Konkretne se mi libi 60s Jazz bass (ve Fiesta Red
Diky vsem za pomoc
Rikas teda zvuk fajny? Ja chci totiz nejakyho JB s klasickym JB zvukem (ne Deluxe) a uz vic kvalitniho (ne Standardky, byt RW je taky z Mexika). American Standard nechci a ostatni uz maji jiny finty, ktery uz nejsou klasicky jazzbasový...Jazzman píše:Hrál jsem jen na Jazzbass a Telecastera a oba nástroje mě dost překvapily. Zjevně se Fender snaží vyrobit novou módu, tak si dávají záležet na materiálu. Kdyby mě neštval krk vzadu orvaný tak, že to ruší při hře, tak už jednoho RW mám. Vím, že si už pár lidí koupilo RW kytaru a nechali si největší prasárny opravit od kytaráře, ale to nejsem ochoten udělat.
V Music-city, proc?Nesst píše:Kdes to zkoušel?
Jen mě zajímalo, kde je majíKIWI píše:V Music-city, proc?Nesst píše:Kdes to zkoušel?
Maji tam posledniho (meli pred tydnem) ve fiesta red a ve sleve o 10k...byt to sunburst, tak to snad vemu nebo coNesst píše:Jen mě zajímalo, kde je majíKIWI píše:V Music-city, proc?Nesst píše:Kdes to zkoušel?
profil krku je, samozřejmě, super, ale jeho nerovnoměrné oškrábání mě štvalo, možná je každý kus odřený jinak, ale asi ne o moc. Jestli hraješ rock, tak ještě zkus Geddy Lee, má více basů a výšek než jiné jazzbassy a ještě o trochu tenčí ( více plochý ) krk. Mám ji asi 2 měsíce a docela mě baví.Nesst píše:Závist
Nejakyho nerovnomernyho oskarabani jsem si nevsiml...vse bylo pouze kosmeticke a ve hre jsem to abasolutne nepocitoval...Jinak vic basu a vysek nepotrebuju, tlacim stredy.Jazzman píše:profil krku je, samozřejmě, super, ale jeho nerovnoměrné oškrábání mě štvalo, možná je každý kus odřený jinak, ale asi ne o moc. Jestli hraješ rock, tak ještě zkus Geddy Lee, má více basů a výšek než jiné jazzbassy a ještě o trochu tenčí ( více plochý ) krk. Mám ji asi 2 měsíce a docela mě baví.Nesst píše:Závist
Model Marcus je trochu problém, kombinace jasanu s celojavorem je u levnějšího nástroje ošidná, vyrovnanost tónu trpí a můžeš narazit na dobrou i úplně blbou basu.
Když mě Juraj Griglák nechal zahrát na svůj Jazzbass Sadowsky ze stejného materiálu, tak jsem pomalu brečel, s tím zvukem můžeš dělat demolice. Každý tón jako rána kladivem, přitom s nádhernou barvou a zvuku plná místnost.