Kombinace zapojení Midi controleru a Delaye

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Daniel Danes

Kombinace zapojení Midi controleru a Delaye

Příspěvek od Daniel Danes »

Ahoj všem, navrhuju si a postupně realizuju aparát a narazil jsem na jednu drobnost. Sestava bude mít schované veškeré efekty v racku, propojené tzv. Voodoo Lab GCX Guitar Audio Switcher-em a ovládané budou přímo dodávaným Ground Controllerem. Což je zařízení na propojení efektů až do 8mi efektových smiček, čímž dosáhnu toho že signál pujde vždy přes ten efekt, který zrovna potřebuji a zárověň zvládnu přepínat mezi jednotlivými aparáty a zrovna tak je to u Boss Delaye DD-7, kterým si mohu pomocí funkce TAP nohou nastavit rychlost opakování v dané skladbě a právě ten potřebuji mít v pedal boardu abych ho mohl ovládat manualně. Otázka zní: Je třeba táhnout kvůli jednomu efektu, z racku dva kabely(in,out) nebo je možné je propojit s Ground Controllerem, či jiným zařízením, které má vstup i výstup prý na volume pedál (dle manuálu)??? Zárověň bych chtěl mít po ruce i ladičku (Boss Tu-2). Jde mi vlastně o to, aby signál procházel co nejmenším počtem zařízení...prosím zkušenější poraďte. Díky - Dan Danes
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kombinace zapojení Midi controleru a Delaye

Příspěvek od Nero »

Ladičku měl zapojenou hned z kytarou. Je to nejpraktičtější z hlediska ovládání i z hlediska funkčnosti.

Co se týče DD7, nemá náhodou možnost připojení externího footswitche, kterým bys mohl dané funkce ovládat?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Daniel Danes

Nero píše:Ladičku měl zapojenou hned z kytarou. Je to nejpraktičtější z hlediska ovládání i z hlediska funkčnosti.

Co se týče DD7, nemá náhodou možnost připojení externího footswitche, kterým bys mohl dané funkce ovládat?
Re: Joo to je dobrej nápad, toho jsem si nevšimnul :wink: akorát s tou ladičkou ještě moc nevim, v racku bude bezdrát a stejně jako s tim Delayem, bych jí potřeboval dostat dopředu na board, ale napadlo mě ještě jedno řešení. Ten Voodoo Lab GCX má v sobě thru bypass, takže můžu v podstatě vytvořit smyčku směrem k bordu, do který zapojim ladičku s delayem a vrátim se zpět do racku, což už trochu zbořim původní podstatu otázky, ale jelikož na board, půjde MIDI kabel, stereo kabel na Wah pedal + kabel na Delay ovládání, tak už bude jedno jestli tam budou jeden, nebo dva :) Každopádně, nedala by se ta ladička zapojit právě přes ten Ground Control, namísto toho Volume pedálu?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No na tvým místě bych spíš přemýšlel nad kavlitní pedálovou ladičkou, než abych kupoval rackovou. Pokud ji chceš mít u sebe, je pedálová ladička optimálním řešením.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Daniel Danes

Nero píše:No na tvým místě bych spíš přemýšlel nad kavlitní pedálovou ladičkou, než abych kupoval rackovou. Pokud ji chceš mít u sebe, je pedálová ladička optimálním řešením.

Re: No jasně, vždyť tu já už mám Boss TU-2
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Promin, jsem z tvého předchozího postu nějak nabyl dojem, že ladičku budeš mít taky v racku, nějak mi to nemyslelo, moje chyba...

S tím TU to vymyslíš jendoduše Ze switcheru vyvedeš signál před Feed Thru (nebo jak se ten konektor jmenuje), na jeho konec připojíš TU a jestli to chápu dobře, tak ani signál z té ladičky nebudeš muset tahat zpět do switcheru, takže k pedalboardu potáhneš dva kabely - k ladičce a k footswitchi delaye.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“