Je hloupost davat k celolampe marshall multiefekt?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
michal000007
Kontaktovat uživatele:

Je hloupost davat k celolampe marshall multiefekt?

Příspěvek od michal000007 »

dobry den mam dotaz. mam celolampovej amp. a rusim krabicky.je hloupost hrat pres multiefekt a celolampovy aparat?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Je hloupost davat k celolampe marshall multiefekt?

Příspěvek od Bummer »

Ve své podstatě ne.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
michal000007
Kontaktovat uživatele:

no jde mi o to, aby aparat neztracel zvuk lamp a nezkryval to ten multiefekt
lunchie

Příspěvek od lunchie »

zalezi jaky multiefekt a na co ho budes pouzivat. Jestli do efektove smycky na modulacni efekty, nebo pred a vyrabet v nem zkresleni/overdrive ...
michal000007
Kontaktovat uživatele:

lunchie píše:zalezi jaky multiefekt a na co ho budes pouzivat. Jestli do efektove smycky na modulacni efekty, nebo pred a vyrabet v nem zkresleni/overdrive ...
no mam vyhlidnuteho korga 1500g
spis modulacni efekty bych chtel.ale nerozumim moc te smysce..nejak se v tom nevyznam.nechapu zapojeni atd. mam marshall JVM 205H hlava
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pokud to nebude zoom 505 ci nejaky jeho ekvivalent tak v pohode :) a i dokonce ta 505ka ma svoje misto (nektere scifi zvuky z ni jsou neprekonatelne)

jde o to co s tim chces delat, nekomu vyhovuje zvuk vseho pred zkreslenim (vcetne delaye) a nekdo si potrpi na modulace a delaye az ve smycce...

ten korg je v klidu. smycka je v podstate sekce pro efekty za preampem zesilovace, tj. u tvyho marshalla za zkreslovacima stupnema. do teto smycky zapojis multiefekt (send do in multaku a return do out) a ten ti pak bude modulovat uz zkresleny zvuk. muzes to ale klidne zapojit kytara-multak-marshall, akorat to bude znit jinak (modulacni efekty nebudou mit takovy zdvih a delay + reverb bude pekna prasarna na vetsi zkresleni :))
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

michal000007 píše:no jde mi o to, aby aparat neztracel zvuk lamp a nezkryval to ten multiefekt
Jak říká Lunchie. Pokud by jsi s ním kreslil, ve výsledku z toho lampáče tolik nezbyde. Pokud bys ho měl jen ve smyčce na reverb/delay a modulační efekty, s charakterem zvuku by to nic moc udělat nemělo.

Zapojení před zesilovač (zkreslení, boost, ...): kytara->multiefekt->zesilovač(input)->repro
Zapojení do smyčky (efekty, ...): kytara->zesilovač(input)->zesilovač(send)->multiefekt->zesilovač(return)->repro
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
michal000007
Kontaktovat uživatele:

tak super. dekuji moc za rady.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

je par multiefektu ktere se daji zapojit pred zesik a zarovenn do smycky jako napr. line6 m13 nebo digitech rp1000/gsp1101 ... nevim presne jak ten line6, ale ty digitech dokazou 'nahradit' (pokud to teda clovek chce) pre-amp ze zesilovace ...

nebo
Ferino

Příspěvek od Ferino »

michal000007 píše:
lunchie píše:zalezi jaky multiefekt a na co ho budes pouzivat. Jestli do efektove smycky na modulacni efekty, nebo pred a vyrabet v nem zkresleni/overdrive ...
no mam vyhlidnuteho korga 1500g
spis modulacni efekty bych chtel.ale nerozumim moc te smysce..nejak se v tom nevyznam.nechapu zapojeni atd. mam marshall JVM 205H hlava
Ahoj mám taky korga 1500, používám ho na modulační efekty a zapojenýho ho mám do efektový smyčky na Engl Blackmore hlavě. Takhle funguje v pohodě a nemrví zvuk.
Dělal jsem i pokusy a zkoušel jsem ho na zkreslení (zapojit před hlavu) a ztrácí to hodně dynamiku a mrvilo to zvuk Englu, tak jsem se na to vykašlal.

Takže za mě do efektové smyčky na modulaci ANO, na tvorbu zkreslení před lampáč NE.
Cort X-TH, Engl Ritchie Blackmore Sign., Engl 2x12 V30, Korg AX1500
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“