lampa pro elektroakustiku

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
tymian

lampa pro elektroakustiku

Příspěvek od tymian »

dobrý den,sháním lampu pro el-akust.kytaru,většina příspěvků tvrdí ,že pro akustické kytary je nejlepší tranďák-obecně i dle doporučení FAQ-nikdde jsem se však jasně nedočetl proč ,nicméně bych požádal znáte-li kvalitní aparátek(kombo) lampovej pro akustiky...značek je hodně....a ještě jeden dotaz:-pokud bych šel do tranďáku...máte někdo zkušenosti s německou firmou A.E.R.? Používá tuto značku l.filipová i její dvorní kytarista m.linhardt,děkuji všem za odpovědi :D
Sadam.S

Re: lampa pro elektroakustiku

Příspěvek od Sadam.S »

Je to proto, že u akustiky se většinou požaduje co nejvěrnější přednes zvuku kytary, jakékoli zkreslení je obvykle nežádoucí - a tohle trand umí lépe, než lampa, která se na výsledným zvuku nepodílet prakticky nedokáže :mrgreen:
tymian

Příspěvek od tymian »

hm,hm....takže vlastně buzení akust.kytary flaškama nemá smysl ,pokud to dobře chápu tak přenos akustického signálu a následně jeho zesílení nejlíp zvládne tranzistor a tady je vlastně namístě říci,že proč tedy vkládají výrobci komb do tranzistorů různé efekty a stím i roste jejich cena ,že, když se jedná ve většině případů o hodnověrný akustický zvuk....a ten podle mne nejlépe zvládají komba od fendra,nicméně se ještě jednou táži co si myslíte o kombech AER od německé fy?slyšel jsem je na koncertu lenky filipové a byl jsem velmi překvapen ,jak nádherně hrály :D
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Nic není černobílé, kamarád má tenhle AER Alpha k akustice od Procházky a právě ten studenej sterilní zvuk mu vadí. Tak si k tomu koupil nějaký preamp od Mesa, pak ho zase prodal a nakonec jsem mu postavil celolampu. Používá oboje. Ta nejmenší verze AER je skvělá ve snadné přenosnosti. Při nákupu k tomu dostaneš i takovou kabelu s popruhem a můžeš vyrazit do ulic pěšky i s kombem a kytarou v ruce.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

K těm efektům: pokud vím (a teď už i koukám) snad všechna elektroakustická komba mají maximálně reverb a chorus... což jsou efekty, které se s akustikou používají dost často pro dobarvení a oživení zvuku :)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Zrovna Alpha má v sobě nějaký procesor, který umí kdoví co všechno... Hlavně různé způsoby ekvalizace.
tymian

Příspěvek od tymian »

...jo jo ,je to nějaký zamotaný,no dostalo se mi hodnocení tranzistorového komba od mirka linharta (muzikus) typ AER complet 60 W-sám na něj hraje a nedá na něj dopustit...lepší nezná (prozatím),tak čert aby se v tom vyznal...nejlépe vyzkoušet ale to bych asi musel do prahy...no nic,počkám ještě na další odpovědi ,jinak díky ...zatímahoj :P
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Takamine vyrábí elektroakustiky, které mají lampový preamp zabudovaný přímo "on-board". Lampové zesilovače se používají i v audiofilských zesilovačích, tak proč ne na akustickou kytaru...?

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“