Univerzální kombo?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Morty

Univerzální kombo?

Příspěvek od Morty »

Ahoj,

máme v kapele takové dilema. Potřebujem za co nejmíň peněz ozvučit akustickou kytaru a klávesy dohromady. S tím, že to platí klávesistka a bude to pak její, tak budem hledět při výběru hlavně na zvuk kláves. A teď co vybrat?

Co se týče výkonu, tak máme jasno. Hrajem bez bicích a vždycky nám stačilo do 20W a to jsme to neměli ani naplno.

Nemáme jasno v tom, jestli vzít klávesové kombo, nebo kombo pro el-ak. kytary - jaký je rozdíl? V repráku, frekvencích? Můžu klávesama zničit el-ak reprák, nebo naopak? Jsou ty rozdíly zásadní?

Náš tip byl Peavey KB-1, ale nejsou schopní ho dopravit do ČR a čekat 8 týdnů na dodání se nám teda moc nechce. Tohle kombo je pro klávesy a všechny možný jiný nástroje (podle popisu)

Druhý tip je kustom sienna - má mikrofonní vstup(jack) a tam bysme zapojili ty klávesy. Co je blbý, tak společné EQ pro oba kanály, to bych asi řešil externím EQ na pedálu případně.

A to poslední, jako obvykle, nemáme moc peněz, do 3000,- by to bylo super, do 4000,- hraničně...

díky moc za radu
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Re: Univerzální kombo?

Příspěvek od CzechJoker »

Možná hloupý názor, ale co zkusit aktivní box? Jinak samozřejm existují i komba, která mají více vstupů, a to i pro klávesy, např. Roland BA-330 (4 kanály). Roland má i aktivní box Cube Monitor s pěti vstupy.
Kytaru můžeš zapojit do linky přes DI box (nebo nějaký mulťák s linkovým výstupem).
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Pokud ma ta kytara aktivni snimani (tzn nejen piezo v kobylce ale i ekvalizer do kteryho se strka 9V baterka), takz ni poleze signal pouzitelny primo do nejakeho vicevstupeho aktivniho boxu, DI nebude potreba.
Hraju výhradně na šrot.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Yeah
Morty

Příspěvek od Morty »

aktivní box mě napadl, ale zavrhl jsem to - nejlevnější, co by za to stál, je už přes 4 tis. Navíc když už mají dva vstupy, tak většinou se společnýma korekcema někde vzadu a obvykle ani nemají ty vstupy samostatný gain. Kdybysme měli mix, tak by to asi bylo řešení, ale mix to prodražuje zase o nějakou tu tisícovku.

Navíc kytaru mám s pasivním snímačem, takže přímo do aktvního boxu nebo mixu je to pasé, chce to přes kombo...

Co ty klávesy a kytarové kombo?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Postavit DI box doma na koleně.
Morty

Příspěvek od Morty »

ahojte,

takže jsem objevil tohle http://shop.guitarpark.cz/index.php?sel ... etail=1075 a kytaru budem řešit asi ještě jinak. Bude to lepší než Behringer ve setejné watáži taky s 8" reprákem? Já bych řek, že jo. Výkon nám stačí...

díky moc
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“