Simulace kytary na klávesách

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
strup

Re: Simulace kytary na klávesách

Příspěvek od strup »

Mozna ted nekoho urazim ale kytara na klavesach mi pride jako uplna pico**na. To si muzu rovnou pustit gutar pro a mam to mozna i lepsi. Klavesy maj svuj krasnej zvuk stejne jako kytara nebo bici nebo housle a ja taky nemam krabicku abych na kytare zahral hemondy. Ten zvuk mozna klavesama nabodobis, ale nikdy nezahrajes tu procitenou cast kdyz kytarista hraje od sdrce a nebo to obcas malinko zkazi, coz nekdy zni dobre.
R.I.P. Ronnie James Dio
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Nechtěl jsem tu psát, ale taky mi to nevoní, - takhle bude stačit, když každý bude hrát na klávesy.
Jinak jelikož já hraji na oba nástroje, tak si raději zahraji kytarový part na kytaře... :)
Není lepší si radši najít kapelu? Kytaristů je řekl bych dostatek...
Olihen

Příspěvek od Olihen »

strup píše:Mozna ted nekoho urazim ale kytara na klavesach mi pride jako uplna pico**na. To si muzu rovnou pustit gutar pro a mam to mozna i lepsi. Klavesy maj svuj krasnej zvuk stejne jako kytara nebo bici nebo housle a ja taky nemam krabicku abych na kytare zahral hemondy. Ten zvuk mozna klavesama nabodobis, ale nikdy nezahrajes tu procitenou cast kdyz kytarista hraje od sdrce a nebo to obcas malinko zkazi, coz nekdy zni dobre.
když bereš klávesy jako kus železa tak jo.I na mojich klávesách za moc českokorun je kytara nepoužitelna(i když pokud jde o rytmickou kytaru,tak ta se dá udělat pomocí arpeggiatoru fak pěkně,nezní sice uplně realně,ale zvouček je to hezkej)
pokud ale bereš klávesy jenom na zadávání dat a máš k tomu soft,tak je to uplně něco jineho.A feeling mužeš udělat i na klávesách :-)
ale souhlasim s Prejdakem,pokud nejseš v MIDI fakt profík a nemáš kvalitní vybavení,tak je určo o 10000000% lepší najít si kapelu.Navíc samplovanou kytaru použiješ jenom na nahrávce,při živém hraní je nepoužitelná,tam si to opravdu s živim kytaristou nikdo nesplete a obecně to bude hruza
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Jelikož jsem sám bývalý klávesák, pak kytarista,teď obojí, tak jen odpovídám za sebe, že Yamaha má ze všech značek nejpřirozeněji znějící kytary, tedy aspoň ty akustické. Elektrické kytary hrát na klávesy skutečně raději ne, říkám jako kytarista i klávesák po 30 letech hraní :) Sám si raději nahrávám rify a vybrnkávané akustiky na kláves než na elektroakustiku. Pokud nemáte westernovku za aspoň 30 tisíc, tak Yamaha Tyros, ale už i S 710/910 (v rámci SuperArticulation voices) nebo jakýkoli Motif mají skutečně dokonalé zvuky elektroakustik. Dokonce bych řekl, že společně se smyčci a pady jsou to nejlíp znějící zvuky na Yamahách. Třeba tak dokonalé kytary jsem ani nenašel ani neslyšel dosud na žádném Rolandu ani Korgu, ty jsou ale zase třeba výrazně lepší v jiných kategoriích nástrojů. Ale je to jenom moje subjektivní zjištění, třeba někdo jiný zase preferuje zvuk kytar třeba z Korga, lepší samohrajky Korg PA řady mají speciální kytarový mód, nicméně Yamaha podle mě je i bez nějakých special módů prostě zvukově možná i dokonalejší než elektroakustiky střední třídy, tedy samozřejmě při patřičném stylu hry, musíte vědět, jak by to zahrál skutečný kytarista a pak to jde hrát i na klávesy, s pomocí aftertouch a dynamiky pohoda. Každý patch je z několika samplů, které se aktivují podle síly úhozu nebo pak aftertouchem nebo i podle stylu hry legato, takže jde hrát online opravdu snad všechny finesy a glisy jako na skutečném hmatníku. Teda mně to jde :lol: .
Olihen

Příspěvek od Olihen »

jj Motif má akustické a clean kytary fakt pěkny.pokud je do součástí nějake složitější kompozice,tak se mi na živo líbí víc než opravdová elektroakustika(jsou takové víc "bright") pomocí arpegiatoru neni problem udělat trsání celejch akordu aby to znělo přírodně.....jako nějakej folk bych na to určitě nezkoušel dělat.to by se provalilo hned,že je to synth,ale do popu,rocku a nějakeho jazzu to použít imho jde pěkně.
Elektrika zkreslená,zní na všech klávesách hrozně.Pokud se hraje doprovod přez arpeggiatory nebo hraje nějaké pomalejší solo,tak to ještě celkem jde(i kdyžz na nahrávku bych to rozhodně nedal).
v jedne písni se mi ale solo na preset "snake finger" líbilo víc jak normal kytara,protože ten syntetickej zvuk tam vyborně pasoval a davat tam obyč kytaru by uplně zkazilo snový charakter skladby)
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

pomocí arpegiatoru neni problem udělat trsání celejch akordu aby to znělo přírodně.
Ukaž vzorek
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Olihen

Příspěvek od Olihen »

ok.až se dostanu ke klávesám tak nahraju
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“