Fuckub píše:Nero - to ti díky žes to zazdil. Chtěl jsem rozvést konverzaci o tom co by kdo konkrétně vybral za model a proč a šlo o to co je na bazarech.Né o to co existuje.
Já bych si za určitých okolností vybral jakýkoli z těch aparátů. Jde jen o to, co bych měl za požadavky...
Chci hrát metal a mám rád US sound - beru Mesu Dual Caliber.
Mám rád US sound a nepotřebuju vyloženě moderní hi-gain aparát, nicméně rád si zahraju na zkreslení a sedí mi lehce vintage poloha - beru Mesu Studio.
Chci moderní hi-gain aparát s charakteristickým zvukem, případně rockový aparát, kde budu mít dostatečnou gainovou rezervu - beru Engl Screamer, případně Thunder
Žeru zvuk Marshallu - beru Marshall TSL.
Chci pořádnýho lampáče s úžasným čistým US soundem a hezkým overdrivem - beru Fendery.
Chci pořádnýho lampáče s uřvaným UK soundem při zkreslení - beru Voxe.
Potřebuju zkombinovat zkreslení ala Marshall s čistým zvukem ala Fender - beru Rivery.
Chci hodně univerzální aparát i hodně velkým gainem - beru Randall.
(U Bognera si přirovnání nevymyslím, protože ten mě vůbec nebere, i když mnohé ano...)
Tohle jsou aparáty, které většinou lze sehnat na bazaru, v případě Bognera a Randalla je pod 20 lze nyní sehnat nové. Všechno to jsou kvalitní aparáty, které bych si za jistých podmínek byl schopný koupit.
Pokud se chceš ptát co za model a proč konkrétně bych si koupil já, tak já bych šel do Mesa Boogie Studio 22+ s grafickým ekvalizérem v hardwood verzi. Ten zvuk je boží a v hardwood to i úžasně vypadá. Má to vše co potřebuji k životu.
Stejně ale ve finále jde o to, co si koupíš ty. Ty tu vše hodnotíš svým pohledem. A ty na každém hledáš jen zápory. Tak prostě si ty aparáty ohraj a zjistíš, že třeba některé věci ti chybět nebudou. Navíc jde o silně subjektivní věc, kde ti opravdu nepomůže, když budeš vědět, co bych si koupil já či jakýkoli jiný uživatel.