Mikrofon pro snímání akustické kytary
Pravidla fóra
Re: Mikrofon pro snímání akustické kytary
Díky moc všem za rady - promyslím to a něco vyberu 
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
A co jako, že se v USA zvučí na 58/57 ?
Tady taky, třeba v Sonu s nima nijak nešetřej.
Jenom jsem chtěl kolegu ušetřit zklamání z C1000, kterej je za peníze, co stojí, docela šunt.
Asi by jsi k té poznámce o zvučení v USA napsat, že se taky zvučí na 58/57.
Nebude to sice vypadat tak světově, ale zato to bude víc odpovídat skutečnosti.
Tady taky, třeba v Sonu s nima nijak nešetřej.
Jenom jsem chtěl kolegu ušetřit zklamání z C1000, kterej je za peníze, co stojí, docela šunt.
Asi by jsi k té poznámce o zvučení v USA napsat, že se taky zvučí na 58/57.
Nebude to sice vypadat tak světově, ale zato to bude víc odpovídat skutečnosti.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Jenom že ten pokrok ve světě mikrofonů je fakt obrovskejpavel2 píše:A co jako, že se v USA zvučí na 58/57 ?
Asi nemají na ty pokročilejší, nebo jim to nikdo neřek
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Zajimavy, ze zrovna nedavno jsem sledoval zaznamy z Live Aid a podobnych akci a VELMI casto tam byly na zpev Beyerdynamicy, Audixy a Sennheisery. Vlastne si nevybavuju zadnyho interpreta, kterej by zpival primo na SMko, kdyz uz tam byl Shure, tak spis Beta. Takze tvoje silacky reci typu "v Emerice zvuci na SM58, takze u mikrofonu neni zadnej pokrok" vyznivaji celkem do prazdna.shoooter píše:Jenom že ten pokrok ve světě mikrofonů je fakt obrovskejpavel2 píše:A co jako, že se v USA zvučí na 58/57 ?![]()
Asi nemají na ty pokročilejší, nebo jim to nikdo neřek![]()
![]()
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
wohma má pravdu v tom, že sm58 se už neuvidí u huby někde, kde maji ten nej gear, co lze mít - co se týče live vystoupení...
já třeba taky fandim rodemu, a třeba od sennheisera mám tři mikráky a jeden už na stálo používám ze zhora na virbl, protože je na to prostě lepší než sm57...ten dávám už jen ze spoda....
ale stále je sm57 můj nejoblíbenější mikrák, kterej prostě má svoje místo...třeba na tomy dávám sm57 s chutí, a vedle sennheisera md421 (zatím mám jen jednu md421) se nenechává zahanbit....
PS: wohmo, co jsi se oholil, tak ti to sekne

já třeba taky fandim rodemu, a třeba od sennheisera mám tři mikráky a jeden už na stálo používám ze zhora na virbl, protože je na to prostě lepší než sm57...ten dávám už jen ze spoda....
ale stále je sm57 můj nejoblíbenější mikrák, kterej prostě má svoje místo...třeba na tomy dávám sm57 s chutí, a vedle sennheisera md421 (zatím mám jen jednu md421) se nenechává zahanbit....
PS: wohmo, co jsi se oholil, tak ti to sekne
- Jens Ludwig
- Odborník
no, minimálně bych v týhle cenový nehledal mikrofony s univerzálním použitím...boolocks píše: Jens Ludwig: v týhle cenový kategorii bude něco víc než průměrný?![]()
taky sem si všim, že wohma proved docela razantní face-lift...boolocks píše: PS: wohmo, co jsi se oholil, tak ti to sekne![]()
![]()
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Promazáno
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo
klucí - rozbočte to, už takhle jste to téma docela zadělali nesmyslama. Mě osobně fakt nebavěj vaše názory na použití mikrofonů v zahraniční scéně apod. v topiku určeném pro snímání akustické kytary! Řešte si to v Undergroundu.
Dík, P.
Dík, P.
Ještě jsem to tu trochu pročistil. A prosím držte se tématu. Pavlii má recht.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
ano, takovym mikrofonem by to jit melo.Rojmane píše:Zdravím, hledám cca do 2,5 tis korun mikrofon na snímání kytary konkrétně: https://kytary.cz/oscar-schmidt-og2ce-a-u/HN183577/
Je to elektroakustická kytara a zvuk není nic moc, když to nahraji přes snímáč. Počítal jsem s tím, že to bude celkem dobrý zvuk, ale přes ten snímač není. jináč kytara hraje bezvadně. Přemýšlel jsem, jelikož je nová, že ji vyměním normálně za akustickou, ale to nevím. To bych se vás taky rád zeptal. Jestli, když budu nahrávat přes mikrofon, jestli je potřeba ta elektroakustická místo klasiky. Děkuji předem
Našel jsem tento: https://www.gear4music.cz/cs/PA-DJ-and- ... gIafvD_BwE
kytaru menit asi nemusis, pokud se ti zda, ze hraje bezvadne. (nebo mas k tomu nejaky duvod?)
No, ona zní dobře. Bych lhal, že ne. Ale to se nedá pospat. To jestli můžu nahraji a pošlu Vám to, jestli to tak má znít..... Ale k problému. Nevím, jestli je něco špatně ve zvukovce nebo. Ale prostě ať dělám co dělám, tak mikrofon ten Rode NT1 zní hrozně potichu. A vůbec fakt vůbec nevím čím to je? V pondělí jde za známým zvukovka, jestli je v pohodě a pokud ano tak nevím co je špatně. Ale kdyby byla špatně zvukovka. Dalo by se ji nahradit a nahrávat kytaru a zpěv tímto mikrofonem? https://kytary.cz/blue-microphones-yeti ... gLdrfD_BwEParis píše: 17.08.2018 16:11ano, takovym mikrofonem by to jit melo.Rojmane píše:Zdravím, hledám cca do 2,5 tis korun mikrofon na snímání kytary konkrétně: https://kytary.cz/oscar-schmidt-og2ce-a-u/HN183577/
Je to elektroakustická kytara a zvuk není nic moc, když to nahraji přes snímáč. Počítal jsem s tím, že to bude celkem dobrý zvuk, ale přes ten snímač není. jináč kytara hraje bezvadně. Přemýšlel jsem, jelikož je nová, že ji vyměním normálně za akustickou, ale to nevím. To bych se vás taky rád zeptal. Jestli, když budu nahrávat přes mikrofon, jestli je potřeba ta elektroakustická místo klasiky. Děkuji předem
Našel jsem tento: https://www.gear4music.cz/cs/PA-DJ-and- ... gIafvD_BwE
kytaru menit asi nemusis, pokud se ti zda, ze hraje bezvadne. (nebo mas k tomu nejaky duvod?)
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Bod 1: Mikrofon nezni vubec. Mikrofon negeneruje zadny zvuk a tedy nemuze byt "potichu" nebo "nahlas". Tecka.
Bod 2: Zbytek je bud nedostatek znalosti a schopnosti (vzhledem k forme dotazu pravdepodobne) nebo je vadna elektronika mikrofonu ci zvukove karty a v takovem pripade nasleduje reklamace ci servis. Ale s tim bych pockal a nejdriv se naucil tyto veci pouzivat.
Bod 2: Zbytek je bud nedostatek znalosti a schopnosti (vzhledem k forme dotazu pravdepodobne) nebo je vadna elektronika mikrofonu ci zvukove karty a v takovem pripade nasleduje reklamace ci servis. Ale s tim bych pockal a nejdriv se naucil tyto veci pouzivat.
Hodně budem někde...
Dobře dejme tomu, že to je moje chyba, neznám znalosti. V technice se teda nevyznám, abych se přiznal, což jste si všiml. Ale přeci mám XLR kabel, zvukovou kartu a mikrofon. Zapojím mikrofon do zvukové karty pomocí XLR kabelu, zapojím do PC. pustím audacity, pustím nahrávku a mluvím nebo i když hraju na kytaru, tak to zní jako kdybych byl někde hodně daleko a přitom jsem u mikrofonu... prostě wtfSUK píše: 17.08.2018 21:35 Bod 1: Mikrofon nezni vubec. Mikrofon negeneruje zadny zvuk a tedy nemuze byt "potichu" nebo "nahlas". Tecka.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
A které články na téma "nahrávání" jsi četl? Dej mi sem, prosím, všechny odkazy...
Hodně budem někde...
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Napadá mě. A mluvíš do mikrofonu ze správné strany? Tj. tam kde je ta zlatá tečka. Máš správně nastavený gain na vstupu zvukovky?
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Opravdu to bylo tím zlatým kolečkem. Ale ještě jeden problém tu je. Když snímám kytaru, tak to je kdybych byl někde hodně daleko, hlas v pohodě, teda myslím, ale kytara ne. Pokud nevíte, nevadí. Budu vyměňovat za tento: https://kytary.cz/blue-microphones-yeti ... gLoF_D_BwELUBOSH píše: 18.08.2018 5:52 Napadá mě. A mluvíš do mikrofonu ze správné strany? Tj. tam kde je ta zlatá tečka. Máš správně nastavený gain na vstupu zvukovky?
To je jak na nástroj, tak nahlas. To by mělo Rode v klidu nahradit.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Prodejci musí být za takové zákazníky velmi vděční.
Když to nefunguje, jak má. Nemohu si neodpustit. Lidi, aby se tu báli něco napsat Ty ,,bezchybný človíčku,,
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mi jen přijde úsměvné, jak bez znalosti toho, jak má něco fungovat, pořád hledáš jiný gear, místo toho, aby ses naučil používat ten, který máš.
Ale klidně si pořiď, akorát až budeš řešit úplně stejný problém i s tím novým, nezakládej kvůli tomu prosím nové vlákno.
Ale klidně si pořiď, akorát až budeš řešit úplně stejný problém i s tím novým, nezakládej kvůli tomu prosím nové vlákno.
A mně přijde úsměvné, ať si koupím ten mikrofon nebo onen, tak jsem neskutečně potichu a každý člověk, který nahrál svoji ukázku stejným mikrofon, možná i horší zvukovou na internet je neskutečně nahlas i přesto, že mám stejné nastavení a stejnou hlasitost zvuku. Tento problém jsem řešil před několika měsíci, ale myslel jsem si, že je to prostě mikrofon. Našetřil jsem si 11 tisíc a za takovou cenu to prostě musí šlapat, tak jak má. Ale tobě to musí přijít úsměvné, když už jsi za vodou. Neskutečný, jak tady někteří lidé jsou protivný. A samozřejmě myslím tím teď tebe. Nezlob se.
Peace.
Peace.