Marshall JCM 800 , 900 či Bugera 1990?
Pravidla fóra
Re: Marshall JCM 800 , 900 či Bugera 1990?
A já radím poslechnout si i 4100. Ted nedávno jsem ho měl na zkušebně vedle mého osmikila, zvuk dost jiný, ale taky mě bavil. Kdybych měl možnost, nechám si oba ty zesáky. Takže ti spíš poradím to ozkoušet. Devítikila jsou na bazaru furt ze všech částí rep. tak si můžeš domluvit třeba nezávaznou schůzku a ozkoušet.
A to máš původní 2205 s diodama nebo už nějak předělanou? Že si trochu rýpnu, tak 2205 mi v původní podobě k srdci fakt nepřirostla - to kvůli těm diodám na zkreslení... V tom je mi koncepce SL-X podstatně, podstatně bližší...Latam píše:...Aparatura: Marshall JCM 800 2205 + 2xG12T-75...
- Black Winter
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, to video jsem uz videl, ty komba se mi zdaly zvukove dost blizke, jak Marshall, tak ta Bugera.... Jeste se chci prosim zeptat, ze se mi stane, ze nebudou penize na dejme tomu toho Marshalla z bazace a budu chtit najit nake kombo na bazaru do 10-12 tisic, ale aby krasne hralo ten rockovy zvuk proste podobne tomu devitikilu ci Bugere ohledne zvuku, ale kombo... Tak ohledne tohodle bych chtel jeste poradit prosim... Dik za prispevky lidi 
Mám to nejspíš s diodama, ale zvukově mi vyhovuje dost. Bohužel jsem nemohl přímo porovnat s 2204. O odstranění těch diod přemýšlím, možná třeba přepinatelně (na footswith?). Mohlo by to zajímavě rozšířit zvukové možnosti. Na druhou stranu nejsem takový purista, abych to nemohl rozdýchat, stejně před to teďka rvu mxr boost/ovedrive který dost mění zvuk.Cybermuff píše:A to máš původní 2205 s diodama nebo už nějak předělanou? Že si trochu rýpnu, tak 2205 mi v původní podobě k srdci fakt nepřirostla - to kvůli těm diodám na zkreslení... V tom je mi koncepce SL-X podstatně, podstatně bližší...Latam píše:...Aparatura: Marshall JCM 800 2205 + 2xG12T-75...
Mám zkušenosti jak s 2205, tak 2204. Je to samozřejmě otázka osobních preferencí, ale když přišly 2205, tak nejdřív nadšení, pak trocku zklamání, protože se s tím daly řezat hlavy, ale zase to neumělo ty zpěvný tóny nakouřenýho marshalla s TS. Ty diody to prostě moc určovaly. V podstatě se okolo mne zase celkem rychle ty 2205 povytrácely, ale kdo měl 2204, tak ten s ní vydržel podstatně dýl. Jak se píše jinde:
Ale to je můj pohled na tyhle anglány...
Podle mne byl u 2205 problém v tom, že Marshall opustil svůj typický katodový sledovač u V2 a rozdělil to. Před korekcemi je tak jen půlka 12AX7 a těsně před ní ty diody... Tím to má jiný zvuk a marshallský korekce nejsou stavěný na filtrování harmonických z těch diod. Myslím, že si to u Marshalla uvědomili a přesunuli diody o kus dopředu a spojili V2 do původního zapojení, který dělá dost Marshallskýho zvuku. Výsledkem je právě 2500 u JCM-900 - i když řada lidí by přísahala, že nejlepší je ty diody tam vůbec nervat a nechat je v nakreslující krabičce před Marshallem, tedy finta a la 2204 - tedy princi jako používá Zakk nebo dřív Gary nebo pytel dalších.Obviously the shift from valves to solid states diodes was something that the purists were not quite at home with; however this new brand of amps became an instant hit with the masses.
Ale to je můj pohled na tyhle anglány...
- Black Winter
- Kontaktovat uživatele:
Lidi, toz tak dik za rady... Rozhodl jsem se nakonec, ze pujdu na naky cas na Peavey Classic 30tku USA... Par let to vydrzi a ten jemny zvuk toho komba se mi teze moc libi, Marshall az za naky roky... Pres 20-25 tisic je na me fakt ted moc vyresit, jelikoz mam jeste sport a jsem student... Zatim Ráááďa