Marshall
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marshall
No, na to bych ale redši nespoléhal... 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Robím to tak už mesiace a bez problémov. Opačne je to už horšie ale napr. týmto sa mi len potvrdilo že JCM 900 je nezničiteľný amp. Na 16ohm nastavení som (v nevedomí) púšťal signál do 4ohm bedne, a to prosím vyše pol roka, k tomu plno skúšok kde to išlo niekoľko hodín v kuse + koncert. Ampu nič nieje 
Ten Slash signature je snad upravená JCM 800 ne?
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
V podstate áno, taká hotrodnutá JCM 800. Je to indentický model ako Silver Jubilee, len v inom kabáte.
Já jen že o něm mluvíš jako o JCM 900... Nebo máš i JCM 900?
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
O JCM 900 som hovoril ako o JCM 900. Mal som ho vyše roka, pár mesiacov dozadu som ho predal.
-
Daniel Danes
Re: Re:
Podle mě ne, ale to záleží na tom co od toho očekáváš. Stejně tak mě přijde uplně na h***o z toho tahat lampy, zapojovat boxy a hrabat v něčem, čemu nerozumim. Původní záměr byl vybrat zesík, tzn. vzít kytaru, naklusat na prodejnu a bez věškerejch hovadinek a efektů si to vyzkoušet, nachvíly to vopálit, pak říct, to se mi líbí, nelíbí a buď to vezmu nebo ne. A myslim si, že inženýři v Marshallu vědi proč to či ono dělají a podle mě to má svoje opodstatnění. Marshall neni jedinej na trhu a je z čeho vybírat. Mě moje JCM900 poslala zvukem "do kolen" a je mě jedno, jestli to má triodu, přepínání a bůh ví co. Hraje to skvěle, zvukově mi to sedí a splnilo moje představy. Nejsem Slash, ani Hendrix a troufám si říct, že nikdo z nás, takže si nemůžeme říct: "tohle je na nic, to tam nechci". A přesně jak jsem se tu dočetl, i Slash má svůj Signature model postavenej z JCM800, jediný co tam je navíc, je přepínání citlivosti vstupu a zapínání FXloop do obvodu, pár výstupů na box a jedem...aneb proč mrvit něco, co hraje perfektně samo o sobě...Když se někomu Marshall nelíbí, tak ať ho nekupujekubog píše:Daniel Danes píše:
JCM 900 má přepínání, mezi 50 a 100W !!! Další výhoda je, že má signalizaci vadných lamp, to znamená, pokud se nějaká pokazí, okamžitě odpojí vadný pár z obvodu ale nechá tě dohrát koncert...
To je síce pekné ale v hlasitosti to urobí minimálnu zmenu až žiadnu, a zvuk to podla mna pekne doserie. Všetky tieto half power prepínače a pentode/triode switche sú podla mna uplne na h***o. Zvuk to doserie tak že sa oplatí hrať na plnom výkone pretože to znie ovela lepšie. Ale ako marketing ťah dobré
Myslím si že to je diskutabilné, marketingové ťahy sú sviňa a úprimne nepoznám nikoho z okolia, počutia a ani len na fórach kto by používal Triodový mód. Všade sa ľudia zhodnú že sa s ním zvuk len skazí a hlasitostny rozdiel nieje skoro žiaden.Daniel Danes píše: ...myslim si, že inženýři v Marshallu vědi proč to či ono dělají a podle mě to má svoje opodstatnění.
Povedať si to môžeme. Podla mna ked to je na nič tak to ani nepoužívam. Zvuk sa podla mna strašne "znezkonkrétni" a hlasitostný rozdiel je zanedbatelny až nepočutelny, resp lepšie povedane nevyužitelný.Daniel Danes píše: ...Nejsem Slash, ani Hendrix a troufám si říct, že nikdo z nás, takže si nemůžeme říct: "tohle je na nic, to tam nechci".
Nie je, Slashov sig je Silver Jubilee v inom kabáte, rozdiely nižšie.Daniel Danes píše: ... A přesně jak jsem se tu dočetl, i Slash má svůj Signature model postavenej z JCM800, jediný co tam je navíc, je přepínání citlivosti vstupu...
Slučka sa neda vypínať a zapínať, resp vyradiť zo signálovej cesty.Daniel Danes píše:
...a zapínání FXloop do obvodu...
Dva výstupy boli aj na pôvodnej JCM800, Jubilee ma práveže naviac na skreslenie diódy a spravený prepínateľný clean kanál, ktorý ak oželieš sa dá použiť ako druhý gain kanál, napr na sóla.Daniel Danes píše: ..., pár výstupů na box a jedem...aneb proč mrvit něco, co hraje perfektně samo o sobě...
Mne sa Marshall páči a preto ho mám. Myslím že sme sa nepochopili, ja som iba písal že pre mna Pentode/Triode nemá využitie, nie že kvôli tomu konkrétnym aparátom opovrhujemDaniel Danes píše: Když se někomu Marshall nelíbí, tak ať ho nekupujeNeberte to zle, ale myslim si, že podobný diskuse, nemaj žádnej smysl...co si nevyzkoušim, to přeci nekupuju ne? A vždy máme dvě možnosti...
Anniversary s Triodovým modem a přepnutý na polovinu výkonu: hraje trochu jinak ale dobře. Píšou myslím že dává tak 25W. Od servismana jsem slyšel že ty přepínací Marshally jsou háklivý na párování lamp: ten co sme měli na zkušebně se starýma lampama hrál dobře jenom na Pentode a plný výkon. Po přelampování to šlo na Triodu dobře.kubog píše:Myslím si že to je diskutabilné, marketingové ťahy sú sviňa a úprimne nepoznám nikoho z okolia, počutia a ani len na fórach kto by používal Triodový mód. Všade sa ľudia zhodnú že sa s ním zvuk len skazí a hlasitostny rozdiel nieje skoro žiaden.Daniel Danes píše: ...myslim si, že inženýři v Marshallu vědi proč to či ono dělají a podle mě to má svoje opodstatnění.
-
Daniel Danes
Nie je, Slashov sig je Silver Jubilee v inom kabáte, rozdiely nižšie.Daniel Danes píše: ... A přesně jak jsem se tu dočetl, i Slash má svůj Signature model postavenej z JCM800, jediný co tam je navíc, je přepínání citlivosti vstupu...
Slučka sa neda vypínať a zapínať, resp vyradiť zo signálovej cesty.Daniel Danes píše:
...a zapínání FXloop do obvodu...
...nevidím důvod proč by to nešlo?
Dva výstupy boli aj na pôvodnej JCM800, Jubilee ma práveže naviac na skreslenie diódy a spravený prepínateľný clean kanál, ktorý ak oželieš sa dá použiť ako druhý gain kanál, napr na sóla.Daniel Danes píše: ..., pár výstupů na box a jedem...aneb proč mrvit něco, co hraje perfektně samo o sobě...
...nová AFD100 má výstupů 5
Mne sa Marshall páči a preto ho mám. Myslím že sme sa nepochopili, ja som iba písal že pre mna Pentode/Triode nemá využitie, nie že kvôli tomu konkrétnym aparátom opovrhujem[/quote]Daniel Danes píše: Když se někomu Marshall nelíbí, tak ať ho nekupujeNeberte to zle, ale myslim si, že podobný diskuse, nemaj žádnej smysl...co si nevyzkoušim, to přeci nekupuju ne? A vždy máme dvě možnosti...
Neměl jsem na mysli "starý Slash Signature" ale novou AFD100 kterou Slash právě testuje na Tour
Zdar, pořídil jsem si novou hlavu- marshall jmp 2203 - 1OOW master volume předchůdce osmistovky, rok výroby 1971. Jakou to může mít cenu? Dostal jsem nabídku na výměnu za marshall jcm 8OO 2204 - 50w. Uvažoval jsem, že bych to vzal, jak kvuli nižší watáži tak spolehlivosti, přecejenom už se s takhle starým zesíkem bojím jezdit po koncertech. Kolik bych si měl říct doplatek? Dík
Mám ho taky, jsou to úžasný zesíky. Já osobně bych ho za JCM 800 neměnil. JMP se mi zvukově líbí víc. Oba jsou jednoduchý zesilovače, poruchovost je malá, opravy poměrně jednoduchý, při pravidelné údržbě cca po dvouch letech měním jen lampy, elity v případě potřeby, jinak nic.
Cena závisí na stavu, většinou se pohybují v podobné cenové hladině.
Tyhle zesilovače se dělali od roku 1975 do 1981.
Cena závisí na stavu, většinou se pohybují v podobné cenové hladině.
Tyhle zesilovače se dělali od roku 1975 do 1981.
Chlápek co tuhle hlavu má už x let řikal že v tom JMP jsou původní trafa, který jsou kvalitnější než se dávaly do osmikil. Ale tak jako tak obojí zní jako old school Marshall.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
ja bych nemenil. zvuk je podobny, gainu to ma stejne (jmp je mozna min "jedovaty" a prijde mi ze je trochu vic do basu nez osmistovka, ale neporovnaval jsem to vedle sebe takze to o nicem moc nevypovida). myslim ze ty jmp chodej trochu draz nez osmistovky, pokud jsou v dobrym stavu. jak pise krasty, jsou to drzaky. co se tyce spolehlivosti tak si s osmikilem nepolepsis, protoze to uz je taky minimalne 20 let stare
moje srdcovka je obycejnej horizontal input 2204, ale prijde mi to nahraditelny vpodstate kazdym zesakem z tyhle serie (tj i jmp).
jinak gratulace k super zesaku
jinak gratulace k super zesaku
Žádnou, protože 2203 se v roce 1971 nevyráběla. Ta se začla vyrábět až v roce 1975. Uvnitř máš štítek s ručně psanými daty kontroly a výroby. Buď to není 2203 nebo to není z 1971 nebo je to poskládaný.Latam píše:Zdar, pořídil jsem si novou hlavu- marshall jmp 2203 - 1OOW master volume předchůdce osmistovky, rok výroby 1971. Jakou to může mít cenu?
Safra, asi se budu muset podívat. Maník co mi to prodával tvrdil, že je to rok 71. Ale jina všechno vypadá a hraje jak má.Cybermuff píše:Žádnou, protože 2203 se v roce 1971 nevyráběla. Ta se začla vyrábět až v roce 1975. Uvnitř máš štítek s ručně psanými daty kontroly a výroby. Buď to není 2203 nebo to není z 1971 nebo je to poskládaný.Latam píše:Zdar, pořídil jsem si novou hlavu- marshall jmp 2203 - 1OOW master volume předchůdce osmistovky, rok výroby 1971. Jakou to může mít cenu?
nahod fotky a uvidi se.
Máš tam vyražený sériový číslo (vedle vypínačů), to se dá identifikovat, a jak psal Cybermuff, na šásku kolem traf se lepily štítky kontroly při výrobě.
Edit: Štítek je na druhý straně než jsou trafa a u starších verzí se sériové číslo razilo dozadu k popisu.
Edit: Štítek je na druhý straně než jsou trafa a u starších verzí se sériové číslo razilo dozadu k popisu.
Naposledy upravil(a) krasty dne 22.02.2011 15:07, celkem upraveno 1 x.
Hned jak se dostanu na zkušebnu, mrknu na to a případně nafotím.
Tak jo, dovnitř jsem se nedíval, měl jsem jenom chvíli. Ale seriové číslo je 006091