Aparát kolem 15K? (Orange,Ampeg,Ashdown,Mark bass...)

Baskytarová aparatura ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Re: Aparát kolem 15K? (Orange,Ampeg,Ashdown,Mark bass...)

Příspěvek od KIWI »

Makis píše:Me hodne zaujali ty boxy neo váhou a na RBH asi mít nebudu, ale nadruhou stranu jestli ty nea hrajou líp jak ty rbx těžko říct. Musím si to zajet poslechnout, ale na kytarách ani na musiccentru je nemaj na krámě budu jim asi muset napsat
Maji je v Praze v Musiccity..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Makis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Makis »

Spoustu nervů a IBANEZ SR300 Pearl white, EDEN WT550+EDEN EX410 EX-SERIES 600 W, 4x 10", 4 Ohm. Hlavně aby to pěkně bouchalo, a´t z toho máme radost... :-)
Makis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Makis »

akorát teda chci 4ohm. Je to lepší ne než 8ohm aspoń využiješ výkon zesilovače? Jinak zvukově rozdíl není?
Spoustu nervů a IBANEZ SR300 Pearl white, EDEN WT550+EDEN EX410 EX-SERIES 600 W, 4x 10", 4 Ohm. Hlavně aby to pěkně bouchalo, a´t z toho máme radost... :-)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Makis píše:akorát teda chci 4ohm. Je to lepší ne než 8ohm aspoń využiješ výkon zesilovače? Jinak zvukově rozdíl není?
Radim - pokud porizujes tak vykonej zesilovac a 4x10 bednu, vezmi si 8 ohm. Stejne to nebudes nikde nijak zvlast ohulovat, protoze tohle je proste hlasity jak krava...navic co kdyz budes chtit casme prikoupit patnactku?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

KIWI píše:
Makis píše:akorát teda chci 4ohm. Je to lepší ne než 8ohm aspoń využiješ výkon zesilovače? Jinak zvukově rozdíl není?
Radim - pokud porizujes tak vykonej zesilovac a 4x10 bednu, vezmi si 8 ohm. Stejne to nebudes nikde nijak zvlast ohulovat, protoze tohle je proste hlasity jak krava...navic co kdyz budes chtit casme prikoupit patnactku?

Tak, tak... Jinak Ty RBX boxy jsou výborné....
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Makis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Makis »

No tak uvidíme zkusím ten box neo a ty RBX a co bude lepší no. Jinak to RBH asi neseženu tolik peněz škoda...jinak díky za rady :-)
rene

Příspěvek od rene »

Dr.Stein píše:3. zesilovač (věc kterou můžeš ,,cenově ojebat´´)

Ježiš kdyby tě tak slyšeli vývojáři z Galienu nebo Ampegu, ti by z tebe měli radost.

A pokud si tohle bude pročítat někdo neznalej tak uvádim, že zesilovač opravdu NENI věc která se může cenově ojebat.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
rene

Příspěvek od rene »

Makis píše:No tak uvidíme zkusím ten box neo a ty RBX a co bude lepší no. Jinak to RBH asi neseženu tolik peněz škoda...jinak díky za rady :-)
Ty boxy RBH moc doporučuju. Kamarád žene pětistrunnou basu přes 2x10 box RBH a hraje Grunge. Ten box nemá nejmenší problém.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

A já říkám, že baskytara je číslo jedna! :)
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Říkat, že cokoli ze signálového řetězce je důležitější než to ostatní, je blbost. Chceš-li perfektní zvuk, musíš mít perfektní zesík, box i basu. Jakmile jendo ošidíš, zvuk jde do kytek.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Makis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Makis »

Skvělý je,že se te´´dka v česku ty gallieny skvělě shání(nikdo to nemá), takže budu asi muset koupit ten RBH box :-D na což budu muset rozbít ještě prasátko :-D
permooon

Příspěvek od permooon »

zkus distributora pro ČR www.disk.cz
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
permooon

Příspěvek od permooon »

je to sice pravda ale v finanční tísní je lepší mít lepší basu a horší aparát než naopak. a vyvraťte mě to :D dobrá basa se přes horší aparát protlačí - někde líp někde hůř ale z h***a bič neupleteš takže jesli je mizerná basa tak za sebou můžeš mít třeba hradbu z bugin a bude ti to platný jak mrtvýmu zimník.řadil bych to asi takhle basa, zesák, bedna.Zesák je lepší mít lepší a ta bedna pokud to není ňákej šrot tak to taky uhraje.stejně si většina zvukařů bere neupravenej signál 8)
permooon

Příspěvek od permooon »

anebo zkus na tom hudebním bazaru jak tam prodává ty SBX bedny. :mrgreen:
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

permooon píše:je to sice pravda ale v finanční tísní je lepší mít lepší basu a horší aparát než naopak. a vyvraťte mě to :D dobrá basa se přes horší aparát protlačí - někde líp někde hůř ale z h***a bič neupleteš takže jesli je mizerná basa tak za sebou můžeš mít třeba hradbu z bugin a bude ti to platný jak mrtvýmu zimník.řadil bych to asi takhle basa, zesák, bedna.Zesák je lepší mít lepší a ta bedna pokud to není ňákej šrot tak to taky uhraje.stejně si většina zvukařů bere neupravenej signál 8)
Aha... Problém je v tom, že velmi dobrou basu seženeš za směšný prachy (ony i některý Fokusky třeba hrajou jak víno...), zatímco dobrýho Behra (jako apec) jsem ještě neslyšel...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Setkal jsem se s baskytarou za 30 tisíc, co vyloženě ,,basovala,, ... čítelnost tónu žádná jen bass... (Fender JB 5Str.)
A chuť do hry...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dr.Stein píše:Setkal jsem se s baskytarou za 30 tisíc, co vyloženě ,,basovala,, ... čítelnost tónu žádná jen bass... (Fender JB 5Str.)
A pointa?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Není všechno zlato, co se třpytí... Baskytara je základ, ale i drahá nemusí hrát se super STACKEM dobře...:) Asi je to na uchu. :)
A chuť do hry...
Makis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Makis »

Takže nakonec jsem prostě neodolal a koupil si toho EDENA WT550+EDEN EX410 EX-SERIES. JE pravda, že už jsem byl rozhodnutej pro galliena. A když jsem přisel do hudebnin a te´d jsem tam zkoušel lecos možnýho od Ampegu až po ashdown tak si říkam hraje to pěkně, ale pořád mi něco chybělo taková ta zvuková rozmanitost a to jsme zkoušel ampeg v již dosti vysoké řadě i s bednou okolo 30t. Pak mi šikovný prodavač spíše muzikant na půl úvazku řekl a proč nezkusíš EDEN? A jak jsem ochutnal už asi nebylo cesty zpět je tam sice hodně po´táků takže člověk co to vidí poprvé je jak karlkuka v lese, ale po chvíli se zvyknete a dají se na tom nakroutit úžasný věci. A box taky výbornej jen mě trošku mrzelo, že neměli jejich nejvyšší řadu, ale i tak to hraje suprově na ten box od ampega to trošku ztrácelo, jenže zase ten cenový rozdíl. Pokud by měl někdo nějakej dotaz na toho EDENA kterej není v Česku moc oceńovanej podle mě tak se ozvěte a možná bych sfouk i nějakou zvukovou ukázku nebo bych to trošku více rozepsal :-P
garde

Příspěvek od garde »

....super....gratulujem, najlepšie na tom celom je že si sa rozhodol sám :D ....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“