co se týče nedostatku gainu - na metal bych si ten aparát asi nekoupil, ale jinak to má podle mně gainu dost na cokoliv - i na moderní tvrdý rock. Ono zkreslení a tón celkově není jen o rozsahu gainu, ale často i o tom, jak člověk hraje
VHT Lead 40 40W
Pravidla fóra
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: VHT Lead 40 40W
Mě osobně 20W verze dost dostala (samozřejmě mimo často skloňovaného špatného reverbu)
můžu doporučit
co se týče nedostatku gainu - na metal bych si ten aparát asi nekoupil, ale jinak to má podle mně gainu dost na cokoliv - i na moderní tvrdý rock. Ono zkreslení a tón celkově není jen o rozsahu gainu, ale často i o tom, jak člověk hraje
ale to je samozřejmost
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Tak jako ja planuju cestu do prahy....a VHT si vyzkoušet...mě jenom zajimalo jestli nekdo toto kombo nevlastni....aby mi dal dobrou a zajímavou radu 
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Kopíruji/cituji z první stránky! Takže tohoto člověka se ptej o dobré a zajímavé rady třeba přes PMrybar píše:Z mé osobní zkušenosti,vlastním Vht 40W asi 5 měs,to co psal Nero o kombu nebyla nic než pravda,jen reverb jsem pořídil exer.Toto kombo má nádherně čistý zvuk a pokud člověk vlastní trochu kvalitní kytaru,tak to může konkurovat i kombum v dražší cenové relaci!Co se týče Gainu,nemyslím si ,že by kombo nezvládlo velké zkreslení,to co obsahuje kombo je pěkný drive který je dobře dynamický,osobně preferuji trochu jiný drive,takže mám připojen Tone bote trimode ,zvuk více než vynikající,v solech nádherně čistý!
Co bych hodnotil negativně je menší šum,ale to se budu snažit vyřešit,protože jsem měl kombo v reklameci a měl jsem špatnou 1ks Lampu,a ted se mi zdá,že je spatná ještě nějaká!,
Jinak diametrálně jiný zvuk nežli běžná komba jako MAr.Laney atd.Což je u VHT jejich přednost!
Jinak ta 40w,je dostačující na k.
"Lots of people talk and few of them know..."
Este mam jeden a ulovek a to je Crate V50
Myslite si ze Crate V32 naplní moje gusto??? Na punk a rock obcas prechod i na metalRedDragon píše:Este mam jeden a ulovek a to je Crate V50
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Rozhodně spíš VHT, Crate je nudnější a slabší...
Navíc množství gainu není vše - však často méně zkreslený zvuk zní výrazně hutněji, když se to umí nastavit.
Nicméně, jako bychom o tom spolu nemluvili - stejně to je všechno o pravačce a pokud do toho člověk neumí říznout, je mu jakkoli hi-gainovatý aparát na nic.
Tak to já bych klidně na nějaký old-school metal vzal a v případě nutnosti bych dokopával tubescreamerem nebo podobným ODDark Axel píše: co se týče nedostatku gainu - na metal bych si ten aparát asi nekoupil, ale jinak to má podle mně gainu dost na cokoliv - i na moderní tvrdý rock. Ono zkreslení a tón celkově není jen o rozsahu gainu, ale často i o tom, jak člověk hrajeale to je samozřejmost
Nicméně, jako bychom o tom spolu nemluvili - stejně to je všechno o pravačce a pokud do toho člověk neumí říznout, je mu jakkoli hi-gainovatý aparát na nic.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
na to právě narážím, to se tu lidem právě snažím říctNero píše:Nicméně, jako bychom o tom spolu nemluvili - stejně to je všechno o pravačce a pokud do toho člověk neumí říznout, je mu jakkoli hi-gainovatý aparát na nic.
s nakopávadlem bych se toho taky nebál, jen chci říct, že to není tak, že člověk vybalí z krabice a jde hrát "hustej metal"
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano dynamika pravé ruky poskytuje mnoho možností - u hráčů s ultra silným gainem je dost potlačena dynamika tónu. Pravá ruka otevírá možností.
Jinak crate by byl IMHO méně vhodnou volbou.
Jinak crate by byl IMHO méně vhodnou volbou.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
urcite, ten crate nema bez nake krabicky smysl
Gain co má VHT,je dostačující na jaký koliv styl,kromě hardcore atd.Když mi kytarář dodal novou kytaru custom Luke,tak na 2 mi málem ulítla hlava,a to jsem hrál čistě s artiklem který kombo má!
Pro mě je to záležitost výběru zvuku,a kombo či aparáty VHt splnují.Nyní když na bazaru vydím toho Pittbula,šel bych do měj hned!
Pokud bych to srovnával s Crat.tak v žádné případě,vht je dost osobité!
Pro mě je to záležitost výběru zvuku,a kombo či aparáty VHt splnují.Nyní když na bazaru vydím toho Pittbula,šel bych do měj hned!
souhlas s bumerem....mě to vht taky vůbec nenadchlo.ten zvuk byl vyloženě divnej a to jse zkoušel kroutit fak dlouho cca 20min a nic, co by aspon trochu pěkně znělo...gainu to mělo dle mě fakt hodně málo - rozhodně na nějakej metal či hard-rock bych to neviděl...nevim ejstli to nebylo lampama - jinak bych s to nemohl vysvětlit...
Hele, nezkoušeli jste ho třeba všichni, komu se nelíbí, ve stejný prodejně se stejně zrušenýma lampama? 
Taky mě to napadlo... 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Sadam.S píše:Hele, nezkoušeli jste ho třeba všichni, komu se nelíbí, ve stejný prodejně se stejně zrušenýma lampama?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pravděpodobně jsme fakt každý šli do jiné prodejny v jiném městě a zkoušeli jiný aparát s jinými lampami. Jinak to nedává smysl
Bacha, souvislost VHT Lead a VHT Pitbull je v podstatě nulová. Jsou to jiné značky a aparáty dost odlišného charakteru. Nicméně Pittbull je úžasný aparát.rybar píše:Gain co má VHT,je dostačující na jaký koliv styl,kromě hardcore atd.Když mi kytarář dodal novou kytaru custom Luke,tak na 2 mi málem ulítla hlava,a to jsem hrál čistě s artiklem který kombo má!
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Každý méme individualní požadavek na zvuk a pod.Ale překvapuje mne,že se u tohoto komba nezamlouvá,osobně bych mu dal široké použití!Ty lampy by mohly být opravdu problém,já budu dávat nové,jsem zvědav jaká bude změna,jinak jsem dost spokojený!
Vím,že Pidbull je dnes jiná značka,ale všeobecně se mi aparáty Vht zamlouvají.
Vím,že Pidbull je dnes jiná značka,ale všeobecně se mi aparáty Vht zamlouvají.
Holt gain je potrebný ... a nie na to, aby ho človek vytočil naplno, ale na to, aby ho v prípade potreby ešte mal možnosť pridať. Ak trebárs človek hrá sólo, ktoré chce "nekonečný" zvuk, alebo je tam hodne hammeringov, tu už proste ani najlepšia pravačka na svete nepomôže. Určite to každý pozná ... keď človek chce zahrať dlhý tón a aparát ho proste "nepodrží" a zvuk zhasne v polovici. Alebo keď hraje nejakého rýchleho "hada" a beh neznie plynulo a hravo, ale "roztrhane". Gainu treba dať toľko, koľko je nutné, nie viac, ale ani menej. Rozhodne metóda "menej gainu a viac úderu do pravačky" nefunguje na všetko. Na isté veci je to fajn prístup, ale niektoré techniky vyznejú horšie.
Môžem prihodiť dve videá, kde ten istý hráč hrá to isté sólo raz s primerane nagainovaným zvukom, a druhýkrát s poloskresleným, a to znie ako z prdele. Nedostatok "ťahu" v skreslení sa človek snaží dohnať silovým hraním a výsledkom je nielen rozsypaná rytmika, ale aj plávanie v intonácii! A hrať falošne, nepresne a ešte k tomu s tónom zdochýnajúcim pod rukami, to z nás asi nik nechce ....
A pozor, uvedený príklad, to nie je žiadne béčko, ale samotný Yngwie !
Takto áno
a takto nie :
Myslím si, že toto názorne demonštruje, ako to dopadne, ak aparát nemá dosť "šťavy" - na pódiu "pochová" aj hráča svetovej triedy.
Môžem prihodiť dve videá, kde ten istý hráč hrá to isté sólo raz s primerane nagainovaným zvukom, a druhýkrát s poloskresleným, a to znie ako z prdele. Nedostatok "ťahu" v skreslení sa človek snaží dohnať silovým hraním a výsledkom je nielen rozsypaná rytmika, ale aj plávanie v intonácii! A hrať falošne, nepresne a ešte k tomu s tónom zdochýnajúcim pod rukami, to z nás asi nik nechce ....
A pozor, uvedený príklad, to nie je žiadne béčko, ale samotný Yngwie !
Takto áno
a takto nie :
Myslím si, že toto názorne demonštruje, ako to dopadne, ak aparát nemá dosť "šťavy" - na pódiu "pochová" aj hráča svetovej triedy.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jo, tím myslíš schovávání chyb za horu gainu?
prtože já tam slyším hlavně tohle
samozřejmě je možnost, že to "samotnému" Yngwiemu jaksi vypadlo z ruky, to ale nic nemění na tom, že v tom druhém videu jsou slyšet přehmaty a špatné tlumení naprosto jasně - a ano, zní to pak jako z prdele, protože mu to gain neschová 
Špatný tlumení ti gain neschová, naopak zesílí.
Souhlasím s Predatorem. Mít aparát s větším množstvím gainu neznamená hrát s větším množstvím gainu, ale mít možnost tak hrát. Když ta možnost není, omezuje mě to. V určitých žánrech je větší zkreslení prostě potřeba. Thrash se nikdy s malým zkreslením ani nehrál.
Od pondělka mám aparát, co tu možnost má. A přesto hraju s gainem na jedné hodině, protože mi to prostě stačí. Nemám potřebu kreslit víc.
Souhlasím s Predatorem. Mít aparát s větším množstvím gainu neznamená hrát s větším množstvím gainu, ale mít možnost tak hrát. Když ta možnost není, omezuje mě to. V určitých žánrech je větší zkreslení prostě potřeba. Thrash se nikdy s malým zkreslením ani nehrál.
Od pondělka mám aparát, co tu možnost má. A přesto hraju s gainem na jedné hodině, protože mi to prostě stačí. Nemám potřebu kreslit víc.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
btw zrovna s malmsteenem mam rozhovor v guitar playeru z roku cca 91 kde rika ze gainu naopak nastavuje vzdycky hrozne moc, ale nezni to tak protoze to umi ukocirovat. nicmene to bylo v dobe kdy byl jeste docela v laufu (rozhodne mi na starych videich prijde v mnohem vetsi forme nez na tehlech dvou), dneska to bohuzel dle ruznych zaznamu vypada ze se spis venuje jinym radovankam zivota nez hrani na kytaru
jinak zarnym prikladem jak hrat dokonale ciste s obrovskym mnozstvim gainu je treba jeff loomis, kterej hraje na nejaky engly kde ma gainu kotel a jeste pred to cpe tubescreamer.