Modelery v praxi u profíkov

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Modelery v praxi u profíkov

Příspěvek od Kinx »

static X hrajou nazivo na pody. nebo clawfinger, dlouhodobi propagatori sansampu. nicmene zvuk clawfinger me nikdy nebavil (narozdil od muziky) a static X maji ten sumivej zvuk dobre posazenej do tech jejich narezu. dalsima uzivatelema "modelingu" jsou treba meshuggah, ti jsou uz tak podladeny ze by to stejne zadnej box nezahral poradne - nazivo hrajou jen s hlavama line6.

pokud vim tak modeling pouziva kytarista z massive attack, myslim ez jsem na displeji jeho stanice zahlidnul guitar rig ale ruku do ohne bych za to nedal. zvuk tomu celkem odpovidal, do celkoveho soundu to znelo vytecne. myslim ze kytarista z pendulum taky pouziva nejaky virtualni masiny jako doplnky k stackum H&K.

podle me plnohodnotnej rockovej zvuk pres simulaci jde zatim doshnout leda lampovym preampem s pripojenou konvulci a dobrym impulsem - z komercnich packu co jsem mel moznost slyset je pouzitelnej tak jeden ze sta :) nebo aspon ja to tak mam,momentalne si s tim trochu hraju. jsou pluginy ktere hrajou opravdu velmi slusne a suprove simulujou jejich predlohy, nicmene jeste to furt pro me osobne neni ono :) s pinch harmonics jsem teda nemel zatim u zadny simulace problem, spis me s**e studenost a casto prehnana/neprirozena komprese a reakce na dynamiku celkove.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Kinx: já myslel to, co je slyšet na hromadě nahrávek. Zvuk je OK, ale jakmile se ozve pinch harmonics, tak okamžitě znalé ucho pozná, že je to hráno na simulaci.
Obrázek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Cybermuff: Neměl bys prosím nějakou konkrétní ukázku pro srovnání? Nepočítám se mezi ty znalé a chtěl bych to napravit. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

no teď u sebe žádnou nemám, ale v hlavě mne napadla deska od Ska-P z roku 2008... tam se to ozve 1x, ale moc pěkně.
Možná bych to mohl natočit, zbyde-li chvíle (což asi dneska ne)...
Obrázek
Predator

Příspěvek od Predator »

Ďalšia vec k téme - toto je Vox Valvetronics 120 - Sascha Gerstner ho používa v štúdiu aj na live.

Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Skoda, ze krome sola tam kytara (ani jedna) neni skoro slyset :lol: Ale na Candice se vzdy podivam rad, takze palec nahoru! :D

Zato zvuk basy se mi libil velice :idea:

EDIT: To je silene vlezla pisnicka :x
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Já mám k modelerům relativně neutrální postoj - ještě jsem moc pořádných neslyšel a nehrál jsem na žádný. Spíš se ale přikláním ke "klasickému" postupu, kde prostě mám určitou představu, jak se to může chovat.

Před pár dny se tady (v jiném threadu) objevil rozhovor s Hladíkem, kde se k modelerům vyjádřil podle mě dost trefně
Řekni mi, co si myslíš o současné módní vlně digitálních ampmodelingů, preferuješ je nebo klasické aparáty?

Mám to takový ode zdi ke zdi. Modeling je prostě fotka těch flašek. Každý má svoje. Já bydlím v šestým patře a jezdí nám výtah do jedenácti hodin. Čili když vím, že to v noci neodstěhuju, protože v autě na ulici to nemůžu nechat stát, tak prostě vezmu Line6, na takový hraní, na kterých míň záleží, kde nepotřebuju mít dobrej odposlech, dám to do tašky a pohoda. Ale bigbít je potřeba hrát na flašky. Tranzistoráky moc rád nemám, snad kromě Rolanda Jazz Choruse. Ale problém flašky kontra digitál neřeším, je to v podstatě jedno. Já jsem točil v jednom studiu na lampy a pak na Line6 a zvukař nepoznal, co je co. Takže to je berlička pro můj vlastní pocit, ale lidem to je úplně jedno, ty zajímá co hraješ a ne na co. Když se cítíš dobře na tranzistory, tak je to taky v pohodě.
Muzikus.cz
Predator

Příspěvek od Predator »

Výstižné a presné, podobne ako Hladík to vidím aj ja.

Predator

Příspěvek od Predator »

Wohma píše:Skoda, ze krome sola tam kytara (ani jedna) neni skoro slyset :lol: Ale na Candice se vzdy podivam rad, takze palec nahoru! :D

Zato zvuk basy se mi libil velice :idea:

EDIT: To je silene vlezla pisnicka :x
Ako to že nepočuť nikde gitary? Veď celý refrén išli kilá na higaine, aj v bridge išli sekané palmmutingy ... :?:

Toto je proste ešte ten pôvodný spôsob mixáže, kde keď gitara hrá doprovod, tak neprehlušuje iné nástroje, ale sa pekne zapasuje medzi ne. Doprovodná gitara nemá hlasitosťou konkurovať bicím, hlavne v aranži, kde je viac iných nástrojov (klávesy atď). Je to proste hodené inak ako u štýlov typu grunge, hardcore či numetal, kde je gitara najhlasitejším nástrojom po bicích.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak ono co si budeme povídat, koncový uživatel, tedy průměrný posluchač, rozhodně nepozná, jestli kytarista hraje na lampu, trand, modeling nebo cokoli jiného. Pořád se můžeme bavit jen o pocitu kytaristy, jehož zvuk to má být.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Predator: Prave na to jsem narazel - tohle by znelo podobne, i kdyby se to hralo na Marshall MG. Tady celkem jasne dominuji zejmena zpevy a klavesy, dokonce i ta basa mi tam prisla mnohem vyraznejsi nez kytary. Pri sole to zni pekne, ale mam takovy pocit, ze na tom maji lvi podil aktivni snimace. Nemas nejakou reprezentativnejsi nahravku?
Somnus Aeternus
Predator

Příspěvek od Predator »

Nemám ... iba keď tú svoju. Tam je to dosť nahlas?

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jakto? Musi mit preci jiny valy, ktery nahral na to :) V te tve to taky neni zadna slava (myslim ta vyraznost kytar v mixu - ovsem jak jsi psal, je to o stylu), ale diky mensi hustote nastroju je to rozhodne reprezentativnejsi.
Somnus Aeternus
Predator

Příspěvek od Predator »

čakaj, bratmmmm, voľačo pohľadám ... tuná to asi bude najhlasnejšie, ako to len ide.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Slusnej strelec :) Na zivaku se to trochu sleje a dle meho gusta to neni, ale rozhodne nema spatnej zvuk. Pouziva jeste nekdo znamejsi ty Valvetronicy?
Somnus Aeternus
Predator

Příspěvek od Predator »

Čo ja viem? Možno aj hej. Každopádne snáď po tejto ukážke nebude väčšina ľudí pochybovať o dvoch veciach -

1. Aj modelery hrajú natoľko dobre, že sa dajú použiť i na profi muziku, keď ich užívateľ vie dobre nastaviť.
2. V konečnom výsledku je ten zvuk hlavne o rukách. Niekto nevytiahne ani z najlepšieho lampáča nič normálne, a niekto vie urobiť profi zvuk aj z modelera.

Lachim

Příspěvek od Lachim »

OT:
Týýýý vado. Wohma se nám ostříhal a oholil :lol:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

no halloween vůbec nemusím, ale ten zvuk je fakt dobrý a vůbec nejde poznat na co hraje, jestli lampa nebo digi. Osobně bych se za takový zvuk vůbec nestyděl, spíš naopak. Kdyby tranzistory hrály dost nahlas bez zkreslení /nemyslím distortion/ , klidně bych je používal...Z Line6 HD147, jsem slyšel o dost lepší zvuky, než polovině hráčů na koncertech leze z lamp...včetně mě :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kdyz si vezmu ten utrzek rozhovoru s panem Hladikem tak ja bych asi se zvukarem co nepozna ledvinu od nazvucenyho aparatu nechtel nic mit :) me ten rozdil prijde fakt propastny, protoze pod sam o sobe je sh*t. pokud se zapoji pouze preamp sekce (jde to v tom vubec bypassovat? jakoze hraje jen preamp z toho modelingu) do konce a kytarove bedny, ok. to same s konvulci. nebo do kapely ktera je timhle smerem cela zvukove postavena (viz static X, clawfinger nebo jini kterym to evidentne funguje). ale jinak bych to fakt pouzivat nechtel :)

jsou proste situace kde se modeling hodi vic nez lampy ale tech ej pro me osobne poskrovnu. ale kazdopadne se tesim na dobu az budou ty anachronicke kramy nahrazene malyma krabickama ktere budou umet instantni super zvuk a budou tak male ze je bude mozne nosit ve futralu od kytary.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kinx píše:(jde to v tom vubec bypassovat? jakoze hraje jen preamp z toho modelingu) do konce a kytarove bedny
Jo, krome tech kapesnich jde tohle u vsech. Pro verze maji dokonce samostatny vystupy Preamp out (a navic jeste efektovou smycku).

Jinak ja nevim, mne prijde, ze u cistych zvuku by to nemuselo jit poznat, pokud by clovek nemel prime srovnani. Ale zas nejsem zadnej guru na cistej kanal :oops: :D
U Hi-gainu clovek hned slysi, ze to bzuci a fici (coz sice muze delat i nemodelingovej aparat, ale spis nejakej levnej sh*t)
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“