mi ten cover hrozně sráží zpěv... chápu, že zazpívat to po cobainovi prostě moc nejde, ale zpěv dělá půlku toho originálu... čili když se tomu člověk nedokáže přiblížit, je možná lepší si vybrat jinou píseňanthraxCZ píše:jsem tu novej, tak nevim, ale je tady normální, že lidi si všímaj všeho kolem jen ne toho, čeho by měli ?
Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Coze?anthraxCZ píše:jsem tu novej, tak nevim, ale je tady normální, že lidi si všímaj všeho kolem jen ne toho, čeho by měli ?
Stop dreaming, start playing!
vidličky a nože voleHomerda píše:Coze?anthraxCZ píše:jsem tu novej, tak nevim, ale je tady normální, že lidi si všímaj všeho kolem jen ne toho, čeho by měli ?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ducha přítomný příspěvekanthraxCZ píše:vidličky a nože voleHomerda píše:Coze?anthraxCZ píše:jsem tu novej, tak nevim, ale je tady normální, že lidi si všímaj všeho kolem jen ne toho, čeho by měli ?
Ano jsi, proto jsi asi nepřišel na to, že se tu hned neurážíme. Nechápu proč jsi na na Homerda reagoval takto.anthraxCZ píše:jsem tu novej, tak nevim, ale je tady normální, že lidi si všímaj všeho kolem jen ne toho, čeho by měli ?
Ten cover: nuda, sorry- písnička primitivní, jak vše od Nirvany. To, co opravdu dělalo Nirvanu posluchatelnou byl perfektní hlas Kurta Cobaina.
To je možný,psal jsem ,že je to subjektivní,nicméně já mám rád klasicky postavenou píseň-instrumentálky jdou mimo měAtkins píše:Kdepák hochu, v originále se toho děje poměrně dost ale to by například musel být úplně jiný BackTrack...Je to spíš k nějakýmu rozjímání nebo tak něco
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Dovolím si nesouhlasit-ten cover jsem neposlouhal,ale říct o Nirvaně,že měla primitivní písničky,to chce velký sebevědomí-ano pár akordů-jenže oni přišly s něčím novým,vyvolali celou revoluci v hudebním světě-a ty písně fungujou dodnes a fungovat budou dál-stačí si posloechnout unplugged-ty písně jsou strašně silný,emotivní.Ale konec OT,víc se k tomu vyjadřovat nebudu.Prejdák píše:Ten cover: nuda, sorry- písnička primitivní, jak vše od Nirvany. To, co opravdu dělalo Nirvanu posluchatelnou byl perfektní hlas Kurta Cobaina.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
A takové ty písničky byly především díky Kurtu Cobainovi a jeho hlasu.
A ten ti kluci v tom coveru prostě neměli. Já osobně proti Nirvaně nic nemám, ty písničky jsou technicky primitivní, tak jsem to myslel. Ale já osobně neznám jediného člověka, který by zazpíval písničku od Nirvany tak, aby mne to bavilo.
A ten ti kluci v tom coveru prostě neměli. Já osobně proti Nirvaně nic nemám, ty písničky jsou technicky primitivní, tak jsem to myslel. Ale já osobně neznám jediného člověka, který by zazpíval písničku od Nirvany tak, aby mne to bavilo.
Když to je tak technicky primitvní,tak mi ukaž bubeníka,kterej tá s přehledem dáPrejdák píše:A takové ty písničky byly především díky Kurtu Cobainovi a jeho hlasu.
Stačí říct bubeníka z mé ex-kapely.
Jazz a Nirvana je trochu jinde...
Přece se tu ale nebudeme hádat kvůli Nirvaně...
Jazz a Nirvana je trochu jinde...
Minimálně je to jenom jejich volba, že coverují Nirvanu a ne třeba Dreat Theatre, když je to tak hrozně primitivní 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Co na to říci? Celé to bylo takové dětské, nejvíc na sobě musí zapracovat zrovna bubeník...Zpěv nebudu komentovat.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Hádat se rozhodně nebudem.Ale reagovat jsem musel-jsem zásadně proti,když někdo posuzuje hudbu podle složitosti-ano Nirvana není jazz,ovšem jejich skladby chytnou za srdce-plus jejich frontman uměl přitáhnout davy,což je magická kombinace,obrovský charisma(Gahan,Bono,Jim Morrison,Michael Hutchence,Cobain,Hendrix)-to je to co já žeru,ať je jazz jakej chce,pro revoltující mládež,která jasně potřebuje svůj vzor je to k ničemuPrejdák píše:Stačí říct bubeníka z mé ex-kapely.![]()
Jazz a Nirvana je trochu jinde...![]()
Ale už opakovaně říkám, že ten dav byl přilákán hlasem Kurta Cobaina, a ten prostě ta kapela nemá. Zahrát to dokázali, protože Nirvana složitá není, ale ten HLAS Kurta tam prostě není, ale za to ti kluci nemůžou. A kvůli absenci toho hlasu je to pro mne bohužel nudné.
Edit: Jinak co furt máte s tím srovnáváním jazzu a Nirvany? Panedge chtěl bubeníka, který zahraje Nirvanu, tak jsem řekl, že můj bubeník, jazzman, protože on je ten jazz přecejen složitější, než Nirvana.
Edit: Jinak co furt máte s tím srovnáváním jazzu a Nirvany? Panedge chtěl bubeníka, který zahraje Nirvanu, tak jsem řekl, že můj bubeník, jazzman, protože on je ten jazz přecejen složitější, než Nirvana.
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 5.09.2010 18:48, celkem upraveno 2 x.
tak předně, na nikoho sem tady nevyjížděl a rozhodně jsem to neměl v úmyslu - já spíš očekával něco jakože máte to moc rychlý, špatně slyšet hlas, špatně kytara atd.. ten post ohledně toho, že si všichni všímaj něčeho jinýho byl jen vtip, že samotnou hudbu nikdo neohodnotil, za to si všichni všimli loga ČEZ
byl to náš první koncert, ještě v rámci jedný charitativní organizace, to se fakt ovlivnit nedalo 
Prejdák, říct o nirvaně, že je to primitivní hudba, nvm, možná cokoli jinýho, jen ne primitivní,
je fakt, že to neni přeumělkovaný něco a na kytaru to zvládne i lama jako já, ale co, když si pustíš live přenosy a slyšíš ten zvuk dohromady, je to bomba
velký souhlas s panem.edgem a jeho srovnáním jazzu a "primitivní hudby"
jinak smozřejmě děkuji za kritiku, hlas je na nic, pokusim se na tom zapracovat, cobaina ale napodobit nejde, ani se o to nesnažim, snažim se spíš pochopit tu písničku a přidat kus sebe, i přesto že neumim zpívat, skvěle se u hraní a řvaní bavim, jako ostatně celá kapela a to je to oč nám de, bavit se
Prejdák, říct o nirvaně, že je to primitivní hudba, nvm, možná cokoli jinýho, jen ne primitivní,
velký souhlas s panem.edgem a jeho srovnáním jazzu a "primitivní hudby"
jinak smozřejmě děkuji za kritiku, hlas je na nic, pokusim se na tom zapracovat, cobaina ale napodobit nejde, ani se o to nesnažim, snažim se spíš pochopit tu písničku a přidat kus sebe, i přesto že neumim zpívat, skvěle se u hraní a řvaní bavim, jako ostatně celá kapela a to je to oč nám de, bavit se
Muzete mi rict, proc tady stavite do roviny to, jak to nekoho chytne nebo jakou to ma umeleckou nebo jinou hodnotu, a to, jak je to slozite? To jsou dve naprosto nesouvisejici kvality. Prejdak mluvil o technicke slozitosti a ta u Nirvany proste objektivne neni, coz ale nerika nic o tom, jak je ta hudba dobra, emotivni, atd.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Prejdál mluvil o technické složitosti až po mým příspěvku,nejdřív označil hudbu Nirvany za primitivní,na což jsem reagoval,to je všechno.Wohma píše:Muzete mi rict, proc tady stavite do roviny to, jak to nekoho chytne nebo jakou to ma umeleckou nebo jinou hodnotu, a to, jak je to slozite? To jsou dve naprosto nesouvisejici kvality. Prejdak mluvil o technicke slozitosti a ta u Nirvany proste objektivne neni, coz ale nerika nic o tom, jak je ta hudba dobra, emotivni, atd.
Primitívny ešte neznamená nutne zlý ... to, že hudba je technicky a kompozične primitívna (teda že obsahuje iba tie najjednoduchšie prvky), neznamená, že sa nemôže nikomu páčiť, alebo že nevie ľudí "chytiť za srdce". Hovorime tu o muzikologickom kritériu sofistikovanosti v kompozícii a v technike hry, nie o tom, či tá hudba dokáže nájsť svojho poslucháča.
primitivní (čerpané z českého slovníka*)
jsoucí na počátečním, prvotním stupni společenského vývoje nebo na nízké úrovni, nekultivovaný, zaostalý; jednoduchý, triviální, prostý, neumělý
primitivní (čerpané z českého slovníka*)
jsoucí na počátečním, prvotním stupni společenského vývoje nebo na nízké úrovni, nekultivovaný, zaostalý; jednoduchý, triviální, prostý, neumělý
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Zkusím to dát dohromady ještě jednou...
Takže: Hudba Nirvany je primitivní technicky, ale dobře se poslouchá (vždyť jsem ji taky poslouchal, tak snad vím), díky jedinečnému hlasu od Kurta Cobaina. Odeberte kapele hlas Kurta a už vás tak nezaujme. A teď mi řekněte, že nemám pravdu...
K tomu coveru: Blbě se mi poslouchá to, co si můžu poslechnout u jakékoliv... pop-punkové kapely (instrumentální část je v tom stylu). A těžko to rozsáhle hodnotit, když je to jednoduchoučké (co hodnotit na pár kvintách v jedné minutě a pár vteřinách...). A chybí tomu hlavní výrazový prvek hudby Nirvany, hlas Kurta Cobaina, který je nenahraditelný a bez něj to prostě není ono.
Takže: Hudba Nirvany je primitivní technicky, ale dobře se poslouchá (vždyť jsem ji taky poslouchal, tak snad vím), díky jedinečnému hlasu od Kurta Cobaina. Odeberte kapele hlas Kurta a už vás tak nezaujme. A teď mi řekněte, že nemám pravdu...
K tomu coveru: Blbě se mi poslouchá to, co si můžu poslechnout u jakékoliv... pop-punkové kapely (instrumentální část je v tom stylu). A těžko to rozsáhle hodnotit, když je to jednoduchoučké (co hodnotit na pár kvintách v jedné minutě a pár vteřinách...). A chybí tomu hlavní výrazový prvek hudby Nirvany, hlas Kurta Cobaina, který je nenahraditelný a bez něj to prostě není ono.
Když odeberu jakejkoliv hlas z jakýkoliv kapely,tak mě samozřejmě už tolik nezaujme.No nic kašlem na to..Prejdák píše:Zkusím to dát dohromady ještě jednou...