Kombinace zapojení Midi controleru a Delaye
Pravidla fóra
-
Daniel Danes
Kombinace zapojení Midi controleru a Delaye
Ahoj všem, navrhuju si a postupně realizuju aparát a narazil jsem na jednu drobnost. Sestava bude mít schované veškeré efekty v racku, propojené tzv. Voodoo Lab GCX Guitar Audio Switcher-em a ovládané budou přímo dodávaným Ground Controllerem. Což je zařízení na propojení efektů až do 8mi efektových smiček, čímž dosáhnu toho že signál pujde vždy přes ten efekt, který zrovna potřebuji a zárověň zvládnu přepínat mezi jednotlivými aparáty a zrovna tak je to u Boss Delaye DD-7, kterým si mohu pomocí funkce TAP nohou nastavit rychlost opakování v dané skladbě a právě ten potřebuji mít v pedal boardu abych ho mohl ovládat manualně. Otázka zní: Je třeba táhnout kvůli jednomu efektu, z racku dva kabely(in,out) nebo je možné je propojit s Ground Controllerem, či jiným zařízením, které má vstup i výstup prý na volume pedál (dle manuálu)??? Zárověň bych chtěl mít po ruce i ladičku (Boss Tu-2). Jde mi vlastně o to, aby signál procházel co nejmenším počtem zařízení...prosím zkušenější poraďte. Díky - Dan Danes
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Kombinace zapojení Midi controleru a Delaye
Ladičku měl zapojenou hned z kytarou. Je to nejpraktičtější z hlediska ovládání i z hlediska funkčnosti.
Co se týče DD7, nemá náhodou možnost připojení externího footswitche, kterým bys mohl dané funkce ovládat?
Co se týče DD7, nemá náhodou možnost připojení externího footswitche, kterým bys mohl dané funkce ovládat?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Daniel Danes
Re: Joo to je dobrej nápad, toho jsem si nevšimnulNero píše:Ladičku měl zapojenou hned z kytarou. Je to nejpraktičtější z hlediska ovládání i z hlediska funkčnosti.
- Nero
- Rádce
No na tvým místě bych spíš přemýšlel nad kavlitní pedálovou ladičkou, než abych kupoval rackovou. Pokud ji chceš mít u sebe, je pedálová ladička optimálním řešením.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Daniel Danes
Nero píše:No na tvým místě bych spíš přemýšlel nad kavlitní pedálovou ladičkou, než abych kupoval rackovou. Pokud ji chceš mít u sebe, je pedálová ladička optimálním řešením.
Re: No jasně, vždyť tu já už mám Boss TU-2
- Nero
- Rádce
Promin, jsem z tvého předchozího postu nějak nabyl dojem, že ladičku budeš mít taky v racku, nějak mi to nemyslelo, moje chyba...
S tím TU to vymyslíš jendoduše Ze switcheru vyvedeš signál před Feed Thru (nebo jak se ten konektor jmenuje), na jeho konec připojíš TU a jestli to chápu dobře, tak ani signál z té ladičky nebudeš muset tahat zpět do switcheru, takže k pedalboardu potáhneš dva kabely - k ladičce a k footswitchi delaye.
S tím TU to vymyslíš jendoduše Ze switcheru vyvedeš signál před Feed Thru (nebo jak se ten konektor jmenuje), na jeho konec připojíš TU a jestli to chápu dobře, tak ani signál z té ladičky nebudeš muset tahat zpět do switcheru, takže k pedalboardu potáhneš dva kabely - k ladičce a k footswitchi delaye.
PetrPeter 1975 - 2008