Rage Against The Machine

Vše o kapelách a hudebnících ...
Legi

Příspěvek od Legi »

nedávno jsem narazil na solový projekt Toma Morella The Nightwatchman. Byl jsem docela překvapený, když jsem to slyšel poprvé.
např. http://www.youtube.com/watch?v=vZnuGbCx ... re=related
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Morello je jeden z mych nejoblibenejsich hracu a RATM jsou pro me srdcovni zalezitost, byl jsem se na nich v lete podivat v parizi na jednom z jejich poslednich evropskejch koncertu (rock an seine) a mimo toho ze me tam malem uslapali tak to bylo uzasny :) docela me dostalo ze narozdil od takovejch NIN hrali na tom turne ruzny playlisty, ten koncert na kterym jsem byl byl docela rovnomerne rozprostrenej mezi prvni desku, evil empire a battle of LA. hrali veci co jsem vubec necekal ze budou hrat, treba vietnow nebo war within a breath :) zacinali tim stylem ze na podium prisli v mundurech ala guantanamo a asi dve minuty nehnute pred lidma stali v rade za zvuku siren s pytlema pres hlavu. pak prisli technici, brada odvedli za bici, toma s timem navlikli do nastroju, zakkovi podali mikrofon a s pytlema pres hlavu zacli hrat bombtrack - masakr. morello me celkem rozsekal tim jakej je to proste profik, kterej co se tyce kytary uz vubec nic neresi, muze si delat na podiu co chce a vsecko zahraje 100% profi.
impact

Příspěvek od impact »

Legi píše:nedávno jsem narazil na solový projekt Toma Morella The Nightwatchman. Byl jsem docela překvapený, když jsem to slyšel poprvé.
např. http://www.youtube.com/watch?v=vZnuGbCx ... re=related
Když už jsi to nakous, tak tady Tom Morello hraje s jednou z mých dalších oblíbených kapel, kapelou Filter. Na akustiku!

http://www.youtube.com/watch?v=EhPcKAKa ... re=related
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
daalbarizer

Re: Rage Against The Machine

Příspěvek od daalbarizer »

A sledujete nekdo novy projekt Toma Morella a Bootse Rileyho? Jmenuji se Street Sweeper Social Club (puvodni nazev byl jenom Street Sweeper) a je to celkem pecka, momentalne koncertuji jako support na turne Nine Inch Nails/Jane's Addiction nazvanem NIN|JA. Tady maji volne ke stazeni zatim jedine dva studiove tracky (prvni studiove album ma byt vydano 16. cervna): http://www.ninja2009.com/ (6 tracku, 2 od NIN, 2 od JA a 2 od SSSC) - jenom tam zadejte svuj email a prijde vam link, jsou tam vsechny kvality od MP3 az po FLAC :) Prijemny poslech.

edit: A komu se nechce stahovat, tak nalevo na strance v prehravaci jsou ty tracky taky, dokonce i jeden dalsi - Fight! Smash! Win!

Jinak k Morellovi, jeden z mych hodne oblibenych kytaristu, videl jsem ho minuly rok s RATM na Rock im Park a behem sola v Sleep Now in the Fire jsem se malem posral blahem :)
Zejus

Příspěvek od Zejus »

tak nejoblibenejsi songy Freedom, Wake Up, Bullet in head.... ve Freedom je prekrasne solo a prekrasne jednoduche ale nikdy se mi nepodari zahrat ho jak morello :(
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Výborná kapelka
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
miky747

Příspěvek od miky747 »

prosímvás, asi to sem nepatří ale nevíte jak zahrát sólo u Bullet in the head ?
viz http://www.youtube.com/watch?v=9TDgkOOlbwg konkrétně od 1:13 - 1:24
já vím že Tom Morello to ukazoval taky v jednom videu ale stejně jsem o moc chytřejší nebyl :?

mimochodem RATM úplně žeru, je to božská skupina , snad vydaj nový cédo
Kdo si hraje, nezlobí.
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

No jak tam pořád honí ten přepínač, tak to je killswitch (o killswitchi je tu i jeden topic na foru). Killswitch mu v jedne poloze propouští signál z kytary a v druhé ne :D . A to dělá ten jeho sound, jinak taby na tohle jsou normálně k mání tuším. Čekni tohle http://www.youtube.com/watch?v=Eg-nF8jG3Hc tam je pěkně vidět, jak s tím pracuje.
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Pro upřesnění, není to killswitch, ale přepínač snímačů, kdy je jeden snímač se staženou hlasitostí a druhý ne.. :wink:
miky747

Příspěvek od miky747 »

Jo já vím co je killswitch aj jak ho honit :D , ale nevím jak vytvořit ten základní zvuj kterej se přeušuje tím killem , zní to skoro jak zpětná vazba. tady on to ukazuje aj říká jak na to ale stejně to nedokážu napodobit > http://www.youtube.com/watch?v=arWHSC3gQkA v čase 5:24 .

jinak díky za rady :)
Kdo si hraje, nezlobí.
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Tak to je zpětná vazba a tremolo pákou ohýbá ten tón..
miky747

Příspěvek od miky747 »

Ok, tak to bych měl, akorát už jen udělat tu zpětnou vazbu a jelikož mám Amp. Ibanez 10G tak se mi podařilo udělat jen tu vysokou zpětnou vazbu , nic vzdáleně podobnýho tomuto :cry: ,nevíte někdo jak na to, jak hodně je potřeba mít vosolený kombo a tak ?
Kdo si hraje, nezlobí.
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

TOP 4 songy, co se týče mě jsou:
1) Wake Up
2) Guerilla Radio
3) Killing In The Name
4) Freedom
AHOJ.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Bombtrack ne ? :-)
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

napada me jeste Testify, Renegades of funk nebo treba Bulls on parade (coz jsme mimochodem uz hodne davno hrali na skolnim koncertu jeste :D )
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Calm Like a Bomb
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Za mě Mic Check :wink:
bukvice