Hloupý dotaz ohledně strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Hans-Drums

Hloupý dotaz ohledně strun

Příspěvek od Hans-Drums »

Zdravím,mám takovou hloupou otázku.....Běžně jsem používal struny D'addario EXL 110 pro Eb standard ladění a drop C# ,seděli mi hezky. Asi před půl rokem jsem přeladil do Drop C a na kytaru nasoukal Ernie Ball 11-54,protože desítky už byly jak špagety.......Napnutí mi vyhovovalo,na struny jsem si zvykl. Ale nedávno jsem se opět vrátil k C#,pořád na 11-54kách...hraje se mi dobře,ale je to větší pnutí a docela mám strach,aby mi "nezlukovatěl" krk....Menzuru mám 25.5...Díky :wink:
Ibanez RGA 42 Black,Crate FW 15R,Digitech RP 155 (Na prodej) ,Fender Tonemaster Kabely,Jim Dunlop Jazz III,Ernie Ball Struny a Kosmetika
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Hloupý dotaz ohledně strun

Příspěvek od Bummer »

Měl jsem na Les Paulovské menzuře struny 10-60 v éčku a taky se nic nestalo. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

V krku je výztuha, pokud nemáš nějakou opravdu low-end kytaru, tak bych se ničeho nebál, já stejnou sadu Ernie Ballů používal na standardní ladění E.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

já sem zastánce názoru že by se při jakékoliv změně ladění a tloušťky strun měla kytara komplet seřídit... ale když to budeš dělat dvakrát do týdne tak nevim jak se na to bude tvářit.
loos

Příspěvek od loos »

real_dead_one píše:já sem zastánce názoru že by se při jakékoliv změně ladění a tloušťky strun měla kytara komplet seřídit... ale když to budeš dělat dvakrát do týdne tak nevim jak se na to bude tvářit.
seřídit by se měla jen v případě, že to potřebuje z důvodu hratelnosti :idea: Pokud ti nedělá problém na to hrát bez seřízení tak je to v pořádku... Teď mě, alle napadá, že se možná trochu rozhoděj oktávy, ale to je jen moje domněnka nezakládající se na faktech :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

krk by zlukovatet nemel, a i kdyby se vic prohnul kvuli ladeni tak na to je vyztuha. mam zkusenost ze u levny kytary (cort strat za buro s krkem z jednoho kusu javoru) se krk hodne hybe co se tyce ladeni, tj ze kdyz ji podladim tak se hodne narovna. u drazsich kytar se to deje jen trosku, treba PRSo se nehybe takrka vubec.

budes ale muset seridit oktavy, ty se rozjedou asi urcite.
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Já mám teď na standardní E ladění D'Addaria 13-ky a krk po asi třech měsících nezlukovatěl.. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“