Drnčení struny - příčina?
Pravidla fóra
Drnčení struny - příčina?
Nikdy by mě nenapadlo, že se budu muset takhle blbě zeptat, ale... může struna drnčet sama od sebe? Myslím bez toho, aby drnčela "o něco"? Potýkám se s drnčícím déčkem a nemůžu za boha přijít na to, o co drnčí. Dohmat jsem brutálně zvednul, kameny na kobylce jsem zkoušel chytit a zašprajcovat šroubovákem, kryty snímačů jsem taky zkoušel "tlumit" a ono to pořád drnčí! Už jsem bezradnej...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
-
Teorge
Re: Drnčení struny - příčina?
Zkus poslechnout odkud to jde, mě se stalo, že mi takhle taky jedna drnčela a nemohl jsem přijít čím to je a později jsem podle sluchu zjistil,že to jde od hlavy a on to byl takový ten kousek struny, kde ji za mechanikou štípeš. Při přenosu se mi ohnul, tak že se mírně dotýkal mechaniky a při hraní se rozvibrovával.
Ale ze zesilovače to slyšet nešlo.
Pak mi ještě drnčela neutažená vibrapáka, ale to asi není tvůj případ.
Ale ze zesilovače to slyšet nešlo.
Pak mi ještě drnčela neutažená vibrapáka, ale to asi není tvůj případ.
Já mám právě pocit, že to jde ze struny v místě kousek za kobylkou, nad snímačem (ale přitom je od něj ta struna dost daleko).
A v zesilovači to slyšet je...
A v zesilovači to slyšet je...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
arcilucifer
co snimace ? jeden sem musel podlozit korkem,kvuli drnceni.
Bummer píše:kryty snímačů jsem taky zkoušel "tlumit"...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak drnčet může třeba nulták, nebo kobylka jako taková. A nebo je struna prostě stará...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kobylka to nebude - taky jsem jí zkoušel zašprajcnout. Navíc je to TOM - je přimáčklá strunami k šroubům a ani se nehne. Ořech jsem taky vyloučil - přecijen je přilepený (:D) a drnčení se ozývá spíš od snímačů.
Prostě to zní, jako by to byla struna. Ale štve mě to, protože je mám 14 dní.
Prostě to zní, jako by to byla struna. Ale štve mě to, protože je mám 14 dní.
Mně při určitějch frekvencích drnčí straplock, když hraju v sedě a pás je volnej. Není to i tvůj případ?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Ne, straplock to není. :/
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Tak predevsim projed naprosto celej hmatnik pres vsecky prazce - kdyz to nekde ustane, hledej problem okolo toho. Pokud to bude drncet i na poslednim prazci, problem bude pravdepodobne nekde jinde.
Ozyva se to i po zesileni, tudiz to bude neco, co se primo dotyka/co ovlivnuje struny pri vibrovani - kdyby to bylo na ladicim koliku nebo na pasu, tak uz to po zesileni neni slyset!
Me na akustice drncelo zniceny Gcko kdyz se mu rozbilo opredeni.. ale to bylo skutecne oddelany total...
Ozyva se to i po zesileni, tudiz to bude neco, co se primo dotyka/co ovlivnuje struny pri vibrovani - kdyby to bylo na ladicim koliku nebo na pasu, tak uz to po zesileni neni slyset!
Me na akustice drncelo zniceny Gcko kdyz se mu rozbilo opredeni.. ale to bylo skutecne oddelany total...
Hodně budem někde...
No právě... drnčí to všude. Fakt jsem prozkoumal celou dráhu struny a na nic jsem nepřišel. Hraju kamenným trsátkem, tak je možný, že jsem tu strunu prostě dojebal no...
Nemůže to bejt třeba povolenej kolík?
Může ale není. 
Snad to vyřeší výměna strun časem...
Snad to vyřeší výměna strun časem...
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Poznamka: 7ender (Fender) = BlatnikJede chlap po ulici na kole a chodec na něj volá: „Hej, pane, drnčí vám blatník!"
„Cože?"
„Drnčí vám blatník!"
„Co říkáte?"
„Ze vám drnčí blatník!"
„Cože? Já vás neslyším, mně totiž hrozně drnčí blatník!"
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Mě to už dělá taky hrozně dlouho, ale spíš na prvních pražcích. Mněl jsem to i u kytaráře a nic. Zitra vyměním struny....kytarář mi potvrdil,že se mu to taky párkrát stalo a po výměně strun to bylo v pohodě. ale je to děs když to de slyšet i z boxu 
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
-
woro90-1
Kytarář naprd. O kousíček povol výztuhu. A možná to může být proříznutý ořech.DirX píše:Mě to už dělá taky hrozně dlouho, ale spíš na prvních pražcích. Mněl jsem to i u kytaráře a nic. Zitra vyměním struny....kytarář mi potvrdil,že se mu to taky párkrát stalo a po výměně strun to bylo v pohodě. ale je to děs když to de slyšet i z boxu
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Nechci zakládat nové téma, tak to píšu sem... Dneska sem zjistil ze mi z ničeho nic začla drnčet H struna na akustice, kobylkový pražec už byl pěkně oddělaný, tak jsem tam dal nový, stejný, ale drnčení u toho Háčka nepřestalo... Začal jsem tedy zkoumat který pražec to dělá, tak jsem jel po hmatníku, ale ono to dělalo všude, což nechápu ... ustálo to až u nějakého dvanáctého pražce, ale přeci to nemůže o třináctý drnčet jak v poloze na dvanáctém, tak na druhém ne? Drnčení je takovéto nechutně kovové pískavé... Fakt nevím co s tím, docela mě to točí.. Když vybrnkávám, tak to slyšet není, ale když držím třeba D akord a hraju tak to je slyšet docela dost... Koukal jsem na krk jakoby od kobylky, nepřijde mi nijak ohnutý, je rovný až na kraj těla a pak se mírně zvedne, tak jak by to mělo být (sice na jedné straně se zvedne trošku víc, ale to bych nepovažoval za něco strašného, to mám spíš já křivé oko a sem puntičkář...)
A proč se ptám, nemůže být problém jinde než v pražcích?
A proč se ptám, nemůže být problém jinde než v pražcích?
- ...EDGE...
To je asi tim, jak se krk u tela zveda..
Popis dalsi podrobnosti: Dohmat, stari strun, dela to jen Hcko?
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Struny nový, dělá to jen Hčko do takovéhle míry že je to slyšitelné tolik, dohmat ... No původně hodně malý, ale to to dělalo docela dost, tak jsem to zvednu tak ... no to se těžko popisuje, ale tak ani malý ani velký... Struny dvanáctky...EDGE... píše:To je asi tim, jak se krk u tela zveda..
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Celý den se s tim morduju a pořád nic, tak mě napadlo jestli to nemůže dělat třeba špatná struna? Špatně namotaná na konci na ten oválný ... nevím jak to nazvat ... popřípadě nějaká jiná část kytary ...