebou - používej Edit
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Na to vše existuje jeden jednoduchý metr. Nízká cena součástek je ve většině případů úměrná kvalitě (takto to funguje ve většině případů (důležité je všimnout si slova většině))

Nižší kvalita součástek - zvyšuje riziko poruchy.

Mam Mesu z 88mého - tomu aparátu je 22 let a není do něj zasahováno jinak než výměnou lamp. Originální šrouby bez stopy šroubováku napovídají, že do toho aparátu nikdo nelezl. (Uznávám kupoval jsem zachovalou Mesu, ale 22 let je 22 let.)

Jinak pořád to je plácání vody, v tomto bude mít nejvážnější názor Cybermuff.

dalabo

Příspěvek od dalabo »

No vidíš a já mněl Mesu z roku nevím kolik (staré Studio 22) a ta se spravovala za 3 roky 6x a byla koupená pokažená od druhého majitele.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

dalabo píše:No vidíš a já mněl Mesu z roku nevím kolik (staré Studio 22) a ta se spravovala za 3 roky 6x a byla koupená pokažená od druhého majitele.
Začínáš mi připadat, jako člověk co měl všechno, mluvil s každým. A má imaginární známosti, které jen a jen podporují tvůj názor.

dalabo

Příspěvek od dalabo »

Asi proto že nejsem takový mladý koloušek jako ty. Kolik je ti roků ?
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Zabíháme do OT - na tyto otázky jsou SZ.

dalabo

Příspěvek od dalabo »

Tak si utři nos a promaž to, mladej :-)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Pokud se hodláš chovat vůči uživatelům takto, tak pravděpodobně skončíš stejně jako i starší uživatelé než ty, kteří byli banováni za soustavné porušování pravidel.

Je zvláštní že člověk napíše: Měl jsem v Hocke elektrolyt velký Tesla a šel do kopru - hnedka to začneš otáčet. Napíšu, že má Mesa bez problému, a hned si jí měl a opravovala se několikrát. Bohužel to vypadá, že si hlavně basák a ne kytarista.

Pokud budeš v dialogu pokračovat, budu jako moderátor nucen to promazat.

dalabo

Příspěvek od dalabo »

Bohužel: po havárce toho kytaru moc neuhraju tak jsem vzal tlusté dráty. Kytary šmrdlám už jen doma. Sem rád že vůbec chodím a nejsem na vozíku.

A nic neotáčím: mám rád objektivnost ne ty jednostrané kecy "20 let staré Mesy se nepokazí" a tak.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Napsal jsem že má Mesa s 22ma roky na krku je bezporuchová - neřekl jsem, to jako dogma, protože pokazit se může všechno a to jsem se snažil zdůraznit ve všech mých příspěvcích. Ale můj osobní názor je, že Red Trip je očesaný výdajem na výrobu co to šlo. Psal jsem to v tomto tématu, už před nějakou dobou. Musí se brát v potaz obchodní hledisko a Rockwell, neboli pan Vladyka se snaží také pouze vydělávat na sebe. Udělal prostě levnou kopii Mesy s nízkými náklady na výrobu. Tohle přineslo pozitivum, a to dostupnost díky ceně, ale i negativum v podobě použitých komponent.

Nedá se říct, co je drahé je dobré. I u součástek to je stejné. Jsou ovšem firmy co si kvalitní výběr a značku nechají zaplatit. Je pouze na koncovém zákazníkovi, jestli se rozhodne šetřit na té, nebo na oné straně.

Nejhorší je, že člověk dopředu nevidí a neví jestli se něco stane, a to jak u levného, či drahého aparátu.

Já si vybral klidnější dny s Mesou s drazší pořizovací cenou, než každý den strachu s low-end výrobkem. Na něčem není dobré šetřit.

Edit - opravy upsání ESH místo Rockwell

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“