LED ZEPPELIN
Re: LED ZEPPELIN
Skvělá kapela! Blíže jsem se s ní seznámil teprve nedávno a musím říct, že jejich hudba má vážně koule! Např. taková Kashmir nemá chybu! Jimmy Page je vážně mimořádný muzikant a i jako člověk je to nevšední typ! Trochu blázen! I na ten ječák Planta jsem si časem zvyknul! Četli jste "Kladivo bohů"? Zajímavé čtení, opravdu!
Kashmir nebo třeba Stairway to heaven jsou hrozně profláklý ... časem přijdeš na opravdovej poklad Zeppelinů, kterej je ukrytej někde jinde

Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Pod to bych se mohl podepsat..a neni nad to pustit si je z vinylu...vikicek píše:Kashmir nebo třeba Stairway to heaven jsou hrozně profláklý ... časem přijdeš na opravdovej poklad Zeppelinů, kterej je ukrytej někde jinde![]()
BTW sem netušil že ještě žiješ vikicku...na foru sem tě dlouho neregistroval...
Troufám si říct že Kashmir je jedna z jejich horších písniček..
já mám radši jejich prvotní syrovou tvorbu.
Žiju, ale na kytaru už moc nehraju, mam pořád problémy se šlachama v ruce, je to špatný ..Drobák píše:Pod to bych se mohl podepsat..a neni nad to pustit si je z vinylu...vikicek píše:Kashmir nebo třeba Stairway to heaven jsou hrozně profláklý ... časem přijdeš na opravdovej poklad Zeppelinů, kterej je ukrytej někde jinde![]()
BTW sem netušil že ještě žiješ vikicku...na foru sem tě dlouho neregistroval...
Na foru jsem už dlouho nebyl, to je pravda.
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
jj slachy v pr*deli, to je v pr*eli.....kamos trenoval v roce 1999 naky Petrucciho behy...a pak 7,8 let hrat nemoh...ted uz je to prej lepsi.....ale to dopad jeste dobre...nekdo uz si nezahraje (to je zas jinej kamos)...
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Asi bych se zastřelil nemoci už hrát...holkoun píše:jj slachy v pr*deli, to je v pr*eli.....kamos trenoval v roce 1999 naky Petrucciho behy...a pak 7,8 let hrat nemoh...ted uz je to prej lepsi.....ale to dopad jeste dobre...nekdo uz si nezahraje (to je zas jinej kamos)...
Tak fotečky to budou asi luxusní,nicméně 13 táců bych nedal,maximálně tak 5 táců a to bych musel bejt skalní fanoušek(kdyby U2 vydali takový fotky,respektive Edge tak bych dal i 6
Edit-nevím proč na idnes píšou,že Jimmy je frontman
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Tady najdete podrobnější informace o té knize.
http://www.genesis-publications.com/jim ... efault.htm
http://www.genesis-publications.com/jim ... efault.htm
Já jsem kdysi na grafárně měl hodiny ručního vázání a lepení vazeb všelijakých knih a tak mě cena moc nepřekvapuje.panedge píše: Tak fotečky to budou asi luxusní,nicméně 13 táců bych nedal,maximálně tak 5 táců a to bych musel bejt skalní fanoušek(kdyby U2 vydali takový fotky,respektive Edge tak bych dal i 6)
Edit-nevím proč na idnes píšou,že Jimmy je frontman
Moc pěkný, ale myslím, že i kdyby na to ty peníze člověk dal, tak to bude nesehnatelný .. přecejen 2500ks na celej svět .. nevim no
.. a na takovej sběratelskej kousek je to možná až moc levný 
EDIT: Teď jsem si všim, že se dá objednat .. tak to asi s tou dostupností nebude zas tak horký ..
EDIT: Teď jsem si všim, že se dá objednat .. tak to asi s tou dostupností nebude zas tak horký ..
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- fixja
- last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
- Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou
Já se rozmýšlel jestli koupi knihu fotografií za tuším 500Kč... Nakonec jsem ji nekoupil, ikdyž je mám hodně rád... A tohle si asi taky nechám, bohužel, ujít. 
Tyjo.. 3 roky starý téma o skupině, která je pro mě No.1 - a já ještě ničím nepřispěl
Je/byla nějaká "větší" skupina ? Pro mě ne..
Page je pro mou generaci skoro jistě hlavní kytarovej vzor..
Pitvat jednotlivý alba nebo skladby nemá cenu - každej si v tom najde svoje, mě to hlavně imponuje kromě hráčskejch kvalit hlavně mnohostranností, geniálníma aranžema, dynamikou ... Taky že neměli žádný vyslovený propadáky (i když věci po P.Grafitti až na pár vyjímek moc nemusím).
Ti, co LZ nemusí, jim nejčastějc vytýkaj, že kradli od bluesmanů.. Kde je ale hranice originality v blues? Spíš šlo o to, že někdy nejdřív nepřiznali původním autorům autorství: třeba Lemon Song - ale když si poslechneš třeba v tomhle případě originál (Killing Floor) tak je to spíš jen volná inspirace a vyznění je úplně jiný (jiný tempo, jiný důrazy v riffu, cituje se akorát motiv přesunutej ze sloky do mezihry).
Navíc tím přitáhli k poslechu těch originálů spoustu lidí, který by se jinak o to ani nezajímali. A dodatečně je to stálo dost peněž v (mimo)soudních vyrovnáních.
Co mě ale nedávno zarazilo bylo, že když jsem konečně po dlouhým shánění (vinyl) přines domů Truth od Jeffa Becka, tak jsem zíral, kolik toho hlavně ve zvuku kytar(y) dluží Page Beckovi - viz blues/rockový čísla jako Let Me Love You Baby, Rock My Plimsoul, Blues de Luxe.. Na dalších albech JB už to není tolik znát (ještě tak Beck-Ola)..
Nejde o to jak dlouho se znali, a že hudebně vyrůstali spolu, Yardbirds atd.., ale že vlastně dobře 3/4 roku před tou přelomovou LZ I už existovala deska, která byla jasnou předlohou (zvuk a způsob nahrávání kytar, sóla i beglajty) - přesto, že Page vždycky tvrdil, že Truth neslyšel dokud nenahráli LZ I. Tomu ale nemůže věřit ani on sám - nota bene když na ní Beckovi hrál JPJones na varhany v You Shook Me (mimochodem IMO dost hrozně - to lepší si nechal pro Zep
O LZ bych moh popsat celý stránky
tak radši dost ..
Jen taková zajímavost, když už tu někdo psal o Heartbreakerovi - to slavný sólo a capella tam původně vůbec nebylo plánovaný, je tam nalepený až dodatečně po nahrání skladby.. prej je i ta kytara naladěná i pár centů vedle
Je/byla nějaká "větší" skupina ? Pro mě ne..
Page je pro mou generaci skoro jistě hlavní kytarovej vzor..
Pitvat jednotlivý alba nebo skladby nemá cenu - každej si v tom najde svoje, mě to hlavně imponuje kromě hráčskejch kvalit hlavně mnohostranností, geniálníma aranžema, dynamikou ... Taky že neměli žádný vyslovený propadáky (i když věci po P.Grafitti až na pár vyjímek moc nemusím).
Ti, co LZ nemusí, jim nejčastějc vytýkaj, že kradli od bluesmanů.. Kde je ale hranice originality v blues? Spíš šlo o to, že někdy nejdřív nepřiznali původním autorům autorství: třeba Lemon Song - ale když si poslechneš třeba v tomhle případě originál (Killing Floor) tak je to spíš jen volná inspirace a vyznění je úplně jiný (jiný tempo, jiný důrazy v riffu, cituje se akorát motiv přesunutej ze sloky do mezihry).
Navíc tím přitáhli k poslechu těch originálů spoustu lidí, který by se jinak o to ani nezajímali. A dodatečně je to stálo dost peněž v (mimo)soudních vyrovnáních.
Co mě ale nedávno zarazilo bylo, že když jsem konečně po dlouhým shánění (vinyl) přines domů Truth od Jeffa Becka, tak jsem zíral, kolik toho hlavně ve zvuku kytar(y) dluží Page Beckovi - viz blues/rockový čísla jako Let Me Love You Baby, Rock My Plimsoul, Blues de Luxe.. Na dalších albech JB už to není tolik znát (ještě tak Beck-Ola)..
Nejde o to jak dlouho se znali, a že hudebně vyrůstali spolu, Yardbirds atd.., ale že vlastně dobře 3/4 roku před tou přelomovou LZ I už existovala deska, která byla jasnou předlohou (zvuk a způsob nahrávání kytar, sóla i beglajty) - přesto, že Page vždycky tvrdil, že Truth neslyšel dokud nenahráli LZ I. Tomu ale nemůže věřit ani on sám - nota bene když na ní Beckovi hrál JPJones na varhany v You Shook Me (mimochodem IMO dost hrozně - to lepší si nechal pro Zep
O LZ bych moh popsat celý stránky
Jen taková zajímavost, když už tu někdo psal o Heartbreakerovi - to slavný sólo a capella tam původně vůbec nebylo plánovaný, je tam nalepený až dodatečně po nahrání skladby.. prej je i ta kytara naladěná i pár centů vedle
I´m wheels... movin´wheels
Tonda-s tím Beckem máš pravdu,já se to dozvěděl teprve předevčírem,protože teď čtu knížku Kladivo bohů.S BEckem byli v 17-20 velký kámoši,spolu jamovali atd.A pak ho docela Page pěkně vypekl s nějakejma Beckovejma písničkama,dokonce tam říká Beck,že ho jednou Page rozbrečel,když mu pouštěl nějaký demo než vyšla první deska od LZ a on mu pouštěl zrovna Beckovu píseň,kterou si upravil.Taky jsem nikdy netušil,že vlastně to byla Pageova kapela,že on od začátku věděl a měl představu co chce a šel tvrdě po tom.PRostě si je najímal jako hráče do svý kapely takřka.Ale zase ,když to chce někdo někam dotáhnout,musí bejt tvrdej že?
Jinak já je mám taky moc rád,ale největší kapela to pro mě není.A jestli se ptáš jestli je,byla ,bude nějaká větší kapela,tak já si myslím,že je jedna větší,ale nechci tady rozpoutavat nějakou hádku.Tohle je o Led Zeppelin a basta.Jinak já jsem si tedˇka pouštěl nějaký videa z If might get loud a uchcával jsem jak tam Page předvádí jak hraje Kashmir,to je fakt luxus zvuk 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Nejenže že spolu jamovali, ale taky Page chodil ("jamovat"
) s jeho ségrou
Beckova smůla byla že nebyl jako skladatel a kapelník/producent tak schopnej jako Page (když si odmyslíme ty covery co oba mají na prvních deskách) - Zep působí hned od začátku daleko ucelenějc, "dospělejc" -jako hotová kapela, kde všechno do sebe dokonale zapadá ..
No a s tím největší kapela -práve proto píšu, že pro mě..
Beckova smůla byla že nebyl jako skladatel a kapelník/producent tak schopnej jako Page (když si odmyslíme ty covery co oba mají na prvních deskách) - Zep působí hned od začátku daleko ucelenějc, "dospělejc" -jako hotová kapela, kde všechno do sebe dokonale zapadá ..
No a s tím největší kapela -práve proto píšu, že pro mě..
Taky mě překvapilo,že cca po roce chtěl Page vyhodit Planta,protože v USA ho dost kritizovali a podle něj prý neobstál tak jak si představoval,pak si to rozmyslel no a za další rok byl nasranej,že z Planta se začla stávat větší hvězda než on
Další kapitolou je to,jaký to byli zvířata...(žralok atd.
)
Jo, ta knížka se čte dobře .. chlast, děvky, drogy
Ale skutečně hodnotný informace jsou vycucaný ( a prakticky slovo od slova opsaný) ze 3-4 delších rozhovorů s Pagem, který se daj dohledat na netu .. po týhle stránce jsem se tam nic novýho nedověděl.
Ale skutečně hodnotný informace jsou vycucaný ( a prakticky slovo od slova opsaný) ze 3-4 delších rozhovorů s Pagem, který se daj dohledat na netu .. po týhle stránce jsem se tam nic novýho nedověděl.
Jo máš reht,je to trošku takový bulvární,ale zase já jsem o nich nevěděl skoro nic,takže jsem si ji dal k posteli a každej večer si to čtu a je to pohodička.Dokonce mě to přimělo k tomu,že jsem si řekl,že se konečně naučím sólo ze Starway to heaven,nikdy se mi do toho nechtělo.Sice je to profláklý,ale to neznamená,že to není boží sólo 
- fixja
- last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
- Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou
Jestli se mohu také připojit, když se tady konečně začalo řešit něco jiného než "Trujilo se nehodí k Metallice" nebo "Kirk má kytaru ze skleněného dřeva"... 
Pro mě je Page číslo jedna mezi kytaristy. Beck je také na předních příčkách. Ale myslím, že si Beck nemůže stěžovat na to, že by byl snad méně slavný než Page. Řekl bych, že momentálně je to naopak...
Led Zepplelin jako celek, mám nesmírně rád, ikdyž je asi pár kapel, co mám přece jen radši... Záleží na konkrétním dnu, ale rozhodně jsou v první trojici. Jen mě asi před týdnem naštvalo, že jsem si roztrhl jejich mikinu...
Kladivo bohů je super knížka, chci se do ní co nejdříve pustit, ale musím si postěžovat, že prostě není čas... Vždycky, když se začtu, uběhnou tak 4 hodiny a to je na normální den moc, proto čekám na státní svátky, či nemoci kamarádů o víkendu...
Co se týče žraloka - výborná historka... Když takhle polemizujeme, jak to vypadá na pokoji Led Zeppelin po koncertu, je to moc vtipné...
Jen otázka co z toho je pravda.
A ještě tohle využiji k tomu, abych se zeptal, jestli nevíte, jak se jmenuje křižovatka, nebo ulice, kam, když se, podle pověsti, přijde o půlnoci, může se vaše duše zaprodat ďáblu za slávu? (To by mě zajímalo, jak jsem na tom v téhle větě s interpunkcí...
) Tak jak to údajně udělali právě Led Zeppelin, nebo tuším Robert Johnson (u kterého tato pověst vznikla)
panedge: Jaká kapela je větší? Řekni, nikdo se zlobit nebude... Nezačíná náhodou na "U"?
Pro mě je Page číslo jedna mezi kytaristy. Beck je také na předních příčkách. Ale myslím, že si Beck nemůže stěžovat na to, že by byl snad méně slavný než Page. Řekl bych, že momentálně je to naopak...
Led Zepplelin jako celek, mám nesmírně rád, ikdyž je asi pár kapel, co mám přece jen radši... Záleží na konkrétním dnu, ale rozhodně jsou v první trojici. Jen mě asi před týdnem naštvalo, že jsem si roztrhl jejich mikinu...
Kladivo bohů je super knížka, chci se do ní co nejdříve pustit, ale musím si postěžovat, že prostě není čas... Vždycky, když se začtu, uběhnou tak 4 hodiny a to je na normální den moc, proto čekám na státní svátky, či nemoci kamarádů o víkendu...
Co se týče žraloka - výborná historka... Když takhle polemizujeme, jak to vypadá na pokoji Led Zeppelin po koncertu, je to moc vtipné...
A ještě tohle využiji k tomu, abych se zeptal, jestli nevíte, jak se jmenuje křižovatka, nebo ulice, kam, když se, podle pověsti, přijde o půlnoci, může se vaše duše zaprodat ďáblu za slávu? (To by mě zajímalo, jak jsem na tom v téhle větě s interpunkcí...
panedge: Jaká kapela je větší? Řekni, nikdo se zlobit nebude... Nezačíná náhodou na "U"?