Jolana

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Luky

Re: Jolana

Příspěvek od Luky »

Zdravíčko...Mám velkej problém..potřebuju kobylku na jolanu neoton http://www.jolana.cz/neoton/ nemá někdo ?:( nedokázal by mi někdo poradit,kde by případně šla udělat? moc děkuju za info,,,
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Podobnou mají u Alexe www.alexim.cz , jinak jí vyrobí každý zručnější kytarář (Mám na mysli kytaráře, nikoli šroubovače placatejch kytar z čínskejch polotovarů :lol: )
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
majmo

Příspěvek od majmo »

Zdar, opravuji staré Studio a zasekl jsem se momentálně u přepínačů, dělám je podle tohoto návodu
http://www.galepp.com/frame-e/frameset-gitarre-e.htm

dole dává magnety do hmožděnek.. a já se ptám jestli by někdo nevěděl z čeho ty magnety vymontovat, je to blbá otázka ale než začnu šmejdit na aukru tak se s tim třeba už někdo setkal a ví kde je vzít... :) díky
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Fíha tohle téma mě naplňuje phrdostí jak se tady to jméno Jolana skoloňuje a na druhou stranu jsem naplněn studem, že doma žádnou nemám, protože když vemu v potaz to že se mi vyráběly "za barákem" a doma ani jedna Jolana docela trapas :D asi začnu šetřit... :-) :twisted:
majmo

Příspěvek od majmo »

Mjkl píše:Fíha tohle téma mě naplňuje phrdostí jak se tady to jméno Jolana skoloňuje a na druhou stranu jsem naplněn studem, že doma žádnou nemám, protože když vemu v potaz to že se mi vyráběly "za barákem" a doma ani jedna Jolana docela trapas :D asi začnu šetřit... :-) :twisted:
Jolany nejsou nějaký extra nástroje ale maji duši :)
Umbrtce by se líbíly.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já vím, ale některé co jsem tady četl znějí dobře jen se jí trochu věnovat :-)
majmo

Příspěvek od majmo »

chce to vybrat správný kus :) ale rád bych si sehnal třeba jen nějaké staré tělo a přispůsobil si ho k obrazu svému :)
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Tak vsechno nejlepsi k svatku, at vam vsem pekne hrajou :D
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Myslíte že se vyplatí koupit starou diamantku a kompletně na ní vyměnit HW?
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

AntaresX9 píše:Myslíte že se vyplatí koupit starou diamantku a kompletně na ní vyměnit HW?
Ne, to spíš jen nahradit původní kobylku nějakou rollerovou variací na ToM a zbytek opravit, vyčistit, promazat a seřídit.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me ne, pokud to chces jako kytaru na hrani a ne jen kutilskej projekt. ty kytary jsou od zacatku spatne vymysleny takze je velmi mala sance ze bude nejaka hrat dobre (jako stat se to muze, ale je to jedna z deseti tisic :))
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Dobře hrála první serie - kobylka bez pružin a lepší krk.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
dupetekone

Typ JOLANY?

Příspěvek od dupetekone »

Dobrý den, věděl by někdo, o jaký typ jolany se jedná, díky za odpověď
sériové číslo 70986
foto: http://dupetekone.rajce.idnes.cz/nasten ... 013464.jpg
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 16.05.2013 10:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, díky ;).
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jolana hurricane
carver

Příspěvek od carver »

hodne zmrzačený hurricane alebo uragan, ani boh nevie aký bol medzi nimi vlastne rozdiel :D
Koudelnik

Příspěvek od Koudelnik »

Koupil jsem cca před dvanácti lety jednu černou Diamantku za docela pěknou cenu. Zcela náhodou jsem trefil zrovna na ten lepší kus. Moc jsem na ní nehrál, ale minulý rok jsem si udělal radost a trochu jsem zainvestoval. Vyměnil jsem ladící kolíky, které byly dost vyžvejkané a koupil ke kobyle snímač od Seymoura SD-Invader. Od toho minulého roku jsem s tou Jolanou srostl a tu kytaru už nikdy nedám z ruky. Stala se zní moje nejoblíbenější kytara.
Ano, někdo tu správně napsal, že ta kytara má duši :)
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Svátek JOLANY

Příspěvek od kocour »

:idea: :idea:
Mimochodem: http://www.idnes.cz/
Neděle, 15. září 2013. Svátek má Jolana.
:D
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ma nekdo tuseni, jestli jde do Alexandry (prvni verze s jednim prepinacem, blistivy snimace jako na tornadu) narvat bez zasahu nejaky minihb nebo p90? co jsem to omeroval, tak velikostne snimace (vc roztece sroubu) odpovidaji tomuhle

Obrázek

ovsem netusim, jestli tam nebude nejaky zadrhel
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Napiš p.Tůmovi (MT Poor), udělá ti je na míru. i se zvukem:-) .http://www.tumapickups.com/
Ten borec ví, co dělá a i poradí.
carver

Příspěvek od carver »

Pôvodné otvory pre snímače na Alexandre sú 34 x 90 mm, takže snímač s rozmermi ako na tvojom obrázku tam v pohode vôjde.
Zádrhel by som ale videl v hĺbke, pretože v miestach kde má snímač tie plechové ušká so zdvíhacími šrobami, prechádzajú telom Alexandry pozdĺžne výztuhy. Do tých bude treba na 99% zafrézovať miesto pre ušká snímača. Ja som to pre humbuckre prehlboval o cca 8 mm.
Ďalšia vec je špalík z lože krku, ktorý prechádza asi do polovice otvoru krkového snímača, ale ten by nemusel byť problém, záleží od konkrétneho snímača.
A do tretice :D asi žiadny typizovaný rámik snímača nezakryje pôvodné diery po skrutkách z jolaňáckeho rámika
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“