Propojení Mixák a PC + monitory

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Espejo

Propojení Mixák a PC + monitory

Příspěvek od Espejo »

Během dnešního několikahodinového listování tímhle fórem jsem si udělal jasno v plno věcech - jsem začátečník...do hudby dělám delší dobu, ale přímo o zvuk jsem se nikdy nezajímal, až nyní. Přesto ale několik věcí bych potřeboval poradit a sice ohledně připojení mixpultu k počítači, tam mi není jasné, jak to funguje resp. jakým kabelem se to propojuje, jakým vstupem tedy musí disponovat zvuková karta a jakým pult. Nerad bych se i dostal do situace, že zjistim, že zvukovka nebo pult nedisponují dostatkem vstupů a výstupů.
Nechal bych si od vás poradit i konrkétní modely.
Pro svoje účely jsem si vyhlídl http://kytary.cz/behringer-xenyx-1002b/HN104761/ . Údajně co jsem se tu dočetl, lze každý mixák propojit s PC. Jakou byste mi doporučili zvukovku v relaci kolem 2-3k a abych tedy neměl problém se zapojením s PC i monitorů. Popř si nechám doporučit i jiný mixák, taky do těch 3k a hlavně vás tedy poprosím o ty kabely. Díky moc
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení Mixák a PC + monitory

Příspěvek od Wohma »

Pres zvukovku jde jakykoli mixak propojit s pocitacem, nektere maji primo radice v sobe (vstup/vystup na USB nebo FireWire). Ja bych v prvnim pripade resil to, jestli vubec nejaky mixak potrebujes, mnohem lepsi bude zainvestovat do nejake externi karty s mikrofonnimi predzesilovaci, ktere aspon v ramci nahravani splni stejnou sluzbu a pravdepodobne to bude levnejsi, praktictejsi a kvalitnejsi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Espejo

Příspěvek od Espejo »

Jestli potřebuju mixák prosím neřešte, nebo tedy takhe - ano potřebuji, jinak bych ho oželel. Jde mi čistě jen o to propojení s PC, jestli s tim nebudu mít problém a prostřednictvím jakého rozhraní se to dělá, když budu mít kupříkladu tuto zvukovku http://www.dj-obchod.eu/katalog/zvukove ... tools.html a tento mixák http://kytary.cz/behringer-xenyx-1002b/HN104761/ popř. pokud se vám to zdá nevhodná kombinace, tak si klidně nechám poradit jinou v této cenové relaci. Díky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Dobře, mixák bereme, jako že ho potřebuješ. Pak jde ale o to, co si od celé věci slibuješ dál; "propojení s PC" je děsně široký pojem. Stačí ti nahrávat hlavní výstup z mixu (stereo out)? Potřebuješ nahrávat jednotlivé kanály zvlášť? Atd atd atd... V prvním případě by se dalo využít USB připojení, ve druhém by byly potřeba Direct Out výstupy (což zde není) nebo aspoň Insert místa, odkud signál "odbočíš" z pultu směrem do zvukovky.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Espejo

Příspěvek od Espejo »

Urcite chci nahravat kazdy kanal zvlast. Vim, ze nektere mixaky lze pripojit přes USB, ale to jsem vyloucil.
Pokud mi neumoznuje muj mixak to co chci, tak prosim o doporuceni modelu, ktery mi umozni propojeni z pc a nahravani jednotlivych kanalu zvlast.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Chlape! No dobrá - snad konkrétněji poradí někdo, kdo se v mixech víc orientuje 8) za mě jen doporučení hledat mixpulty, které mají Insert místa u tolika vstupů, kolik jich potřebuješ současně nahrávat. Případně mixpulty, které mají Direct Out z každého vstupu.

P.

Espejo

Příspěvek od Espejo »

Omlouvam se, beru zpět. Nepotrebuji nahravat kazdy kanal zvlast, ale zaroven nechci pripojeni přes usb. Finalni itazka tedy zni, prostrednictvim ceho muzu muj mixak spojit se zvukovkou popr. Jestli patricne vystupy ma...a porp teda doporucit jiny model, diky
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Každý mix připojíš k PC analogově - MAIN-OUT na mixu do LINE-IN v PC! Možná, že by bylo dobré si o této problematice alespoň něco málo načíst.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Asi tak. V tom případě bude uvedený model mixpultu postačovat.

P.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nebylo by řešením použít nějaký firewire mixpult typu Mackie Onyx? Cena je sice vyšší, ale asi to řeší problém...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“