Za jak dlouho se vám sjely pražce?
Pravidla fóra
Re: Za jak dlouho se vám sjely pražce?
Zdarvím, mám teď novou kytaru Ibanez s 320 a pozoruju že na přažcích pod oplrtenými strunami se mi na nich oběvují rýhy. Ja celkem dost vytahuju tony prsty. Chci se tedy zeptat zda je to běžné nebo jestli ji mám nechat odborně přepražcovat. díky
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Rýhy? Nebo se "jen" promačkávají?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
na mý Ibanezce už sou pražce 24 let a pořád sou dobrý
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
To je normální, proboha přepražcovat neMíra píše:Zdarvím, mám teď novou kytaru Ibanez s 320 a pozoruju že na přažcích pod oplrtenými strunami se mi na nich oběvují rýhy. Ja celkem dost vytahuju tony prsty. Chci se tedy zeptat zda je to běžné nebo jestli ji mám nechat odborně přepražcovat. díky
To je z toho bendování, mě to taky na každý nový kytaře nejdřív štvalo.
Ale během pár výměn strun se to ohladí a pak už se to nebude dělat.
I´m wheels... movin´wheels
já teda na svym epiphonu, kterej je mnou hranej rok a chlápkem přede mnou 4, pozoruju už docela známky opotřebení...hraje to v pohodě, ale při mym stylu hrani tomu davam tak jeste 5 let
Nicméně na mym teleti od Blade se pražce sjeli cca po 4 letech...a to opravdu sjeli tak, že v některých polohách to docela nepříjemně zvoní
Brzo půjde na výměnu
BTW u mojí akustiky ze SSSR jsou úplně miniaturní pražce (dle pohledu z bronzu/mosazi?) a přesto, že je těžce hraná už desítky let tak na nich neni známka používání
BTW u mojí akustiky ze SSSR jsou úplně miniaturní pražce (dle pohledu z bronzu/mosazi?) a přesto, že je těžce hraná už desítky let tak na nich neni známka používání
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
donedavna jsem nevedel ze s tim ma co docineni i sklon krku (nastaveni tahla), a ja porad proc mam na kazde kytare do roka vyjete prvni tri prazce
jinak na PRS mi pripadnou dost trvanlivy, kamos ma 2002 CE24 ktera je velmi hrana (cca pet let v kuse X hodin denne) a prazce jsou uplne ok. naproti tomu treba muj 2003 american strat od fenderu (hrany asi 6 let nekolik hodin denne, co mam PRS hraju na nej mnohem min) ma prazce uz celkem vyjete, takze to asi povezu na prebrouseni (na vysokych polohach to uz na nekterych mistech skrabe o struny).
jinak na PRS mi pripadnou dost trvanlivy, kamos ma 2002 CE24 ktera je velmi hrana (cca pet let v kuse X hodin denne) a prazce jsou uplne ok. naproti tomu treba muj 2003 american strat od fenderu (hrany asi 6 let nekolik hodin denne, co mam PRS hraju na nej mnohem min) ma prazce uz celkem vyjete, takze to asi povezu na prebrouseni (na vysokych polohach to uz na nekterych mistech skrabe o struny).
Díky ja sem s toho byl v šoku pač na mojí první kytaře toho sem si nikdy nevšimnul má hroozně tvrdé pražce a předchozí kytaru sem reklamoval dřív než sem si toho mohl všimnout, takže to bylo celkem zděšení když sem se podíval na 3 týdny starou kytaru.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
můj sunn (stáří +- 30let) je přepražcován (prý před 5 lety) na nějaký ultrajumbo
prostě fakt brutálně široký
- zajímavý je že to s nima intonuje naprosto přesně po celém hmatníku...
- nemám tam ani jednu plošku, prostě nic (pražce jako nový)
- zajímavý je že to s nima intonuje naprosto přesně po celém hmatníku...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
možná to budou pražce z nerez.oceli, ty se vůbec nesjíždí - ale kytaráři s tím neradi pracují, protožeMrB14ck píše:.. je přepražcován (prý před 5 lety).
to ničí (otupuje) jejich nářadí
I´m wheels... movin´wheels
Před rokem mi kytarář Standa Papež pražce zbrousil, ale už to je zas ementál... Materiál k ničemu.
ad Fokus-h LP: můžu potvrdit že pražce na mym fýkus LP nejsou nebudou to nejtrvanlivější co jsem kdy viděl, ale na druhou stranu má za sebou cca 4 roky velmi aktivního hraní a žádnou slyšitelnou závadu ohledně pražců nepozoruju, je to akorát vidět že už maj něco za sebou.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Taky jsem se hned zpočátku lekl, jak se mi do pražců vyryly rýhy od opletení, ale od té doby se to viditělně nezhoršuje, tak snad ok. Když přejedu prstem po pražci, tak žádnou prohlubeň ani důlek necítím.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Na mojom Gibsone po 2 rokoch nevidím žiadne známky opotrebenia, a to na ňu hrám vela. Tokai je nový takže tam nemám čo posudzovať, ale mal som dávnejšie Vintage V100 a tam už po roku to bolo dosť zlé, tie pražce boli asi z masla alebo ja neviem...
To by mi v životě nenapadlo že bych měl někdy měnit pražce 
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Však ono to časem přijde...xaero píše:To by mi v životě nenapadlo že bych měl někdy měnit pražce
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Svůj první příspěvek do tohoto vlákna jsem psal asi dva měsíce po koupení kytary v roce 2007. Tenkrát mě to taky docela vyděsilo a myslel jsem, že budu reklamovat. Nicméně uběhly tři roky a kytara hraje pořád dobře. Nedám na ní dopustit.shmootik píše:ad Fokus-h LP: můžu potvrdit že pražce na mym fýkus LP nejsou nebudou to nejtrvanlivější co jsem kdy viděl, ale na druhou stranu má za sebou cca 4 roky velmi aktivního hraní a žádnou slyšitelnou závadu ohledně pražců nepozoruju, je to akorát vidět že už maj něco za sebou.
Pražce jsem nechal za tu dobu jednou přebrousit u kytaráře a i když je na nich znát opotřebení a meteriál není zrovna nic extra vypadá to, že ještě nějakej ten rok vydržej. Když tak to nechám znovu přebrousit a pojede se dál.
Mám ještě korejkýho Ibaneze, kterej je starej minimálně 15 let a na pražcích je znát jen minimální opotřebení.
Naposledy upravil(a) Wardog dne 6.09.2010 10:20, celkem upraveno 1 x.
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
Gibson SG special '96, nevím, kolik lidí ho mělo přede mnou, ale pražce jsou stále jako nové... protože jsou tam ty hranaté, soudím, že je přede mnou nikdo neměnil.
Na akustice jsem přepražcovával prvních 5 poloh po 6 letech.
Na akustice jsem přepražcovával prvních 5 poloh po 6 letech.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Re:
Koupit si nakou porádnou kytaru a ne nejaky sh*tjakuma píše:No mně se sjely po necelým půlroku, začínám ale řekl bych že sem něžnýale čekal bych že to vydrží dýl. Kytara to je teda jedna z nejlevnějších ... ale sjely se mi jen na úrovni tenkýho e. 9, 12, se nedá poslouchat....co s tím budu dělat fakt nevím
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Já mám svýho Gibsona SG necelý 3 roky a první 3 pražce jsou pod tenkýma strunama vymačkaný. Není to na zvuku znát, ale docela mě to překvapilo. Hraju na devítkách hybrid Enie Ball.
Akustiku Ibanez mám devět let, mám na ní třináctky Gibsony a na pražcích ani známka opotřebení.
Akustiku Ibanez mám devět let, mám na ní třináctky Gibsony a na pražcích ani známka opotřebení.
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30