Kúpa - Ibanez RG370DX-BK
Pravidla fóra
Kúpa - Ibanez RG370DX-BK
Zdravím, ako "minimalne pokrocily" zaciatocnik uvazujem nad kupou Ibanez RG370DX ..
a zaujimalo by ma par veci,
1. Edge III tremolo (floyd) - nemam s "floydom" skusenosti (ani neviem ci je tremolo na tomto kuse pouzitelne)
2.jeden "tone" potenciometer (pouzitie hlavne pri polohe "jedna cievka z HB + stredovy snimac)
3. hmatnik - "zralocie zuby" - nie je to problem ? (hlavne ci sa to "nesmyka" pri bendoch)
dakujem za ochotu
E.
1. Edge III tremolo (floyd) - nemam s "floydom" skusenosti (ani neviem ci je tremolo na tomto kuse pouzitelne)
2.jeden "tone" potenciometer (pouzitie hlavne pri polohe "jedna cievka z HB + stredovy snimac)
3. hmatnik - "zralocie zuby" - nie je to problem ? (hlavne ci sa to "nesmyka" pri bendoch)
dakujem za ochotu
E.

ruky(každá ľavá)-->Dunlop Jazz III/Stuby 1.0-->Ibanez RG370DX ,Ibanez V72ECE --> Guitar Rig 4+milion presetov
krabičky:ZveX Fuzz Factory, DoD Yngwie J. Malmsteen 308, Ibanez TS-9/808 modded , MXR Phase 45 - homemade
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Kúpa - Ibanez RG370DX-BK
1) Edge III je kvalitní - v sekci hardware je o něm i dost podrobný thread s návodem, jak s ním zacházet
2) Jeden tone stačí
3) Hmatník problém není.
A tak celkovo - kytara je to kvalitní, koupi můžu doporučit.
2) Jeden tone stačí
3) Hmatník problém není.
A tak celkovo - kytara je to kvalitní, koupi můžu doporučit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ahoj, diky za odpoved
(a pardon ze som si niektore veci nedohladal) a asi do tej RG370DX pojdem
aspon co som videl a pocul tak sa mi pozdavala...
inak ako zaciatocnik sa "floydu" bojim ale snad sa to zvladne
inak ako zaciatocnik sa "floydu" bojim ale snad sa to zvladne

ruky(každá ľavá)-->Dunlop Jazz III/Stuby 1.0-->Ibanez RG370DX ,Ibanez V72ECE --> Guitar Rig 4+milion presetov
krabičky:ZveX Fuzz Factory, DoD Yngwie J. Malmsteen 308, Ibanez TS-9/808 modded , MXR Phase 45 - homemade
Cau koukal si na serii S? Řekl bych že v hardwarovejch věcích bude lepší 
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
- Nero
- Rádce
Je to to samé. Jen má "chytřejší" ZR tremolo. Ale to bych rozhodně neviděl jako zásadní důvod, proč opustit RG, které mají svá speficika, zejména zvukově jsou jinde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ano, S seriu som pozeral a nevyhovuje mi v niektorých veciach.. a to hlavne spomenul Nero 

- DL
- Kontaktovat uživatele:
Cus, kámoš ji má. Měl jsem možnost ji osahat.Elmoore píše:Zdravím, ako "minimalne pokrocily" zaciatocnik uvazujem nad kupou Ibanez RG370DX ..
1/Tremolo je v principu v pohodě, nevím ale jak je to s kvalitou materiálů a dlouhodobé výdrže.
2/jeden tone je kolikrát běžný, vystačíš si
3/hmatník je v pohodě, krk padne do ruky, jumbo pražce, hmatník je rovnější než na mé Cortce.
Šel bych do ní, ale v mém případě bych okamžitě bloknul tremolo, protože ho nepotřebuju a nechci.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Ahoj, z vlastnich zkusenosti muzu jen doporucit, mam ji cca rok a jsem sni veli spokojen.
Ted je jedna pekna na Aukru a zatim za par korun. Jinak ja jsem s ni taky spokojen. Perfektne drzi ladeni, takze tremolo v pohode.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
já si nedávno koupil její sestřičku RG350DX a maxilalní spokojeost. jen bejt tebou tak bych si jí napřed vyzkoušel protože ten uzoučkej krk nemusí sednout každýmu.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ibanázek mi pod rukama prošlo už opravdu hodně, jsem jejích "skalní fanoušek", nedám na ně dopustit
Vyhovují mi jak po hudební, tak po pohldostní stránce. Ale vím, že je spousta lidí co prostě tak úzké krky nesnesou. Neposkládají prsty, nebo jim to prostě nevyhovuje. Někdo zase nemá rád inf. snímče - nejsou nejlepší, ale ani nejhorší (taky mám v plánu je vyměnit). Takže jediné co můžu proadit je ozkoušet a uvidíš sám. Snímače se kdyžtak dají vždy vyměnit. Jinak celkové zpracování (můj názor) mnohdy na jedničku.
naopak, krk mi vyhovuje narozdiel od stratu kde mi velakrat vo vyssich polohach ten krk dost vadil...
inak btw mohol by mi niekto vysvetlit rozdiel medzi RG370DX a RG350EX ?
dik
e.
inak btw mohol by mi niekto vysvetlit rozdiel medzi RG370DX a RG350EX ?
dik
e.

ty kytary sou zkoro stejný jedinej rozdíl je ten pickguard , způsob namontováný snímačů (vedení kablíků) a ta 370ka má ze zadu vyfrézovanou kapsu na potenciometry.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Nero
- Rádce
Proporce těla mají totálně stejný. Jde opravdu jen o pickguard (a tedy uložení eleektroniky) a věci týkající se barvy.
PetrPeter 1975 - 2008
Pokud bys chtěl, já tuhle 350DX prodávám
v perfektním stavu popř se ozvi 
dakujem velmi pekne ale uz mam viac menej dohodnutu RG370DX a na 350tku som sa pytal len pre info 

tak už mám túto krásavicu doma (RG370) a zatial to vyzera na velmi slusny stroj, dakujem za rady
pripadne mozete lock alebo ponechat toto vlakno inym generaciam 

- Nero
- Rádce
Ponecháme ho jiným generacím, třeba někomu pomůže
Každopádně congrats k nákupu a ať to hraje ke spokojenosti...
Každopádně congrats k nákupu a ať to hraje ke spokojenosti...
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
To je zhovadilostNero píše:Je to to samé. Jen má "chytřejší" ZR tremolo. Ale to bych rozhodně neviděl jako zásadní důvod, proč opustit RG, které mají svá speficika, zejména zvukově jsou jinde.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote