box 2x 12" - stavba
Jo, dobre a strucne vysvetleny.... At si s tim zbytecne kluci nelamou hlavu.
Presto, nektery veci se pouzivaji - komorovy bassrefex Mesa Thielle boxu, klasicky trubkovy bassreflex u Genz-Benz beden, atd... ale vsechno to jsou spesl repro, ne bezne prodavany Celestiony, Eminence...
I ta litraz hraje trochu roli, 1936 basuje trochu vic nez mensi 1922 (taky zalezi na rozsahu repro, kdyz to nekdo stavi a dava tam ruzny repra).
Normalni basovy E ma sice 82Hz, ale co podladena kytara? Nebo takova sedmistrunka? Tam uz ty basy jsou potreba, repro a bedna musi stihat...
Jinak naprosty souhlas s pevnosti spoju, cepovat, kolikovat, hranoly do rohu, zadny mezery, vysokopevnostni lepidlo, atd...
Ty udaje co jsem psal je dobry znat aspon zbezne, aby clovek vedel co to znamena, kdyz si kupuje Eminence guitarspeaker a docte se v datasheetu tyhle parametry...
Presto, nektery veci se pouzivaji - komorovy bassrefex Mesa Thielle boxu, klasicky trubkovy bassreflex u Genz-Benz beden, atd... ale vsechno to jsou spesl repro, ne bezne prodavany Celestiony, Eminence...
I ta litraz hraje trochu roli, 1936 basuje trochu vic nez mensi 1922 (taky zalezi na rozsahu repro, kdyz to nekdo stavi a dava tam ruzny repra).
Normalni basovy E ma sice 82Hz, ale co podladena kytara? Nebo takova sedmistrunka? Tam uz ty basy jsou potreba, repro a bedna musi stihat...
Jinak naprosty souhlas s pevnosti spoju, cepovat, kolikovat, hranoly do rohu, zadny mezery, vysokopevnostni lepidlo, atd...
Ty udaje co jsem psal je dobry znat aspon zbezne, aby clovek vedel co to znamena, kdyz si kupuje Eminence guitarspeaker a docte se v datasheetu tyhle parametry...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
hele lidi, co myslíte, hodily by se tyhle repra:
http://eshop.kytary.cz/EMINENCE-Redcoat ... inence:1:0
do 2x 12" bedny? jde o repro k hlavě kopie Marshall
http://eshop.kytary.cz/EMINENCE-Redcoat ... inence:1:0
do 2x 12" bedny? jde o repro k hlavě kopie Marshall
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Jde o to, jakej chces zvuk....
POdivej se na stranky Eminence, mas tam jednak datasheety k repro, a i zvukovy ukazky (vsechny nahrany za stejnych podminek - pro porovnani)
http://www.eminence.com/soundclips.asp
Ale Stonehenge jsem tam ted nevidel, tak kdovi jestli budou k mani...
POdivej se na stranky Eminence, mas tam jednak datasheety k repro, a i zvukovy ukazky (vsechny nahrany za stejnych podminek - pro porovnani)
http://www.eminence.com/soundclips.asp
Ale Stonehenge jsem tam ted nevidel, tak kdovi jestli budou k mani...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Mno chci british modern, takže na to pojedu dokrmovanou kopii marshalla
Spíš mi jde i to zda je lepší Celestion či Eminence, a pod...
Kromě toho tenhle konrétní reprák tam v EMINENCE nabýdce ani nemají
Spíš mi jde i to zda je lepší Celestion či Eminence, a pod...
Kromě toho tenhle konrétní reprák tam v EMINENCE nabýdce ani nemají
No prave ze ho tam nemaji... tzn, ze ti taky prodejce potom muze napsat(tak jako me), ze tenhle model uz je nedostupny a misto nej je nejaky jiny...
Na tech kytarach.cz mas taky dostupnost 21 dnu, nebo na dotaz nebo co tam je.... takze taky nemusi byt vubec...
Poslechni si ty ukazky zvuku, co se ti nejvic libi... me osobne Governor, Private Jack, ManOWar (i na tvrdy styl), Texas Heat.... U Eminence mas vetsinou vyssi citlivost (dB) nez u Celestion, takze pokud je to jen 2x12" box tak to muze byt klidne i vyssi Wattaz repra a presto ten reprak vybudis a bude hlasity a ta cervena rada Eminence je fakt dobra, klasikou je i model Legend
Z levnejsich bych na Marshallovsky zvuk pouzil i Screaming Eagle, a jestli ta bedna bude vetsi (1936), tak to bude i pekne basovat... a repro ma velkou citlivost
Na tech kytarach.cz mas taky dostupnost 21 dnu, nebo na dotaz nebo co tam je.... takze taky nemusi byt vubec...
Poslechni si ty ukazky zvuku, co se ti nejvic libi... me osobne Governor, Private Jack, ManOWar (i na tvrdy styl), Texas Heat.... U Eminence mas vetsinou vyssi citlivost (dB) nez u Celestion, takze pokud je to jen 2x12" box tak to muze byt klidne i vyssi Wattaz repra a presto ten reprak vybudis a bude hlasity a ta cervena rada Eminence je fakt dobra, klasikou je i model Legend
Z levnejsich bych na Marshallovsky zvuk pouzil i Screaming Eagle, a jestli ta bedna bude vetsi (1936), tak to bude i pekne basovat... a repro ma velkou citlivost
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš sem ještě hodit jak tenhle Screaming Eagle sehnat? Dal jsem googlit a našlo mi to jen tryčka... díky
Na http://www.kytary.cz a v http://www.k-audio.cz by je meli mit (ale vyber si jestli chces 16ohm nebo 8ohm, podle toho jakou chce vyslednou impedanci celyho boxu, a jestli k tomu boxu jeste udelas vystup na dalsi box, treba paralelne se da pripojit 4x12", to si rozmysli...)
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
OK, díky moc za radu ...
Jinak se taky musim pochlubit, uz mam skoro hotovou kopii 2x12" MesaBoogii Recitifier Horizontal, ale zvysil jsem ho o 3cm, a do hloubky o 1cm.
Puvodne jsem chtel udelat Roudking - uprostred prepazka a jedna polovina zavrena a droha polotevrena, ale prece jen jsem od toho nakonec upustil - udelal jsem vetsi box, vsechno je 18mm, vyztuhy v rozich jsou 3x3cm vsude, zakolikovany a prokolikovany je to az hruza, zkousel jsem na tom poskakovat (bez zadni steny) a ono nic, ani naznak vrznuti, je to bytelny jak krava - coz byl taky ucel, protoze do toho chci narvat 2 x 60-100W(Celestion) az 2 x 75-150W(Eminence) repra, a pri takovym vykonu a citlivosti (u Eminence) ten box uz musi neco vydrzet. Sehnal jsem na to krasnou kozenku jak z aligatora, akorat rohy jsem nechal ty obdelnikovy stohovaci plastovy, prece jen jsou vetsi, a ty kovovy jsou jen maly rozky. Do bocnic jsem taky nechtel delat zadny diry na madla (kvuli pevnosti), chtel jsme puvodne ucho nahoru jako na MesaBoogie (jenze ta je zrejme kombinace 15 a 18mm preklizky a repra tam nejsou tak tezky), ale uz ted je to tezky a kdyz tam dam jeste 8,5kg (repro), tak jsem nakonec udelal jen maly otvory do bocnic na zapustny drzadla - akorat na ruku, a jeste je poradne utesnim a ten plast co trci dovnitr obalim plsti, at to nerezonuje nebo neco. Zadni stenu jsem taky utesnil po celym obvodu, repra dam zepredu a taky to bude utesneny 0,5cm penovou gumou, no proste hovado bedna....
Ohmaz chci 8ohm (nejlepe repra seriove), a jeste udelam dalsi vystupy paralelne a seriove na dalsi cabinet, aby se na to dala postavit klasicka 4x12" a zapojit dohromady do hlavy.
Jsem zvedavej na zvuk pri tom malym zvetseni objemu a pevnejsi skrini. Chtelo by to zkusit s V30-kama jako Mesa, ale ty se mi zvukove moc nelibi, pujdu asi do tech Eminence.... jeste se uvidi...
Jak bude fotak, hodim taky nejakou foto.
A musim si do kompu udelat vykres, kdyby to nahodou hralo "dobre", tak at muzu udelat dalsi presne stejny...
Puvodne jsem chtel udelat Roudking - uprostred prepazka a jedna polovina zavrena a droha polotevrena, ale prece jen jsem od toho nakonec upustil - udelal jsem vetsi box, vsechno je 18mm, vyztuhy v rozich jsou 3x3cm vsude, zakolikovany a prokolikovany je to az hruza, zkousel jsem na tom poskakovat (bez zadni steny) a ono nic, ani naznak vrznuti, je to bytelny jak krava - coz byl taky ucel, protoze do toho chci narvat 2 x 60-100W(Celestion) az 2 x 75-150W(Eminence) repra, a pri takovym vykonu a citlivosti (u Eminence) ten box uz musi neco vydrzet. Sehnal jsem na to krasnou kozenku jak z aligatora, akorat rohy jsem nechal ty obdelnikovy stohovaci plastovy, prece jen jsou vetsi, a ty kovovy jsou jen maly rozky. Do bocnic jsem taky nechtel delat zadny diry na madla (kvuli pevnosti), chtel jsme puvodne ucho nahoru jako na MesaBoogie (jenze ta je zrejme kombinace 15 a 18mm preklizky a repra tam nejsou tak tezky), ale uz ted je to tezky a kdyz tam dam jeste 8,5kg (repro), tak jsem nakonec udelal jen maly otvory do bocnic na zapustny drzadla - akorat na ruku, a jeste je poradne utesnim a ten plast co trci dovnitr obalim plsti, at to nerezonuje nebo neco. Zadni stenu jsem taky utesnil po celym obvodu, repra dam zepredu a taky to bude utesneny 0,5cm penovou gumou, no proste hovado bedna....
Ohmaz chci 8ohm (nejlepe repra seriove), a jeste udelam dalsi vystupy paralelne a seriove na dalsi cabinet, aby se na to dala postavit klasicka 4x12" a zapojit dohromady do hlavy.
Jsem zvedavej na zvuk pri tom malym zvetseni objemu a pevnejsi skrini. Chtelo by to zkusit s V30-kama jako Mesa, ale ty se mi zvukove moc nelibi, pujdu asi do tech Eminence.... jeste se uvidi...
Jak bude fotak, hodim taky nejakou foto.
A musim si do kompu udelat vykres, kdyby to nahodou hralo "dobre", tak at muzu udelat dalsi presne stejny...
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Pak dej vědět jak to hraje a přihpď i tu fotku 
-----------------------------------------------------------
Jinak chci se zeptat, má někdo nějaké zkušenosti s Eminence Legend series? vím že to je spíše american sound... ale jak to hraje, někde jsem našel že to je lowend řada.... tak mě to jen zajímá.... díky
-----------------------------------------------------------
Jinak chci se zeptat, má někdo nějaké zkušenosti s Eminence Legend series? vím že to je spíše american sound... ale jak to hraje, někde jsem našel že to je lowend řada.... tak mě to jen zajímá.... díky
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
ok uděláme výstavu stavěných boxů... miss boxPejsvidek píše:Tak sem se taky rozhodl stavet MARSHALL 1922, akorat do toho dam celestiony 65W, pac ty 75 sou moc drahy. Udelam to z drevotrisky 18mm. Snad by to melo hrat.... Kdyztak sem pak hodim fotky, abyste mohli zhodnotit
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
- Pejsvidek
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to nekoho zajima tak tady mam zatim naky fotky, dneska bych to mohl slepit dohromady, tak zase neco nafotim 
http://pejsvidek.rajce.idnes.cz/Reprobox/
http://pejsvidek.rajce.idnes.cz/Reprobox/
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
ty jo nice
můj box je bastl...
ale hraje
JJ, pěkné , nezapomeň ozvučnici mezi reprákama spojit se zadní stěnou. Stavěl jsem ten samý, v hlubokých frekfencích se ta ozvučnice pěkně rozkmitá a pěkně nahoukává. Dokonce jsem tam udělal basreflexy abych tyto ferkfence odvedl z boxu pryč, ale při větším zesílení je to stejné i po řádném vytlumení. Stavím si teď dva boxy 1x12" alá mesa/Engl 112. Sled prací je trochu opačný, napřed se staví bitelný rám napuštěný Bitumelovou barvou ( něco jeko asfalt ) která ve dřevě sižuje vnitřní rezonance a kolem se teprve plášťuje. Jak budu mít hotovo věnuji tento 2x12" nějakému začínajícímu zoufalci bez boxu a peněz.
http://www.elegie.cz/html/pavel//04.jpg
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Bassreflexy asi nebudou to pravy orechovy, normalni kytarovy repra na to nemaji parametry (Qts, Xmax,..., teda mimo spesl repra v GenBenz GFlex treba, a EVM v Thiele, apod.), dokonce se tim daji poskodit, diky bassreflexu dochazi pri velmi nizkych kimtoctech k prilis velke vychylce membrany...
Na tech fokach ze stavby se mi to zda docela velky, vetsi nez predloha Marshall, ale to se mi mozna jen zda. V kazdym pripade je tady ta predni stena opravdu velka, takze repra s ni budou "cvicit", proto se doporucuje pouzivat na predek (i zadek) silnejsi material, a vetsinou ten "nerezonujici", tzn. MDF, i drevotrisku, atd. S tou vyztuhou bych mozna pockal, vzdycky ji tam muzes dodelat, kdyz to bude delat neplechu v basech. Uvidis sam, podle toho jaky tam das repro.
Ja mam predni stenu mensi (box je hlubsi, ala M/B 2x12 Rect. Horizontal), ale taky mam obavy, takze jsem ji hodne vyztuzil v rozich, a mezi reprama mam misto na pripadnou dalsi vyztuhu. Uvidime jak to bude hrat...
K tem bassreflexum: staci si v programu WinISD udelat navrh boxu s bassreflexem, zadat parametry repra (Eminence na webu uvadi podrobne) a pak si vypocitat bassreflex, a podivat se na vysledne grafy frekvenci, vychylky, a "zpozdeni" (rozumej, kdyz repro zahraje hodne basovy ton s velkou vychylkou, trva membrane par milisekund nez se zase vrati, takze v te chvili repro proste nemuze zahrat najednou hluboky basy a i ostatni frekvence, kdyz je delay velky) a tam uvidite, ze to proste hrat nemuze, ta vychylka membrany a jeji zpozdeni je prilis velky...
Na tech fokach ze stavby se mi to zda docela velky, vetsi nez predloha Marshall, ale to se mi mozna jen zda. V kazdym pripade je tady ta predni stena opravdu velka, takze repra s ni budou "cvicit", proto se doporucuje pouzivat na predek (i zadek) silnejsi material, a vetsinou ten "nerezonujici", tzn. MDF, i drevotrisku, atd. S tou vyztuhou bych mozna pockal, vzdycky ji tam muzes dodelat, kdyz to bude delat neplechu v basech. Uvidis sam, podle toho jaky tam das repro.
Ja mam predni stenu mensi (box je hlubsi, ala M/B 2x12 Rect. Horizontal), ale taky mam obavy, takze jsem ji hodne vyztuzil v rozich, a mezi reprama mam misto na pripadnou dalsi vyztuhu. Uvidime jak to bude hrat...
K tem bassreflexum: staci si v programu WinISD udelat navrh boxu s bassreflexem, zadat parametry repra (Eminence na webu uvadi podrobne) a pak si vypocitat bassreflex, a podivat se na vysledne grafy frekvenci, vychylky, a "zpozdeni" (rozumej, kdyz repro zahraje hodne basovy ton s velkou vychylkou, trva membrane par milisekund nez se zase vrati, takze v te chvili repro proste nemuze zahrat najednou hluboky basy a i ostatni frekvence, kdyz je delay velky) a tam uvidite, ze to proste hrat nemuze, ta vychylka membrany a jeji zpozdeni je prilis velky...
Naposledy upravil(a) petrpeter dne 9.09.2007 16:04, celkem upraveno 1 x.
no já bych o jednom věděl.....ze Alešu?feki píše:JJ, pěkné , nezapomeň ozvučnici mezi reprákama spojit se zadní stěnou. Stavěl jsem ten samý, v hlubokých frekfencích se ta ozvučnice pěkně rozkmitá a pěkně nahoukává. Dokonce jsem tam udělal basreflexy abych tyto ferkfence odvedl z boxu pryč, ale při větším zesílení je to stejné i po řádném vytlumení. Stavím si teď dva boxy 1x12" alá mesa/Engl 112. Sled prací je trochu opačný, napřed se staví bitelný rám napuštěný Bitumelovou barvou ( něco jeko asfalt ) která ve dřevě sižuje vnitřní rezonance a kolem se teprve plášťuje. Jak budu mít hotovo věnuji tento 2x12" nějakému začínajícímu zoufalci bez boxu a peněz.![]()
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
- Pejsvidek
- Kontaktovat uživatele:
Rozmery sou brany z 1936ky... premejslim, jestli mam dat kulaty mrize prez ty rapraky, nebo jenom celou predni stenu potahnout latkou... Nema s tim nekdo zkusenosti ? Zda se mi ta bedna vysoka, takze bych to nejspis prekryl cely, aby nebyla tolik videt ta mezera mezi horni a dolni stranou. Pac po stranach se repraky budou skoro dotykat a nehore a dole je hrozne mista
Jinak sem do toho koupil nakonec celestion seventy80
Jinak sem do toho koupil nakonec celestion seventy80
Naposledy upravil(a) Pejsvidek dne 15.09.2007 18:58, celkem upraveno 2 x.
- Pejsvidek
- Kontaktovat uživatele:
rasta_blasta: uz si nejak zakryl ty repraky? A jakej maj zvuk ? Jo a rozmery sem bral z http://www.attentiontodesign.com/ax84/s ... 2x12st.gif