Teda vy jste se do toho pustili... Zase to moc nepřehánějte.
Starý český elyty - já je rád nemám. Já jsem kdysi jako mladý ucho pracoval na ředitelství Tesly a znám normy a servisní manuály, takže si pamatuju, po kolika letech se mají vyměnit a starý vyhodit. Tyhle už prostě přesluhují. Moje zkušenost z praxe s nimi moc dobrá není a tak když mi dorazí na stůl nějaký novější Rožďál a zase uvidím ty plechovky, tak si říkám, kolik jich rovnou vyhodím. A obvykle z nich kapacitu nemá moc kousků (standardní postup: vyhodím to komplet). Můžete s nima mít lepší zkušenosti, já s nima nechci mít už nic společnýho. Na Rožďálovi jsem před x lety začínal, byl to můj první lampáč, ale těch poruch jsme měli moc. To, že kondik, který stojí 250 a český stavič jich kdysi (předpokládám) koupil kvanta po koruně ve výprodeji a ještě mu dalších deset-dvacet let zásoby vydrží, to je jeho ušetřený peníz a podle mne vaše riziko, že se to projeví někde blbě při zapnutí na koncertě.
Kondíky do signálových cest jsou kapitola sama pro sebe. Když jsem si stavěl svoji současnou repliku Matchlesse, tak bylo jasný, že když už originální trafa, tak i součástky v maximální kvalitě. Takže třeba SoZo stojí kondík cca 90 centů (tedy kousek pod Euro), ty různý výprodeje s pytlíkem kondíků za 20 korun budou znamenat úsporu relativně malou - řádově ale stovky na zesik.
Mallory mají jiný zvuk než SoZo, samozřejmě jsou to malé rozdíly, ale to jsou ty rozdíly, které dělají high-end a i ovlivňují charakter zvuku.
Otázkou tedy v základu je, proč kupujete stavěný zesik.
Jestli kvůli tomu, že je to levný, tak to neřešte a hrajte. Buďte rádi, že to hraje, ale prvky v čínským lampáči zase nebudou o tolik horší - navíc obvykle výrobce má systém interní kvalitativní kontroly - takže v tom případě se číňanům nesmějte.
Jestli ale chcete fakt dobrý zesik (stejně jako někdo che šaty z butiku a ne ze supermarketu) a necháte si ho stavět, je standardem pro ruční výrobu i použití těch "lepších" součástek (stejně jako chcete kvalitní dřevo na kytaru, i když je zvukový posun malý při velkém navýšení ceny). O kvalitě různých kondenzátorů se diskutuje v jiných fórech, v kytarových dílnách to je ale obvykle jasně dáno a jsou takové standardy pro butikové staviče.
Kdysi - právě na ředitelství té Tesly - mi tehdy můj starý šéf oddělení rozmlouval použití výprodejových prvků. Říkal, že výsledkem výroby musí být standardizovaný produkt - a i po letech opravitelný. Pokud současný výrobce použije pár součástek z vojenského výprodeje za pár halířů, půjde je vyměnit bez vlivu na zvuk za pár let? (nepočítám, že se tam pak dají dražší součástky s jiným zvukem, výsledkem opravy je uvedení do stavu před poruchou). I z tohoto důvodu je dobré dělat vývoj na standardní osvědčené součástkové základně. Kdysi jsem navrhl preamp, kam jsem dal několik nestandardních prvků a pak jsem měl trochu zamotanou hlavu, protože další exempláře hrály prostě jinak.
No nějak jsem se rozkecal.
Tak aby to nebylo jen takový suchý, tady máte pár fotek pro ilustraci toho, o čem mluvím.
Takže jaký prvky používá VHT? Třeba tady jsou to oranžový starý dobrý Mallory - ale hlavně si přečtěte tu hlášku na desce, je super:

Prostě tak to má být.
Někdo zmiňoval "obyčejné prvky" v zesiku Koch. Takže takhle hezky čistě a perfektně je proveden Koch a i ty prvky jsou OK:
Tak dál... třeba Diezel herbert je už na mne moc průmysl, ale jukněte na ten průmyslový standard (BTW zesilovače ESH jsou také technicky hezky provedené):
Tak a už se blížíme. Tohle je Dual Recto, tedy tak nějak podle toho by měly vypadat i jeho napodobeniny:
No a teď se jukněte, jak to vypadá
v Rockwellu. Omlouvám se za kvalitu, nafotil jsem to mobilem skoro potmě, ale je to pro ilustraci, tak snad to postačí. Je to zmenšené na 600px na šířku, mám tady i větší.
Jo a tady jsou ty relé přilepený za kryty rovnou na chassis a na ně napájený drátky:
Přijde vám to na stejném standardu jako ty nahoře? Svůj obrázek si udělejte o tom sami.