Axe-FX

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Axe-FX

Příspěvek od Dark Axel »

o Meshuggah nevím, ale minimálně Animals As Leaders a Periphery to používají

Meshuggah snad pořád jedou přes line6, ne?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Dark Axel píše:o Meshuggah nevím, ale minimálně Animals As Leaders a Periphery to používají

No, říkal mi to myslím DirX, který tyhle věci sleduje + na brutalu jsem je viděl a Vetty to podle mě určitě nebyly. Sice jsem nestál tak, abych to viděl zcela jasně, ale myslím, že Vetty bych určitě poznal :) A to nevypadalo jako Vetty teda vůbec. Takže si myslím, že na tom něco bude.
Ono jako jo, na nahrávkách, když se to ve studiu pěkně zapojí a pak pomastruje, tak to zní hustě, jako třeba případně i ty Line6 věci. Ale live to je vždycky průser co jsem to slyšel...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

OK, je to možné, nevím o tom :) jen jsem je doteď měl spojené s těmi Vettami
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Amplifiers/Electronics: Fractal Audio Axe-Fx Ultra, Line 6 Vetta II, AKG SR4000 Wireless System, Lehle 1 at 3 SGoS Pedal, Lehle 3 at 1 SGoS Pedal, Behringer FCB 1010 Midi Pedalboard, "33" Breathcontroller

Jinak ten AXE se mi líbí velice převelice a pro koncerty na druhé straně republiky výborné řešení.
panedge

Příspěvek od panedge »

bubucci-přesně tak a nejen na koncerty,prostě je to dobrá mašina,komplexní řešení,jediný velký mínus je v tom,že je to drahý a není to tady k sehnání,nebo k vyzkoušení
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

a ještě v kombinaci s in-eary to musí být naprosto super, vezeš sebou tady tu mašinu a kytaru, žádné efekty, hlavy, boxy. A že to není lampa...se*e pes, prostě ro hraje dobře a podle mě určitě líp než levné lampy + úžasná variabilita. 1.500$ zas není extrémní cena za hi-end v tady té oblasti.
DirX

Příspěvek od DirX »

Demilich píše:
Dark Axel píše:o Meshuggah nevím, ale minimálně Animals As Leaders a Periphery to používají

No, říkal mi to myslím DirX, který tyhle věci sleduje + na brutalu jsem je viděl a Vetty to podle mě určitě nebyly. Sice jsem nestál tak, abych to viděl zcela jasně, ale myslím, že Vetty bych určitě poznal :) A to nevypadalo jako Vetty teda vůbec. Takže si myslím, že na tom něco bude.
Ono jako jo, na nahrávkách, když se to ve studiu pěkně zapojí a pak pomastruje, tak to zní hustě, jako třeba případně i ty Line6 věci. Ale live to je vždycky průser co jsem to slyšel...
Oni to dost střádají co jsem si všiml, mají za sebou buď racky s 3 axe-fx nebo 2 vetty zapojené do sterea nebo jak....Slyšel jsem jejich živáky jak s axe-fx i s vettou a zvuk měli dycky dobrý....nicméňě na jejich live zvuk nadálo pár borců i na sevenstring.org
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

co jsem je videl naposledy v roxy tak to znelo v pohode (resp typicky meshu zvuk, ktery je proste specificky a na nic jinyho se to nehodi), akorat z prvni rady me vyhnaly vazby a vysoke tony - to tak rezalo hlavy ze to neslo. naopak sekacky zabijely, ale kvuli kytarovym vazbam ktere byly pro me opravdu bolestive (jinak s nima vubec problem nemam, tohle byla ale fakt jehla do ucha) jsem se musel vzdalit az nekam k baru kde se to dalo poslouchat. hrali na vetty, vcetne basaka (dva sloupy po trech hlavach :) bylo videt na nastaveni ze kazdej ma dve, spis bych ale rekl ze jeden sloup byl zalozni a jeden na ostro protoze tam byly stejny presety)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Meshuggah meli naprosto vynikajici zvuk na tomto Brutalu. Po vsech strankach. Ale co meli za aparaty jsem nevidel, stal jsem u zvukare.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Wohma píše:Meshuggah meli naprosto vynikajici zvuk na tomto Brutalu. Po vsech strankach. Ale co meli za aparaty jsem nevidel, stal jsem u zvukare.
Nesouhlasím.
Já stal nalevo u PA, a byl od něj asi tak (měřeno po zemi) 10 metrů, cca u toho kamerového stojanu. Mám naposlouchané jejich alba a songy. Třeba v Bleed jsem vůbec nerozpoznal kopák a jednotlivé PM sekačky, slívalo se to totálně, žádný takový ten kovový sound jak měli na nahrávkách. Kopák se tím balastem prodíral jen tak tak. Celkově to prostě hoblovalo krutě nahlas, ale jakákoli konkrétnost, na které Meshuggah rytmicky staví, tam prostě nebyla...
Možná to u tebe znělo jinak :)
Nebo mi prostě ten zvuk jen nechutnal po té dokonalosti, co předvedli před nima Dying Fetus. Nicméně stojím pevně za tím, že měli zvuk nahouby.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ty stojis na velkym open-airu 10m pred jednou stranou PA a chces dobrej zvuk? :lol: :lol: :lol:
Tak to pak chapu, ze se ti zvuk nelibil :) U zvukare byl zvuk luxusni a nejsem zdaleka jedinej, kdo to rikal.
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jo, chtěl jsem je vidět z blízka pěkně :D a ono se nikam jinam moc dostat nedalo kvůli hustotě lidí na placu, tak jsem stál aspoň tam. A to by ještě bylo, aby u zvukaře stál zvuk za prd, to by pak nebyl zvukař :lol: Nicméně ostudu si udělali i tak, když jim týpci marně vysvětlovali, kde co chcou a hlavně NEchcou :) ale to už je druhá věc, která je OT.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

http://www.youtube.com/watch?v=IvKTojs_ ... re=related tak to je drsny sound, jestli sem to video teda pochopil dobre
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

A co tohle? Samotný zvuk kytary se mi teda moc nelíbí, prostě na mne moc modelingový, ale celkově v aranžmá mazec... osmistrunku ještě nemám, těch mých šest strun mi motá hlavu i tak...
Obrázek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Dotkl se vůbec té osmé struny? :) Jinak Tosin je nemalý frajer, to klobouk dolů, ten umí.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

V tomhle videu možná ne, ani tady nebyla podstatná, ale na těch dalších videích jí používá. Jo, ve hře na sitár je to machr. Jsem si u toho vzpomněl na Ravi Shankara s Laughlinem. Ten krk je strašný pádlo (něco jako http://www.youtube.com/watch?v=4gWCiLexilY ).
Obrázek
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Teda ne, že by tu někdo z nás byl ochotný dát za to ty prachy, ale je tu Dvojka.

http://www.fractalaudio.com/p-axe-fx-ii ... cessor.php

Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

http://dl.dropbox.com/u/1206505/DSC_0227.JPG
Takto vypada dvojka zevnitr :lol: Prakticky nic tam neni.
Somnus Aeternus
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Za pár roků to budeme mít všichni :D A vůbec mě to nebude vadit..
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Pokud vím, tak v ČR má tuhle hračku Tomáš Raclavský (Modern Day Babylon) z Teplic.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“