Levná kytara pro začátečníka

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Re: Levná kytara pro začátečníka

Příspěvek od Wocass »

Tak v tomhle boji se postavím k Flajtroj. Myslím, že je lepší koupit něco silnějšího a krotit to na volume, než slabé chrastítko. Navíc aspoň tím trochu bude myslet i do předu, kdyby chtěla hrát i jinde než-li v paneláku.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

(:janca:) píše:Rozmyslím si to, ale stejně mám z toho bazaru trochu strach.....jinak...ovlivňuje něco to dvouzvratné tremolo?
No docela ano, pokud bude aušusové, jakože u takto levných kytar bývá, tak ti nebude kytara držet ladění, mohou být méně naplé struny (myšleno tak, že když budeš hrát bend, tak se bude tremolo prohýbat). A u špatných tremol je pak opravdu sranda samotné ladění. Já jsem zastánce pevných kobyl :D A když už dvojzvratné tremolo, tak pořádné.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
(:janca:)

Příspěvek od (:janca:) »

no tak to asi přece jenom zůstanu u té Cort G-250...jenom bych se ještě zeptala jestli někdo nemáte tušení, jak velký rozdíl je ve srovnání Cort G-110 a Cort G-250??
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Rozhodně ta G 250 bude lepší. Myslím, že Flajtr tu psal, že ta 110 má tělo aghatis zatímco ta 250 lípu. 5ti polohovej přepínač a push- pull poťák, takže tam bude i větší škála zvuku. Ale opravdu být tebou bych zkusil ten bazar. Věř nám :wink: Seženeš tam lepší kytaru za ty peníze.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Aspoň se zkus po tom bazaru mrknout :D Ohledně toho dvouzvratného tremola, vše se dá do jisté míry seřídit, u levných FR tremol bývá problém predevším v opotřebování materiálu, pak si tremolo začne dělat co se mu zlíbí, a hlavně tremolo se dá zablokovat aby se nehýbalo, je to otázka pár minut a je z toho supr kytara, takže sice se budu opakovat, ale nezapomínej ani na tu yamahu :wink:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tak a těd vhazuju něco co by se mohlo líbit, cena je sice 4000, ale nástroj je to nesrovnatelnej !
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Flajtr píše:Tak a těd vhazuju něco co by se mohlo líbit, cena je sice 4000, ale nástroj je to nesrovnatelnej !
Rozhodně jsem pro. Za tu cenu, parádní nástroj. Rozhodně doporučuji všemi deseti. Tenhle nástroj, je opravdu někde jinde...Tahle kytara nějakou tu chvíli vydrží. Rozhodně lepší investice než do těch levnějších Cortek. Plus tahle je už určitě vyhraná. Plus kobylkový SD snímač.

Dobrou kytaru jsi vyhlídl, kdybych už neměl to svoje opečovávané pádlo, šel bych do ní!
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5

tak o téhle teda budu hodně uvažovat ......zdá se mi být dobrá, ikdyž o kytarách nevím skoro nic :D ...až na tu barvu teda....ale tak pokud není poškozená, bude asi o hodně lepší než ta G-250....a když to říkáte no....:D:D:D...po případné koupi budu teda uplně na dně ale tak ta brigáda to jistí :lol: díky za tip :wink:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Elkesar píše:
Flajtr píše:Tak a těd vhazuju něco co by se mohlo líbit, cena je sice 4000, ale nástroj je to nesrovnatelnej !
Rozhodně jsem pro. Za tu cenu, parádní nástroj. Rozhodně doporučuji všemi deseti. Tenhle nástroj, je opravdu někde jinde...Tahle kytara nějakou tu chvíli vydrží. Rozhodně lepší investice než do těch levnějších Cortek. Plus tahle je už určitě vyhraná. Plus kobylkový SD snímač.

Dobrou kytaru jsi vyhlídl, kdybych už neměl to svoje opečovávané pádlo, šel bych do ní!
Já si taky říkám, nemít to svoje poupravovaný a "vytuněný" monstrum tak bych ji i bral :D Naprosto jednoduchá kytara na které není co pokazit...doporučuju

No tak když sem konečně na tu kytaru sehnala peníze a šla sem, že tu kytaru koupím...autor inzerátu mi napsal, že tu kytaru den předtím prodal. :( :) :) ....no budu hledat dál :lol:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Wocass píše:
(:janca:) píše:Rozmyslím si to, ale stejně mám z toho bazaru trochu strach.....jinak...ovlivňuje něco to dvouzvratné tremolo?
No docela ano, pokud bude aušusové, jakože u takto levných kytar bývá, tak ti nebude kytara držet ladění, mohou být méně naplé struny (myšleno tak, že když budeš hrát bend, tak se bude tremolo prohýbat). A u špatných tremol je pak opravdu sranda samotné ladění. Já jsem zastánce pevných kobyl :D A když už dvojzvratné tremolo, tak pořádné.
Ty jsi wocass :wink: Samozřejmě že plovoucí tremolo při bendu či ladění uhýbá, protože funguje na principu stejného tahu strun a pružin. Pokud za jednu strunu zatáhneš, pružiny se napnou víc a tremolo uhne, čímž povolí ostatní struny. Ale to jen pro doplnění, chápu že jsi to myslel tak, že na floydu je co zmrvit a že je s tím práce navíc, zvlášť u šmejdu :)

Dobrý den,
Tak jsem dnes opět hledala po bazaru....co říkáte na tuto kytaru?(Jenom opakuji že s kytarami nemám vůbec žádné zkušenosti, neumím na ni hrát a plánuji se to sama učit)....máte někdo zkušenosti...?...jaký na ni máte názor?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Co je to zač netuším, nikdy jsem se stím nesetkal, ale vypadá jako věrná kopie Jacksona. Nemusela by hrát zle, ale chce to pořádně před koupením ozkoušet. Takže radím vzít někoho kdo pozná zda kytara hraje nebo ne a zkoušet a zkoušet :)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Black Winter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Winter »

Ano ano, Cortky jsou nejlepsi volba ;) ... Podle me i daleko poctivejsi vyroba nez Squier i Epiphone... Zkratka jedine korejec muze rict japoncovi, cinanovi a tak, ze jsou proti nemu lenosi... Jako zastance Les Paulu bych doporucil treba tuto http://kytary.cz/cort-evl-z4/HN103269/ , pokud priplatis korunu, mas ji i s aktivnima snimacema a lepenym krkem, coz je supr, ( EVL Z 6) ... Sam jsem zacinal na tu Z 4rku a mela hodne pohodlny krk a asi nejlepsi za maly peniz co se da poridit... Na bazaci se sezene treba za 3 500... Jinak vyber je tam velky u Cortu vcetne tvaru, kazdy ma to sve ;)...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Rovněž jí můžu do začátků doporučit, ale s tím, že pokud dotyčný hledá Les Paula, tak ať hledá jinde. S jinými snímači se z té kytary dá dostat mnoho zvuků, ale celé je to ztracené někde mezi Stratem a Les paulem. A i tvarem je to trochu jinde.
A pokud je řeč o Z6, tak ta už moc levná není.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Teď byla na bazaru Z6 myslím s EMG 81 a 60 za nějákých 5 litrů
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak to pak jo.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
warior

Příspěvek od warior »

Zdravím. Mám prosbičku ohledně výběru ze dvou kytar a to:

http://www.bachmusik.com/bach-pl-3-sb_p28
nebo
http://kytary.cz/epiphone-g-400-lh/HN086452/

můžete poradit, která je lepší děkuji.

No já bych potřebovala něco v rozmezí 3-4 tisíc....já kvalitu kytary nepoznám a bohužel nikoho takového neznám...poraďte, díky :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“