Marshall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall

Příspěvek od Kinx »

je to hlavne o vkusu, me treba DSL nebavi i kdyz jsem jej taky slysel pouzite s dobrymi vysledky. mam radeji starsi marshally a pri rozhodovani dsl vs single recto bych si pravdepodobne vybral singla, ale treba by to nakonec taky vsechno bylo jinak. je to vsechno o vkusu, jak to clovek chce pouzit etc. nehlede na to ze recto je drazsi (i kdyz 20k za dsl mi osobne prijde hodne).
xaero

Příspěvek od xaero »

Ano, nove recto stoji 45k.
DSL za 20k je drahe? Ja tady nemluvim o bazaru ale o novem kusu z kytar.cz ;).
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
rene

Příspěvek od rene »

Ono taky srovnávat Mesu a Marshalla neni uplně nejlepší. Kdo má rád Marshall líbí se mu víc Marshall. Kdo zas Mesu tak pujde do ní. Srovnávat co je lepší neni uplně nejlepší
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
xaero

Příspěvek od xaero »

Jojo svatá pravda, já jsem šel do hudebnin jakožto člověk nezaujatý protože jsem neměl možnost hrát ani na jedno ale přesto jsem měl MESU za jakousi ikonu.
Svůj zvuk jsem si ale našel právě v Marshallu ;).
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak za novy kus je to pekna cena :) dulezite je ze jsi nasel co jsi hledal, o tom to preci je :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Zdravim,
měl bych prosbu na někoho kdo má marshalla, mohli byste mi přeměřit ty marshall krytky potenciometrů? průměr a délku?
Díky za pomoc 8)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
xaero

Příspěvek od xaero »

Myslíš tím Knoby? Jakožto to čím točíš?
Až budu doma tak jestli na to nezapomenu tak ti to napíšu.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jj přesně to myslím :wink: díky za ochotu 8)
St.Anley Tube Amps
xaero

Příspěvek od xaero »

Promiň úplně jsem na to zapoměl a jsem zase v práci dnes večer už to snad zvládnu :-D
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Daniel Danes

Re:

Příspěvek od Daniel Danes »

jonas1 píše:Na tvrdsi styly spis dokrmit 800 nebo 2000 bez nutnosti krabice, 900 hraje na nic (vyjma SL-X)..
Opravdu? to je zajímavé...tuhle hlavu používám už dost dlouho a nikdy mě zvukově nezklamala...Můžu vědět, proč je na nic???
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Subjektivní...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Daniel Danes

Re:

Příspěvek od Daniel Danes »

AndyACE píše:Takže do tvrdýho punkrocku by jste doporučovali to devítikilo? nebo třeba uplně jinej zesík? chtěl jsem pořídit mesu singla, ale nejsou peníze. Jo a mimochodem, dělá se to devitikilo v padesátce?
JCM 900 má přepínání, mezi 50 a 100W !!! Další výhoda je, že má signalizaci vadných lamp, to znamená, pokud se nějaká pokazí, okamžitě odpojí vadný pár z obvodu ale nechá tě dohrát koncert...
turbo_MaCk píše:
jonas1 píše:pouze se snazim naznacovat, ze 800 s dobrou dokrmovaci krabickou smete 900 i 2000:)
jinak taky nemam rad krabky, jedine "modulacni"..Marshally s vetsim zkreslenim mi neprijdou moc povedeny..
já bych řekl, že 800vka má gainu až až... Problém je ale v om, že MArshally sou značně předražený... Co si budem povídat, stačí kouknout na schéma. JE to jednoduchý jak facka a i s použitím kvalitních součátek se to dá postavit za daleko míň jak polovic!
Dobrý zvuk levně nekoupíš :wink:
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 6.09.2010 13:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Dark Axel: sloučený dva příspěvky, používej edit!
xaero

Rozměry knobu na Marshall

Příspěvek od xaero »

Stanley06:

Obrázek

Neni to uplně dokonale přesně protože nemám po ruce šupleru ale orientačně to stačí.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

oo diky Ti :)
St.Anley Tube Amps
xaero

Příspěvek od xaero »

Obrázek

Knob na Marshalla vypadá konkrétně takhle, ale to asi víš ......
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
kubog

Re: Re:

Příspěvek od kubog »

Daniel Danes píše:
JCM 900 má přepínání, mezi 50 a 100W !!! Další výhoda je, že má signalizaci vadných lamp, to znamená, pokud se nějaká pokazí, okamžitě odpojí vadný pár z obvodu ale nechá tě dohrát koncert...

To je síce pekné ale v hlasitosti to urobí minimálnu zmenu až žiadnu, a zvuk to podla mna pekne doserie. Všetky tieto half power prepínače a pentode/triode switche sú podla mna uplne na h***o. Zvuk to doserie tak že sa oplatí hrať na plnom výkone pretože to znie ovela lepšie. Ale ako marketing ťah dobré
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kubog píše:
Daniel Danes píše:

To je síce pekné ale v hlasitosti to urobí minimálnu zmenu až žiadnu, a zvuk to podla mna pekne doserie. Všetky tieto half power prepínače a pentode/triode switche sú podla mna uplne na h***o. Zvuk to doserie tak že sa oplatí hrať na plnom výkone pretože to znie ovela lepšie. Ale ako marketing ťah dobré
uplne tak cernobile bych to nevidel, treba do studia se kolikrat takto dosrany zvuk hodi na dovrstvovani kytar a pod. nicmene jsou to ficurky navic ktere jsou v 80% pripadu realneho pouziti (hlavne na podiu) k prdu, ono prepinani se taky da doresit vytahnutim paru koncovych lamp a prepojenim boxu do jineho vystupu s vetsi impendanci...
kubog

Příspěvek od kubog »

Súhlasím, napojenie do boxu s väčšou záťažou je ovela lepšie riešenie, zvuk ostane zachovaný a hrá to v globále tiššie.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ne, tak to nemyslel. Myslel to tak, že zapojíš box do jiného vystupu a vytáhneš pár lamp.
Kinx: Snad s menší impedancí ne? Třeba 16Ohm do 8Ohm.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
kubog

Příspěvek od kubog »

Fade: Máš pravdu, ako to čítam znova je to tak, už je neskoro. Ale samozrejme sa to dá urobiť aj tak ako som písal ja, zosík väčšiu záťaž v pohode zvládne a hrá to tišie.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“