Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od mtmccox »

Jo, bronzy tam mám už přes půl roku a cinkají zatím pořád pěkně (i když je pravda, že akustiku až tolik nemydlím..)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Můj dotaz je možná trochu off-topic, ale zajímalo by mě, jestli některý z našich prodejců nabízí struny se slevou, pokud vezmete víc sad najednou. Jaké s tím máte zkušenosti? Mě trochu vadí ceny, za které jsou tu struny nabízeny. Když si to srovnám s nabídkou na juststrings.com nebo elderly.com, tak z toho mám nedobrý pocit - u nás je mizerná nabídka a přemrštěné ceny. Máte nějaký tip, nebo mám spíš nakupovat struny v USA, kde to funguje náramně?
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Ol'Dawg píše: .... nebo mám spíš nakupovat struny v USA, kde to funguje náramně?
Tak.

EDIT:
Po zralém uvážení připojím ještě pár slov. :D
Já jsem se slevami na víc sad v našich obchodech nikdy nesetkal. Ale možná, že to někde funguje. Na druhou stranu třeba Savarez nylonky jsou v US dražší než u nás, takže když je měli v jednom našem internetovém shopu se slevou, tak jsem se předzásobil.
Taky docela dobře funguje/fungovalo "nabídneme vám lepší cenu". Když jsem někde viděl DR 10-52 za fakt dobrou cenu, tak mi musiccenter dal ještě lepší (tuším že to bylo z normálních 240Kč na cca 150Kč). Akorát bylo blbé, že jsem těsně po koupi přešel na elixíry a DR prodal. Takže sem si jich ani za tu cenu neužil. :D
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Nemáte někdo zkušenosti se strunami Thomastik-Infeld 13, viz
http://www.chn.cz/detail.php?sid=783d20 ... ge=skupiny
(flatwound 0.13 - 0.61 bronz 80/20)

případně
(roundwound 0.13 - 0.57 bronz 80/20)

Pro upřesnění, chci je dát na "terénní" kytaru Washburn D10SB, hrát by se na to měl bluegrass (buď trsátko Gator Grip 2.0, ještě raději palec a chicken pickin'). Rád bych výraznější basy, ten Wash je dost výškový.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jsou vynikající, Thomastiky používám mnoho let. Ale je fakt, že bluegrasista je asi brzy omlátí.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
MrCoreyGuitarman

Příspěvek od MrCoreyGuitarman »

D'Addario American bronze dvanáctky :)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Ol'Dawg píše:Nemáte někdo zkušenosti se strunami Thomastik-Infeld 13, viz
(flatwound 0.13 - 0.61 bronz 80/20)

případně
(roundwound 0.13 - 0.57 bronz 80/20)

Pro upřesnění, chci je dát na "terénní" kytaru Washburn D10SB, hrát by se na to měl bluegrass (buď trsátko Gator Grip 2.0, ještě raději palec a chicken pickin'). Rád bych výraznější basy, ten Wash je dost výškový.
Já teď zkusil prvně dát na kytaru ty Thomastik Spectrum a zvukově jsem s nima naprosto spokojenej. Je ale fakt, že trsátkem do nich nemlátim, max. občas si zkusím nějakou melodii...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Olda34

Příspěvek od Olda34 »

Dean Markley Blue steel 12- cryogenic a D'Angelico bronze wound 12
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Obrázek
Parádní struny jak na akustice, tak na elektrice.
rastakvajanasta

Příspěvek od rastakvajanasta »

Ol'Dawg píše:Můj dotaz je možná trochu off-topic, ale zajímalo by mě, jestli některý z našich prodejců nabízí struny se slevou, pokud vezmete víc sad najednou. Jaké s tím máte zkušenosti? Mě trochu vadí ceny, za které jsou tu struny nabízeny. Když si to srovnám s nabídkou na juststrings.com nebo elderly.com, tak z toho mám nedobrý pocit - u nás je mizerná nabídka a přemrštěné ceny. Máte nějaký tip, nebo mám spíš nakupovat struny v USA, kde to funguje náramně?
U Humla jsem koupil troje Elixíry za cenu dvou, bylo to originál trojbalení výrobce, nějaká jeho akce či co. Docela mě to potěšilo, býval bych je totiž koupil i za plnou cenu :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

3 balení za cenu dvou ? Na stránkách jsem nic nenašel... :( Zkoušel jsem všechny možné struny, dlouho používal Dadarrio, ale přešel jsem na Exlixiry a byla to skvělá volba. Nemám problémy s praskáním strun /2 za posledních 5 let/ ale spíš se životností. Mám je 2 měsíce a kytaře a jsou jako nové, Dadarria stačilo jednou zapomenout natřít a bylo po nich, u elixirů nehrozí.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Po zkoušení všeho možného včetně Elixirů, používám Martin SP Phosphor Bronze .012 . Kupuju je u Thomann.de v sadách po 3ks, a měním co 2-3 týdny. Když koupím 5 balíčků, vyjde sada na méně než 4€, tedy necelou stovku (při platbě kreditkou je dobrý kurz).
Nevýhodou je, že se vám doma hromadí trička, jelikož je u každé sady jedno přibaleno
http://www.thomann.de/de/martin_guitars ... irt_xl.htm
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

bubucci píše:Zkoušel jsem všechny možné struny, dlouho používal Dadarrio, ale přešel jsem na Exlixiry a byla to skvělá volba. Nemám problémy s praskáním strun /2 za posledních 5 let/ ale spíš se životností. Mám je 2 měsíce a kytaře a jsou jako nové, Dadarria stačilo jednou zapomenout natřít a bylo po nich, u elixirů nehrozí.
Podepisuju. Netvrdím, že Elixiry jsou nejlepší struny na světě. Nicméně pro mně je to z hlediska výdrže a hratelnosti jediná volba.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

shoooter píše:Po zkoušení všeho možného včetně Elixirů, používám Martin SP Phosphor Bronze .012 . Kupuju je u Thomann.de v sadách po 3ks, a měním co 2-3 týdny. Když koupím 5 balíčků, vyjde sada na méně než 4€, tedy necelou stovku (při platbě kreditkou je dobrý kurz).
Nevýhodou je, že se vám doma hromadí trička, jelikož je u každé sady jedno přibaleno
kazdy tricko dobry, chces moji adresu? :D kolik pak stoji postovny?
Hodně budem někde...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

SUK píše:
shoooter píše:Po zkoušení všeho možného včetně Elixirů, používám Martin SP Phosphor Bronze .012 . Kupuju je u Thomann.de v sadách po 3ks, a měním co 2-3 týdny. Když koupím 5 balíčků, vyjde sada na méně než 4€, tedy necelou stovku (při platbě kreditkou je dobrý kurz).
kazdy tricko dobry, chces moji adresu? :D kolik pak stoji postovny?
Já se přidávám :twisted:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

shoooter píše:Po zkoušení všeho možného včetně Elixirů, používám Martin SP Phosphor Bronze .012
+ hezky pěkně, skvělé struny!
Jestli máš triček dost, taky bych se hlásil :mrgreen:
shoooter

Příspěvek od shoooter »

speed8 píše: Jestli máš triček dost, taky bych se hlásil :mrgreen:
Trička už nemám ani pro sebe, když je dostanu rozdám je. Je to nějaký mizerný umělý materiál, a celé tričko je slisováno do velikosti krabičky 6ti strun. Je problém ho i rozbalit, natož vyžehlit. Ten potisk je také levný.
Takže kvůli tričkům rozhodně nekupujte. Jsou zadarmo, a kvalita odpovídá zcela přesně ceně :lol:
Strun ale mám 5 sad za cenu 1 Elixírů.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

No hlavne aby byly kvalitni struny ze:) Aby to nemysleli jako ze si vezmes tricko, zahrajes si, zahodis struny a tricko a vezmes dalsi sadu... :)
Hodně budem někde...
honza.ho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza.ho »

honza.ho píše:Zdravím,

začátkem června jsem jako začátečník začal hrát na jakousi 20 let starou španělku. Po pár dnech jsem si objednal Ibanezku 72E a potom i elektrickou Pacificu 112. Oba kousky si nemůžu vynachválit, ale mám nyní problém se strunami. Přechod ze španělky na Ibaneze s .012 strunami byl pekelný. Ze začátku jsem myslel, že na to nebudu moct hrát. Prsty trpěly a po skoro 2 měsících nevypají vůbec hezky, špičky jsou úplně zploštělé s vyrytými drážkami od strun. Pár písniček zahraji čistě, ale na nějaké delší hraní nebo delší trénování to fakt není, myslím pak spíš na to, že mi dochází síly v ruce. Nechytnu na tom Baré F ani když se opravdu soustředím, natož to v rychlosti střídat (hlavní důvod který mě vede k řešení problému). Obecně zmáčknout něco na 0 pražci je dost bolestivé, slabé struny b+e, na které už nestačí ani drážka v prstu a musím to brát přímo špičkou. Přitom na elektrice není problém a hru si opravdu užívám včetně pár baré, s kterými jsem nyní začal (nevnímám bolest a nutnost vynaložit enormní sílu). U elektriky mám nějaké .010 (měřeno šuplérou, doufám, že to tak lze).

I když jsem si za každou cenu říkal, že nejsem padavka a vydržím to, musím říct, že čas asi vypršel a musím je vyměnit, protože čím dál víc hraju kvůli síle/bolesti prstů na elektriku. Pokusil jsem se zde pročíst co největší množství příspěvků a jako vhodné se zdají Elixiry, není to pro začátečníka zbytečný přepych? Ta cena mi tak nevadí, když to pomůže. Pokud mám nyní jakési základní .012 (bronzové, po 2 měsících na některých místech viditelně "ztmavlé"), měl bych skočit na .010 nebo jen na .011? Ty 10ky na elektrice jsou opravdu příjemné, ale těžko z mého pohledu soudit, jak obdobná tloušťka bude znít na akustice. Na akustice se učím dle justinguitar.com (begginer course) a na elektriku zkouším nějaké hodící se e. písničky - spíše jako doplněk k akustice, přes Guitar Rig (intro Nothing else matters apd.). Výška strun u akustiky by měla být v pořádku, cca 4,5-5mm na 12-D.

Díky moc za radu, rád bych to vyřešil, dost mě to chytlo :)
Zdravím,

tak po nějaký době podám dojmy. Koupil jsem ony .10 Elixíry, prvotní pocit dobrý, ale výsledek = stále hraju z 90% na elektriku. Ani nevím co mi tak vadí, asi onen vysoký zdvih oproti elektrice. Je mi fuk, že struny řežou, prsty už to necítí, ale vadí mi asi celková robustnost mého Dreadnoughtu, tuhost strun a nutnost opravdu u každého akordu tlačit na pilu a chytnout to velkou a hlavně konstantní silou tak, aby vše dobře znělo. Nenapomáhají tomu ani poměrně úzké prsty. Zkoušel jsem se stavit i v kamenném obchodě a prubnul tam nějakou Cordtku, moc se v tom nevyznám, ale opět podobná kačena jako ten můj Dread, tedy velký nástroj (oproti elektrice). Úchyt byl sice příjemnější, ale ta velikost mi opět vadila.

Asi bych si měl přečíst nějaké detailní dělení akustik, ale docela by mě zajímalo, zda existují "ne tak hluboké", kytary (u kterých člověk nemá pocit že drží slona), které hrají i lépe vyšší tóny než dread a jak je to s úchytem u nich? Elektroakustiky? Méně hluboká těla? Vím, že by bylo nejlepší to vidět v praxi, ale jsem samouk a v okolí znalce zrovna neznám. Potřeboval bych asi prostě něco mezi tím těžkým, hlučným, hlubokým dreadnoughtem, který mám teď, a elektrikou. Nedokážu si představit, že na něco podobného může hrát něžné pohlaví :). Kupa písniček prostě na elektrice zní dobře, ale pak je další skupina, na kterou bych si akustičtější a kovovější zvuk vzal rád.

Vím, je to trochu off, o struny už se až tak nejedná, ale kdyby jste měl někdo čas, klidně pošlete SZ. Nechtěl jsem zbytečně zakládat nové vlákno, zde mohu citovat původní problém.

Dík moc
Yamaha Pacifica 112, Ibanez V72E, RolandCube 20x
... začátečník
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

honza.ho píše:docela by mě zajímalo, zda existují "ne tak hluboké", kytary (u kterých člověk nemá pocit že drží slona), které hrají i lépe vyšší tóny než dread a jak je to s úchytem u nich? Elektroakustiky? Méně hluboká těla? Vím, že by bylo nejlepší to vidět v praxi, ale jsem samouk a v okolí znalce zrovna neznám. Potřeboval bych asi prostě něco mezi tím těžkým, hlučným, hlubokým dreadnoughtem, který mám teď, a elektrikou.
myslis neco jako Ibanez Talman a Fender Stratacoustic/Telecoustic? nebo proste prijemnejsi kytaru s mene hlubokym telem?
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“