VHT Lead 40 40W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
RedDragon

VHT Lead 40 40W

Příspěvek od RedDragon »

Zajímám se o toto Kombo....http://kytary.cz/vht-lead-40/HN107985/ co si o něm myslíte.....potřebuju kombo na doma a taky do zkušebny.....Hrajeme Rock,Punk co si myslíte...je to dobrá volba?
petrvach

Re: VHT Lead 40 40W

Příspěvek od petrvach »

Ahoj za mě určitě skvělí combo nedávno jsem ho zkoušel pokud ubeřeš gain tak punk a rock na něm bude fpoho za mě ano :D
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
RedDragon

Příspěvek od RedDragon »

petrvach píše:Ahoj za mě určitě skvělí combo nedávno jsem ho zkoušel pokud ubeřeš gain tak punk a rock na něm bude fpoho za mě ano :D
Díky za odpověď :wink:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Na punk je to asi ok, ale co jsem na něj hrál, tak to byl strašnej bzučák... Nelíbil se mi.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
RedDragon

Příspěvek od RedDragon »

Bummer píše:Na punk je to asi ok, ale co jsem na něj hrál, tak to byl strašnej bzučák... Nelíbil se mi.
Takže ty zase odobnč říkáš nebrat
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Neříkám, jen dávám do placu svůj názor. :) Že se to nelíbí mně neznamená, že se to nemůže líbít někomu jinému.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

petrvach

Příspěvek od petrvach »

víš co bež si ho vyzkoušet esi si ho obědnáš přez net tak tě zabiju :D
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Zrovna včera jsem objel Kytary a Audiotek, protože hledám ještě něco "na doma i na ven" a tak jsem (ale fakt jen letmo :( ) zkoušel tyhle aparáty...

Tyhle VHT (6W a 20W verze) zněli moc hezky :) - na mě to bylo už hodně "moderní" jelikož mám rád hodně Vintage zvuk...

Taky je zajímavých těch 40W v celolampě "na doma" - přiznávám, že ta Lead 20W na je i na doma a zvládá to pěkně, tak doufám, že i snad ta 40W bude přijatelně hrát.

A nakonec - u 20W verze byl dost podělaný Reverb. Ve vyšších polohách nepoužitelný...

To nemění nic na tom, že by jsi to měl vyzkoušet sám :P

EDIT: Mé poznatky jsou z 6W a 20W verze. Na 40W jsem nehrál, pouze slyšel, když jí zkoušel někdo jiný.
"Lots of people talk and few of them know..."
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

To kombo neznám, ale jsi si jistý, že doma neumřeš s 2x12 a 40W ?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Neumře.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

O VHT Lead jsem hodně psal zde - komba-zesilovace-reproboxy/nove-vht-apa ... ht#p273055 Doporučuju přečíst. Nicméně kromě reverbu to je určitě povedený aparát, za mě palec nahoru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nero píše:O VHT Lead jsem hodně psal zde - komba-zesilovace-reproboxy/nove-vht-apa ... ht#p273055 Doporučuju přečíst. Nicméně kromě reverbu to je určitě povedený aparát, za mě palec nahoru.
Fakt si říkám, jestli jsme hráli na to samé, Nero. :D
Gainu to mělo málo a zvuk byl hnusný. Že by si to tak brutálně nesedlo s mojí kytarou? (Jinak, byli tam se mnou i spoluhráči - bubeník a kytarista - a kytarista si na to ani nechtěl zahrát - taky se mu to nezdálo. Jinak bych to býval sváděl na moje uši. :))

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, hrál jsem na to poctivě (tzn. alespoň 30 minut) minimálně 3x. Šlo teda o dvacítku, ale pochybuju, že 40W verze bude odlišná. A pokaždé tam se mnou byl někdo, kdo ti jistě můj náhled na věc potvrdí - Dark Axel, Nuker, Slimy. A teda pokaždé to bylo testováno s jinou kytarou - Parker Nitefly, nějaký superstrat (to už nevím jaký) a Epi LP.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Míla

Příspěvek od Míla »

Nezbývá mi nic jiného než souhlasit.Zkoušel jsem jen 20w verzi. Málo Gainu a zvuk o ničem. Co mi ale nejvíce vadilo bylo to, že když jsem nastavil na jednoum kanálu aspoň trochu přijatelný zvuk, tak na druhém se to nedalo použít .To už tolik kritizovaný Marshall 401 je lepší. O reverbu už bylo řečeno. Tvrzení na kytary.cz ..........že si poradí i s opravdu silným hi-gain zkreslením................se mi zdá velice přehnané. Chceteli kombo o malém výkonu s dobrým zvukem doporučuji Statesmana dual 20W. Je to sice dražší, ale vyplatí se to.
Fender SSS MIJ. Fender de luxe HSS USA. Schecter, BOSS CE2 MIJ, DM-3 MIJ,CS-1 MIJ, Ibanez TS808, MXR Phase 90, Fulltone Fat Boost 2,, Korg, Hughes Kettner Statesman.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nero: Nijak negeneralizuju - je klidně možný, že tam bylo něco špatně - něco s lampama a tak... Ale zkrátka, na základě ač bohužel krátké zkušenosti, bych to nikomu nedoporučil.

rybar

Příspěvek od rybar »

Z mé osobní zkušenosti,vlastním Vht 40W asi 5 měs,to co psal Nero o kombu nebyla nic než pravda,jen reverb jsem pořídil exer.Toto kombo má nádherně čistý zvuk a pokud člověk vlastní trochu kvalitní kytaru,tak to může konkurovat i kombum v dražší cenové relaci!Co se týče Gainu,nemyslím si ,že by kombo nezvládlo velké zkreslení,to co obsahuje kombo je pěkný drive který je dobře dynamický,osobně preferuji trochu jiný drive,takže mám připojen Tone bote trimode ,zvuk více než vynikající,v solech nádherně čistý!
Co bych hodnotil negativně je menší šum,ale to se budu snažit vyřešit,protože jsem měl kombo v reklameci a měl jsem špatnou 1ks Lampu,a ted se mi zdá,že je spatná ještě nějaká!,
Jinak diametrálně jiný zvuk nežli běžná komba jako MAr.Laney atd.Což je u VHT jejich přednost!
Jinak ta 40w,je dostačující na k.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Míla píše:Nezbývá mi nic jiného než souhlasit.Zkoušel jsem jen 20w verzi. Málo Gainu a zvuk o ničem. Co mi ale nejvíce vadilo bylo to, že když jsem nastavil na jednoum kanálu aspoň trochu přijatelný zvuk, tak na druhém se to nedalo použít .To už tolik kritizovaný Marshall 401 je lepší. O reverbu už bylo řečeno. Tvrzení na kytary.cz ..........že si poradí i s opravdu silným hi-gain zkreslením................se mi zdá velice přehnané. Chceteli kombo o malém výkonu s dobrým zvukem doporučuji Statesmana dual 20W. Je to sice dražší, ale vyplatí se to.
"Tvrzení kytar.cz" je popiskem, ne recenzí. Nicméně psal jsem ho já a za tím názorem si stojím. Viz moje "recenze", která je k nalezení na postovaném linku :wink:

Gainu to má hafo (pro mé uši a samozřejmě to není recto, diezel nebo krank) a vzhledem k tomu, že společný pro oba kanály je jen EQ, tak nevím, kde je problém s kompatabilitou. Pokud člověk umí s EQ zacházet, tak je to pohoda, i když samozřejmě se musí počítat s nějakým kompromisem, narozdíl od aparátů se separátními EQ. Je to silně subjektivní věc, ale třeba já na čistém i zkresleném kanálu používám velmi podobné nastavení.

Nicméně Statesman je dobrý aparát, s tím souhlasím. :wink:
Bummer píše:Nero: Nijak negeneralizuju - je klidně možný, že tam bylo něco špatně - něco s lampama a tak... Ale zkrátka, na základě ač bohužel krátké zkušenosti, bych to nikomu nedoporučil.
Však jasný - každý má svoje uši, svoje ruce, svoje názory. Dokud si to sám zájemce o koupi neozkouší, tak to jsou všechno stejně jen dohady. Bohužel neexistuje moc aparátů typu Roland Cube, kde se v podstatě všichni shodneme, že to je dobrý aparát za dobrý prachy :mrgreen:
rybar píše:Z mé osobní zkušenosti,vlastním Vht 40W asi 5 měs,to co psal Nero o kombu nebyla nic než pravda,jen reverb jsem pořídil exer.Toto kombo má nádherně čistý zvuk a pokud člověk vlastní trochu kvalitní kytaru,tak to může konkurovat i kombum v dražší cenové relaci!Co se týče Gainu,nemyslím si ,že by kombo nezvládlo velké zkreslení,to co obsahuje kombo je pěkný drive který je dobře dynamický,osobně preferuji trochu jiný drive,takže mám připojen Tone bote trimode ,zvuk více než vynikající,v solech nádherně čistý!
Co bych hodnotil negativně je menší šum,ale to se budu snažit vyřešit,protože jsem měl kombo v reklameci a měl jsem špatnou 1ks Lampu,a ted se mi zdá,že je spatná ještě nějaká!,
Jinak diametrálně jiný zvuk nežli běžná komba jako MAr.Laney atd.Což je u VHT jejich přednost!
Jinak ta 40w,je dostačující na k.
Díky za podporu :mrgreen: S těma lampama je to problém všeobecně - u těch levnějších lamp (což je v podstatě cokoli do 20 000) je dobrý to prostě povyměňovat a zvuk se tím určitě zlepší.

PetrPeter 1975 - 2008
Míla

Příspěvek od Míla »

Nero:
Samozřejmě Ti tvůj názor nevyvracím ani se nechci přít kdo má pravdu. Na druhou stranu, když je v popisu napsáno že si poradí se silným hi-gain zkreslením, tak si neumím představit co by bylo v popisku u opravdu hi-gain aparátu. Chtěl jsem synovi pořídit relativně slušný aparátek do začátku-za slušný peníz. Proto jsem si to VHT vyzkoušel .Mě se prostě nelíbí zvukově. Radši mu pujčím Statesmana.
Naopak někomu se to jeví jako výbrné kombo. Proč ne. Ale mě se stratem ne.
Fender SSS MIJ. Fender de luxe HSS USA. Schecter, BOSS CE2 MIJ, DM-3 MIJ,CS-1 MIJ, Ibanez TS808, MXR Phase 90, Fulltone Fat Boost 2,, Korg, Hughes Kettner Statesman.
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Nero píše:Hele, hrál jsem na to poctivě (tzn. alespoň 30 minut) minimálně 3x. Šlo teda o dvacítku, ale pochybuju, že 40W verze bude odlišná. A pokaždé tam se mnou byl někdo, kdo ti jistě můj náhled na věc potvrdí - Dark Axel, Nuker, Slimy. A teda pokaždé to bylo testováno s jinou kytarou - Parker Nitefly, nějaký superstrat (to už nevím jaký) a Epi LP.
Potvrzuji. Zvuk se mi dost líbil a dost jsem o tom přemýšlel, ale nakonec jsem vybral jinak (viz. příspěvek výš)...
"Lots of people talk and few of them know..."
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Míla píše:Nero:
Samozřejmě Ti tvůj názor nevyvracím ani se nechci přít kdo má pravdu. Na druhou stranu, když je v popisu napsáno že si poradí se silným hi-gain zkreslením, tak si neumím představit co by bylo v popisku u opravdu hi-gain aparátu. Chtěl jsem synovi pořídit relativně slušný aparátek do začátku-za slušný peníz. Proto jsem si to VHT vyzkoušel .Mě se prostě nelíbí zvukově. Radši mu pujčím Statesmana.
Naopak někomu se to jeví jako výbrné kombo. Proč ne. Ale mě se stratem ne.
Jasný, to chápu :wink: Každému, co jeho jest...

Ohledně těch popisků - ono to je složité. Na jednu stranu je žádáno co nejpřesnější popsání všeho možného, aby zákazník měl představu o věci, na druhou stranu se musí zachovávat jakáž takáž neutralita. A ještě k tomu, vzhledem k tomu že to je v podstatě propagační text, tak tam samozřejmě nesmí zaznít nic negativního. Plus pokud nechceš skončit u vyloženě technického popisu, tak se tam nutně projeví kapka subjektivity autora. Ono sesmolit to dohromady není zrovna jednoduché. A to díky bohu, že naštěstí jsem ještě nedělal popisky na krámy, u kterých bych věděl, že to je vyloženě sh*t...

Vnímání a popisování zvukových možností čehokoli je problém, protože jak již bylo kolikrát zmíněno, každý máme jiné uši a jiné požadavky. Pro bluesmana je hi-gain něco jiného než pro death metalistu. I proto se pořád omílá ono "jdi si to vyzkoušet a nekupuj naslepo".

Navíc tvoje poznámka, že to není silný hi-gain, jako je napsáno v popisku produktu, trochu vytrhává ona slova z kontextu. Je tam napsáno "Druhý kanál si v pohodě poradí s čímkoli od lehkého bluesrockového crunche až po opravdu silný hi-gain známý z metalových nahrávek 80. a 90. let.". A to podle mě dost výstižně popisuje schopnosti toho aparátu. Protože třeba zvuk Metallicy nebo Iron Maiden na tom prostě (samozřejmě přibližně, protože jejich kytaristi na VHT nehrají) nakroutíš.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“