Software na recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
kubog

Software na recording

Příspěvek od kubog »

Zdravím, ak to tu je ospravedlnujem sa, zbežne som to tu preletel a nikde som nič konkrétne a jednoznačné nenašiel takže sa teda pýtam. Idem si kupovať Fast Track a nejaký Shure k tomu aby som si mohol nahrávať vlastné veci snímaním priamo boxu a zaujíma ma ktorý software je na toto najvhodnejší, ak by mal napr nejaké prídavne efekty, je to vítané ale nie nevyhnutné. Prípadné súčasné editovanie/spájanie s inými MP3 vítané.
Videl som nejaké diskuzie o programoch Cubase, Guitar Rig jedná sa o niektorý z týchto? Ďakujem a budem rád aj za vaše praktické skúsenosti s niektorým z programov
boolocks

Re: Software na recording

Příspěvek od boolocks »

Radím, kup Cubase 5 ;-)

Jestli chceš něco free, tak audacity, nebo něco podobneho, určo tu budou kluci vědět co a jak.......
kubog

Příspěvek od kubog »

Tak ohladom free a podobných vecí tu diskuzia byť nemusí s tym nieje problém :oops: :mrgreen: .
Hladám niečo čo bude mať čo najvaic možností ohladom editovania, strihania a podobne. Cubase vravíš že je na toto vhodný?
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Není přímo u toho FastTracku Cubase LE, nebo jak se to jmenuje? Prostě osekaná verze, která se dává k většině zvukovek tohohle typu :idea:
kubog

Příspěvek od kubog »

To popravde ani neviem, ale nespolieham sa na pribalný soft, nemám s ním moc dobré skúsenosti nech sa týka čohokolvek. Preto som sa obrátil na vás.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tohle je Cubase, takže normální 'komerční' soft - i když osekanej, aspoň si budeš moct zkusit, jestli ti sedne a pak kdyžtak shánět něco jinýho :)
boolocks

Příspěvek od boolocks »

cubase je k tomu co píšeš přímo určen. Prostě profi program.......navíc verze 5 je nejnovější, je u toho hromada vstéček, který ti budou stačit, takže nic víc v podstatě do začátku neni třeba........

podobnejch prgramů je hromada, každej ti doporučí to, v čem dělá :-)
kubog

Příspěvek od kubog »

Super, ďakujem vám za ultra rýchle odpovede :) Niečo som si narýchlo prečítal o Cubase a vyzerá to byť presne to čo chcem :) :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zadarmo (evaluation copy, ktera je plne funkcni na neomezenou dobu :D) je Reaper, kdyz pak chces koupit licenci, tak je to jen za 60 dolcku, coz je podle me super. Kazdopadne Cubase LE by mohl byt pribaleny a s velkou pravdepodobnosti ti bude plne dostacovat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Na jednu kytaru s nějakým VST efektem a backingtrackem určitě, navíc je Steinberg asi nevýraznějším hráčem na tomto poli.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Spolu s tím Fast Trackem dostaneš, mám dojem, Pro Tools Essentials. Třeba ti budou vyhovovat a nebude třeba cokoli kdekoli shánět.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Cubase Le se dává ke zvukovkám firma Lexicon. Používám tento osekaný Cubase LE4 a naprostá spokojenost. Pár věcí co tomu chybí jsem si doplnil pomocí vst pluginů. A vše šlape jak má.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kubog

Příspěvek od kubog »

Takže krátke resumé. Po vyše troch dňoch nervov, nadávania, inštalovania, čítania fór a neviem čoho som prišiel k záveru že M Audio má asi najhoršiu podporu driverov na svete. Jediné čo sa mi podarilo rozbehať je Acid Pro, tam môžem aj nahrávať, Cubase, Pro tools nič nieje kompatibilné. Postahoval som tony ovládačov poskúšal snáď všetko, aj postaviť na hlavu a aj tak to nešlo. Audacity nevie nahrávať mono, len stereo aj to len pravý kanál, ktorý musím nasledne prehodiť na mono čo je úplne absurdné. Ak chcem nahrávať mono, nezachytí nič. Cubase, mi stále vyhadzuje chyby ohladom Usb Fast Track ovládača a taktiež nič nezachytáva, Pro Tools detto.
Včera v noci som rozbehal ten Acid Pro 7 a skúsil len či to ide, ale bolo už neskoro tak som sa s tým nestihol nejako serióznejšie zoznámiť. Chystám sa na to dnes, ale dosť sklamanie ohladom kompatibility Fast Tracku a absencie odpovedajúcich driverov. už som mal aj nutkanie ho predať a kúpiť inú zvukovku. Poreferujem neskôr ako som spokojný s Acid Pro.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Velmi zvláštní - já mám s produkty M-Audio pouze velmi dobré zkušenosti a to jak s Cubase, tak, Sonar a přirozeně s ProTools M-powered.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
kubog

Příspěvek od kubog »

A ako to máš celé ponastavované, ako record input v control paneli, ako aj v cubase? Popr ASIO drivre a pod. Hovorím ja som skúšal už všetko a nerozbehal som to.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Teď musím běžet do školy ale večer, nebo ráno (to podle toho, jak dlouho se zdržím v hospodě :lol: Ti postnu obrázky s nastavením.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2kubog: ani já jsem se zatím nikdy nesetkal s tím, že by někomu nechodily ovladače od M-audio. Jinak poznámka: nelze psát o "kompatibilitě" hudebního SW vůči zvukovce, to je nesmysl. Platí to pouze o výjimkách - PT M-powered, Pro Tools a možná ještě nějaký bundlovaný SW (moje dřevní Cubasis Audio bundlovaná k SB AWE32 například neběžela s žádnou jinou zvukovkou, protože tam byla implementovaná kontrola).

Jakákoli běžná zvuková karta bude tedy fungovat v drtivé většině dnešních DAW: Cubase. Logic, Sonar, Cakewalk, Reaper, Acid, ...... Základ je správně nainstalovat její ovladače (dnes už víceméně vždy ASIO), nemít jí přiřazenou jako defaultní zvukovou kartu pro Windows (jinak to opět v drtivé většině případů NEBUDE fungovat) no a v mizivém procentu případů nemít to štěstí, že by byl vadný HW 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Doporučil bych pro začátek zakázat integorvanou zvukovku. To by mohlo pomoct. Měl jsem doma M-audio Fast track a používal jsem ji s Adobe audition (popr. Cool edit pro) a fungovala naprosto spolehlivě. Nemyslím, že je chyba v ovladačích nebo zvukovce. Podle mě máš něco špatně nastavené...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jak to řešíte vy z vás, co na PC krom nahrávání děláte i jiné věci? Repráky (monitory) po práci vždy přepojíte do systémové zvukovky, máte dva páry repráků nebo ještě jinak(Mixpultík z obou zvukovek do monitorů)?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

kubog píše:Takže krátke resumé. Po vyše troch dňoch nervov, nadávania, inštalovania, čítania fór a neviem čoho som prišiel k záveru že M Audio má asi najhoršiu podporu driverov na svete. Jediné čo sa mi podarilo rozbehať je Acid Pro, tam môžem aj nahrávať, Cubase, Pro tools nič nieje kompatibilné. Postahoval som tony ovládačov poskúšal snáď všetko, aj postaviť na hlavu a aj tak to nešlo. Audacity nevie nahrávať mono, len stereo aj to len pravý kanál, ktorý musím nasledne prehodiť na mono čo je úplne absurdné. Ak chcem nahrávať mono, nezachytí nič. Cubase, mi stále vyhadzuje chyby ohladom Usb Fast Track ovládača a taktiež nič nezachytáva, Pro Tools detto.
Včera v noci som rozbehal ten Acid Pro 7 a skúsil len či to ide, ale bolo už neskoro tak som sa s tým nestihol nejako serióznejšie zoznámiť. Chystám sa na to dnes, ale dosť sklamanie ohladom kompatibility Fast Tracku a absencie odpovedajúcich driverov. už som mal aj nutkanie ho predať a kúpiť inú zvukovku. Poreferujem neskôr ako som spokojný s Acid Pro.
Kubogu, tady bude problém mezi počítačem a židlí. M-Audio FT jsem bez problémů krom Pro Tools provozoval i v Cubase, Acidu, Sonaru i Audacity. Leda že by byl vadný samotný hardware, ale to by byla hodně velká smůla.
Moleek píše:Jak to řešíte vy z vás, co na PC krom nahrávání děláte i jiné věci? Repráky (monitory) po práci vždy přepojíte do systémové zvukovky, máte dva páry repráků nebo ještě jinak(Mixpultík z obou zvukovek do monitorů)?
Osobně jsem "prase" a používám jedny repra a jednu zvukovku na vše. Zatím jsem s tím neměl problém.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“