Ruby

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
rudie
Kontaktovat uživatele:

Re: Ruby

Příspěvek od rudie »

SUK píše:opacne znamena prohodit drain a source? :shock:

mam ho zapojenej presne tak jak je ve schematu: gejt na vstup + pres 1M rezistor na zem, drain primo do plusu (nemam teda zapojenej stabilizator, jenom kond... bez nej to dela dost krutej bordel)

no a source jde pres kond, potenciometr, dalsi kond do vstupu na 386 - tonovou clonu zatim nemam zapojenou
Proste ten tranzistor oproti orig. schematu otoč o 180stupnu.... D a S je opačně...zkontroluj uzemnění, a proměř to multimetrem kde máš jaké napětí....a chybu určitě najdeš
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

rudie: zadny "proste to otoc" u me neexistuje... jakysi zakladni povedomi o elektronice mam, proto nechci nic oproti "originalnimu schematu" otacet... proto se ptam, jestli mam prohodit drain a source... zbejvaj uz mi posledni dva trandy a v GESu za chvilku zaviraj
Hodně budem někde...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

SUK píše:rudie: zadny "proste to otoc" u me neexistuje... jakysi zakladni povedomi o elektronice mam, proto nechci nic oproti "originalnimu schematu" otacet... proto se ptam, jestli mam prohodit drain a source... zbejvaj uz mi posledni dva trandy a v GESu za chvilku zaviraj
proste ten trandak tam dej opacne nez je nakreslenej v osazovacim planku ... J201 a BF245 maj pacicky presne naopak jen ta prostredni je porat veprostred uz je to tu zmíneno asi po 5.
pro názornost ti sek dam obrazek
tuto je J201 Obrázek
a tuto je BF245 Obrázek
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

ja to zatim hazim do nepajivyho pole a ridim se schematem... tzn zadny otaceni o 180 stupnu nebude, protoze to mam pripojeny tak, jak je to ve schematu (tzn elektricky spravne).
Hodně budem někde...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

SUK píše:ja to zatim hazim do nepajivyho pole a ridim se schematem... tzn zadny otaceni o 180 stupnu nebude, protoze to mam pripojeny tak, jak je to ve schematu (tzn elektricky spravne).
no dobrá . ale pochop ze zam davas jinou soucastku než pro jakou je ten plošnak navrzenej . když tam budes davat ten BF245 stene jako ten J201 tak to to nikdy hrat nebude..
Obrázek
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

ale pochop, ze ja to mam na nepajivy desce.... a neridim se fyzickou orientaci (tzn jestli ma bejt to obly na sever nebo na jih) ale ridim se udajema z datasheetu - pripojuju to tak, ze kde je v puvodnim schematu drain, tam pripojim drain, kde je v puvodnim schematu gate pripojim gate a kde je v puvodnim schematu source, tam pripojim source.

A jen tak mimochodem: kdyz to zapojim naopak, mam docela zajimavej generator hluku, ale na vstup to nereaguje stale vubec... ;)
Hodně budem někde...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

SUK píše:ale pochop, ze ja to mam na nepajivy desce.... a neridim se fyzickou orientaci (tzn jestli ma bejt to obly na sever nebo na jih) ale ridim se udajema z datasheetu - pripojuju to tak, ze kde je v puvodnim schematu drain, tam pripojim drain, kde je v puvodnim schematu gate pripojim gate a kde je v puvodnim schematu source, tam pripojim source.

A jen tak mimochodem: kdyz to zapojim naopak, mam docela zajimavej generator hluku, ale na vstup to nereaguje stale vubec... ;)
kdyz to mas na nepajivym poly (to sem prehlid) tak to zapoj podle schematu . jestli to poratdela bordel tak je chyba jinde ...
Obrázek
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

chyba, pokud tam nejaka je, tak je bud v samotnym trandu...

zapojeni mam urcite dobre (jestli je schema dobry), tim jsem si jistej....

jinak zbytek (tzn kdyz vynecham ten FET, volume etc) je uz OK - kdyz kytaru pichnu primo na dvojku, tak to hraje....
Hodně budem někde...
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

SUK píše:chyba, pokud tam nejaka je, tak je bud v samotnym trandu...

zapojeni mam urcite dobre (jestli je schema dobry), tim jsem si jistej....

jinak zbytek (tzn kdyz vynecham ten FET, volume etc) je uz OK - kdyz kytaru pichnu primo na dvojku, tak to hraje....
Měřil si to multimetrem??? proměř to, nebo ten trand skus mimo schema jestli se otevře, pokud ne tak zkus koupit nový
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

multimetr bohuzel zadnej nemam... a trandy uz jsem ozkousel 3 (!!!!) takze si rikam, jestli treba neni celkove tenhle typ k nicemu v tyhle aplikaci (a nebo jestli se neznici tak rychle, ze to nestoji za rec? )
Hodně budem někde...
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

SUK píše:multimetr bohuzel zadnej nemam... a trandy uz jsem ozkousel 3 (!!!!) takze si rikam, jestli treba neni celkove tenhle typ k nicemu v tyhle aplikaci (a nebo jestli se neznici tak rychle, ze to nestoji za rec? )

Blbost :) protože tenhle tranzistor tam má min 10lidí v tomto threadu včetně mě a funguje nám to....mrkni jestli máš uzemněný ten 1M odpor předtím, tranzistor a vstup....

EDIT:
Ten trand který ti v rubym nejede ti po vyndání z rubyho a odskoušení 'bokem' normálně spínal? pokud ano máš 100pro chybu ve schemat, pokud ne, mohlo se stát, že je proražený, a zkontroluj projistotu ještě jednou elektrody GSD jestli jsou zapojené tak jak maj
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

jo jen tak btw, mam verzi C toho trandu...

a zkusim ho teda, jakym napetim ho krmit na gejtu?

jinak 1M odpor u gejtu (vstupu) mam, 3300 na sourcu taktez....
Hodně budem někde...
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

SUK píše:jo jen tak btw, mam verzi C toho trandu...

a zkusim ho teda, jakym napetim ho krmit na gejtu?

jinak 1M odpor u gejtu (vstupu) mam, 3300 na sourcu taktez....
já mam taky verzi C a jede....pokud splníš vše co sme tu s CORE88 napsali (polarita, uzemnění, a správné propojení) musí to jet, pokud ne, tak si ten trand kup znovu
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

zbejva mi jeden posledni, na kterej jsem defakto nesahnul: jak ho pripojit pro ten test?

Drain na +, Gate pres rezistor (560ohm) treba do ruky, source pres rezistor (560ohm) na ledku a do minusu... ?
Hodně budem někde...
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

SUK píše:zbejva mi jeden posledni, na kterej jsem defakto nesahnul: jak ho pripojit pro ten test?

Drain na +, Gate pres rezistor (560ohm) treba do ruky, source pres rezistor (560ohm) na ledku a do minusu... ?
myslim že si to řekl přesně....ty odpory stačí přibližně....

EDIT:

BACHA NA PÁJKU!!!! unipolar. tranzistory jsou na ni haklivé, rvi to do patic nebo pokud to delaš na nepajivem zatim tak neni co řešit...akorat bych na Gate dal možná trochu víc než jen ruku ale i tak by to mohlo stačit....
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

fajn... tak jsem prave projel jeste datashity a zjistil jsem, ze jsem prehlidnul podstatnej detail - gate je na kraji :(
Hodně budem někde...
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

SUK píše:fajn... tak jsem prave projel jeste datashity a zjistil jsem, ze jsem prehlidnul podstatnej detail - gate je na kraji :(

vidiš :) a problém je vyřešen :)
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

rudie: ano, zda se ze je... jen teda budu muset asi trosku nejak poresit ten zvuk, protoze se mi vubec nelibi... prijde mi, ze to je tissi nez kdyz kytaru pripojim naprimo do 386, gain neni taky kdovijak megasilnej (jako necekam od toho metalovy delo :D ) a zvuk je takovej strasne stredovej, zni to jak rozhlasy na vesnicich :)
Hodně budem někde...
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

SUK píše:rudie: ano, zda se ze je... jen teda budu muset asi trosku nejak poresit ten zvuk, protoze se mi vubec nelibi... prijde mi, ze to je tissi nez kdyz kytaru pripojim naprimo do 386, gain neni taky kdovijak megasilnej (jako necekam od toho metalovy delo :D ) a zvuk je takovej strasne stredovej, zni to jak rozhlasy na vesnicich :)
Nečekej od toho nic extra:) je to fichtl na domácí hraní za pár šupů a taky jde o to jeké máš repro...ale mě to zvukově docela vyhovovalo na to co je vevnitř.... pokud si tam dal stejné hodnoty melo by to být docela v klidu :)
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Tak jako kraval to umi asi udelat slusnej, tak na 1/4 to uz prerve celej barak... Mit teda nejakej 100W, tak by to bylo znacky bouraci ceta ne? :D

Ukazka:
http://disk.jabbim.cz/suk@njs.netlab.cz ... zvuk01.ogg

Nejdriv cistej, potom par chordu s rozeplejma hamburgrama nacez (coz mi trva, zapojuju to rucofuco na desce) zapnu zkreslenej na max (+grit kterej je zezacatku vyplej).. a na konci, kdyz to zacne prdet tak to jsem stahnl tonovou clonu ....

jinak se omlouvam za kvalitu hrani - mam zamrzly prsty (i kdyz s nezamrzlejma a kdyz jsem rozehranej nehram o moc lip), kytaru jsem navic dva dny neladil a teplota se mi tu meni snad sinusoidou s amplitudou tak 4°C.... nahravano elektretovym mikrofonem....

Jinak - DIKY chlapi! Sice me ceka jeste dost prace (udelat z zesiku co se vali na stole kombo) ale ted uz to budou spis problemy s tim, ze jsem totalne mechanicky levej :)
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“