Software na recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Software na recording

Příspěvek od pavlii »

2Moleek: více repro (čili nějaké standardní PC repro pro Win + multimédia). Ono se to hodí i pro srovnávací poslech :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
kubog

Příspěvek od kubog »

Nero píše:
Kubogu, tady bude problém mezi počítačem a židlí. M-Audio FT jsem bez problémů krom Pro Tools provozoval i v Cubase, Acidu, Sonaru i Audacity. Leda že by byl vadný samotný hardware, ale to by byla hodně velká smůla.
Tak to si myslím aj ja ale už som z toho na nervy a nechápem v čom to môže byť. Nikdy som nemal problém s nejakou inštaláciou a to som porobil už všeličo. Nainštaloval som pribalene drivre (no vlastne nie, nebežali pod 64bit, tak som musel stiahnut z netu) Nainstaloval ASIO4all, Cubase/Pro Tools, zapojil Fast Track, pichol gitaru, a skúšal nahrávať a nič. Poskúšal som v control paneli všetky možne recording devices ako aj v nastaveniach daného SW a nebežalo to. Ale napr s tým ACID Pro to ide ako hodinky, ale napr ani Audacity nejde, tam mi nahráva len lavý kanál ako som uviedol vyššie. Ak chcem ale napr v Cubase nastaviť ako input record device M Audio Fast track USB, tak mi to vždy vyhodí nejakú hlášku
"The asio sample rate is not supported by one of the usb interfaces. Please check your sync settings in control panel" popr "Audio engine error: cannot activate asio driver M-audio usb asio". A neviem si s tým rady.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No v tom výčtu těch akcí postrádám smysl bodu "ASIO4ALL" :wink: jinak to celé může být způsobené ovladačem - alespoň ta chybová hláška na to ukazuje...

P.

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Odinstaloval bych Asio4all. Stáhl bych poslední ovaldače z netu výrobce a odinstaloval bych klidně i Cubase a ovladače od zvukovky. Prostě všechno pryč a potom znova. Spustit instalaci ovladačů na zvukovku a potom Cubase. Pokud to nepomůže zkusil bych to na jiném PC třeba na XP. Pokud tam to bude fungovat tak víš že zvukovka je ok a je chyba v ovladačích popřípadě ve tvé instalaci Windows.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kubog

Příspěvek od kubog »

ASIO som odinštaloval a preinštaloval fast track, bez výsledku, stále tá istá chybová hláška, skúsim tú zvukovku potom večer.
kubog

Příspěvek od kubog »

Ok, skúsil som všetko odznova, odinštaloval zvukovku, fast track a skúsil všetko odznova a bez výsledku. Už na to dlabem, Acid Pro mi ide, ked skúšam dať tie isté input record devices z Acidu aj napr do pro tools alebo audacity, tak mi nič nesníma :roll: . Večne jedna a tá istá chybová hláška.
Našťastie je Acid vcelku dobrý program a spĺňa čo potrebujem.
Naposledy upravil(a) kubog dne 16.09.2010 10:17, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - nemůže bejt chyba v té 64b verzi ovladačů? Zkusil jsi zvukovku na jiném systému (64b nebo 32b)?

A co takhle dotaz na support výrobce? :wink: Pošli jim majl se screenshotem, verzí driverů, OS apod. - no a uvidíš, měli by odpovědět.

P.

brožik

Příspěvek od brožik »

ja mel taky hrozny problemi s fast track+ windows vista+ audacity at jsem zkousel cokoliv tak to proste nehralo. nedavno jsem zkusil reaper a to hralo ale s hroznou latenci tak jsem si pohral s nastavenim a uz to slape normalne
kubog

Příspěvek od kubog »

Brozik : Napísal by si prosim ta čo konkretne? Mám Windows 7 Enterprise 64 bit, zvukovka myslím Conexant
brožik

Příspěvek od brožik »

jak mas nastaveni vstupu a vystupu tak je tam audio system, tam bylo nejaky waw tak jsem to zmenil na direct (i kdyz ted jsem se tu zas nekde docet ze se tam ma nastavit asio tak nevim, jsem na to taky lama :) ) no a buffer jsem dal asi 2x256 tusim. a taky jsem cet ze je lepsi si nastavit 24bit a frekvenci 44100 tohle vsechno je v nastaveni reaperu na jedny strance ale jsem ted v praci takze nevim presne jak to mam nastaveny ale myslim ze jak jsem zadal v audio systemu ten directsound nebo co tak mi tam automaticky skocil ten fast track a uz s latenci behem nahravani problem nemam. takze si zkus pohrat s nastavenim na tyhle strance kde mas audio vstupy a vystupy
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Poraďte prosím nějaký hrozně jednoduchý software na nahrávání, nejlépe freeware. Stačí, aby uměl multitrack session a zároveň při nahrávání jednotlivých stop dokázal současně přehrávát i ty již nahrané (čili při nahrávání např. baskytary bude přehrávat i stopu bicích, atd). Spousta programů je pro mě zbytečně složitých, všechny ty profi efekty a vymoženosti, hledám něco s jednoduchým intuitivním ovládáním, jako byl třeba starý Goldwave 4.24.
kubog

Příspěvek od kubog »

Audacity
Solstice

Příspěvek od Solstice »

kubog píše:Audacity
Díky moc, to je přesně to, co jsem hledal :wink:
Dante

Příspěvek od Dante »

kubog píše:Audacity
Taky jsem zkusil a musím napsat
Díky moc, to je přesně to, co jsem hledal :wink:
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
kubog

Příspěvek od kubog »

Včera som sa to pokúsil opäť celé preinštalovať, nainštaloval som aj ASIO4ALL (čo asi vyriešilo môj problém) . Fast track mi stále používal nejaký skrytý proces, čiže pokaždé ako som chcel zapnúť niektorý SW vyhodilo mi tú chybu ohladom synchronizácie. Audacity síce tiež nejde lebo je to trocha "sprostý" program a nedá sa nastaviť ktorý signál z Fast tracku má snímať, má preddefinovaný pravý kanál na mono snímaní, ale FT posiela signál do lavého takže nahrávanie do mona je tým pádom nemožné. Možno to vyrieši nová verzia.
Acid fičí ako predtým, latencia je ale citelne menšia (program informuje niečo o 5-8ms čo je celkom fajn)
Cubase sa mi podarilo rozbehať tiež, tam ale neviem nastaviť output device ako integrovanu zvukovku takže nič nepočujem. Bud sa dá nastavit Input/output interna zvukovka čo znamená že síce mám zvuk, ale nemôžem nahrávať, alebo môžem nastaviť Fast track, čiže môžem nahrávať ale nič nepočujem čo je dosť, ehm naprd.
Ako Output tam je fixne prednastavený Fast track Left Out a Right Out a nedajú sa nijako zmeniť, ale hlbšie som to neskúmal lebo už bola jedna v noci. Neviem či sa k tomu budem vracať, pretože Acid spĺňa všetko čo potrebujem.

Problém bol v tom že nejaký skrytý proces stále pracoval s FT, a ked som si otvroil to okno na nastavenie latencie a stream toku, v rohu bolo vypísané že "streaming at 44.1khz" čo znamenalo že so zvukovkou pracuje nejaký tretí proces. Teraz tam mám napísané len "connected" a "streaming at 44.1khz" vyhodí až ked ju používam s nejakým programom takže to konečne beží. Taktiež ju treba mať vypnutú ako input record device vo Windowse, a ako defaultnu zvukovku na record a playback mať nastavenú integrovanú, pretože FT potom používa windows, a nahrávacie SW sa tým pádom nepustia a vyhodí to známu hlášku o Asio USB a synchronizácii. Takže asi tolko, dakujem všetkým za ochotu pomôcť, nakoniec sa to nejako vyriešilo. To bol ale náročný týždeň :mrgreen:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Základ je znalost, že u většiny SW na muziku lze použít pouze jednu zvukovku! Takže za normálních okolností nelze (v tomto případě) FT a integrovanou kombinovat. Není to chyba, ale dobrá vlastnost programu :wink:

P.

kubog

Příspěvek od kubog »

Ok ale to znamená že vústupný signál mi ide cez tie zadné outputy na Fast Tracku, a to kvôli tomu mám kupovať monitory?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ne! Propoj si ten výstup s PC repráčky, zvuky z Widlí přece při práci s muzikou nepotřebuješ.
A s Cubase si prosím ještě chvilku pohraj, objevíš spoustu zajímavých věcí.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

... nebo si tam vraž sluchátka ^^
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

...nebo mixáček :wink:

Ale jinak ano - pro serióznější práci s muzikou by byly monitory víc než vhodné.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“