Pomoc při výběru baskytary pro začátečníka
Pravidla fóra
Re: Pomoc při výběru baskytary pro začátečníka
hraju primárně na kytaru a spousta věcí je předpokládám na basu minimálně podobných (a samozřejmě spousta je úplně jiných), takže nebudu začínat úplně od nuly, ale nechci do toho vrážet moc financí. je mi jasné, že za tyhle prachy nemůžu očekávat nějakou super kvalitu, ale spíš mi jde o pohodlnost hraní, slušný dohmat, v podstatě mechanické věci, prostě abych si "nekazil ruku". zvuk je (zatím) až na druhém místě.
Za celkově malé peníze bych se díval po Fokusech , ale ještě spíš víc po Squierech .. a co se týče toho pohodlý , nějaký ten jazz bass od squieru by nemusel být špatný , ale musíš si to sám vyzkoušet .. právě .. "pohodlí a komfort" .. to každej vnímá jinak .. Jsme jenom lidi , každýmu sedne jiná basa
Takže si radši zajdi do hudebnin ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
V tom případě, pokud bude krk v pořádku tak by ti ta aria měla stačit. Ale i tak bych se podíval po bazaru. Protože tam seženeš za stejné peníze lepší nástroje nebo stejný za míň peněz. Pokud máš už nějaké zkušenosti s kytarou tak by nemusel být zase takový problém vybrat nějakou basu z druhé ruky. Jde o to jak velké máš zkušenosti.kodl258 píše:hraju primárně na kytaru a spousta věcí je předpokládám na basu minimálně podobných (a samozřejmě spousta je úplně jiných), takže nebudu začínat úplně od nuly, ale nechci do toho vrážet moc financí. je mi jasné, že za tyhle prachy nemůžu očekávat nějakou super kvalitu, ale spíš mi jde o pohodlnost hraní, slušný dohmat, v podstatě mechanické věci, prostě abych si "nekazil ruku". zvuk je (zatím) až na druhém místě.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Vyzkoušej značku Vintage. Moc se mi líbily Jazz basy od nich
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
už jsem "něco" pořídil. je to nějaká noname čína, ale na to moje blbnutí to zatím stačí. krk celkem rovný, akorát si musím ještě trošku pohrát s pražcema - zabroušení, doklepnutí kladivem. je taky trochu padlá na hlavu. jestli mě to chytne, pořídím časem lepší a tuhle pošlu dál nebo s ní zatopím.
byla fakt hodně levná. ale jinak celkem spokojenost.
- seba330
- Bandzone: bude
Chci začít hrát na baskytaru a nevím si rady:
http://kytary.cz/cort-c4h-bks/HN109684/
nebo
http://www.bachmusik.com/bach-bjb-04s-na_p988
??
děkuji za pomoc
http://kytary.cz/cort-c4h-bks/HN109684/
nebo
http://www.bachmusik.com/bach-bjb-04s-na_p988
??
děkuji za pomoc
Cort C4H (EMG MMTW, EMG MMTW)
Cort gb15
Squier by Fender Affinity Fat Strat HSS (kdo by měl zájem, PRODÁM za 3000!!)
Cort gb15
Jestli máš možnost vyzkoušet je někde tak zjisti která ti líp sedne do ruky. Nebude v tom tak markantní rozdíl a pokud začínáš tak ti rozdíl zvuku nepřijde moc velikej. Důležitý je aby se ti hrálo pohodlně a pak až reš jestli se ti líbí zvuk. Jinak obě značky jsou v pohodě, chybu neuděláš ani s jendou.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
- seba330
díky za radu
Cort gb15
Cort gb15
Neni zač. Napiš pak kterou sis vybral
- seba330
nakonec jsem vybral Cort C4H, Bach byl tak trochu těžkej a neohrabanejrene píše:Neni zač. Napiš pak kterou sis vybral
Cort gb15
Cort gb15
-
Normal
Ahoj, rád by jsem si koupil elektrickou baskytaru, nejlépe sadu, ale jelikož jsem začátečník, tak nemám s koupi ani s hraním na el. baskytaru moc velké zkušenosti a kámoš mi poradil, že si kupovat sadu nemá moc velkou cenu. Prý by neměl být až tak velký problém se naučit na baskytaru hrát, né že by to neměl být pro mně problém, ale hraji na klavír a keboard a tak trochu na bicí
Byl by jsem rád, kdyby jste mi poradili jakou značku si mám koupit a jaké příslušenství mi doporučujete a ještě co by el. baskytara měla umět aby skvěle hrála a jaké funkce by v baskytaře neměly chybět (nechci se tady nějak ztrapnit, ale o baskytaře moc toho nevím)
Chtěl jsem se také zeptat jaké kombo a příslušenství k el. baskytaře doporučujete, to kdyby jsem si kupoval zvlášť baskytaru a kombo. S baskytarou by jsem hrál rock až metal, když budu mít el. baskytaru tak budu v jedné kapele kde hraje bratránek a brácha, až se na to naučím a proto chci aby ta baskytara dobře zněla. Jako každý bych nechtě nic moc drahého, ale aby to taky nějak dobře hrálo
Předem děkuji
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, to je dost složité... ono je né moc drahý pro každýho něco jinýho... pokud nechceš utratit balík pak za sebe doporučuji Squier by Fender, ale ne ten ze sady. u baskytary je mnoho důležitých faktorů, které to ovlivňují a u lowend záleží dost na kusu, dají se taky časem upgradovat... potřebuješ samozřejmě kabel, popruh, struny a tak podobně
plánuješ hrát potom i na podiu (to je důležité) ... k tomu nějaké kombo, tam ale spíš bazar, za slušné peníze se tam dá něco sehnat... výkon doporučuji alespoň 200W
samozřejmě je tu více odborníků fundovaných, kteří Ti možná poradí lépe... ber to jako názor...
EDIT: hlavně se vyvaruj Behringeru
samozřejmě je tu více odborníků fundovaných, kteří Ti možná poradí lépe... ber to jako názor...
EDIT: hlavně se vyvaruj Behringeru
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
a Staggu, Tensonu, Dimavery, Soundsationu...Tomas.Tajfun píše:hlavně se vyvaruj Behringeru
-
Normal
Děkuji za rady a dost jsem uvažoval o téhle el. baskytaře značky cort http://www.audiotek.cz/product-34909-cort-t-34-bk-black a chci se vás ještě zeptat na váš názor k této značce a baskytaře 
-
Normal
A k tomu kombu, mě by stačilo kombo nanejvýš 30W, protože na domácí hraní to stačí a v kapele je mixpult a než budeme vystupovat na koncertech, tak to ještě chvilku potrvá, protože máme zatím 2 písničky svoje a jinak hrajeme od ostatních 
Jestli máš 5 tisíc na tuhle Cortku, tak za těch 5 určitě seženeš i něco lepšího.
Netvrdím, že ta Cortka je vyložině špatná, ale dá se sehnat lepší. U mě osobně Corty moc nebodujou. Jestli chceš novou, tak bych se za těch 5 tisíc poohlédl po nějakém tom Squierovi. Za tuhle cenu se dá pořídit jak novej PB, tak i JB. Anebo jiná volba, kterou ti také vřele doporučuji, a to je bazar.
Jak zde na fóru někdo jednou řekl o bazaru: "Za malý peníz hodně muziky"
Netvrdím, že ta Cortka je vyložině špatná, ale dá se sehnat lepší. U mě osobně Corty moc nebodujou. Jestli chceš novou, tak bych se za těch 5 tisíc poohlédl po nějakém tom Squierovi. Za tuhle cenu se dá pořídit jak novej PB, tak i JB. Anebo jiná volba, kterou ti také vřele doporučuji, a to je bazar.
Jak zde na fóru někdo jednou řekl o bazaru: "Za malý peníz hodně muziky"
-
woro90-1
...a pro jistotu i SquieruDurin píše:a Staggu, Tensonu, Dimavery, Soundsationu...Tomas.Tajfun píše:hlavně se vyvaruj Behringeru
Tak to bys rovnou mohl říct, aby se vyhnul všem low endůmworo90-1 píše:...a pro jistotu i SquieruV této kategorii bych vůbec neřešil, co to má napsáno na hlavě. Pokud bude Behringer hrát slušně, tak klidně Behringer. Měl jsem nedávno v ruce velmi slušnou adonisku za necelé čtyři tisíce.
Za tyhle peníze to nejlepší, co může udělat, je vybrat si něco fajn na bazaru
EDIT: jestli tvrdí, že o tom vůbec nic neví, tak si nejsem jistej, jestli opravdu dokáže říct, zda to hraje dobře nebo ne
-
woro90-1
Jo, bazar je určitě dobrý nápad. Jen jsem chtěl naznačit, že v této kategorii podstatně víc záleží na konkrétním kusu než na značce.